T-DRIVER 27 Report post Posted January 14, 2010 Αγαπητε T-DRIVER ζητω συγνωμη αν εδωσα την εντυπωση οτι εννοουσα εσενα! Μάκη, το κατάλαβα, don't worry!!! Οχι, εχω πολλες τρανταχτες περιπτωσεις πελατων (ανεβαινω συχνα, μεχρι περσι τουλαχιστον... ) που τα παιρνουν αδικαιολογητα, κυριως απο δικη τους αγνοια στο θεμα και αρχιζουν με το γνωστο "ξερεις ποιος ειμαι εγω..." και συνεχιζουν για να φθασουν σε απιθανα επιπεδα... απο το να αποκαλουν την ταμια χαζη ξανθεια , μεχρι πουτανα που κανει καμακι (ναι!...) απο το ταμειο... (ενας αυτος...). Μου έχει τύχει και μένα αρκετές φορές παρόλο που πάω μόνο καθημερινή και συνήθως δεν έχει την πολυκοσμία του σαββατοκύριακου όπου έρχονται και κάποιοι στο ΧΚΠ νομίζοντας ότι θα βρούν να φάνε παιδάκια στο 1950, με μέριμνα του Παπαργυρόπουλου!!! Quote ski is talking to god!! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 14, 2010 Ακουσα οτι φετος εχει σουβλακια καλαμακι! Quote Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted January 14, 2010 ... αλλά ο Θείος Μπόμπο... να μην πληρώνει....? Ρε τα διαπλεκόμενα ... τελικά... κοστίζουν... Τεό απλά για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ο Θείος Μπόμπο (όπως τον αποκαλείς) πλήρωσε για πολύ καιρό από την τσέπη του περιμένοντας τα δεδουλευμένα από την ΕΤΑ. Τους τελευταίους μήνες όμως στέρεψε κι αυτός γιατί το ελληνικό δημόσιο του χρωστάει πολλά εκατομμύρια από τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί (και όχι από αυτά που είναι σε εξέλιξη). Όσον αφορά το χρέος της ΕΤΑ (εξαιτίας της οποίας είναι απλήρωτο το προσωπικό) είναι αρκετά πάνω από το 1.000.000 ευρώ! Μάκη βεβαίως έχουμε και σουβλάκια και πανσέτες και... λουκάνικα Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted January 15, 2010 για ποια ολοκληρωμένα έργα μιλάμε; Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted January 15, 2010 Τώρα Φώτη τι να σου πω, δεν είμαι και το γραφείο τύπου του ΑΚΤΩΡΑ. Απλά ξέρω ότι πέραν της ΕΤΑ και το κράτος γενικά χρωστά λεφτά στην εταιρεία (και φυσικά πολύ περισσότερα). Τα ολοκληρωμένα έργα για παράδειγμα θα μπορούσαν να είναι η παράκαμψη του Αγ. Κων/νου και των Καμ. Βούρλων. Στην τύχη το λέω αλλά είναι πιθανόν, γιατί σου φαίνεται περίεργο? Αλλά που δε χρωστά το κράτος ρε φίλε? Εδώ ακόμα και σε μένα την κολοπετινίτσα! Ακόμα περιμένω τα 3.000 χορηγίας (και για τα οποία έχω κόψει τιμολόγιο εδώ και ένα χρόνο) που μου είχε δώσει πέρσι ο ΕΟΤ! Εγώ πάντως γι αυτά τα λεφτά έχω αποδώσει το ΦΠΑ και έχω πληρώσει και το φόρο που αναλογεί από την περασμένη άνοιξη τώρα πότε θα τα πάρω... του Αγ. Φούφουτου! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Slider 6 Report post Posted January 15, 2010 Τώρα Φώτη τι να σου πω, δεν είμαι και το γραφείο τύπου του ΑΚΤΩΡΑ. Απλά ξέρω ότι πέραν της ΕΤΑ και το κράτος γενικά χρωστά λεφτά στην εταιρεία (και φυσικά πολύ περισσότερα). Τα ολοκληρωμένα έργα για παράδειγμα θα μπορούσαν να είναι η παράκαμψη του Αγ. Κων/νου και των Καμ. Βούρλων. Στην τύχη το λέω αλλά είναι πιθανόν, γιατί σου φαίνεται περίεργο? Δηλαδή ο Κ.Μπομπολας εχει βγει χαμένος από το Ελληνικό κράτος όλες αυτές τις δεκαετίες????? μάλιστα..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted January 15, 2010 Δηλαδή ο Κ.Μπομπολας εχει βγει χαμένος από το Ελληνικό κράτος όλες αυτές τις δεκαετίες????? μάλιστα..... γνωρίζεις κανέναν που έχει επιχείρηση για να βγαίνει χαμένος? Πιθανόν δεν γνωρίζεις την κλίμακα των οφειλών και πως μπορεί μια επιχείρηση σαν τον ΑΚΤΩΡΑ, να βρεθεί σε δεινή θέση σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, όσο κερδισμένη και αν ήταν στο παρελθόν. Διευκρινίζω ότι δεν έχω καμμία σχέση με τον ΑΚΤΩΡ, Παρνασσό, ΑΚΤΡΑΚ ή όπως αλλιώς λέγεται, κλπ. Απλά τυχαίνει να γνωρίζω τα προβλήματα του κατασκευαστικού κλάδου και όσων έχουν επαγγελματικές συναλλαγές με το δημόσιο. @ΜάκηΜ, έγραψα επιεικείς, για την περίπτωση που αύριο - μεθαύριο δείτε διαφορετική συμπεριφορά από τους εργαζόμενους. Τα όσα αναφέρατε όλοι, είναι φυσικά προς τιμήν τους. Ως συνήθως όμως, όταν στο βάλτο μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια. Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
Slider 6 Report post Posted January 15, 2010 γνωρίζεις κανέναν που έχει επιχείρηση για να βγαίνει χαμένος? Πιθανόν δεν γνωρίζεις την κλίμακα των οφειλών και πως μπορεί μια επιχείρηση σαν τον ΑΚΤΩΡΑ, να βρεθεί σε δεινή θέση σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, όσο κερδισμένη και αν ήταν στο παρελθόν. Ο κατασκευαστικός κλάδος σαφώς και έχει προβλήματα ... εξάλλου ποιος τομέας σήμερα δεν έχει προβλήματα????? Όμως ο συγκεκριμένος κύριος έχει ξεζουμίσει το Ελληνικό δημόσιο (δηλαδή όλους εμάς), με αμφιβόλου ποιότητας έργα.... Το σίγουρο ειναι οτι αυτός δεν θα πεινάσει σε αντίθεση με τους υπαλληλους του χιονοδρομικού.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted January 16, 2010 Πω πω κρίμα ρε παιδί μου, κρίμα. Πολύ κακοπληρωτής αυτό το δημόσιο για τις ιδιωτικές μικροεπιχειρήσεις. Κρίμα. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted January 17, 2010 Πω πω κρίμα ρε παιδί μου, κρίμα. Πολύ κακοπληρωτής αυτό το δημόσιο για τις ιδιωτικές μικροεπιχειρήσεις. Κρίμα. Πέρα από την πλάκα το Ελληνικό Δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος κακπληρωτής στις υποχρεώσεις που το ίδιο έχει αναλάβει. Όχι μόνο προς τις ιδιωτικές μεγάλες ή μικρές επιχειρήσεις, αλλά προς κάθε υποχρέωσή του. Για παράδειγμα κι ενώ μιλάει για εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών (και σωστά μιλάει), το ίδιο για ολόκληρα χρόνια δεν καταβάλει το μερίδιο που του αναλογεί στα ασφαλιστικά ταμεία. Τα παραδείγματα είναι αρκετά κι όπως πολύ καλά θα ξέρουν οι πιο σχετικοί με τη λειτουργία της αγοράς, αν κάποιο μέρος του κυκλώματος δεν επιτρέπει την εύρυθμη λειτουργία του (και το Δημόσιο δεν είναι ένα απλό μέρος του κυκλώματος), τότε όλο το κύκλωμα δυσλειτουργεί. Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted January 17, 2010 Το δημόσιο χρωστάει τεράστια ποσά στα ασφαλιστικά ταμεία (που και εμείς οι ίδιοι τους συμπεριφερόμαστε πολλές φορές ληστρικά), όπως και έχει μοιράσει σωρηδόν χρήμα σε ιδιώτες με πολλά προσχήματα και με απαράδεκτες για τον Έλληνα πολίτη συμβάσεις. Οι ιδιωτικές εταιρείες μπορεί να έχουν πρόβλημα αλλά ποτέ οι ιδιώτες που τις ελέγχουν. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 17, 2010 Το δημόσιο μπορεί να είναι όντως κακοπληρωτής αλλά επειδή αγοράζει σε τιμές που άλλες χώρες ούτε για ανέκδοτο δεν θα το έκαναν,οι ιδιωτικές εταιρείες το προτιμούν για πελάτη. Όσοι χρησιμοποιούν το τραίνο θα ξέρουν το τηλεφωνικό κέντρο 1110 του ΟΣΕ για ενημέρωση δρομολογίων,τιμών κλπ.Αυτό κόστιζε στον ΟΣΕ 60.000€/μήνα διότι την υπηρεσία αυτή την είχε πάρει ιδιώτης εργολαβικά... Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 17, 2010 Το δημόσιο μπορεί να είναι όντως κακοπληρωτής αλλά επειδή αγοράζει σε τιμές που άλλες χώρες ούτε για ανέκδοτο δεν θα το έκαναν,οι ιδιωτικές εταιρείες το προτιμούν για πελάτη. Όσοι χρησιμοποιούν το τραίνο θα ξέρουν το τηλεφωνικό κέντρο 1110 του ΟΣΕ για ενημέρωση δρομολογίων,τιμών κλπ.Αυτό κόστιζε στον ΟΣΕ 60.000?/μήνα διότι την υπηρεσία αυτή την είχε πάρει ιδιώτης εργολαβικά... Και μετα αναρωτιομαστε γιατι εξωκοιλε η οικονομια... Δυστυχως ολοι εχουμε ιστοριες για δρακους, που ξερουμε. Λεω δυστυχως, γιατι ενω οι δρακοι ειναι οντα της φαντασιας, οι ιστοριες ειναι πραγματικες! Στα Δημοσια Εργα εχω ακουσει απο παλιους συμμαθητες μου τερατα και σημεια. Για το πως μελετωνται (η δεν...) για το πως δημοπραττουνται, για το πως ανατιθενται, για το πως εκτελουνται και για το πως πληρωνονται (αν...). Εγω ακουσα τον πατερα μου, που ηταν επισης Πολιτικος Μηχανικος και δεν ανακατευτηκα ποτε (οπως κι αυτος δεν ανακατευτηκε). Απο τους συμμαθητες μου εργοληπτες (μικρομεσαιοι), σχεδον κανενας δεν πλουτησε. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 17, 2010 Μάκη τι προσπαθείς να πεις;Ανέπτυξετο περισσότερο. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 17, 2010 Απλα τα πραγματα. Οι συναλλαγες με το Δημοσιο δεν φαινονται να εχουν και πολυ λογικη. Βλεπεις εξωφρενικες συμβασεις, με εξωφρενικους ορους, ακους για μιζες (που σε ορισμενες περιπτωσεις ειναι και ο μονος λογος που γινεται η αγορα/δημοπρατηση). Ακους για δημοπρατησεις εργων με πλασματικες μελετες, πλασματικες προσφορες (η 'πραγματικη' μελετη θα γινει εκ των υστερων και θα τα βρουμε με τον αναδοχο στην αναθεωρηση της συμβασης και των τιμων). Ακους για πλασματικα εργα... πεσαν χ κυβικα μπετον λεει, αλλα δεν ηταν εκει κανεις να το πιστοποιησει και τωρα εχουν θαφτει στο χωμα. Παλια αυτο, ημουν στην Αμερικη τοτε... τωρα φανταζομαι θα κλεβουν πιο επιτηδευμενα... Εχει λογικη να δινεις ποσοστα κερδους στους φαρμακοποιους (ελευθερη αγορα σου λεει...) αλλα μετα να τους χρωστας πανω απο χρονο πληρωμες; Ειμαι περιεργος τις αποζημιωσεις τις εχουν παρει οι πυροπαθεις της Πελοποννησου; Τι να σου αναπτυξω βρε Σταθη; Ενα κρατος που δεν λειτουργει γιατι σχεδον κανενας δεν ενδιαφερεται να το λειτουργησει... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 17, 2010 Εγώ θα σου πω το άλλο.Τις επιδοτήσεις για το ελαιόλαδο της χρονιάς 2008/2009 η Ελλάδα τις έχει πάρει,οι αγρότες όμως όχι.Μόλις τελειώσει η ψηφιοποίηση λένε,κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και 2 χρόνια...Στο μεταξύ όμως οι αγρότες έχουν πληρώσει λιπάσματα,ραντίσματα,εργάτες για τη συλλογή του ελαιοκάρπου κλπ.Και αναφέρομαι στο λάδι διότι έχω ιδία άποψη.Οι φαρμακοποιοί αγαπητέ Μάκη θα τα πάρουν τα λεφτά τους.Άλλωστε είναι σύνηθες φαινόμενο να καθυστερεί το δημόσιο,αλλά στο τέλος τα παίρνουν τα χρήματα.Άλλωστε με τα ποσοστά που δουλεύουν και αυτοί και οι φαρμακοβιομήχανοι βγάζουν και το κόστος της καθυστέρησης και τον όποιο κίνδυνο.Μιας και ταξιδεύεις θα έχεις διαπιστώσει διαφορές στις τιμές και στα φάρμακα εις βάρος της Ελλάδας.Ένα sterilium 100ml μόλις 0,35€ πιο ακριβό στην Φρανκφούρτη από την Αθήνα.Το αγόρασα το Σεπτέμβριο! Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 17, 2010 θα... τα παρουν... αν δεν εχουν εν τω μεταξυ χρεωκοπησει... Και γω πηρα 1 λιτρο γαλα στην Αυστρια 0.65€, Εδω το φτηνοτερο στο Σκλαβενιτη 0.95€ και τα 'επωνυμα' 1.05-1.50€ Εγω εχω παψει να βρω ακρη στην Ελλαδα. Εχει αποδειχθει οτι εδω δεν λειτουργει ουτε η δημοκρατια δυτικου τυπου, ουτε η οικονομια δυτικου τυπου... Το πρωτο απο μια συνεντευξη του Παγκαλου, παλια, που ελεγε με απορια οτι σε ολο τον κοσμο, οι σοσιαλιστες δινουν παροχες μεχρι να στεγνωσει η οικονομια και μετα βγαινουν οι χριστιανοδημοκρατες/δεξιοι να βαλουν φορους να συμμαζεψουν τα πραματα και να ορθοποδησει η οικονομια για να ξαναβγουν οι σοσιαλιστες κλπ κλπ. Εδω διεπιστωνε (επι ΝΔ) οτι συμβαινει ακριβως το αντιθετο! Προφητικο; Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 17, 2010 θα... τα παρουν... αν δεν εχουν εν τω μεταξυ χρεωκοπησει... Κανείς δε χρεοκοπεί από αυτούς.Άλλωστε κανείς δεν αγοράζει μετρητοίς,με πίστωση μόνο.Χώρια οτι είναι κλειστό επάγγελμα με ότι συνεπάγεται αυτό. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 17, 2010 Κανείς δε χρεοκοπεί από αυτούς.Άλλωστε κανείς δεν αγοράζει μετρητοίς,με πίστωση μόνο.Χώρια οτι είναι κλειστό επάγγελμα με ότι συνεπάγεται αυτό. Η πιστωση δεν ειναι απαιτητη; Αυτος που την παρεχει δεν εχει οικονομικες αναγκες; Εγω αν δεν πληρωσω τη ΔΕΗ στην ωρα μου μου κοβουν το ρευμα. Του φαρμακοποιου δεν του το κοβουν γιατι του χρωσταει το Δημοσιο; Σταθη... το σκεπτικο αυτο δεν λειτουργει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 17, 2010 (edited) Mάκη μέχρι να έρθει η ώρα της πληρωμής του τιμολογίου,οι φαρμακοποιοί έχουν εισπράξει κάποιο ποσό από το δημόσιο και δεν υπάρχει πρόβλημα.Εγώ δε λυπάμαι κάστες.Όταν τους πεις να ανοίξει το επάγγελμα αντιδρούν.Ξέρεις πόσοι νέοι που έχουν τελειώσει φαρμακευτική σχολή θα ήθελαν να ανοίξουν δικό τους φαρμακείο και δεν μπορούν;Άλλωστε αν έχουν πρόβλημα με κάποια ταμεία,να μη δέχονται να εκτελούν συνταγές τους.Για να το κάνουν σημαίνει ότι κερδίζουν. Το θέμα όμως δεν είναι τα φαρμακεία αλλά οι εργαζόμενοι στο Χ.Κ.Π και σε όποιο άλλο,που αν ισχύει η πληροφορία ότι είναι απλήρωτοι είναι απαράδεκτο.Και αυτοί Μάκη δεν έχουν δυνατότητα να πάνε στον μπακάλη ή στον κρεοπώλη να πάρουν επι πιστώσει τρόφιμα... Edited January 17, 2010 by Sp Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 17, 2010 Δημοσιος υπαλληλος δεν εισαι; Οταν ερθει η ωρα της δικης σου της καστας θα λυπηθεις; Το να μην εκτελουν συνταγες ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ, κλπ κλπ δεν ειναι λυση. Το ξερει το Δημοσιο και το εκμεταλλευεται. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 17, 2010 (edited) Δημοσιος υπαλληλος δεν εισαι; Οταν ερθει η ωρα της δικης σου της καστας θα λυπηθεις; Το να μην εκτελουν συνταγες ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ, κλπ κλπ δεν ειναι λυση. Το ξερει το Δημοσιο και το εκμεταλλευεται. Πού έχω πει ότι είμαι δημόσιος υπάλληλος;Μάλλον με κάποιον άλλο με έχεις μπερδέψει.ΠΟΤΕ δεν έχω εργαστεί στο δημόσιο. Edited January 17, 2010 by Sp Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 17, 2010 Πού έχω πει ότι είμαι δημόσιος υπάλληλος;Μάλλον με κάποιον άλλο με έχεις μπερδέψει.ΠΟΤΕ δεν έχω εργαστεί στο δημόσιο. Προφανως σε εχω μπερδεψει... Σε ποια καστα εισαι τελος παντων για να εχουμε μια βαση αναφορας; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 17, 2010 Προφανως σε εχω μπερδεψει... Σε ποια καστα εισαι τελος παντων για να εχουμε μια βαση αναφορας; Ι.Υ είμαι,δεν ανήκω σε καμιά κάστα.Κι ενίοτε μαζεύω και ελιές στη Μεσσηνία! Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 17, 2010 Σωστα! Για τις ελιες το ανεφερες! Και φυσικα και το σημειο αναφορας, οσον αφορα το Δημοσιο. Τελος παντων... ας ξαναγυρισουμε στο θεμα μας. Ακουσα απο ραδιο αρβυλα οτι κατι πηρανε οι υπαλληλοι του ΧΚΠ, μετα απο αυτα που διαβασαμε. Ελπιζω να μαθουμε κατι απο πιο εγκυρη πηγη (απο μενα και την αρβυλα μου... ). Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites