Jump to content

panchristo

ΟΕ Ιστοσελίδας
 • Content Count

  3,541
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  50

panchristo last won the day on June 29

panchristo had the most liked content!

Community Reputation

6,170 Excellent

About panchristo

 • Birthday 12/21/1976

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Αθήνα, Χαλάνδρι
 • Ενδιαφέροντα
  SKI, Tennis.

Recent Profile Visitors

5,961 profile views
 1. Με αυτό μας μπέρδεψες τώρα. Θα πάτε εκδρομή το φθινόπωρο και ψάχνεις πέδιλα για τον Οκτώβρη πχ να σκιάρεις στον Χελμό; Χλωμό.... Ψάχνεις ανοιχτό χιονοδρομικό μαγαζί στα Καλάβρυτα εκείνη την εποχή; Επίσης δύσκολο. Άρα (νορμάλ απάντηση στα ερωτημάτά σου παρακάτω); Εύκολη απάντηση: Ψάχνεις για κάτι με μέση μαξ έως 72-74mm (ίσως και λιγότερο), μήκος 165-175 με ακτίνα στροφής έως 15 μέτρα, κατά προτίμηση με μέταλλο (ίσως και διπλή στρώση) στο construction. Από πέδιλα που γνωρίζω προσωπικά, υποψήφια τα Head i-rally ίσως και Magnum, Rossignol React 6 ή 8, Atomic Redster Χ5 ή Χ7, Fischer RC One 74, τέλος σε Voelkl Deacon 72. Λίγο πιο περίπλοκη απάντηση: Αν εννοείς με μικρή ακτίνα για να στρίβουν εύκολα αποκλειστικά λόγω ακτίνας, τότε κάνεις κάρβινγκ σκι παντού και τότε γνωρίζεις ότι θες σλάλομ πέδιλο (~13μ radius). Αν δεν κάνεις παντού και πάντα κάρβινγκ, τότε skidάρεις (μην σε παίρνει από κάτω, αυτός είναι ο κανόνας) και άρα η ακτίνα του πεδίλου δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο στην στροφή - αλλά η τεχνική σου που ίσως υπολείπεται σε κάποια σημεία. Παίρνοντας ένα πιο slalom-oriented πέδιλο ίσως σου φανεί περισσότερο φιλικό αλλά ίσως ταυτόχρονα σε κουράσει περισσότερο ζητώντας σου να το στρίβεις συχνά και μάλιστα στις ακμές (λίγο πιο κουραστικό, πάνω-κάτω συνέχεια κλπ). Συνήθως η πλειοψηφία των τουριστών χιονοδρόμων αγκυροβολεί σε πέδιλα με καλό, ποιοτικό και στιβαρό construction, που υποστηρίζει μερικά παραπανίσια κιλά και μια φιλόδοξη διάθεση για λίγο πιο γρήγορες κατεβασιές σε ποικίλες συνθήκες που αν περιλαμβάνουν και λίγο πάγο πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει αξιοπρεπώς. Τα παραπάνω αποτελούν κατ' εμέ πολύ αξιόλογες προτάσεις, με περιθώρια βελτίωσης και αυξημένων απαιτήσεων, μόλις νιώσεις περισσότερη σιγουριά. EDIT: Δεν "τσιγκουνευόμαστε" χρήματα στα πράγματα που μας χαρίζουν χαμόγελο... (χωρίς παρεξήγηση...)
 2. Αν και το αρχικό πόστ είναι από το μακρινό προ-covid 2019 (σεζόν 2018-2019), ευχαριστώ για την απάντηση. Φαίνεται πως μάλλον ήταν μια κάποια τενοντίτιδα όπως λέτε κι εσείς γιατρέ, που κατά τη γνώμη μου προκλήθηκε από τις μεγάλες (ξεχειλωμένες θα έλεγα) μπότες και το περιθώριο κίνησης του ποδιού μέσα σ αυτές. 3 σεζόν (αν και με μια χαμένη λόγω covid) αργότερα, με νέες μπότες (την αμέσως επόμενη χρονιά από το πόστ) το πρόβλημα ευτυχώς δεν έχει επανέλθει.
 3. Μη μετρώντας την παρουσία στο βουνό για μαθήματα (π.χ. κάποιες μέρες ολόκληρες σε baby lift δεν το λες και μέρα σκι), Θα έλεγα ένα πενιχρό 5-6 Καλάβρυτα και 10 μέρες Kitzsteinhorn.
 4. Κάποιοι νομίζω έκαναν λόγο για σχετικά όχι καλή χρονιά φέτος στις Άλπεις. Άρα ελπίζουμε τουλάχιστον σε τόσο χιόνι ΚΑΙ περισσότερο. Ακόμα είναι νωρίς βέβαια. Αλλά και τα όνειρα από την άλλη, προηγούνται κατά πολύ της πραγματικότητας...
 5. Αυτό με τους διαμπερείς φόρτους είναι νομίζω διαχειρίσιμο από τσαχπίνη δήμαρχο ή ικανό συγκοινωνιολόγο. Σε σχέση μη σου τύχει μόνο... 😛
 6. Έχω την αίσθηση ότι φέτος έχει πολιτογραφηθεί Παρνασσιώτης... Όπου γης και πατρίς. Χιονο-νομάδες...
 7. Ακριβώς, εξ ου και η παρότρυνση να ανέβει σε GS πέδιλο αν θέλει τέτοιες στροφές (με το συνεπακόλουθο γκάζι). Αν και το RC4 WC SC δεν είναι ακριβώς το μαλακό σλαλομοπέδιλο που ίσως νομίζει κάποιος. Προφανώς βέβαια, οι μικρής ακτίνας στροφές είναι το φόρτε του.
 8. Με 1-2 ποστ σου αποσβαίνεις ετήσια συνδρομή, σκέψου το.
 9. Ο δάσκαλός σου τι λέει; Αυτόν να ακούς, την ώρα που είστε μαζί στο βουνό. Πέραν αυτού, εγώ βλέπω μια park-n-ride στάση που πρέπει να γίνει λίγο πιο δυναμική (και στους δύο σας). Σε εσένα @GiGi, παρατηρώ και λίγο παραπάνω counter rotation που νομίζω ότι προκύπτει/συνδυάζεται από το park-n-ride που ανέφερα προηγουμένως. Το επάνω πόδι σου βρίσκεται σημαντικά πιο μπροστά απ' όσο θα έπρεπε (ειδικά στη πρώτη στροφή που είσαι πιο κάτω από την κάμερα). Με αποτέλεσμα να σου γυρίζει τη λεκάνη προς την γραμμή πτώσης στις μεγάλης ακτίνας στροφές (που δείχνεις να θες να κάνεις) και ευθύνεται κάπως και για το a-frame. Κάτι που όμως κατ' εμέ είναι ανεπαίσθητο και δεν θα με απασχολούσε πρώτο για διόρθωση. Κατά τα άλλα, solid skiing (που λέμε στ οχωριό μου), ωραία στάση (για άνετο τουριστικό σκι) και γενικά καλή χρήση των μπατόν. Θα ήθελα να σε δω σε πιο επιθετικές στροφές (παρά 10' / και 10' από τη γραμμή πτώσης), με στόχευση να κοιτάς λιγότερο προς την τραβέρσα, παίρνοντας την ενέργεια από τα σκι πριν την χάσουν. Αλλιώς, αν θες μεγάλες στροφές κοίτα προς τη μεριά των πεδίλων που τα χαρακτηριστικά τους έχουν το γράμμα G κι όχι το S... (και βάλε και λίγο γκάζι βέβαια) Υ.Γ. Νομίζω ότι το βίντεο σε αδικεί (επειδή γνωριζόμαστε). Επειδή γενικά δεν έχουμε τη δυνατότητα για πολύ video analysis μόλις μας δοθεί η δυνατότητα προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα πολύ καλά και δείχνουμε σφιγμένοι και πολύ συντηρητικοί, αμβλύνοντας αδυναμίες αλλά και δυνατά σημεία.
 10. Δια του λόγου το αληθές / ακριβές:
 11. Ε, μα τη ματιάσατε τη Στύγα (κι όχι Στύγγα).
 12. Αύριο ξέρω ότι θα κοπούν σίγουρα 4 λιγότερα.
 13. Αυτό το ποστ με ονοματεπώνυμο ανθρώπου που έχει διατελέσει διευθυντής στο ΧΚΠ θα μπορούσε να είναι μια ευθεία ερώτηση που απαιτεί απάντηση χωρίς περιστροφές σχετικά με την "προβληματική" και υπερπληρωμένη λειτουργία του αναβατήρα "Αφροδίτη-Βάκχος", που περνάει ανεκμετάλλευτη. Μένει να απευθυνθεί στους αρμόδιους και να "απαιτηθεί" η αξιοποίησή ενός χαρακτηριστικού που πληρώθηκε - σύμφωνα με τα αναφερόμενα από τον κ. Δρίβα - €300.000 και μένει αναξιοποίητο.
 14. Εαν αντιμετωπιστεί σοβαρά ο πίσω δρόμος που κυκλώνει το αυγό και ενώνεται με την "Αρμονία", θα συγκεντρωθεί πολύ μεγάλο χιονοδρομικό ενδιαφέρον. Θα μιλάμε για μια υπέροχη διαδρομή (όπως και η Αρμονία άλλωστε - εγώ προσωπικά την τιμώ 1-2 φορές και αρκετές με μαθητές μου) που μπορεί σε "αρρωστάκια" με την τεχνική ή τις extreme καταστάσεις να είναι μια απλή βόλτα, όμως θα συγκεντρώνει ένα μεγάλο ποσοστό χιονοδρόμων που αρέσκονται στην περιήγηση, τις οικογενειακές διαδρομές και τη φυσιολατρεία, λειτουργώντας ΚΑΙ αποσυμφορητικά για το υπόλοιπο χιονοδρομικό. Πάντοτε βέβαια με την προϋπόθεση των προδιαγραφών ασφλαείας που ενδείκνυνται σε τέτοιες περιπτώσεις (σήμανση, δίχτυα, περιπολίες πιστέρ κλπ). Εύχομαι ολόψυχα να το δούμε σύντομα.
 15. Ενδιαφέρεται κανείς για ΧΚΚ μεθαύριο Τετάρτη;
×
×
 • Create New...