gvaf72 113 Report post Posted September 15, 2010 ROSSIGNOL Z5 vs Z6 vs Z6.5 εκτός από τις χρονολογίες παραγωγής τους,υπάρχουν σημαντικές διαφορές στα παραπάνω μοντέλα?? Ανάμεσα στα παραπάνω και στα Ζ9,Ζ10,Ζ11? Ευχαριστώ Quote Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted September 21, 2010 Ενδιαφερομαι επισης και εγω για τις διαφορες τους μιας και ειμαι στην αναζητηση ενος νεου ζευγαριου.Αυτη η κατηγορια πιστευω οτι ενδιαφερει πολυ κοσμο και καλο θα ηταν να διαφωτιστει λιγο το θεμα.Κατοχος του rossignol x-fight 4 , ενος πεδιλου που δεν μου αφησε και τις καλυτερες εντυπωσεις (μου φανηκε αρκετα μαλακο και με φοβιζε οταν το πιεζα) γενικος ομως ηταν καλο αφου ειχε και την υπογραφη της rossignol .Ποιο ειναι το ποιο καλοπουλητο μοντελο των zenith και σε τι level απευθυνετε το καθε μοντελο? Quote Share this post Link to post Share on other sites
mammut 126 Report post Posted September 21, 2010 το z5 είναι αρκετά πιο παλιό από τα άλλα άρα δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση τώρα το z6 me to z6.5 είναι σχεδόν το ίδιο σκι λίγο πιο σκληρό το ζ6.5 αλλά χωρίς ουσιαστικές διαφορές και απευθύνετε σε intermediate -advance επίπεδο τώρα το z9 είναι ένα σκι το οποίο είναι πιο κοντά στο 6 παρά στο 10η11.το mutix 10/11 είναι advance/expert σε κατηγορία all mountain και δεν είναι καθαρά πισταρικο σκι Quote Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted September 21, 2010 Το z3? Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted September 21, 2010 (edited) Το z3? Για καθε εταιρια καλοπουλητο αποδεικνυεται το πεδηλο που προσιδιαζει στις ουσιαστικες αναγκες του αναβατη του ,παρεχοντας μια ΖΩΝΗ ΑΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ που θα τον ωθησει στην αναπτυξη του χιονοδρομικου του ταμπεραμεντου . Κρατημα ,εισοδος στη στροφη αλλαγη ακτινας και ρυθμου,πλευστοτητα και προσβασιμοτητα σε ποικιλα χιονια και κλισεις .Συνηθως αυτο επιτυγχανεται με το καταλληλο μειγμα και διαταξη των πρωτων υλων και ευκολοχρηστα διαστασιολογια . Το site της Rossignol ,μπορει να σε οδηγησει σε ξεκαθαρισμα . Γιατι δεν απευθυνεσαι στον Αντιπροσωπο της εταιριας ? Εκει κατα τεκμηριο θα λαβεις πληρεις και τεκμηριωμενες απαντησεις και κατευθυνσεις . ***αργοτερα θα προσπαθησω να σε παραπεμψω σε test που θα σε διαφωτισουν . Edited September 21, 2010 by snowhow Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted September 22, 2010 ουσιαστικες αναγκες του αναβατη του ακριβως για μενα, η πιο αξιόπιστη μέθοδος είναι να τα δοκιμάσεις πριν τα αγοράσεις. εχω τα Ζ 6,5 και νομίζω ότι είναι ένα σκι στα μετρα μου, σου δινουν περιθώρια βελτίωσης στην πιστα και βγαίνεις αξιοπρεπώς και εκτός με αυτά (δεν μιλαω για 50 cm πουδρα) ειμαι 1,71 και τα Rossi 1,62 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted September 22, 2010 Εχεις δικιο Ολγα πρεπει να τα δοκιμασω αλλα με τοσα καλα λογια που ακουω γιαυτα τα πεδιλα μηπως ειναι περιττο?Θελω ενα πεδιλο για all around χρηση και πιστευω οτι μου κανει το συγκεκριμενο. Εχω και μια σκεψη για Nordica αλλα λεω να μην ξεφυγω σε περετερο δοκιμες Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted September 22, 2010 λεω να μην ξεφυγω σε περετερο δοκιμες να ''ξεφύγεις'' σε οσες περισσότερες δοκιμες γινεται, θα σε βοηθήσει να επιλέξεις Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted September 22, 2010 η ουσια ειναι ομως να καταλαβαινεις τι σου δινει το πεδιλο που δοκιμαζεις παιζει ρολο και το τεραιν που το δοκιμαζεις και γενικα οι συνθηκες που επικρατουν πχ περσι δοκιμασα ενα 9 S και ειχα κοντρα δυτικο ανεμο στον παρνασσο που δεν μου αφηνε πολλα περιθωρια να αναπτυξω την ταχυτητα που ηθελε Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted September 22, 2010 Ωραια συμφωνοι και ποτε και που γινονται αυτες οι δοκιμες?Η΄ πως γινονται ?δηλαδη πως θα τα δοκιμασω αυτα τα περισσοτερα? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted September 22, 2010 -σε καποιο σκι τεστ που συνήθως γινονται την άνοιξη σε καποιο ΧΚ και υπαρχουν διαφορες εταιρίες. -απο φιλους που τυγχάνει να εχουν τα πεδιλα που σε ενδιαφερουν -ισως καποιο κατάστημα που πουλαει το συγκεκριμένο μοντελο να εχει και ζευγαρι για τεστ Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted September 22, 2010 Ρε συ Ολγα εγω τα θελω τωρα αφου λεει απο μεθαυριο χιονιζει.Ειμαι εεετοιμος Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted September 22, 2010 (edited) Τα κριτηρια επιδοσης ενος ski ειναι τα παρακατω . Εχεις τις τεχνικες δυνατοτητες να κανεις αξιολογηση των παραμετρων ? ΤΕΣΤ σημαινει ΕΛΕΓΧΟΣ . Δοκιμη σημαινει προσωπικη αισθηση και εντυπωση σε περιοπισμενο χρονο και συνθηκες ... Η αναζητηση καταλληλοτητας σε σκι αρχιζοντας απο το Ζ3 { Ζ5 -Ζ6-Ζ6.5-Ζ9 -Ζ10}και φτανει στο Ζ11 ειναι συγχηση και η γκαμα δυνατοτητων/χαρακτηριστικων /αποδοσης τους εχει σοβαρη αποκλιση .Αυτο ισχυει για καθε ski brand . Περιορισε το ευρος εστιασης, προσδιοριζοντας τις χιονοδρομικες σου αναγκες και τους στοχους τεχνικης και πεδιου επιδοσης . Gender Flotation Surfability Stability at Speed Quickness Bumps Rebound Energy Forgiveness Fun Crud Performance Hard Snow Integrity Short/medium/long radius performance Balance of Skills Overall Impression Mogul Performance Edited September 22, 2010 by snowhow Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted September 22, 2010 Ρε συ Ολγα εγω τα θελω τωρα αφου λεει απο μεθαυριο χιονιζει.Ειμαι εεετοιμος ε, με γεια σου τοτε. στον Αγ. Αθανασιο μενεις? Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted September 22, 2010 Πάντως υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο Ζ1 Και στο Ζ3.. το Ζ1 ειναι πολύ μαλακ'οτερο από το Ζ3 και την διαφορά την καταλαβένεις. Οπως επίσης και στα Ζ3 και Ζ6-6,5. Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted September 22, 2010 (edited) ε, με γεια σου τοτε. στον Αγ. Αθανασιο μενεις? Οντως !στον Αγιο Αθανασιο , ζησαντα και μαρτυρησαντα επι βασιλισσης ... χμ λαθος ...Αυτοκρατειρας Ολγας . Επροκειτο για ευσεβη χριστιανο που μετειρχετο το επαγγελμα του χιονοπωλου και εδιδασκε την ομωνυμη τεχνη . Ο θεος τον ελυπηθη, οταν ο επαρχος Αλεξιος ,με την ιστορικη ρηση του << εγω νιπτω τας δεστρας μου>> τον επαρεδωσε στας χειρας του υπασπιστη του Νικελου του Αιμοσταγους και του εκαντοταρχου Κορνηλιου του Καιητουιτη . Οι δημιοι του τον υπεβαλλαν στο μαρτυριο της χιονολισθησης με πεδηλα τινα ,ονομαζομενα τω καιρω εκεινω χυδαιστι ροσινιολια . Αλλαλαζοντες χιονο κλαμπιται ,χλευαζοντας αυτον εφωναζον<< αρον τα Nordica σου και περιπατει>> κραδαινοντες ραβδους rocker ,metron ,zenith. O αγιος Aθανασιος απευθυνομενος εις τον μετανοησαντα Τσεγκαν τον Ομολογητη ειπεν << Μητσο , αφες αυτοις ...ου γαρ οιδασι τι φορουσι >> . Edited September 23, 2010 by snowhow Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted September 22, 2010 (edited) Αλήθεια, τα Ζ5 για φιλόδοξο και αρκετά υποσχόμενο wanna-be-μέσος σκιέρ κάνουν? ή για Ζ3 με βλέπετε? Ρε συ Ολγα εγω τα θελω τωρα αφου λεει απο μεθαυριο χιονιζει.Ειμαι εεετοιμος Να τα τα ωραία! Πού πέφτει αυτός ο άγιος? Το Νοέμβρη έχω 1 μήνα άδεια, μήπως να πεταχτώ μια βόλτα? Edited September 22, 2010 by panchristo Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 22, 2010 .... και του εκαντοταρχου Κορνηλιου του Καιητουιτη... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted September 22, 2010 αρe snowwho Zenith... μια φορά και ενα καιρό η Atomic ειχε για μερικά χρόνια μια σειρά που την έλεγαν metron... αφου πραγματικά εκανε το κύκλο της για αρκετα χρόνια και πουλησε τα αντερα της ,την σταμάτησε... περιπου τότε η rossignol εριξε το βαρος της στη σειρά Zenith (Z) ... Να σημειωσω βεβαια οτι η Αtomic με τα metron ακολουθησε μια αλλη εταιρεια που ειχε για την τοτε εποχη (πανω απο 10 χρονια) τη δικής της σειρά , ηταν Fischer με τη σειρά Sceneo (S) me ta S100,S200,S300,S400,S500 (τα 2 τελευταία ειναι ακομα απιθανα σκι, το δε S500 απο τα κορυφαια) Ετσι λοιπον τα παλουκαράκια που ηθελαν να εχουν all around σκι για να βγαινουν στα λιγα απατητα μας , να στριβουν στη πιστα (σε ακτινες σλαλομ και οχι γιγαντιαιου), και να ειναι πραγματικά ευχαριστο για τα μικρα ελληνικά πιστάκια Στραφηκαν σε αυτες της σειρές... αν βαλεις και το συνηθως κακοστρώσιμο των πιστων μας τοτε τα φουσκωτα χιλιοστα της μεσης 74,76 κλπ που εχουν τοτε τα εκαναν ιδανικά για all weather καταστασεις ολο το χρονο... Αν εμπαινες σε πουδρες και σε παγους απαιτουσαν και απαιτουν απο τον αναβατη να δωσει κατι παραπανω, σε μεση κατασταση το πεδιλάκι αυτης της φιλοσοφίας καθαριζει και προσφερει διασκεδαση. Προσωπικα συστηνα κατα σειρα αυτα τα μοντέλα για το μεσο σκιερ που ηθελε να μπει σε ακμες και να αρχιζει να διαγράφει καθαρα τοξα. Ο Λογος ηταν οτι το αυξημενο παχος στη μεση εδινε στον μεσο σκιερ το χρονο να καταλαβει τι και πως να τοποθετηθει στην επομενη στροφη σε σχεση με ενα 67mm που ηταν απολυτο και αμεσο... τετοιο πλατος σε αλλες εταιρειες το εβλεπες σε σκι που ειχαν ακτινες πανω απο 18 μετρα ενω η sceneo,metron,zenith το ειχαν σε ακτινες 12,14,15... Για μένα Τα Ζenith πλεον (αφου οι αλλες παπαλα) ειναι δάσκαλος! Και οσοι περασαν απο αυτη τη διαδικασία μπορουν να καταλαβουν γιατι. Αναλογα με το βάρος,υψος,τεχνικη καταρτιση,στυλ χιονοδρομισης θα παρεις απο Ζ3-Ζ6.5-Ζ9-10 κλπ, το Ζ1 ειναι για πολυ ελαφρυ χιονοδρομο επιπεδο αρχαριος+ βαλτε ποσα χρονια κανετε σκι, υψος,βαρος, επιπεδο που φοβαστε οτι ειστε και οχι αυτο που νομιζετε οτι ειστε και τα λεμε, kai σε πιο βουνο συνηθως πηγαινετε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted September 22, 2010 Εχουμε μηπως καμια πληροφορια αν θα αντικατασταθουν τα Ζ6.5 ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
koukos 362 Report post Posted September 22, 2010 Εχουμε μηπως καμια πληροφορια αν θα αντικατασταθουν τα Ζ6.5 ? Παμε γι'αλλα!!! http://www.rossignol.com/IV/FR/ski-men-ski...l-mountain.html Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted September 22, 2010 το κοντινοτερο του υπαρχον Ζ6.5 ειναι το Alias εκοψαν 5mm απο το φτυαρι και το εβαλαν στην ουρά... του εβαλαν και ενα μικρό rocker μπρος πισω και αλλαξαν και λιγο τα υψη... και το καινουριο εχει 15μ ακτινα στο 166cm και το Ζ6.5 ειχε 15μ ακτίνα στο 170cm... Z76 Ti φαινεται ενδιαφέρον για advanced και χωρίς το μέταλλο για μικρότερες ταχύτητες... για πιστιάρικο ριχτε μια ματιά στα Strato .... To 70 tld ti πραγματικά φαίνεται κολάσιμο λογικά ο αντικαταστάτης του 9s oversize ti... ΚυρΤσέγα φέρτε κανά βιβλίο να δούμε λεπτομέρειες... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted September 22, 2010 (edited) Οντως !στον Αγιο Αθανασιο , ζησαντα και μαρτυρησαντα επι βασιλισσης ... χμ λαθος ...Αυτοκρατειρας Ολγας . Επροκειτο για ευσεβη χριστιανο που μετειρχετο το επαγγελμα του χιονοπωλου και εδιδασκε την ομωνυμη τεχνη . Ο θεος τον ελυπηθη, οταν ο επαρχος Αλεξιος ,με τον ιστορικη ρηση του << εγω νιπτω τας δεστρας μου>> τον επαρεδωσε στας χειρας του υπασπιστη του Νικελου του Αιμοσταγους και του εκαντοταρχου Κορνηλιου του Καιητουιτη . Οι δημιοι του τον υπεβαλλαν στο μαρτυριο της χιονολισθησης με πεδηλα τινα ,ονομαζομενα τω καιρω εκεινω χυδαιστι ροσινιολια . Αλλαλαζοντες χιονο κλαμπιται ,χλευαζοντας αυτον εφωναζον<< αρον τα Nordica σου και περιπατει>> κραδαινοντες ραβδους rocker ,metron ,zenith. O αγιος Aθανασιος απευθυνομενος εις τον μετανοησαντα Τσεγκαν τον Ομολογητη ειπεν << Μητσο , αφες αυτοις ...ου γαρ οιδασι τι φορουσι >> . καλό και χωρίς τα κενά τώρα και με παραγράφους μπράβο !! Edited September 22, 2010 by Pefto_kai_Matheno Quote Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted September 22, 2010 Αλήθεια, τα Ζ5 για φιλόδοξο και αρκετά υποσχόμενο wanna-be-μέσος σκιέρ κάνουν? ή για Ζ3 με βλέπετε? Ετυχε και δοκιμασα τα Ζ6 Και Τα Ζ6,5 Τα πέδιλα μου είναι τα Ζ3 τα οποία , με τα λίγα που ξέρω , είναι πέδιλα που θα σε βοηθήσουν για να πας στο επίπεδο των Ζ6-Ζ6,5. Τον χειμώνα που μας πέρασε δοκίμασα τα Ζ6-Ζ6,5. Μεταξύ τους δεν κατάλαβα διαφορά. Κατάλαβα όμως διαφορά με τα Ζ1 και τα Ζ3. Τα Ζ1 ήταν το πρώτο μου πέδιλο.Είναι ενα μαλακό πεδιλο το οποιο το θεωρώ μεγάλο δάσκαλο.θυμάμαι πρώτη φορά που τα φόρεσα έπαψα να σταματάω με V. (τυχαίο ? δεν νομίζω !) Απλά πολύ καλό πέδιλο για αρχάριο.Πέδιλο που συγχωρεί εύκολα λάθη.Τα κράτησα 3 χρονάκια. Τα Ζ3 είναι τα τωρινά μου πέδιλα. Με τα Ζ1 έχουν πιστεύω μεγάλη διαφορά.Είναι πιο σκληρά και μπορείς να αναπτύξεις μεγαλήτερη ταχύτητα με περισσότερη ασφάλεια.Συγχωρεί εύκολα λάθη και σε βοήθάει να μπείς στο νόημα του καρβινγκ με ασφάλεια.Γιαυτό άλλωστε προτείνεται σαν πρώτο πέδιλο και σε αρχάρειους με λίγα περισσότερα κιλά. Τα Ζ6 είναι "τρένο" είναι για κάποιον που ξέρει σκί ,που ξέρει κάρβινγκ,που ξέρει να ελέγχει την ταχύτητα και δεν την φοβάτε. Σχεδόν κάθε φορά που τα φόρεσα ήμουνα χαμηλά για να μπορέσω να καταλάβω τι γίνεται. Ήταν ο μόνος τρόπος να μπορέσω νατα κουμαντάρω.Βέβαια με τα συγκεκριμένα πέδιλα αν πληρείς τις προηποθέσεις ειμαι σίγουρος οτι το σκί που θα κάνεις θα το ευχαριστηθείς. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted September 23, 2010 Τα Ζ6 είναι "τρένο" είναι για κάποιον που ξέρει σκί ,που ξέρει κάρβινγκ,που ξέρει να ελέγχει την ταχύτητα και δεν την φοβάτε τα Ζ6 ειναι τρενο για καποιον που θελει να μαθει σκι που δεν ξερει να καρβαρει αλλα θα τον μαθει που δεν ξερει να ελεγχει την ταχυτητα του αλλα και αυτο θα τον μαθει ο φοβος δεν γνωριζω τι σημαινει Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites