KOSTAS 0 Report post Posted September 30, 2004 Snowclub-ίτες και Snowclub-ίτισσες γειά σας, σας παρακολουθώ από τότε που μπήκε η παραπομπή για την ιστοσελίδα σας στο snowreport και θέλω την βοήθεια των ειδικών σε θέματα εξοπλισμού. Κάνω ski κάποια χρόνια τώρα χωρίς να έχω φτάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα ακόμη. Την σαιζόν 2001-2002 αγόρασα, κατόπιν υπόδειξης του πωλητή, ένα ζευγάρι Volkl Vertigo G2. Επειδή δεν έχω καταφέρει ακόμη να βρώ καποιο review για αυτά, μήπως κάποιος τα γνωρίζει και μπορεί να μου πεί τι σοι πράγμα είναι? Τα πέδιλα είναι 105-70-93 και σε 1,78 ύψος. Οι δικές μου "διαστάσεις" είναι 1,82 και 88 κιλά και λόγω δυνατοτήτων δεν βγαίνω εύκολα εκτός πίστας.. Αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ μαζί τους ή να προβώ σε νέα "επένδυση"? Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted September 30, 2004 ΓΙΑ ΜΠΕΣ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ ΣΤΟ WWW.SNOWRENTAL.COM ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΚΕΙ. Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted September 30, 2004 Καλωσήρθες Κώστα στο forum και ελπίζω και στον σύλλογο. Τα vertigo είναι μια πετυχημένη σειρά των volkl αλλα πλεον έχουν αντικατασταθεί απο την σειρά 724. Ειναι ένα allaround πέδιλο και σχετικά ξεκούραστο. Ειναι μια καλή επιλογή για να ξεκινήσεις το σκι. Το συγκεκριμένο πέδιλο μπορεί και να μπει και σε απάτητο αλλά όχι σε πολυ βαθύ και αυτό όχι λόγω της γεωμετρίας του αλλά λόγο των υλικών του που δεν του δίνουν την "ευελιξία" που χρειάζεται ένα πέδιλο γι' αυτό το σκοπό. Αντίστοιχη σειρά με καλύτερα υλικά είναι τα supersport αλλά αφού δεν έχεις ενδιαφέρον σε απάτητο καλα είναι να πας στην P60 όταν νοιώσεις ότι το vertigo δεν σου φτάνει. Επίσης εξίσου σημαντικό είναι ότι τα υλικά ενός πέδιλου αρχίζουν και χάνουν τις αρχικές τους ιδιότητες μετά απο μερικά χρόνια. Εδώ οι απόψεις διίστανται αλλά περίπου μετά απο 4-5 χρόνια είναι καλά να αλλάζουμε πέδιλα εάν μπορούμε. Ρόλο παιζουν σε όλα αυτά και οι ώρες χρήσης του εξοπλισμού μας. Οσο περισσότερο τα χρησιμοποιούμε τόσο πιο γρήγορα φθείρονται. Το πιο σημαντικό σημείο του πέδιλου είναι οι ακμές που ουσιαστικά δίνουν και τον έλεγχο στον αναβάτη. Οι ακμές επιδέχονται service αλλά ποτέ δεν επανέρχονται στην αρχική τους δομή. Η προσωπική μου γνώμη είναι να δεις κάτι καινούργιο και αν εχεις την δυνατότητα να πας σε κατι καλύτερο. Θα σου πρότεινα volkl P60 slalomcarver στο 1,70. Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted September 30, 2004 Γειά σου και από μένα Κώστα και καλώς μας ήρθες. Σχετικά με τα πέδιλά σου θα συμφωνήσω με τον Στάθη (Batucada). Επειδή όμως ο Στάθης έχει μεγάλη αγάπη με την Voelkl, να υπενθυμίσω ότι μπορείς να κινηθείς και σε άλλες μάρκες όπως Atomic: Σειρά C (7,8,9) Fischer: Σειρά RX (4,6,8,9) Rossigniol: Η νέα σειρά Zenith έχει λάβει καλές κριτικές Salomon: Μπα, τα τελευταία χρόνια πάει άθλια Dynastar: Σειρά Omecarve (08,09,10) από Head, Dynamic, Stockli, Elan, Nordica δεν ξέρω, θα σε ενημερώσουν άλλοι. Φιλικά Ο Κάφρος του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted September 30, 2004 Tα VERTIGO ακουστά τα έχω,αλλά μόνο σε ξένα forums.Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να αλλάξεις τα δικά σου,μιας και δεν ξέρω τι χρήση τους έχεις κάνει.Πάντως είναι αλήθεια ότι συνήθως στα 3-4 χρόνια τα πέδιλα χάνουν κάποιες από τις ιδιότητες των υλικών τους,(αντοχή,ελαστικότητα)+οι αναπόφευκτες ζημιές.Εγώ θα σου πρότεινα,αν δεν τα έχεις βαρεθεί,να τα κρατήσεις κανα χρόνο ακόμα,δε χάνεις τίποτα.Πάντως μάλλον έχει έρθει ο καιρός να ανανεώσεις το "οπλοστάσιό" σου.Οπότε μπορείς κρατώντας τα παλιά,να πάρεις και ένα καινούργιο ζευγάρι πέδιλα. Αν θες αποκλειστικά εντός πίστας θα συμφωνήσω με τον Batucada,1.70 ακούγεται καλό. Αν δεν έχεις φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα,όπως λες,καλύτερα να αποφύγεις τα καθαρόαιμα αγωνιστικά πέδιλα.Αν θες να καβαλάς ένα πέδιλο όλη την ημέρα,καλύτερα παίξε με "ημιαγωνιστικά".Τα volkl ου αναφέρει ο Batucada,ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.Άλλες επιλογές:Atomic sl9,Rossignol 8S,ενώ και η Fischer έχει αναγνωρισμένα semi-race,τα RC4 race SC(ή RC,δε θυμάμαι ακρβώς).Αυτά για κοντές στροφές. Αν θες κάτι για λίγο πιο ανοιχτές και παραπάνω δυνατότητες εκτός πίστας και γενικά λίγη παραπάνω ευελιξία,μπορείς να πας και σε cross κατηγορία. Atomic sx:9,Fischer RX8,Volkl SuperSport 6 stars ή και 5 stars,Head iXRC 1100 ή και 800(που είναι φρέσκο μοντέλο και δεν ξέρω και πολλά,αλλά πάντως είναι πιο μαλάκό από το 1100). Τα Salomon δε θα τα απέκλεια,αλλά φέτος έχει ανανεώσει σχεδόν όλη τη γκάμα της και δεν ξέρω να σου πω. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted October 2, 2004 Κώστα αφού όπως λες το επίπεδό σου δεν είναι και πολύ ψηλό πιστεύω ότι τα πέδιλα δεν έχουν και τόσο μεγάλο ρόλο.Κατά κύριο λόγο αυτό που παίζει σημασία είναι να βελτιώσεις την τεχνική σου και να κερδίσεις όσο το δυνατόν περισσότερη χαρά από την ενασχόλησή σου με αυτά. Δεν πιστεύω ότι ένα πέδιλο που πριν από 2-3 χρόνια ήταν από τα καλά allround τώρα έχει χάσει τις αρετές του ούτε ότι η εξέλιξη των νέων μοντέλων έχουν να σου προσφέρουν κάτι ξεχωριστό ή ότι έχουν φθαρεί πια τόσο πολύ. Πόσες φορές τα έχεις χρησιμοποιήσει κατα μέσω όρο τη χρονιά ?? Κατά πάσα πιθανότητα μ' ένα καλό service θα σου χαρίσουν καταπληκτικές στιγμές για μερικά χρόνια ακόμα και θα γλιτώσεις και τα λεφτά μιας αγοράς . 'Ισως αν θέλεις ντε και καλά να τα ξοδέψεις , ένας δάσκαλός να σου πρόσφερε περισσότερα από ενα νέο πέδιλο. Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites