Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
MAC

Η καρδιά προδίδει ερασιτέχνες σκιέρ

Recommended Posts

Από το ΒΗΜΑonline, το είχε σήμερα στη σελίδα του στο facebook o ccgr:

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιατρικής του Ινσμπρουκ αποφάσισαν να μελετήσουν ένα περίεργο φαινόμενο που εντοπίζεται στα χιονοδρομικά κέντρα και ειδικά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε έξαρση. Υπάρχει αύξηση του αριθμού των θανάτων σε τουρίστες που κάνουν σκι στα χιονοδρομικά κέντρα. Οπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, το 40% αυτών των «ξαφνικών» θανάτων είναι αποτέλεσμα εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Μελετώντας σχετικά στοιχεία τεσσάρων ετών, είδαν ότι τα άτομα που πεθαίνουν μία- δύο ημέρες μετά την είσοδό τους στο χιονοδρομικό κέντρο από έμφραγμα είναι κατά βάση άτομα αγύμναστα και απροετοίμαστα για το σκι, που απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση. Μάλιστα, όπως διεπίστωσαν οι ερευνητές, πολλά από τα άτομα αυτά όχι μόνο ήταν αγύμναστα αλλά δεν γνώριζαν καν ότι αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα.

Οπως αναφέρουν οι ερευνητές, όποιοι σκέφτονται να ασκήσουν το αγαπημένο τους σπορ καλό θα είναι για κάποιο χρονικό διάστημα πριν από την επίσκεψη σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο να ξεκινήσουν κάποιου είδους προπόνηση η οποία να προετοιμάζει τον οργανισμό για τις απαιτήσεις της εξάσκησης στο σκι.

Είναι λοιπόν καιρός για γυμναστική και για πολλούς ακόμα λόγους

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Guest afrodite

Eγω πάντως το triplex μου το έκανα... Για άσχειτο με τη χιονοδρομια λογο, αλλά δεν πειράζει. Μου πε να κανω και τεστ κοπώσεως αλλά κουράζομαι μονο με τη σκέψη :lol: :LOL: I think I'll pass :P

Mου είπε πως θα ζήσω, κι οτι η μπαταρία καλά δουλεύει :lol: :LOL:

Edited by afrodite

καλά που το είπες, γιατί από τότε που τραυματίστηκα δεν έχω τρέξει ούτε για να προλάβω το λεωφορείο :lol: .

Second is the first looser ; )

1) You are on the internet

2) You are visiting Snowclub.gr forums

3) You are reading my signature

5) You didn't noticed that point 4 is missing

6) You just checked for point 4

7) You are smiling

ενώ εγώ πάλι... έριξα κάτι κατοστάρια τελευταία...

για να προλάβω καράβια - λεωφορεία... κλπ.

;) Παρασκευή έξι παρά ένα (το απόγευμα)

και το καράβι για Αίγινα "καπνίζει"

είμαι στη γέφυρα του ΗΣΑΠ και αρχίζω το τρέξιμο

Ναι! το πρόλαβα με ένα μικρό άλμα στον καταπέλτη

που είχε ξεκολλήσει ήδη και ανέβαινε... :lol:

πάντως ...

το γυμναστήριο, τρέξιμο, χορό

ή ότι άλλο ... αθλητικό

μας ευχαριστεί ;)

οι ασκήσεις μασελιακών ΔΕΝ πιάνονται! :lol::P

θα ακολουθήσω τις συμβουλές που βρήκα στο Forum σε παλιότερο post του ΜΙΚ.

αν το βρω θα βάλω το link κάτι "προετοιμασία για σκι" το έλεγε... :lol:

:lol:

Νίκο: μου φαίνεται ότι θα είσαι μια χαρά για τη χιονοδρομική σαιζόν...

ορθοπεδικός δεν είμαι βέβαια...

αλλά: ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και πειθαρχία στις εντολές του γιατρού ;)

Edited by viva_ski

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Χαχα τέτοιες ασκήσεις Μασελιακούς, Σουβλακοκάμψεις κ.α. τώρα τελευταία μου έχουν γίνει συνήθειο.. όχι συνήθειο με συγχωρείς, μανία !

Όσο αναφορά τον τραυματισμό που είχα.. πιστεύω θα είμαι εντάξει, απλά φοβάμαι λίγο γιατί γενικά δεν παθαίνω τραυματισμούς εύκολα, αλλά όταν πάθω δεν ξέρω.. μου μείνει, με ενοχλεί για καιρό.

Μακάρι παναγιά μου μακάρι.

7) You are smiling

Guest afrodite
ενώ εγώ πάλι... έριξα κάτι κατοστάρια τελευταία...

για να προλάβω καράβια - λεωφορεία... κλπ.

:P Παρασκευή έξι παρά ένα (το απόγευμα)

και το καράβι για Αίγινα "καπνίζει"

είμαι στη γέφυρα του ΗΣΑΠ και αρχίζω το τρέξιμο

Ναι! το πρόλαβα με ένα μικρό άλμα στον καταπέλτη

που είχε ξεκολλήσει ήδη και ανέβαινε... ;)

πάντως ...

το γυμναστήριο, τρέξιμο, χορό

ή ότι άλλο ... αθλητικό

μας ευχαριστεί :P

οι ασκήσεις μασελιακών ΔΕΝ πιάνονται! :lol::lol:

θα ακολουθήσω τις συμβουλές που βρήκα στο Forum σε παλιότερο post του ΜΙΚ.

αν το βρω θα βάλω το link κάτι "προετοιμασία για σκι" το έλεγε... :)

8)

Νίκο: μου φαίνεται ότι θα είσαι μια χαρά για τη χιονοδρομική σαιζόν...

ορθοπεδικός δεν είμαι βέβαια...

αλλά: ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και πειθαρχία στις εντολές του γιατρού ;)

Φιλενάδα, φετος στους μασελιακους κλπ εγκο ντεν ακολουθει... Καταφερα μετα απο πολυ καιρό να χάσω 4 περιτά κιλά και δε θελω να τα ξανααποκτισω... Καλα δεν ειπα οτι δεν θα τρωω μετα το sb αλλά με ρεγουλο... Λεω τωρα ετσι; Γιατι μετα απο το λιώσιμο που κανω στο βουνό δε θα αντεξω να μη τσακισω μια χοιρινή και μια πατατες κι ολα τα παρελκομενα.... Νομιζω οτι τα παρελκομενα κανουν τη ζημια... 80 Αυτά τα λιτά γευματα ρε παιδί μου.....

Οπα! πότε δηλαδή φάγαμε μετά το ski/sb ;;;

όχι ΠΟΤΕ;;;;

τι δηλαδή; εκείνο το λιγουλάκι... (4 πιάτα) στη Val Gardena;;;

στο κάτω, κάτω το κυρίως πραγματικά ποτέ δεν το κατάφερνα

πάντα το μοίραζα... όχι για να κάνω δίαιτα :Ρ

ήταν τεράστια τα 3 προηγούμενα 8)

Αχ! τι μου θύμισες τώρα... και δε θα 'ρθω και στην εκδρομή!

Αχ!

:)

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

μην αγχωνεσαι...ολα καλα

8) ευχαριστώ.

7) You are smiling

Οπα! πότε δηλαδή φάγαμε μετά το ski/sb ;;;

όχι ΠΟΤΕ;;;;

τι δηλαδή; εκείνο το λιγουλάκι... (4 πιάτα) στη Val Gardena;;;

στο κάτω, κάτω το κυρίως πραγματικά ποτέ δεν το κατάφερνα

πάντα το μοίραζα... όχι για να κάνω δίαιτα :Ρ

ήταν τεράστια τα 3 προηγούμενα :P

Αχ! τι μου θύμισες τώρα... και δε θα 'ρθω και στην εκδρομή!

Αχ!

80

οσες φορες πηγα σε ξενοδοχειο με ημιδιατροφη και ηταν ετσι 4 πιατα κλπ ημουνα οκ.

Ειναι χειροτερα πιστευω οταν τρως εξω το βραδυ. Γαιτι παιρνεις παντα περισσοτερα απο οσο πρεπει

Snow is on my D.N.A.

οσες φορες πηγα σε ξενοδοχειο με ημιδιατροφη και ηταν ετσι 4 πιατα κλπ ημουνα οκ.

Ειναι χειροτερα πιστευω οταν τρως εξω το βραδυ. Γαιτι παιρνεις παντα περισσοτερα απο οσο πρεπει

Το βράδυ γενικώς δεν είναι σωστό να τρως γιατί ο οργανισμός δεν μπορεί να κάνει τις απαραίτητες καύσεις από τη στιγμή που το 90% των ανθρώπων κοιμάται.

7) You are smiling

Guest afrodite
Το βράδυ γενικώς δεν είναι σωστό να τρως γιατί ο οργανισμός δεν μπορεί να κάνει τις απαραίτητες καύσεις από τη στιγμή που το 90% των ανθρώπων κοιμάται.

Εχεις δίκιο σ' αυτο αλλά όταν είσαι στο βουνο και λιωνεις ολη μερα είναι λογικο να ορμίξεις στο φαγητο το βραδυ. Δε γινεται διαφορετικα. Είναι ειδική περίσταση.. :):D

Το θέμα δεν είναι τόσο ότι όταν τρώει κανείς το βράδυ ο οργανισμός δεν τα καίει! Το ανθρώπινο σώμα ακολουθεί τους νόμους της Θερμοδυναμικής = Ισοζύγιο μάζας + ενέργειας!

Αν συνολικά, οι θερμίδες που καίει κανείς είναι περισσότερες από όσες προσλαμβάνει με την τροφή του, όποτε κι αν τρώει κανείς, τότε το σώμα χάνει μάζα = μυς + λίπος. Αν τρώμε περισσότερο από όσο καταναλώνουμε, όποτε κι αν τρώμε, πρωϊ - βράδυ, παχαίνουμε!

Το θέμα είναι ότι όταν το σώμα δεν τρέφεται όλη την ημέρα που χρειάζεται ενέργεια για να κινηθεί, να θερμανθεί, κλπ, τότε ο οργανισμός λιμοκτονεί και προσπαθώντας, βάσει της αρχής της αδράνειας, να διατηρήσει τη μάζα του, μειώνει το μεταβολικό του ρυθμό!

Αφενός λοιπόν, δεν τρεφόμαστε σωστά, δηλ δεν προσλαμβάνουμε αρκετές θρεπτικές ουσίες, βιταμίνες, κλπ = ρίχνουμε την άμυνα του οργανισμού μας, ρίχνουμε τα επίπεδα ενέργειάς μας, νιώθουμε ένταση, κούραση, άρα περιορίζουμε και την κινητικότητά μας, γερνάμε τους ιστούς μας, κλπ, αφετέρου, ερχόμαστε μετά το βράδυ και τα τρώμε όλα μαζεμένα, οπότε, και το σώμα δεν έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει ξαφνικά σε μεγάλες ποσότητες, αλλά και έχοντας μειώσει το ρυθμό μεταβολισμού του, χαμηλώνει ουσιαστικά το θερμιδικό ισοζύγιο που απαιτείται για να υπάρχει ισορροπία = να μην παχαίνουμε, ούτε να αδυνατίζουμε!

Συμπέρασμα: Κατά τη διάρκεια της μέρας, να τρώτε ανά 2-3 ώρες, μικρά γεύματα με πολλές ίνες + βιταμίνες + υδατάνθρακες + πρωτείνες + λίπος !!!! :)

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Δηλαδή με πολυ πιο απλά λόγια να παίρνετε από το σπίτι σας ταπεράκια με κεφτεδακια, μουσακα και ντολμαδάκια.....αλλωστε η ταχύτητα των λιφτ μας επιτρέπει να απολαυσουμε πλουσια γεύματα.....

Φιλικα

Σπυρος

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Δηλαδή με πολυ πιο απλά λόγια να παίρνετε από το σπίτι σας ταπεράκια με κεφτεδακια, μουσακα και ντολμαδάκια.....αλλωστε η ταχύτητα των λιφτ μας επιτρέπει να απολαυσουμε πλουσια γεύματα.....

Φιλικα

Σπυρος

Και λίγη προβατίνα ξέχασες!!!! :):D

εγώ όταν είμαι βουνό έχω τόση μανία με το snowboard που ξεχνώ φαγητά, νερά κ.α. Γυρίζω σπίτι και με κοιτάνε κάπως έτσι :mellow:. Σαν να είχα να φάω κανά 15ήμερο και βάλε :lol:

Όσο αναφορά τα μικρά γεύματα ανά 3 ώρες, είναι σωστός τρόπος διατροφής αν και λίγο περίεργος γιατί τον έχω ακολουθήσει πολλές φορές και έχω έρθει σε σημείο να μην θέλω να τρώω.

7) You are smiling

Guest afrodite
εγώ όταν είμαι βουνό έχω τόση μανία με το snowboard που ξεχνώ φαγητά, νερά κ.α. Γυρίζω σπίτι και με κοιτάνε κάπως έτσι :lol:. Σαν να είχα να φάω κανά 15ήμερο και βάλε :)

Όσο αναφορά τα μικρά γεύματα ανά 3 ώρες, είναι σωστός τρόπος διατροφής αν και λίγο περίεργος γιατί τον έχω ακολουθήσει πολλές φορές και έχω έρθει σε σημείο να μην θέλω να τρώω.

Διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλά οταν λέει μικρά γευματα ανά τρεις ωρες δεν εννοει μια μπριζολα καθε τρεις ωρες :mellow: Αλλα ένα γιαουρτι, λιγο τυρι, λιγοι ξηροι καρποι, φρουτα εποχης. Οποτε δεν το βρισκω καθολου βαρετο... ισα ισα σου κόβουν τη πολυ πεινα μεχρι το κυρίως γευμα.

Επεισης το βραδυνο καλο θα ειναι να το τρωμε μεχρι της 8 το βραδυ( αντε 9 το αργοτερο)και μετα τιποτα. Και καλο θα ειναι να μη πεφτουμε για υπνο αμεσως μετα το φαγητο αλλα μετα απο 3 ωρες. Βεβαια τωρα κατι μας είπε... εγω δεν μπορω να το κανω αυτο. Αν φαω δηλαδη στις 9 θα πρεπει να κοιμηθω στις 12??? Πλακα μας κανει;;;; Και τι θα κανω μεχρι τις 12 αν υποθεσουμε οτι ειναι καθημερινη;

Και τι θα κανω μεχρι τις 12 αν υποθεσουμε οτι ειναι καθημερινη;

Φιλενάδα μου θα σου στείλω μερικές ιδέες, σε ΡΜ όμως γιατί θα πρέπει να με κάνω ban ως mod!!! :mellow::lol:

Φιλενάδα μου θα σου στείλω μερικές ιδέες, σε ΡΜ όμως γιατί θα πρέπει να με κάνω ban ως mod!!! :mellow::lol:

Να τις στειλεις και σε εμενα Γιωτα...

ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο...

δεν εισαι φιλεναδα της

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

δεν εισαι φιλεναδα της

Επιβεβαιώνω κι επαυξάνω!!! :mellow::lol:

Τί το κάναμε εδώ;;; Αμέρικαν μπαρ ;;; :):P

Διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλά οταν λέει μικρά γευματα ανά τρεις ωρες δεν εννοει μια μπριζολα καθε τρεις ωρες :mellow: Αλλα ένα γιαουρτι, λιγο τυρι, λιγοι ξηροι καρποι, φρουτα εποχης. Οποτε δεν το βρισκω καθολου βαρετο... ισα ισα σου κόβουν τη πολυ πεινα μεχρι το κυρίως γευμα.

Επεισης το βραδυνο καλο θα ειναι να το τρωμε μεχρι της 8 το βραδυ( αντε 9 το αργοτερο)και μετα τιποτα. Και καλο θα ειναι να μη πεφτουμε για υπνο αμεσως μετα το φαγητο αλλα μετα απο 3 ωρες. Βεβαια τωρα κατι μας είπε... εγω δεν μπορω να το κανω αυτο. Αν φαω δηλαδη στις 9 θα πρεπει να κοιμηθω στις 12??? Πλακα μας κανει;;;; Και τι θα κανω μεχρι τις 12 αν υποθεσουμε οτι ειναι καθημερινη;

Bασικά εγώ αυτή τη διατροφή την ακολουθώ για άλλους λόγους (έχω πρόβλημα με το στομάχι μου) δεν θυμάμαι πως λέγεται ο ακριβής όρος, και ναι δεν εννοώ μπριζόλα, ακόμα και αυτά τα ''ελαφριά'' με επηρεάζουν τρομερά στο κυρίως γεύμα. Τεσπά είναι και ανάλογα το άτομο κτλ. :lol:

7) You are smiling

YouTube Video ->Original Video

Ο Θ.Β προτεινει και σερβιρει εκλεκτο menu για καθε γουστο, σε πελατες καθε ηλικιας .