Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
proteusdiver

Τεχνικός ρουχισμός για το βουνό

Recommended Posts

Αν καταλαβα καλα τη διατυπωση,δηλαδη κολαν μη ισοθερμικο ΚΑΙ παντελονι ΚΑΙ παντελονι του σκι νομιζω θα εχεις προβλημα...

Άρα μάλλον θα πρέπει να πάρω πάνω κάτω.... :rolleyes:

Η προθέρμανση πριν από οποιαδήποτε σωματική άσκηση είναι πάρα πολύ σημαντική και ευεργετική. Όπως γνωρίζεις λίγοι είναι αυτοί και λίγες οι φορές, σχεδόν σπάνιες που κάποιος κάνει προθέρμανση-stretching πριν το σκι. ΛΑΘΟΣ μας μεγάλο. Είναι κάτι που απαιτεί λιγότερο από 5 λεπτά και πάλι δεν το κάνουμε. Ένα καλό ζέσταμα αλλά και η καλή-σταθερή θερμοκρασία κατά την διάρκεια της άσκησης μπορεί να αποτρέψει ακόμα και τον τραυματισμό. Ένα καλό ισοθερμικό αυτό το επιτυγχάνει στο μέγιστο βαθμό. Προτεραιότητα δώσε στο κάτω ισοθερμικό μιας που τα πόδια τραβάνε το πιο πολύ ζόρι. Μην το λυπηθείς και αγόρασε το. Ειδικά τώρα που ξεκινάς το άθλημα και ειδικά τώρα που πας στις Άλπεις.

Warm up λοιπόν!!

Στράτο έχει γραφτεί εδώ στο φόρουμ σχετικό άρθρο που τεκμηριώνει την άποψη ότι στο σκι δεν πρέπει να κάνουμε διατάσεις. :rolleyes:

Αν καταλαβα καλα τη διατυπωση,δηλαδη κολαν μη ισοθερμικο ΚΑΙ παντελονι ΚΑΙ παντελονι του σκι νομιζω θα εχεις προβλημα...

Προφανώς ο kotsos έχει δίκιο. Έτσι, θα καταφέρεις να ιδρώσεις και μετά να παγώσεις τον ιδρώτα σου.

Πέραν του stretching, καλό είναι να γίνεται μία εύκολη κατάβαση πριν ξεκινήσουμε.

Η αλήθεια είναι ότι, παλαιά, σε άλλα αθλήματα, ξεκινούσαμε με λίγο τροχάδην και μετά κάναμε ασκήσεις προθέρμανσης. Εκ των υστέρων, γενικεύθηκε η λογική του stretching στην αρχή (και εκ των υστέρων τα υπόλοιπα). Όμως, σε ακραία κρύες συνθήκες, γενικά συνίσταται μικρή προθέρμανση των μυών πριν τεντωθούν με το stretching - κάτι μάλλον αδύνατον στο σκι.

Πέραν τούτου, κάτι που λίγοι κάνουμε στα αθλήματα, ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το stretching μετά (η έλλειψη του οποίου ευθύνεται για τραβήγματα, πόνους μέσης κλπ). Όμως, σχεδόν πάντα, μετά από ένα σπορ, ακολουθεί η μπύρα.

....off topic

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

Άρα μάλλον θα πρέπει να πάρω πάνω κάτω.... ;)

Δώρα καλησπέρα και καλώς όρισες! :lol:

ΝΑΙ ! και πάνω ΚΑΙ κάτω

το κάτω είναι το ίδιο σημαντικό για μας... :D

μπορεί όλα αυτά που περιγράφεις ...

αν κατάλαβα κολάν + παντελόνι + παντελόνι του σκι (?) 80

... να μην έχουν το αποτέλεσμα που θες

και που είναι απαραίτητο

Υπαρχουν και τα Marmot ισοθερμικά εκτός από τα "αλμυρά" x-bionic

που είναι εξίσου καλά (κατά τη γνώμη μου)

Αν πας δεύτερη φορά και ιδρώνεις ή κρυώνεις

σου υπογράφω ότι ΔΕΝ θα περάσεις καλά

και οι πρώτες φορές είναι κουραστικές ΑΛΛΑ πολύ σημαντικές

για να περάσεις στο επόμενο στάδιο

που είναι αυτό της... Απόλαυσης! :D

Άντε καλή αρχή! :rolleyes:

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Σας ευχαριστώ όλους!Με πείσατε να πάρω και απο κάτω... :mellow: Σίγουρα τα πιο ακριβά είναι καλύτερα,αλλά επειδή πήρα και γάντια και μάσκα και μπουφάν εν όψει του ταξιδιού θελω κατι οικονομικό..Τα Helly Hansen απο INTERSPORT θα κάνουν τη δουλειά τους ή οχι;;

Μια χαρά είναι. Ξεκίνα με αυτά και βλέπεις. Αν βρεις πολικές συνθήκες και δε σε κρατήσουν, το πολύ πολύ αγοράζεις κάτι επι τόπου.

Προσωπικά έχω κάνει αρκετό σκι με πολύ φθηνό και μέτριας ποιότητας ρουχισμό, στην αρχή της χιονοδρομικής μου καριέρας :mellow:

Οσο γίνεσαι πιο έμπειρη και κολλάς το μικρόβιο τόσο θα επενδύεις σε καλύτερης ποιότητας ρούχα γιατί θα έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις :wub:

ισοθερμικό είναι και όχι εσωθερμικο .είναι ένα ρούχο που προσπαθεί να μας κρατήσει σταθερή θερμοκρασία σώματος (ισοθερμία )

Έτσι ακριβώς!

Σύμφωνα και με το Μπαμπινιώτη ισοθερμία (ουσ.) είναι η κατάσταση κατά την οποία εσωτερικά διατηρείται σταθερή θερμοκρασία, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Το επίθετο που παράγεται από την ισοθερμία είναι ισοθερικός,-η,-ο.

Είναι ελληνικότατη λέξη η οποία έχει πλέον καταστεί διεθνής επιστημονικός όρος, όπως πολλές άλλες ελληνικές λέξεις άλλωστε.

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Σας ευχαριστώ όλους!Με πείσατε να πάρω και απο κάτω... :mellow: Σίγουρα τα πιο ακριβά είναι καλύτερα,αλλά επειδή πήρα και γάντια και μάσκα και μπουφάν εν όψει του ταξιδιού θελω κατι οικονομικό..Τα Helly Hansen απο INTERSPORT θα κάνουν τη δουλειά τους ή οχι;;

Μπορεί να τα γνωρίσαμε τώρα τελευταία στην Ελλάδα, αλλά είναι μία από τις παλαιότερες εταιρείες στο χώρο του ρουχισμού ιστιοπλοΐας.

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

οπως και να το λενε .. η δουλεια του ειναι μια σε κραταη ζεστο και στεγνο

να παρεις εστω και φτηνο , απο το τιποτα ειναι το καλυτερο ....

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Δυστυχώς το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.Το ισοθερμικό(αναφέρομαι στη σειρά dry) δεν μπορεί να σε κρατήσει ζεστό.Αν παίρνεις ισοθερμικό για να ζεσταθείς ...μαλλον θα απογοητευτείς.Το ισοθερμικό σε κρατάει στεγνό.Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο δεν είναι υδρόφιλο (όπως το βαμβάκι).

Ανάμεσα σε δύο άτομα που ο ένας φοράει ισοθερμικό και ο άλλος βαμβακερό, ο πρώτος σίγουρα θα αισθάνεται καλύτερα.

Και κάτι ακόμα.Αν κάποιος νομίζει οτι φορώντας ισοθερμικό και ελαφρύ μπουφάν(μεμβράνη) θα παραμείνει ζεστός, ας το δοκιμάσει.Να μας πει που θα σκιάρει όμως για να πάμε να τον μαζέψουμε.

Χρειάζεσαι και fleece πάνω από το ισοθερμικό σου.Τα κλασικά μπουφάν που ζυγίζουν περισσότερο από ένα κιλό έχουν επένδυση και ίσως δεν χρειαστείς fleece.Πάντα εξαρτάται από τις συνθήκες που σκιάρεις, από το πόσο ιδρώνεις(και σε αυτό παίζει ρόλο και το επίπεδό σου στο άθλημα κλπ.

Το ισοθερμικό δεν κάνει θαύματα.Το φόρεσα για τρέξιμο μια αρκετά κρύα νύχτα και 20 λεπτά μετά έσταζα και εγώ και αυτό.Απλά είναι καλύτερα από βαμβακερό ρούχο.

Δεν έχω δοκιμάσει τη σειρά warm που σίγουρα θα έχει καλύτερα αποτελέσματα(λόγω Merino wool) από τη dry αλλά μετά θα ανοίξουμε άλλη κουβέντα για το αν χρειάζεσαι fleece πάνω από το ισοθερμικό κλπ.κλπ.

Παιδιά καλησπέρα και καλή χειμερινή σεζόν να έχουμε.

Είναι η τρίτη χρονιά που ασχολούμαι με το σκι και πλέον νοιώθω ότι οι αρχικές μου επιλογές σε θέματα ρουχισμού δεν με καλύπτουν. Οπότε μπήκα σε διάφορες αναζητήσεις αλλά δεν μπορώ να βρώ άκρη. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

Έχω κατα βάση ρουχισμό columbia. Ένα jacket 3ετιας και ενα παντελόνι μάλλον χαμηλής ποιότητας. Δεδομένου ότι πηγαίνω και bansko και κάνω αρκετές ώρες σκι, τα ρούχα μου δεν με καλύπτουν (μένω ακόμα και σε ώρες βαριάς χιονόπτωσης στο βουνό).

Θα ήθελα τις προτάσεις σας για παντελόνι και jacket. Προσανατολιζόμουνα σε columbia titanium ή τα νέα τα omniheat. Δεν μπορώ να βρώ πουθενά τα χαρακτηριστικά τους σε ότι αφορά την αδιαβροχοποίηση και το πόσο αναπνέοντα είναι.

Σε σύγκριση με τα north face τι προρτείνετε? Στα north face, τα καλύτερα είναι αυτά με το goretex pro ?

Ευχαριστώ!!!

Καλημέρα και καλώς όρισες !

μου θύμισες κάποιον άλλο στο Bansco με Columbia :rolleyes:

που αν μπει δε θα σου προτείνει Columbia titanium με τίποτα.

Θα του πω να γράψει γιατί έχει πάθει και το λέει σ' όλο τον κόσμο.

όχι δε σε καλύπτει αυτός ο ρουχισμός ...

Υπάρχουν μάρκες που βλέπω ότι αντέχουν πολύ! μα πάρα πολύ

για παράδειγμα πέρυσι στη Val Gardena στους -20 δεν κατάλαβαν τίποτα

όλοι όσοι φορούσαν τη στολή του συλλόγου VIST

(σε απίστευτη τιμή γιατί έγινε ομαδική παραγγελία)

Επίσης και τα mammut έχουν απίστευτες προδιαγραφές και στην αναπνοή και σε όλα.

Σημαντικά είναι και τα ισοθερμικά! μην τα ξεχνάς :rolleyes:

Βασικά αν παραμένεις στο βουνό με ισχυρή χιονόπτωση θες ότι καλύτερο!

Δεν είναι θέμα άνεσης (όπως για μένα). Είναι σίγουρα θέμα επιβίωσης για σένα :rolleyes:

Καλημέρα και καλώς όρισες !

μου θύμισες κάποιον άλλο στο Bansco με Columbia :angry:

που αν μπει δε θα σου προτείνει Columbia titanium με τίποτα.

Θα του πω να γράψει γιατί έχει πάθει και το λέει σ' όλο τον κόσμο.

όχι δε σε καλύπτει αυτός ο ρουχισμός ...

Υπάρχουν μάρκες που βλέπω ότι αντέχουν πολύ! μα πάρα πολύ

για παράδειγμα πέρυσι στη Val Gardena στους -20 δεν κατάλαβαν τίποτα

όλοι όσοι φορούσαν τη στολή του συλλόγου VIST

(σε απίστευτη τιμή γιατί έγινε ομαδική παραγγελία)

Επίσης και τα mammut έχουν απίστευτες προδιαγραφές και στην αναπνοή και σε όλα.

Σημαντικά είναι και τα ισοθερμικά! μην τα ξεχνάς :rolleyes:

Βασικά αν παραμένεις στο βουνό με ισχυρή χιονόπτωση θες ότι καλύτερο!

Δεν είναι θέμα άνεσης (όπως για μένα). Είναι σίγουρα θέμα επιβίωσης για σένα :lol:

Δηλαδή h north face και η columbia ακομα και στα κορυφαια τους προιοντα παραμένουν εμπορικά και όχι ποιοτικά? Σχετικά με τη VIST, δεν μπορώ να βρώ στο site τους χαρακτηριστικά αδιαβροχοποίησης ούτε πόσο αναπνέοντα είναι Δεν θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες συμπληρωματικές παραγγελίες για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν τώρα μέσω του club?

Ευχαριστώ!!!

ΥΓ Τι άλλο πρέπει να προσέξω πλην των χαρακτηριστικών αδιαβροχοποίησης κα ιαναπνοής της μεμβράνης? (παντελόνι και τζάκετ)

Δηλαδή h north face και η columbia ακομα και στα κορυφαια τους προιοντα παραμένουν εμπορικά και όχι ποιοτικά? Σχετικά με τη VIST, δεν μπορώ να βρώ στο site τους χαρακτηριστικά αδιαβροχοποίησης ούτε πόσο αναπνέοντα είναι Δεν θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες συμπληρωματικές παραγγελίες για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν τώρα μέσω του club?

Ευχαριστώ!!!

ΥΓ Τι άλλο πρέπει να προσέξω πλην των χαρακτηριστικών αδιαβροχοποίησης κα ιαναπνοής της μεμβράνης? (παντελόνι και τζάκετ)

Την τιμη, τις αναγκες σου και το στυλ... την προτεραιοτητα στις μεταβλητες την καθοριζεις εσυ...

Δηλαδή h north face και η columbia ακομα και στα κορυφαια τους προιοντα παραμένουν εμπορικά και όχι ποιοτικά?

ΔΕΝ μπορώ να σου πω κάτι πάνω σ' αυτό γιατί δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω από συζητήσεις live στο είπα. Φαντάζομαι ότι όλες οι εταιρείες προσπαθούν να είναι ανταγωνιστικές

Σχετικά με τη VIST, δεν μπορώ να βρώ στο site τους χαρακτηριστικά αδιαβροχοποίησης ούτε πόσο αναπνέοντα είναι Δεν θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες συμπληρωματικές παραγγελίες για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν τώρα μέσω του club?

Από όσο ξέρω για φέτος δε θα γίνει παραγγελία, έχουν γίνει 2 συνεχόμενες χρονιές πάντως

Ευχαριστώ!!!

Αυτά για τώρα... αργότερα που θα μπουν οι γνώστες πάνω σ' αυτά τα θέματα... θα σου πουν :lol:

Διαπνεοντα ειναι τα ρουχα και οχι αναπνεοντα , οπως ειπωθηκε.Για να ειμαστε σωστοι.

Απο κει και περα θα αλλαξεις πολλους εξοπλισμους σε βαθος χρονου.Απλα κοιτα να μην πετας τους παλιους.

Ενα τζακετ που τα κανει ολα δεν θα βρεις ,θα χρειαστεις κιαλλο .Βεβαια μια λυση που την σκεφτομαι και εγω ειναι κατι καινουργια softshell με αφαιρουμενη επενδυση .Αλλα μαλλον δεν κανει για παρα πολυ κρυο και με χιονοπτωση.

101277.jpg

Διαπνεοντα ειναι τα ρουχα και οχι αναπνεοντα , οπως ειπωθηκε.Για να ειμαστε σωστοι.

Απο κει και περα θα αλλαξεις πολλους εξοπλισμους σε βαθος χρονου.Απλα κοιτα να μην πετας τους παλιους.

Ενα τζακετ που τα κανει ολα δεν θα βρεις ,θα χρειαστεις κιαλλο .Βεβαια μια λυση που την σκεφτομαι και εγω ειναι κατι καινουργια softshell με αφαιρουμενη επενδυση .Αλλα μαλλον δεν κανει για παρα πολυ κρυο και με χιονοπτωση.

Ξέρουμε κανένα e-shop του εξωτερκού για north face ρουχα εντός ΕΕ ή εκτός ΕΕ αρκεί να γλυτώνουμε τελωνείο?

Καλησπερα! στο κλιμα της ''αναβαθμισης'' του εξοπλισμου,αποφασισα να παρω και ενα μπουφαν..(μεχρι τωρα ημουν με ενα Columnia,που,δεν μπορω να πω,ασπροπροσωπο με εβγαλε αλλα το βαρεθηκα..)

Σε μια ερευνα αγορας,κατεληξα σε 3 μπουφαν και θελω τη γνωμη σας.

1ον, ενα Colmar ( :P ), χωρις στοιχεια αδιαβροχοποιησης/διαπνοης, το οποιο ερωτευτηκα...!

2ον,ενα Rossignol me 20000/20000,αλλα κοκκινο..(εγω θελω ασπρο! :lol: )

3ον,ενα Spyder επισης με 20000/20000

και τα 3,με τιμη μετα την εκπτωση, 300 ευρω..

το Colmar με τρελανε αισθητικα,αλλα δεν ξερω..εχει την ποιοτητα των αλλων 2?

2ον, διαβασα σε καποια προηγουμενη σελιδα ενα ποστ του Nickel που ελεγε οτι στο Bansko εχουν καλες τιμες τα Colmar? να το επιχειρησω?

Η Colmar είναι εταιρεία με κορυφαία ρούχα. Μην τα φοβηθείς καθόλου. Και οι τρεις εταιρείες που αναφέρεις είναι εξαιρετικές. Διάλεξε αυτό που σου αρέσει περισσότερο. Στο Μπάνσκο δε νομίζω ότι θα βρεις φθηνότερα ρούχα, μόνο μαϊμού.

Η Colmar είναι εταιρεία με κορυφαία ρούχα. Μην τα φοβηθείς καθόλου. Και οι τρεις εταιρείες που αναφέρεις είναι εξαιρετικές. Διάλεξε αυτό που σου αρέσει περισσότερο. Στο Μπάνσκο δε νομίζω ότι θα βρεις φθηνότερα ρούχα, μόνο μαϊμού ;):blink: .

επιβεβαιώνω!

θα βρεις κάποια "φθηνότερα" :P

αλλά προσωπικά δε θα έδινα λεφτά γι' αυτά...

έχω ακούσει για πολύ καλές προσφορές ΕΔΩ τώρα

;)

στην Αυστρία δε ... το intersport ήταν

ή στις ίδιες τιμές με Ελλάδα (είχα ρίξει μια ματιά) ή πανάκριβο

επιβεβαιώνω!

θα βρεις κάποια "φθηνότερα" :P

αλλά προσωπικά δε θα έδινα λεφτά γι' αυτά...

έχω ακούσει για πολύ καλές προσφορές ΕΔΩ τώρα

;)

στην Αυστρία δε ... το intersport ήταν

ή στις ίδιες τιμές με Ελλάδα (είχα ρίξει μια ματιά) ή πανάκριβο

Ευχαριστω για τις απαντησεις..δοκιαμασα χθες στα Intersport ενα της Spyder σε medium και μου ητανε λιγο μεγαλο..

οποτε,νομιζω οτι δεν πρεπει να χασω αυτη την ευκαιρια:

http://www.iafstore.com/eng/scheda.asp?num=5546&pa=p

Μονο σε Small και εκπτωση απο τα 690 στα 276+20 ευρω εξοδα αποστολης...

Καλυτερα να τα δοκιμασεις τα ρουχα που θα παρεις. ;)

Αυτην την εποχη μπορεις να βρεις πολυ καλες τιμες στα μαγαζια (ριξε και μια ματια στα banners) με επωνυμο εξοπλισμο .Αν δεν βρεις κατι, ριχνεις και ενα βλεφαρο στα intersport οπου και εκει με καλο ψαξιμο μπορεις να ανακαλυψεις ευκαιριες με καλη ποιοτητα υλικων. :P

101277.jpg

Καλυτερα να τα δοκιμασεις τα ρουχα που θα παρεις. :P

Αυτην την εποχη μπορεις να βρεις πολυ καλες τιμες στα μαγαζια (ριξε και μια ματια στα banners) με επωνυμο εξοπλισμο .Αν δεν βρεις κατι, ριχνεις και ενα βλεφαρο στα intersport οπου και εκει με καλο ψαξιμο μπορεις να ανακαλυψεις ευκαιριες με καλη ποιοτητα υλικων. ;)

Εψαξα παρα πολυ τις τελευταιες μερες...και εκτος απο αυτα που αναφερω παραπανω,δε βρηκα κατι αλλο..και το μονο που με καλυπτε στο χρωμα που ηθελα ηταν το colmar. Οποτε νομιζω οτι αυτο το Spyder ειναι και κορυφαιο και τρελη ευκαιρια.. βασικα...το εκανα παραγγελια ηδη...! ;)

(ριξε και μια ματια στα banners)

στα ποια? δεν εχουμε φετος Ηλια

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

:):ph34r::)

Πω πωωω εχω μεινει τοσο πισω;

101277.jpg