Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 19, 2010 Λεπόν , πρόκειται για μια ταινία το '69 την οποία είχα δει παλιά και πρόσφατα είπα να την φρεσκάρω λίγο. Downhill Racer Επειδή την ταινία σήμερα την είδα κάπως μεγαλύτερος λολ, διαπίστωσα πως είναι από τις καλύτερες που έχω δει με θεματολογία τον αθλητισμό , αλλά και ειδικότερα για την χιονοδρομία. Εδώ ο Robert Redford υποδύεται έναν φιλόδοξο αθλητή της ελεύθερης κατάβασης, εγωκεντρικός και λιγομίλητος κάτι το οποίο συνοψίζεται στο... "He's not for the team, and he never will be" όπως τον χαρακτηρίζει ο ισάξιος συναθλητής του στο plot και που προσπαθεί να μπει και τελικά αγωνίζεται με την ομάδα των ΗΠΑ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πέρα από το story το οποίο είναι αρκετά ρεαλιστικό και προσγειωμένο και που αναδυκνείει και την μάταιη πλευρά του αγωνιστικού αθλητισμού, η ταινία αποτελεί και ένα σημείο αναφοράς για το τι εικόνα έιχε η ελεύθερη κατάβαση την εποχή εκείνη στον κόσμο και την κουλτούρα του βουνου. Οι εικόνες για την εποχή και η σκηνοθεσία (Michael Ritchie ) ήταν πολύ μπροστά, τηρουμένων των αναλογιών. Τελικά μερικά πράγματα δεν διαφέρουν στο σήμερα και πολύ.... δείτε το, είναι καλό film. Επίσης τον προπονητή τους υποδείεται ο Gene Hackman, ο οποίος τότε ήταν πολύυυυ νέος !! λολ Trailer : YouTube Video ->Original Video Στο DVD που κυκλοφορεί υπάρχει και σχετικό ντοκυμαντέρ για το πως γυρίστηκαν οι σκηνές στο βουνό. (αυτό δυστυχώς δεν το βρήκα σε torrent) Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted January 19, 2010 οντως πολυ ωραια ταινια την εχω και εγω Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 19, 2010 Νομίζω την έχω δει παλιά. Είναι αυτή που σε μια σκηνή ο Redford παραπονιέται γιατί τον έχουν βάλει να τρέξει από τους τελευταίους και θα είναι σκαμμένο το χιόνι; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 19, 2010 Κυκλοφορεί στα video club αυτή η ταινία;Αν ναι με τι Ελληνικό τίτλο; Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 19, 2010 Ναι αυτή ειναι Χρήστο. Τώρα δεν ξέρω βέβαια αν μπορεί κάποιος να την βρεί σε video-club. Ισως στην Αθήνα να υπάρχει κάποιος μερακλής-συλλέκτης παλιών ταινιών , αλλιώς σε κάποιο torrent. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites