skifx 0 Report post Posted February 22, 2010 Θελουμε να παμε 4ημερο της 25ης Μαρτιου σε καποιο απο τα παρακατω χιονοδρομικα στην Ιταλια: Val di Fiemme Cortina d'Ampezzo Madonna di campiglio Val di Fassa Εχει κανεις παει να μου πει ποιο αξιζει περισσοτερο; Επισης αυτη την εποχη (τελος Μαρτιου) συνηθως ειναι καλη η κατασταση του χιονιου; Ευχαριστω για οποιες πληροφοριες. Πετρος. Quote a=(velocity^2)/radius Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted February 22, 2010 (edited) Θελουμε να παμε 4ημερο της 25ης Μαρτιουσε καποιο απο τα παρακατω χιονοδρομικα στην Ιταλια: Val di Fiemme Cortina d'Ampezzo Madonna di campiglio Val di Fassa Σε κανένα από αυτά. Να πας σε εκείνο που δεν ήρθες ... Edited February 22, 2010 by MAC Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
KSpecial 17 Report post Posted February 22, 2010 Βασικά είναι δύσκολο να σε βοηθήσει κάποιος ουσιαστικά με τόσο γενικό ερώτημα. Το ποιο από όλα είναι το καλύτερο είναι πολύ σχετικό.... Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: κάνεις σκι ή σανίδα; ποιο είναι το επίπεδό σου; προτιμάς περισσότερο μπλέ ή κόκκινες πίστες; θα πας με φίλους, με γυναίκα, ή με οικογένεια; ταξιδεύεις οδικώς ή με τραίνο, κι από που; π.χ. το Μιλάνο είναι πολύ μακριά από όλα αυτά τα χκ, για 4 μέρες ίσως είναι καλύτερο να επιλέξεις κάτι πιο κοντά... Δώσε λίγες ακόμη πληροφορίες... Εδώ πάντως είχα βάλει κάποια site που μπορούν να σε βοηθήσουν πολύ στην επιλογή σου. Σε αυτά πρόσθεσε και το www.bergfex.com Για την ποσότητα χιονιού δε νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Φέτος είναι μια καλή χρονιά για τις Άλπεις, τα βουνά έχουν ικανοποιητικό χιόνι και οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται. Ο Μάρτης είναι από τους καλύτερους μήνες από θέμα χιονόστρωσης. Εξάλλου τα περισσότερα χιονοδρομικά προσφέρουν σχεδόν πλήρη κάλυψη με τεχνητό χιόνι και οι Ιταλοί έχουν φήμη για εξαιρετικό στρώσιμο πιστών. Το μόνο πρόβλημα που ίσως συναντήσεις θα είναι στη βάση των χιονοδρομικών μετά τη 1 το μεσημέρι που το χιόνι σουπιάζει. Αν επιλέξεις ένα χιονοδρομικό με βάση πάνω από 1000 μέτρα κι αυτό ακόμη θα περιοριστεί. Εδώ μπορείς να βρεις ιστορικά στοιχεία για την χιονόστρωση τα προηγούμενα έτη... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted February 22, 2010 εγω θα σου προτεινα το Passo Tonale...ειναι καπως παραξενο σαν ΧΚ, αλλα μεγαλα υψομετρα + παγετωνας θα εισαι snow-secure Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
skifx 0 Report post Posted February 22, 2010 Kspecial σκι κανουμε εγω και η κοπελα μου. Εμενα ειναι ο 4ος χρονος, προχωρημενο επιπεδο, κοκκινες πιστες και λιγο μαυρες. Η κοπελα μου μπλε και ξερο ψωμι. Επειδη εχω σπουδασει στο Μιλανο, σκεφτηκα οτι θα ηταν ιδανικα να παμε, αφου μιλαω Ιταλικα τελεια. (εχω παει μονο Bansko μεχρι τωρα απο Χκ εξωτερικου) Παντως ως τελος Μαρτιου αν και σιγουρα συμφωνω οτι για τις Αλπεις ειναι πολυ καλη χρονια (μονο σε εμας δεν βγηκε-βλ.Παρνασσο) φοβαμαι λιγο για το αν θα βρω ιδανικες συνθηκες χιονιου. Γι'αυτο μηπως θα ηταν καλυτερα να παω σε παγετωνα; Επισης κανα 4ωρο απο το Μιλανο με αυτοκινητο δεν ειναι και λιγο, οντως. (Απορω οι Μιλανεζοι πως πανε τοσο δρομο, φανταζομαι με τρενο) Εγω λεω να παω Madona di Campiglio αλλα αν μου πεις καλυτερα Αυστρια τοτε θα το σκεφτω κανα. Περιμενω προτασεις. thanks. Πετρος. Βασικά είναι δύσκολο να σε βοηθήσει κάποιος ουσιαστικά με τόσο γενικό ερώτημα. Το ποιο από όλα είναι το καλύτερο είναι πολύ σχετικό.... Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: κάνεις σκι ή σανίδα; ποιο είναι το επίπεδό σου; προτιμάς περισσότερο μπλέ ή κόκκινες πίστες; θα πας με φίλους, με γυναίκα, ή με οικογένεια; ταξιδεύεις οδικώς ή με τραίνο, κι από που; π.χ. το Μιλάνο είναι πολύ μακριά από όλα αυτά τα χκ, για 4 μέρες ίσως είναι καλύτερο να επιλέξεις κάτι πιο κοντά... Δώσε λίγες ακόμη πληροφορίες... Εδώ πάντως είχα βάλει κάποια site που μπορούν να σε βοηθήσουν πολύ στην επιλογή σου. Σε αυτά πρόσθεσε και το www.bergfex.com Για την ποσότητα χιονιού δε νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Φέτος είναι μια καλή χρονιά για τις Άλπεις, τα βουνά έχουν ικανοποιητικό χιόνι και οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται. Ο Μάρτης είναι από τους καλύτερους μήνες από θέμα χιονόστρωσης. Εξάλλου τα περισσότερα χιονοδρομικά προσφέρουν σχεδόν πλήρη κάλυψη με τεχνητό χιόνι και οι Ιταλοί έχουν φήμη για εξαιρετικό στρώσιμο πιστών. Το μόνο πρόβλημα που ίσως συναντήσεις θα είναι στη βάση των χιονοδρομικών μετά τη 1 το μεσημέρι που το χιόνι σουπιάζει. Αν επιλέξεις ένα χιονοδρομικό με βάση πάνω από 1000 μέτρα κι αυτό ακόμη θα περιοριστεί. Εδώ μπορείς να βρεις ιστορικά στοιχεία για την χιονόστρωση τα προηγούμενα έτη... Quote a=(velocity^2)/radius Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted February 23, 2010 αν θες να πας Ιταλια μπορεις να πας Sulden που θα εισαι 100% ΟΚ, απο αποψη χιονιου... www.sulden.com ή val senales www.valsenales.com κ τα δυο ειναι s.tirol .. δεν ξερω αν βολευει απο μιλανο εκει μιλανε κ ιταλικακ γερμανικα και θα εισαι καλυμενος απο αποψη χιονιου φυσικα υπαρχει κ Cervinia που επισης εισαι 100% snow secure ...κ εχει ωραιες μπλε το Passo Tonale που σου ειπα που εχει κ παγετωνα (με δυσκολες πιστες γιια σενα, ως πολυ δυσκολες, ενω οι κατω πιστες απο 1.800 υψομετρο και πανω, ειναι ιδανικες μπλε για την γυναικα σου και snowsecure...κ εχουν κ πολυ χιονι) κ επισης μπορεις ν πας κ προς την πλευρα τις Γαλλιας αφου πας απο Μιλανο...πχ Champoluc (καπως ετσι)...αλλα εκει δεν ξερω τι παιζει Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
skifx 0 Report post Posted February 23, 2010 turms σε ευχαριστω πολυ για τα info. κατι τελευταιο: Αυστρια προτεινεις; Ξερεις ποιο ειναι το πιο κοντινο χιονοδρομικο στο Μοναχο και το καλυτερο απο αποψη χιονιου εκεινη την περιοδο; thanks φιλε. Πετρος. αν θες να πας Ιταλια μπορεις να πας Sulden που θα εισαι 100% ΟΚ, απο αποψη χιονιου...www.sulden.com ή val senales www.valsenales.com κ τα δυο ειναι s.tirol .. δεν ξερω αν βολευει απο μιλανο εκει μιλανε κ ιταλικακ γερμανικα και θα εισαι καλυμενος απο αποψη χιονιου φυσικα υπαρχει κ Cervinia που επισης εισαι 100% snow secure ...κ εχει ωραιες μπλε το Passo Tonale που σου ειπα που εχει κ παγετωνα (με δυσκολες πιστες γιια σενα, ως πολυ δυσκολες, ενω οι κατω πιστες απο 1.800 υψομετρο και πανω, ειναι ιδανικες μπλε για την γυναικα σου και snowsecure...κ εχουν κ πολυ χιονι) κ επισης μπορεις ν πας κ προς την πλευρα τις Γαλλιας αφου πας απο Μιλανο...πχ Champoluc (καπως ετσι)...αλλα εκει δεν ξερω τι παιζει Quote a=(velocity^2)/radius Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted February 23, 2010 ποιο κοντινο στο Μοναχο ειανι το Garmish...που εχει κ το Zugspitze για πιο snow-secure... αλλα αν σκοπευεις να πας απο Μοναχο για Αυστρια οι επιλογες ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ.. αν πας με νοικιαζομενο αμαξι (το συνιστω) τοτε... μπορεις να πας stubai...να βγαλεις την καρτα για ολη την κοιλαδα, που εχει μεσα κ τον παγετωνα...ο παγετωνας εχει πολυ καλες μπλε πιστες... μπορεις να πας zillertal (εκει ισως παω εγω τον μαρτιο)....650 χλμ πιστες, μια καρτα, + ο παγετωνας του Hintertux αν σου κανιε παιχνιδια ο καιρος...γενικα εχει πολυ μπλε πραγμα + δυσκολες πιστες, και φυσικα την Harakiri (if you dare)...η κοιλαδα εινια χαμηλα, αλλα με τις γονδολες πας σε υψομετρα ανω των 1.800 κ φυσικα ειπαμε...παγετωνας για την αναγκη. μπορεις να πας soelden (καπως πιο μακρια), που εχει κ τον παγετωνα και μπλε πιστες αεροδρομια, ή obergurgl (απο 1900 ως 3000 υψομετρο...εισαι οκ κ παλι για μαρτιο) και φυσικα μπορεις να πας στο κορυφαιο της Αυστριας κατ'έμε, το Ischgl, με το κυριως χιονοδρομικο να ειναι απο 2.200 ως 2.800 οποτε εισαι καλυμενος απο χιονι, εχει πολυ ωραιες πιστες, κ θα τσουλησεις κ μια φορα στην Ελβετια στο samnaun για αφορολογητα... τα τρια πρωτα ειναι κοντα μοναχο τα αλλα 3 ειναι καπως πιο μακρια...κ καπως πιο τσιμπημενες οι τιμες Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted February 23, 2010 το Garmish ποσο μακρια ειναι απο το Μοναχο με νοικασμενο αμαξι? η διαδρομη ειναι ευκολη? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted February 23, 2010 01h30 which 01h02 on motorways 126 km which 105 km on motorways τιποτα το ιδιαιτερο Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted February 23, 2010 μαλιστα. πολυ κοντα οντως. εκει πιστευω αξιζει για λιγες μερες αν βολευουν και οι ωρες των πτησεων. χωρις να το εχω ψαξει το χιονοδρομικο πρεπει να ειναι καλο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KSpecial 17 Report post Posted February 23, 2010 (edited) Το Madonna di Campiglio είναι καλή επιλογή, πιο κοντά από τα υπόλοιπα που αρχικά ανέφερες, και πιο "Ιταλικό" από όλα τα άλλα.... Απ' ότι βλέπω είναι γύρω στις 3.30-4 ώρες από Μιλάνο. Μελέτησε τις ώρες που έχεις διαθέσιμες και αν προτιμάς κάτι πιο κοντά ρίξε μια ματιά και στα χιονοδρομικά στο Monte Rosa (Αlagna κλπ) ή τη Cervinia που είναι 2-2.30 από το αεροδρόμιο του Μιλάνου. Έχε υπόψιν όμως ότι για αυτον ακριβώς το λόγο μπορεί να έχουν περισσότερο κόσμο το ΣΚ... Από θέμα πιστών νομίζω ότι η Madonna έχει το πιο ισορροπημένο πεδίο για τις προτιμήσεις σας και μετά η Cervinia. Η Alagna δεν έχει αρκετές μπλε... Για το χιόνι προσωπικά δεν ανησυχώ και σκέψου ότι έχω κλείσει για την ίδια περιόδο Δολομίτες. Όλα τα ΧΚ έχουν ήδη αρκετό χιόνι και δεν το χάνουν μέσα σε 25 μέρες. Μπορεί μάλιστα να βάλουν κι άλλο... Εγώ δε θα περιόριζα τις επιλογές μου με βάση το που υπάρχει παγετώνας. Αν αποφασίσεις να πας Μόναχο και από εκεί Αυστρία, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Δες και ποιο από τα δύο (Μόναχο ή Μιλάνο) σου έρχεται πιο οικονομικά, αν βέβαια αυτό είναι κάτι που σε ενδιαφέρει. Θα σε συμβούλευα πάντως να μην καθυστερήσεις πολύ την επιλογή αεροδρομίου προορισμού γιατί οι μέρες περνούν, οι θέσεις γεμίζουν και τα εισιτήρια γίνονται ακριβότερα.... Το ΧΚ μπορείς να το επιλέξεις με μεγαλύτερη άνεση έπειτα... Edited February 23, 2010 by KSpecial Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted February 23, 2010 σωστος... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 23, 2010 Ειχα παει περσι και ηταν σουπερ η Madonna. 4 ωριτσες, αλλα αξιζει τον κοπο. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
caotonic 25 Report post Posted February 24, 2010 Καλησπερα και απο εμενα! Για Αυστρια εαν τελικα αποφασισεις οι επιλογες ειναι πραγματικα πολλες. Εγω παντως θα σου προτεινα και Kaprun - Zeel am See. Eχεις απο την μια το Kitzsteinhorn που ειναι "καθαρα" παγετωνας με αρκετες πιστες μπλε και κοκκινες και απο την αλλη εχεις το Schmittenhohe στο Zeel am See που ειναι σαφως πιο μεγαλο αλλα παλι με ωραιες μπλε και κοκκινες πιστες μεχρι το χωριο! Αν θες επειδη πηγα το Νοεμβριο εκει μπορω να σε δωσω διευθυνση στο net για το chalet που ειχαμε μεινει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skifx 0 Report post Posted February 25, 2010 Κατ'αρχη ευχαριστω ολους για τον χρονο που αφιερωσατε να απαντησετε. Λοιπον τελικα μαλλον μας βλεπω για Αυστρια. Μεταξυ Kizbuhel και Zeel am see ποιο ειναι πιο snow secure; Παντως τιμες που ρωτησα πανω κατω τα ιδια ειναι. thanks για ακομα μια φορα. Πετρος. Καλησπερα και απο εμενα! Για Αυστρια εαν τελικα αποφασισεις οι επιλογες ειναι πραγματικα πολλες. Εγω παντως θα σου προτεινα και Kaprun - Zeel am See. Eχεις απο την μια το Kitzsteinhorn που ειναι "καθαρα" παγετωνας με αρκετες πιστες μπλε και κοκκινες και απο την αλλη εχεις το Schmittenhohe στο Zeel am See που ειναι σαφως πιο μεγαλο αλλα παλι με ωραιες μπλε και κοκκινες πιστες μεχρι το χωριο! Αν θες επειδη πηγα το Νοεμβριο εκει μπορω να σε δωσω διευθυνση στο net για το chalet που ειχαμε μεινει. Quote a=(velocity^2)/radius Share this post Link to post Share on other sites
KSpecial 17 Report post Posted February 25, 2010 Από θέμα χιονιού δεν θα έχουν μεγάλη διαφορά. Είναι σε κοντινή περιοχή και πάνω κάτω στα ίδια υψόμετρα. Το Zell am See ίσως υπερτερεί γιατί έχει δίπλα το Kaprun με τον παγετώνα. Από την άλλη το Kitzbuhel βλέπω ότι τώρα έχει 10 πόντους περίπου παραπάνω χιόνι από το Zell. Γενικά, υποθέτω ότι πρόβλημα ίσως να έχεις μόνο στις πολύ χαμηλές πίστες μετά τις 12-1 το μεσημέρι. Πέρσυ που πήγα στο Zell ήταν πάρα πολύ καλά και το μόνο πρόβλημα ήταν ότι σούπιαζε το χιόνι στα χαμηλά μετά τη 1. Βέβαια πέρσι ήταν από τις καλύτερες χρονιές για Άλπεις για τις τελευταίες δεκαετίες... Το Zell am See πάντως είναι ιδανικό για 4 μέρες και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Έχω κάνει μια εκτεταμένη αναφορά από το περσινό μου ταξίδι που πιθανόν να σε βοηθήσει. Χρωστάω μόνο κάποιες φωτογραφίες που θα φροντίσω να ανεβάσω σύντομα... http://www.snowclub.gr/forums/index.php?s=...st&p=164397 Quote Share this post Link to post Share on other sites
skifx 0 Report post Posted February 25, 2010 οκ για να δουμε τι θα φτιαξουμε... Περσι ηταν απλα μαγευτικη χρονια. ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Πετρος. Από θέμα χιονιού δεν θα έχουν μεγάλη διαφορά. Είναι σε κοντινή περιοχή και πάνω κάτω στα ίδια υψόμετρα. Το Zell am See ίσως υπερτερεί γιατί έχει δίπλα το Kaprun με τον παγετώνα. Από την άλλη το Kitzbuhel βλέπω ότι τώρα έχει 10 πόντους περίπου παραπάνω χιόνι από το Zell. Γενικά, υποθέτω ότι πρόβλημα ίσως να έχεις μόνο στις πολύ χαμηλές πίστες μετά τις 12-1 το μεσημέρι. Πέρσυ που πήγα στο Zell ήταν πάρα πολύ καλά και το μόνο πρόβλημα ήταν ότι σούπιαζε το χιόνι στα χαμηλά μετά τη 1. Βέβαια πέρσι ήταν από τις καλύτερες χρονιές για Άλπεις για τις τελευταίες δεκαετίες... Το Zell am See πάντως είναι ιδανικό για 4 μέρες και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Έχω κάνει μια εκτεταμένη αναφορά από το περσινό μου ταξίδι που πιθανόν να σε βοηθήσει. Χρωστάω μόνο κάποιες φωτογραφίες που θα φροντίσω να ανεβάσω σύντομα... http://www.snowclub.gr/forums/index.php?s=...st&p=164397 Quote a=(velocity^2)/radius Share this post Link to post Share on other sites