Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια καινούρια τάση για την Ελλάδα (γιατί έξω είναι εδώ και καμιά 40αρια χρόνια!! ) στα αθλητικά δρώμενα του μαζικού αθλητισμού ή λαικού whatever, που ακούει στο όνομα Τρίαθλο. Για το 2011 διοργανώνονται μια σειρά απο αγώνες που μπορούν να πάρουν μέρος όλοι όσοι το επιθυμούν.

Δείτε περισσότερα

α) My first Triathlon

και

β) Πρόγραμμα για το 2011

όσοι πιστοί προσέλθετε - προσωπικά δεν έχω ΚΑΜΙΑ ανάμοιξη επαγγελματική για να μην φανεί το τοπικ ως ξερή διαφήμηση. Είναι όμως μια ελπιδοφόρα κίνηση για την αθλητική κουλτούρα του μέσου έλληνα και όσοι ασχολούνται λίγο και αγαπάνε κάποια απο τα παραπάνω αγωνίσματα μπορούν να δοκιμάσουν τον εαυτό τους - αξίζει και υπάρχουν αγώνες για όλα τα επιπεδα. Αν έχετε κάποια πιο συγκεκριμένη απορία μπορούμε να την συζητησουμε και εδώ.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Μπρε, μπρε, μπρε!!!... ο Fidelio! Επεσε κανενας φουρνος? :wub::lol:

Καλως σε δεχτηκαμε πισω! :P

Γειά σου ρε Fid με τα ωραία σου τα ποστ.

Το τρίαθλον εδώ και αρκετά χρόνια είναι κάτι που στριφογυρίζει συνέχεια στο μυαλό μου.

Μάλιστα φέτος μου έχει ψιλοκαρφωθεί η ιδέα να λάβω μέρος, αλλά δεν το έχω ψάξει και πολύ και κυρίως δεν έχω παρέα.

Δυστυχώς λόγω πολύμηνης απουσίας εκτός Αθηνών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, χάνω τα "καλά"....

Πάντως οι αποστάσεις δεν είναι απαγορευτικές, ακόμη και το μισό Ιρον ψιλοβγαίνει.....

Τεσπα το πιο ενδιαφέρον είναι τα 1,5 χλμ κολύμπι 40 χλμ ποδήλατο και 10 χλμ τρέξιμο.

Οι αποστάσεις μεμονομενα βγαίνουν άλλες εύκολα άλλες λιγότερο εύκολα 80 :lol: .....

Το μεγάλο μου ερωτηματικό είναι το transition από το ένα άθλημα στο άλλο, και κυρίως η μετάβαση από ποδήλατο σε τρέξιμο, όπου εκεί στην κυριολεξία τα πόδια είναι "τσιμεντωμένα" από το ποδήλατο και πρέπει να μπούνε σε "running mode".....

H μετάβαση από κολύμπι σε ποδήλατο εκτιμώ ότι είναι λιγότερο οδυνηρή μιάς και στην κολύμβηση μπορεις να "πάιξεις" πολύ με τα χέρια με αποτέλεσμα τα πόδια σου να είναι σχετικά "ξεκούραστα" όταν καβαλήσεις το ποδήλατο.

Επίσης δεν γνωρίζω από ρουχισμό-εξοπλισμό τι πρέπει να έχει ο αθλητής....

Δηλ αλλα παπούτσια στο ποδήλατο και άλλα στο τρέξιμο, καβαλάς με το ειδικό ολόσωμο μαγιό και το ποδήλατο και πολλά άλλα τέτοια διάφορα....

Βέβαια το μεγαλύτερο μου ερωτηματικό είναι το ποδήλατο.....μπορείς να νοικιάσεις κάπου για παράδειγμα ποδηλατο Τριάθλου με την σαιζόν????

Οι τιμές πάντως για τα "καθαρά" τριαθλητικά μοντέλα είναι αρκετά υψηλες.....

Αλλιώς όλο και κάποιος Πάτσιος :P:P:P θα μου δανείσει το ποδηλατάκι του.....ε Γιώργο έτσι δεν είναι???

Εάν κάποιος από το snowclub αχολείται με το συγκεκριμένο αθλημα θα ήθελα πάρα πολύ να μου διευκρινήσει τις διάφορες απορίες που έχω.....

Φιλικα

Σπύρος B)

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια καινούρια τάση για την Ελλάδα (γιατί έξω είναι εδώ και καμιά 40αρια χρόνια!! ) στα αθλητικά δρώμενα του μαζικού αθλητισμού ή λαικού whatever, που ακούει στο όνομα Τρίαθλο. Για το 2011 διοργανώνονται μια σειρά απο αγώνες που μπορούν να πάρουν μέρος όλοι όσοι το επιθυμούν.

Δείτε περισσότερα

α) My first Triathlon

και

β) Πρόγραμμα για το 2011

όσοι πιστοί προσέλθετε - προσωπικά δεν έχω ΚΑΜΙΑ ανάμοιξη επαγγελματική για να μην φανεί το τοπικ ως ξερή διαφήμηση. Είναι όμως μια ελπιδοφόρα κίνηση για την αθλητική κουλτούρα του μέσου έλληνα και όσοι ασχολούνται λίγο και αγαπάνε κάποια απο τα παραπάνω αγωνίσματα μπορούν να δοκιμάσουν τον εαυτό τους - αξίζει και υπάρχουν αγώνες για όλα τα επιπεδα. Αν έχετε κάποια πιο συγκεκριμένη απορία μπορούμε να την συζητησουμε και εδώ.

Fidelio με πρόλαβες, άνοιξες πολύ καλό topic και όπως βλέπεις 'τσίμπησα' αμέσως.

Το τρίαθλο είναι φοβερό άθλημα, και με τον καιρό που επικρατεί στην Ελλάδα το τρίαθλο είναι απόλαυση τόσο για ερασιτέχνες όσο και για προχωρημένους. Τη στιγμή που σε άλλες χώρες πέφτουν σε λίμνες με μονοψήφια θερμοκρασία, σε εμάς υπάρχει θάλασσα με θερμοκρασία γύρω στους 20 βαθμούς.

Από τότε που ξεκίνησε το Σχίνιαθλο το 2007 μέχρι τώρα έχω τρέξει 3-4 φορές, 2 ή 3 φορές στο μικρό και μια στο Ολυμπιακό τρίαθλο (αυτό που λες).

Το πιο δύσκολο κομμάτι - για μένα τουλάχιστον - είναι το τρέξιμο στο τέλος, ειδικά το καλοκαίρι, όταν έχεις χάσει αρκετά υγρά στο ποδήλατο. Για την Ολυμπιακή διάδρομή χρειάζεται σίγουρα gel και νερό. Σταθμοί νερού υπάρχουν βέβαια. Επίσης όποιος δεν έχει συνηθίσει τις αποστάσεις στο κολύμπι μπορεί να του φανούν λίγο δύσκολες. Γίνεται και ένας χαμός στο ξεκίνημα, δεν ξέρω αν έχεις δει στιγμιότυπα στο site. Τελευταία φορά ήμουν εκεί το Σεπτέμβρη και έβγαλα πολλές φωτογραφίες (δεν έτρεξα λόγω της μέσης, ήμουν όμως marshal - επέβλεπα στο σημείο αλλαγής από κολύμπι σε ποδήλατο). Φαντάσου 100-150 άτομα να ξεκινάνε μαζί το κολύμπι...χτυπάς με το πόδι τον πίσω, σε χτυπάει ο μπροστινός, αγκαλιάζεσαι με κάποιον στην πρώτη στροφή....γενικά όμως έχει μεγάλη πλάκα και επικρατεί φοβερός ενθουσιασμός! Και τα παιδιά που το διοργανώνουν, βασικά η Μαρί, μια Γαλλίδα που με άλλα 3-4 παιδιά τρέχουν Ironman, το ξεκίνησαν καθαρά ερασιτεχνικά και έχουν φτάσει σε επίπεδα οργάνωσης που ούτε επαγγελματικές διοργανώσεις δεν φτάνουν. Δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν έχουν βρει ανταπόκριση από την Ομοσπονδία, αλλά τους κάνουν και πόλεμο συνεχώς. Άλλη κουβέντα αυτή όμως...στην Ελλάδα σκεφτόμαστε το μαγαζάκι μας πρώτα από όλα και τίποτα άλλο.

@Porfirio

Σπύρο το transition από κολύμπι σε ποδήλατο είναι πολύ εύκολο. Πιο δύσκολο είναι από ποδήλατο σε τρέξιμο, όταν τα πόδια έχουν γίνει τσιμέντο. Αλλά κι αυτό δεν είναι κάτι φοβερό, μαθαίνεται. Μετά από 3-4 λεπτά τρέξιμο έρχεσαι στα ίσα σου.

Παπούτσια: σίγουρα άλλα!Οι περισσότεροι ποδηλάτες έχουν παπούτσια με κλιπς, πράγμα που σου συνιστώ, γιατί έτσι μπορείς αντί να πιέζεις τους τετρακέφαλους συνέχεια όταν πατάς το πετάλι, να τραβάς το πετάλι προς τα επάνω με τους δικέφαλους στο ανέβασμα, δηλαδή να εκμεταλλεύεσαι όλο το φάσμα διαδρομής του πεταλιού μοιράζοντας την πίεση μεταστους τετρακέφαλους. Υπάρχουν κουτιά δίπλα σε κάθε ποδήλατο με τα είδη σου, αφήνεις παπούτσια εκεί.

Ρουχισμός: εδώ παίζει πολύ το προσωπικό θέμα. Το Μάιο θα δεις πολλούς με στολή, άλλους με λυκράκια. Η στολή είναι νεοπρέν, 2-3 χιλιοστά, σχεδόν ίδια με αυτή των surfers. Αν φορούσα στολή, θα φορούσα αυτή του surf. Τιμή γύρω στα 150 Ευρώ. Προσωπικά προτιμώ είτε ολόσωμο λυκράκι, του οποίου το επάνω μέρος βγαίνει πολύ εύκολα, είτε shorts για τρίαθλο, το οποίο στεγνώνει αμέσως και έχει μαλακή επένδυση για το ποδήλατο. Η Orca είναι σημείο αναφοράς. Δες το http://www.trisports.com/orca-mens-triathlon-clothing.html

Για το Μάρτιο, μιας και δεν υπάρχει κολύμπι, δεν υπάρχει και περιορισμός στο ρουχισμό. Ένα ποδηλατικό σορτσάκι ή παντελόνι είναι μια χαρά.

Ποδήλατο: εκτός αν θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά, μην τρελαίνεσαι με τα ποδήλατα τριάθλου που ξεκινάνε από τις 3.000 Ευρώ. Η μόνη διαφορά που έχουν με ένα απλό αγωνιστικό είναι ότι η πίσω ρόδα είναι λίγο πιο μπροστά, έτσι ώστε να επιβαρύνεται λιγότερο ο τετρακέφαλος και να είσαι λίγο πιο ξεκούραστος για το τρέξιμο μετά. Δεν υπάρχει! Οι 99 στους 100 χρησιμοποιούν απλό ποδήλατο δρόμου (ο Σχινιάς είναι εντελώς επίπεδος). Μερικοί έρχονται και με mountain! Πάρε όποιο ποδήλατο έχεις, φούσκωσε καλά τα λάστιχα και θα είσαι μια χαρά. Το Σχίνιαθλο είναι πάνω από όλα γιορτή. Ο τερματισμός μετράει και η προσπάθεια.

Άντε να ξεκινήσουμε προετοιμασία για το Μάιο...το δύαθλο του Μαρτίου είναι για προθέρμανση!

(Με φιάξατε τώρα!) :D

Καλημέρα forum users , ωραία συζήτηση για το τρίαθλο, αλλά δεν υπάρχει πολύ χρόνος τώρα- και εγώ αναπάντεχα ασχολήθηκα με μυήσαν και δεν το περίμενα οτι θα ήταν κόλημα , βεβαια ειναι πολύ καλή ο οργάνωση του schiniathlon.gr και το κλίμα , όπως βέβαια και η φύση του αθλήματος για το οποίο δεν προλαβαίνω να πω τώρ και άλλα ;) . Minas ήμουνα και εγώ τον Σεπτέμβρη στην sprint αποσταση :( Λεπον , μιας και δεν μπορώ να γράψω καποια περισσότερα σχόλια ας δώσω δύο λινκσ που τα λενε μεσα όλα :D

α) Το πρώτο τεύχος του πρώτου ελληνικού περιοδικού για το Τρίαθλο. Εχει μέσα πολλές συμβουλές και ειναι αρκετά κατατοπιστικό σε πολλά θέματα.

β) Το καλύτερο ελληνικό πορταλ για το Τριαθλο : http://www.triathlon.gr και ένα ξένο στο οποίο μπορείς να κρατήσεις προπονητικό Log (πολύ συμαντικό) : http://www.beginnertriathlete.com/

αυτά για την ώρα. :P

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Τhanks, άντε ώρα για μελέτη τώρα.....γιατί οι προπονήσεις έχουν ήδη αρχίσει :( .......

Δεύτερο τεύχος του Total Triathlete (Ιανουαρίου).

Σπεύαστε , τόσες γνώσεις ελεύθερα στον κόσμο που αγαπουν κάποια από τα παραπάνω σπορ ή ...και τα τρία μαζί ! :rolleyes:

Μερικές φωτό από το Event του Σεπτεμβρίου:

2059.jpg

vlcsnap-2010-09-23-12h28m58s33.png

vlcsnap-2010-09-23-12h29m14s22.png

vlcsnap-2010-09-23-12h30m04s252.png

DSC02330.jpg

2069.jpg

DSC02408.jpg

και ένα βίντεο από το portal του schiniathlon.gr :

Moλις δήλωσα συμμετοχή για το τρίαθλο sprint στις 3 Απριλίου.

Για να δούμε τι θα καταφέρουμε :rolleyes:

Μπράβο Porfirio ! Οταν τερμάτιζα (στο τελευταίο χιλιομετρο του τρεξίματος) ένιωσα έτσι όπως είχα χρόνια να νιώσω...

Το πρωι βέβαια απο τις 5 χαράματα το άγχος ήταν στο θεό, από την ώρα που ξύπνησα , στην γραμματεία για την παραλαβή αριθμού , στην ενημέρωση πριν την εκίνηση , λολ , ..Είναι εμπειρία !!! Καλή επιτυχία !!!

Ευχαριστώ!!!!

Το πρώτο μου θα είναι!!!

Αλήθεια γιατί να έχεις άγχος????

Περισσότερο άγχος απ' αυτό που έχω πριν φύγω από το αεροπλάνο, σίγουρα δεν θα έχει :rolleyes::blink:

Τώρα το sprint σαν αποστάση δεν είναι και τίποτα το τρομερό!!!!!!

Στο κολύμπι η απόσταση είναι αστεία, στο ποδήλατο απ' ότι ενημερώθηκα είναι flat όλη η διαδρομή....

Οσο τα 5 χλμ τρέξιμο (που είναι μακράν το χειρότερό μου από τα τρία) κουτσά στραβά θα βγεί ;);)...

Το αγχος μου είναι να συνηθίσω την σέλα του ποδηλάτου μου που σε μια 50άρα που έκανα το Σάββατο με πέθανε......αλλιώς θα την βγάλω και θα μείνει το παλουκόσελο B):P .....

Οπως και να έχει την πλάκα μας θα την κάνουμε.....

Edited by porfirio

α, δεν ξέρω , δεν ήμουν αθλητής της αντοχής ποτέ- δυό μήνες προετοιμασία έκανα (εννοώ περισσότερο προγραματισμένη) και παρόλα αυτά δεν ήξερα αν θα τερματήσω χωρίς να μου βγεί κάποια "στραβή". Είναι βασικό με τι προσδοκίες πηγάινεις ή μάλλον με τι προετοιμασία , παρόλα αυτά χρησιμοποιώντας MTB και με "περιτά κιλά" ήμουνα στους 70 πρώτους , στον μέσο όρο δηλαδή - και στο τελευταίο χιλιομετρο πέταγα χαχα (κλασικά στο πρώτου σου ΔΕΝ ξέρεις πως να διαχειρηστείς τις δυνάμεις σου , συνήθως σου περισεύουν αρκετές.. )

πολυ θα ηθελα να παρω μερος...αλλα θελει τρελη προπονηση και το κολυμπι δεν το εχω....δεν ξερω.

θα προτιμουσα καναν μαραθωνιο ολυμπου αλλα...

μπραβο παντως στους συμμετεχοντες

Snow is on my D.N.A.

πολυ θα ηθελα να παρω μερος...αλλα θελει τρελη προπονηση και το κολυμπι δεν το εχω....δεν ξερω.

θα προτιμουσα καναν μαραθωνιο ολυμπου αλλα...

μπραβο παντως στους συμμετεχοντες

Eγώ πάλι το κολύμπι είναι το μοναδικό που έχω.....

Με το ποδήλατο κάτι πάει να γίνει....

Οσον αφορά το τρέξιμο.....τι θα φάμε σήμερα το μεσημέρι είπαμε???? :angry::D;)

δεν είναι τίποτα η προετοιμασία , απλά θέλει υπομονή πειθαρχεία και ρεαλιστικούς στόχους.

turns αν έχεις υποδομη καλή στο τρέξιμο (εφόσον ζαχαρώνεις τον μαραθώνιο ολύμπου) το ποδήλατο είναι πιο εύκολη υποθεση , είναι γνωστό οτι οι δρομείς μπαινουν πιο εύκολα στην ποδηλασία , όπως επίσης οτι είναι οι πιο πετυχημένοι τριαθλητές, μιλώντας στατιστικά. - Τώρα για το κολύμπι , αυτό που δουλεύει κάποιος είναι περισσότερο η τεχνική , ενώ στα άλλα δύο (run - bike) δουλεύει περισσότερο αντοχή. Χονδρικά , αν θέλετε να αναλύσουμε κάτι απο αυτά ευχαρίστως. Τι και πως. (αν και στα παραπάνω pdfs γίνεται αναφορά) απλώς εδώ θα τα πουμε πιο περιεκτικά.

Η εμπειρία σε αποζυμιώνει αν όλα πάνε καλά , και ειδικά αν έχει δώσει χρόνο για να προετοιμαστεις.

..και κάτι τελευταίο , αν μπορέσετε να τερματήσετε ένα sprint κάτω από την 1:30 ώρα (που αρκετός κοσμος καταφέρνει , είναι εφικτό δηλαδή) , τότε θα έχετε φτιάξει φυσική κατάσταση που δύσκολα θα φτιάχνατε σε οποιοδήποτε άλλο τομέα αθλητισμού. Εχω δοκιμάσει πολλά πράγματα , το fitness level που ειχα τον οκτώμβριο ήταν παρα πολυ καλό.

με την κολυμβηση δεν τα παω καλα για ψυχολογικους λογους...δεν ξερω.

μπορει την αποσταση να την διανυσω σε καλο χρονο ας πουμε, αλλα οταν εχει κοσμο διπλα μου δεν μπορω....

το οτι ζαχαρωνω τον μαρ. ολυμπου δεν σημαινει οτι εκανα ή κανω προετοιμασια. γενικα εχω απο φυσικου (ετσι ειπαν οι γιατροι) μεγαλη αντοχη...που και που ξεκιναω τρεξιμο για καποιους μηνες αλλα μετα το σταματαω.

αλλα εχω καημο να παρω μερος σε εναν αγωνα....

Snow is on my D.N.A.

με την κολυμβηση δεν τα παω καλα για ψυχολογικους λογους...δεν ξερω.

μπορει την αποσταση να την διανυσω σε καλο χρονο ας πουμε, αλλα οταν εχει κοσμο διπλα μου δεν μπορω....

Υπάρχει ένα τέτοιο θέμα στο τριαθλο αλλά μόνο στην εκκίνηση. Εκεί είναι σχεδόν επιβίωση ενω η ευγένια και η άμιλα πάει περίπατο.. B) Κολυμπά ο ένας πάνω στον άλλο κυριολεκτικά , αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Παρόλα αυτά αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ στην αρχή , μετά απο λίγο τα γκρουπς ξεχωρίζουν και πραγματικά το ομαδικό κολύμπι μπορεί να βοηθήσει και πρακτικά στην επιδοση. Το λεγόμενο draft. Κοινώς ΟΤΑΝ κολυμπάς πίσω απο κάποιον άλλο , κολυμπας ΠΙΟ οικονομικά. :D

το οτι ζαχαρωνω τον μαρ. ολυμπου δεν σημαινει οτι εκανα ή κανω προετοιμασια. γενικα εχω απο φυσικου (ετσι ειπαν οι γιατροι) μεγαλη αντοχη...που και που ξεκιναω τρεξιμο για καποιους μηνες αλλα μετα το σταματαω.

Αυτό συμβάινει γιατί το τρέξιμο (όπως και όλα τα αερόβια αθλήματα της ...μοναξιάς :lol: ) χρειάζεται κάποιους στόχους αγωνιστικούς με προκλήσεις για το επιπεδό μας. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα γίνονται κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση για τον λαικό αγωνιστικό αθλητισμό.

Τώρα , είναι λογικό πως όταν ξεκινάμε με μεγάλες προσδοκίες πχ μαραθώνιος και μάλιστα trail στον Ολυμπο! τότε αυξάνεται ο κίνδυνος απογοητευσης..

αλλα εχω καημο να παρω μερος σε εναν αγωνα....

Χμ..για σένα που είσαι απο θεσαλονίκη θα ήταν χρήσιμο να ξεκινήσεις απο κάτι σαν αυτό εδώ: http://www.alexanderthegreatmarathon.org/

10 απριλίου έιναι , φυσικά όχι στον μαραθώνιο , αλλά στο 5αρι ή στο 10αρι.

Γενικότερα εδώ μπορεις να δεις όλους τους λαικούς αγώνες τρεξίματος για το 2011:

http://www.runningnews.gr/?cat=9

Στο ίδιο σαιτ θα βρεις πολλές πληροφορίες για συμβουλές προπονησης κτλ. Το ελληνικό καλεντάρι για τρέξιμο , κολύμβηση και ποδηλασία ή τριαθλο είναι το απαραίτητο κινητρο για να διατηρήσει κάποιος την επαφή του με τα αθλήματα αυτά και τέλος πάντων να κάνει τον ΔΙΚΟ ΤΟΥ αγώνα...μέσα του... :(

ξεκίνα από τα 10 χιλιομετρα , ανέβα σε ημιμαραθώνιο και τον οκτώμβρη ΑΝ όλα πάνε καλά μπορεις να κάνεις τον κλασικό του Μαραθώνα (42χιλ) ή του χρόνου τον μαραθωνιο "Μέγας Αλέξανδρος" στην θεσαλονικη. :rolleyes:

ο βασικος λογος που δεν πηρα ποτε μερος σε μαραθωνιο, ειναι οτι θελω να μην τρεχω σε τσιμεντο. γαι αυτο κοιταζα για ορεινους κλπ

βεβαια εκει παιζει πολυ κατηφορα που επισης σκοτωνει τα γονατα.

γενικως θελω, αλλα δεν το εχω ως βασικο χομπυ-ασχολια...θα το κανω καπου 50-50 μεταξυ να παρω μερος σε εναν αγωνα, για φυσικη κατασταση κλπ....κυριως ομως δεν θελω να χασω μερες απο snowboard πχ αν σακατεψω τα γονατα στο τσιμεντο κλπ

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

ο βασικος λογος που δεν πηρα ποτε μερος σε μαραθωνιο, ειναι οτι θελω να μην τρεχω σε τσιμεντο. γαι αυτο κοιταζα για ορεινους κλπ

βεβαια εκει παιζει πολυ κατηφορα που επισης σκοτωνει τα γονατα.

αλήθεια είναι αυτό για την καταπόνηση , ειδικά στον Μαραθώνιο της Αθήνας που ο τερματησμός είναι σχετικά κατηφορικός (τα τελευταία χιλιόμετρα) η καταπόνηση είναι μεγαλύτερη. (search πλειoμετρική συστολή στα δρομικά αγωνίσματα) . με την προοδευτική επιβάρυνση όμως στη προετοιμασία σου δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο μαραθώνιος ΑΝ γίνει σωστή προετοιμασία δεν αφήνει τραυματισμούς. Αλλά θέλει πειθαρχία και χαρακτήρα όλο αυτό το διάστημα - της προετοιμασιας..

γενικως θελω, αλλα δεν το εχω ως βασικο χομπυ-ασχολια...θα το κανω καπου 50-50 μεταξυ να παρω μερος σε εναν αγωνα, για φυσικη κατασταση κλπ....κυριως ομως δεν θελω να χασω μερες απο snowboard πχ αν σακατεψω τα γονατα στο τσιμεντο κλπ

θα είσαι οκ τότε ΑΝ ασχοληθείς μέχρι και τα 20 χιλιομετρα ή ακόμα και τα 30 (ημιμαραθώνιους) , τα οποία αγωνίσματα τερματίζουν πολύ πιο πίσω από τον περίφημο "τοίχο" - search The wall in Marathon.

:rolleyes:

Edited by Fidelio

ισως το παρω αποφαση...θα δω...ΤΗΑΝΚS παντως.

Snow is on my D.N.A.

Πετυχημένος ο 1ος αγώνας Τριάθλου Τσακωνιάς στον Τυρό!

triathlo_tyros%20%281%29.jpg

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο αγώνας τριάθλου που διοργανώθηκε χτες Κυριακή 1η Ιουλίου στον Τυρό από τον σύλλογο της Τρίπολης Run4Green και χορηγό το δήμο νότιας Κυνουρίας.

Συμμετείχαν 53 αθλητές από διάφορα σημεία της χώρας, μεταξύ αυτών 4 γυναίκες, που τερμάτισαν όλοι, σε τέσσερις κατηγορίες: ανδρών, γυναικών, βετεράνων αθλητών και ομαδικού.

Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 10 το πρωί με το αγώνισμα της κολύμβησης 750 μέτρων και ένας-ένας οι αθλητές που τερμάτιζαν ανέβαιναν στο ποδήλατό τους για να διανύσουν μια απόσταση 20 χιλιομέτρων, μέχρι το Κρυονέρι και επιστροφή και συνέχιζαν με το δρόμο αντοχής 7,5 χιλιομέτρων μέχρι τον τελικό τερματισμό τους.

Όπως θα δείτε και στο πρώτο και δεύτερο βίντεο, ο κόσμος που παρακολουθούσε ήταν μερικές εκατοντάδες, ακροβολισμένος κατά μήκος της παραλιακής οδού του Τυρού και ενθάρρυνε τους αθλητές με χειροκρότημα και επευφημώντας τους, ενώ για να δροσίζονται εκτός από τα νερά που έπαιρναν από τα απλωμένα χέρια κατά μήκος της διαδρομής, είχαν ‘’επιστρατευτεί΄’ μέχρι και οι δημοτικές ντουζιέρες που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας!

Οι νικητές κατά κατηγορία είναι οι εξής:

ΑΝΔΡΩΝ

Γρηγόρης Σκουλαρίκης με συνολικό χρόνο 1 ώρα 10λεπτά και 58 δεύτερα

Γιάννης Πετρακόπουλος 1.12.41

Άλκης Καφούρος 1.15.36

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μαίρη Καποδίστρια 1.35.24

Μαριλίζα Παναγιωτοπούλου 1.47.13

Αλεξία Σιδηροπούλου 1.50.10

ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ

Θανάσης Κανελλόπουλος 1.21.12

Γιάννης Χατζήμπεης 1.24.44

Αλέξης Γκέλης 1.28.56

ΟΜΑΔΙΚΟ

Μητσινίκος, Ζαρόκωστας, Τρίκουλης 1.17.21

Πριόβολος, Ντανκαν

Πετρίδης, Κόλλιας, Καλότης

Τιμητικά μετάλλια απονεμήθηκαν ακόμη, στον μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή που συμμετείχε, τον Μιχάλη Μπακάλη και στον αθλητή του Παρατριάθλου Γιάννη Χατζήμπεη, ενώ οι διοργανωτές απένειμαν τιμητική πλακέτα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας για την ευγενική του χορηγία, στους εθελοντές του που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία του αγώνα, καθώς και στους εθελοντές διασώστες.

Πηγή: aixmh.gr

Φωτογραφίες: leonidion.gr

triathlo_tyros%20%281%29.jpg

triathlo_tyros%20%282%29.jpg

triathlo_tyros%20%283%29.jpg

triathlo_tyros%20%284%29.jpg

triathlo_tyros%20%285%29.jpg

triathlo_tyros%20%286%29.jpg

triathlo_tyros%20%287%29.jpg

πηγή sportsmag

Edited by madskier

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

• Create New...