Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
dxantzop

Επιλογή σκι

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Σκέφτομαι να αγοράσω πέδιλα και δεν ξέρω ακριβώς τι να πάρω. Το επίπεδό μου είναι σχεδόν intemidiate. Θεωρώ ότι πρέπει να βελτιώσω μερικά ακόμι πράγματα στην τεχνική μου. Μπότες έχω τις Tecnica Vento 10 Hiperfit.

1. Το ύψος μου είναι 1,65 και 66 κιλά. Ποιο είναι το ιδανικό ύψος πέδιλου για μένα?

2. Θα με ενδιέφερε κάτι σε ail mounten.

3. Τι γνώμι έχετε για τα Rassigniol Actys 100? Σε ύψος 1,62 θα ήταν καλά?

Ύπάρχει κάποιο σχετικά φθηνό αν είναι δυνατόν μοντέλο ή γενικότερο καποια πέδιλα να μου προτείνετε?

Ευχαριστώ!

Edited by dxantzop

Κανα βιντεάκι να κανεις σκι θα βοηθούσε τους ειδήμονες να σε κατατοπίσουν. Αυτό το intermediate είναι αρκετά ασαφές :P

Δεν έχω βιντεάκι. Όσο για το επίπεδο, κατεβαίνω αρκετά άνετα αρκετές πίστες, σε απάτητο δυσκολεύομαι αρκετά ακόμα. Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει.

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι προτιμώ να στρίβω εύκολα, παρά να κατεβαίνω με ταχύτητα.

Δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει?

Σιγουρα υπαρχουν πιο ειδικοι απο ΄μενα για να σου πουν

τι πεδιλα να παρεις. Εγω μπορω να σου πω για το υψος των πεδιλων,

μιας και εχουμε τις ιδιες διαστασεις.

Κοντα στο 1.60-1.62 ειναι μια χαρα. :)

Πάρε κάτι στο 1.50 έως 1.55 το πολύ. Όπως μας τα είπες έχεις ακόμα πολύ δρόμο μπροστά σου, τι το θες το all mountain ?

Συμφωνώ με τον Athos απλά μάλλον πρέπει να καταλάβουμε τι σκι κάνεις και τι σκι θες να κάνεις καλύτερα.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

σιγουραντζα, 1.55 βια 1.60 με 70-74mm μέση... είναι all mountain παρε κάτι σαν το Ζ3 της rossignol.

ολες οι εταιρείες έχουν αντιστοιχα...

σαν all mountain , mik kai athos μπορει να προσδιορίσει στο περιπου το radius... αν παρει 1.55 με radius 10-11m τοτε ειναι σλαλομ και θα εχει κατω απο το 70mm μεση...

στο 1.55 αν βρει με 13-15μ radius εισαι της λογικής all mountain savouroxiona

Σας ευχαριστώ!

Το all mountain το θελω για να ξεκινήσω σιγά σιγά να βγαίνω και εντώς πίστας. Εντώς είμαι σε αρκετά καλό επίπεδο όπότε σκέφτομαι να πάρω κάτι που να με καλύπτει για ένα χρονικό διάστημα και να μη χρειαστεί να το αντικαταστήσω μετά από 5-10 φορές στο βουνό.

Elan 78 ti Εγω τα πηρα πριν λιγες μερες και εμεινα κατενθουσιασμενος

Φιλικα Δημητρης

Edited by captainhook3

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

οση ακτινα και να εχει το σκι που θα παρεις εαν δεν "πας" στις λαμες στροφη δεν θα παρεις :P

Παρε ενα all mountain ski (προτειμω στα rossingol to z6.5....γιατι το ζ3 θα θες να το αλλαξεις στο τελος της σεζον γι κατι καλυτερο)για να πας σε λιγο διαφορετικα τεραιν.

o τρελος του χωριου......

dxantzop μια χαρα ειναι τα 16μ ακτινα και τα 17μ... μη κολλάς εκεί. εχω την εντυπωση ομως οτι Ζ3 16μ ακτινα εχει το 170cm και οχι το υψος που θελεις να παρεις...

65κιλα και προχωρημενος αρχάριος ειναι ο ορισμος του Z3 και οχι του Ζ6

Συμφωνώ με τον Nickel. Είχα Ζ3 και έχω το Ζ6.5. Σε αυτό που περιγράφει ο φίλος πιο πολύ θα τον βοηθήσει το 3. Είναι σχετικά μαλακό και προοδευτικό και σε βοηθάει πολύ να ανέβεις επίπεδο. Για τα actys ούτε συζήτηση. Είναι μόνο για αρχάριους και τίποτα παραπάνω.

Τελικά μπές σε κανα μαγαζί (αφού πάρεις από ΄δώ κάποιες πληροφορίες),κάποια ώρα που θα υπάρχει ησυχία,περιέγραψε στο μαγαζάτορα το επίπεδό σου και κάτι θα βρείς. :angry:

Edited by Mitsaras

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Ακου νεαρε, ασε τις πολλες φιλοσοφιες και συζητησεις και πανε στο Μαρουσι στην Αγ.Κωνσταντινου στο εμπορικο κεντρο "αιθριο" διπλα απο τις κυλιομενες σκαλες ειναι το skishop, μπες μεσα ζητα τον Τσεγκα και εκει θα σου λυθουν ολες οι αποριες μα ολες ομως!! :lol: Και θα φυγεις και με τον εξοπλισμο που σου αξιζει και οχι με αυτον που θα ονειρευοσουν να ειχες!!!! :D

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Ακου νεαρε, ασε τις πολλες φιλοσοφιες και συζητησεις και πανε στο Μαρουσι στην Αγ.Κωνσταντινου στο εμπορικο κεντρο "αιθριο" διπλα απο τις κυλιομενες σκαλες ειναι το skishop, μπες μεσα ζητα τον Τσεγκα και εκει θα σου λυθουν ολες οι αποριες μα ολες ομως!! :lol: Και θα φυγεις και με τον εξοπλισμο που σου αξιζει και οχι με αυτον που θα ονειρευοσουν να ειχες!!!! :D

Συνοψιστηκαν ολα.Συμφωνω 100%

Ακου νεαρε, ασε τις πολλες φιλοσοφιες και συζητησεις και πανε στο Μαρουσι στην Αγ.Κωνσταντινου στο εμπορικο κεντρο "αιθριο" διπλα απο τις κυλιομενες σκαλες ειναι το skishop, μπες μεσα ζητα τον Τσεγκα και εκει θα σου λυθουν ολες οι αποριες μα ολες ομως!! :P Και θα φυγεις και με τον εξοπλισμο που σου αξιζει και οχι με αυτον που θα ονειρευοσουν να ειχες!!!! :angry:

Πω!πω!

Καθαριστηριο ο Σταθης!!!!!!!η

o τρελος του χωριου......

Ακου νεαρε, ασε τις πολλες φιλοσοφιες και συζητησεις και πανε στο Μαρουσι στην Αγ.Κωνσταντινου στο εμπορικο κεντρο "αιθριο" διπλα απο τις κυλιομενες σκαλες ειναι το skishop, μπες μεσα ζητα τον Τσεγκα και εκει θα σου λυθουν ολες οι αποριες μα ολες ομως!! :P Και θα φυγεις και με τον εξοπλισμο που σου αξιζει και οχι με αυτον που θα ονειρευοσουν να ειχες!!!! :angry:

....και αν δεν καλυφθείς εκεί,πάνε και μια βόλτα στο freeride στο εμπορικό κέντρο της Ν.Ιωνίας,όπου έχει και του "πουλιού το γάλα" 'οπως λέει και το γνωστό SM.

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Σα αυχαριστώ πολύ! Είμαι όμως από επαρχία οπότε μου είναι λίγο δύσκολο να πάω στα μαγαζιά που μου είπατε. Φίλέ Nickel έχεις δίκιο! το 154 έχει radius 13m.

Κατέλιξα τελικά να πάρω τα z3 από ένα φίλο μου με 150ευρώ μοντέλο 2007. Είναι σε καλί κατάσταση. Τι γνώμη έχετε γενικά για τα μεταχειρισμένα? να τα πάρω αξίζει?

για αρχη και για να μαθεις σκι ειναι μια χαρα τα μεταχειρισμενα παρτα..

αν μπορεις κοψε ομως απο την τιμη τους γιατι ειναι αρκετα περασμενο μοντελο(2007) και 150 ευρω ειναι πολλα

100 το πολυ θα εδινα...

DALTONS POW ROBBERY.....

γεια σας,ειμαι καινουργιος στην παρεα,παλιος στο βουνο.θελω να αγορασω τα d2 vf72 atomic ski.επειδη ειμαι απο Θεσνικη και εδω δεν τα βρισκω λεω να κατεβω Αθηνα.Ξερει καποιος φιλος που να κοιταξω?ευχαριστω ;)

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής