Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

εχει επισκεφθει καποιος την περιοχη;

καμια πληροφορια ή κανα tip?

βασικα βαριεμαι να ψαχνω.

Ετσι γενικα που εχει ευκολες-δυσκολες πιστες;

και που αξιζει πιο πολυ να πας ;

για φαγητο κλπ δεν με καιει γιατι μαλλον θα εχω ΗΒ

μαγαζια με αθλητικα εχει; να ψωνισουμε τιποτα; ;)

Snow is on my D.N.A.

Να κάτι που δε βαριέμαι ποτέ να κάνω! (πόσο μάλλον σήμερα ;) )

Ιδού αγαπητέ Κωνσταντίνε:

(η περιγραφή του gtsap)

Val Di FASSA

"Η περιοχή που ονομάζεται dolomiti superski αποτελείται από πολλά χιονοδρομικά κέντρα (στους χάρτες που έχω εγώ είναι 12 τα χιονοδρομικά αλλά δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται και μερικά ακόμη βορειότερα). Τα χιονοδρομικά

ALTA BADIA, ARRABA, Val Di FASSA, Val GΑRDENA

συνδέονται μεταξύ τους με μια διαδρομή γνωστή με το όνομα SELLA RONDA μήκους (μαζί με τα lift) πάνω από 30 km. Η διαδρομή αυτή γίνεται και αριστερόστροφα και δεξιόστροφα (μια πρόκληση να κάνεις σε μια ημέρα και τις δύο κατευθύνσεις).

Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα χιονοδρομικά συνδέονται μεταξύ τους (χωρίς λεωφορείο ) αλλά με κάποιες αβαρίες με πιο κλασσική από αυτές το "σπρώξιμο". Υπάρχουν όμως και χιονοδρομικά που (αν θυμάμαι καλά) δεν συνδέονται με τα υπόλοιπα. Ένα τέτοιο είναι, νομίζω, το Cortina.

Σε κάθε περίπτωση, το χιονοδρομικό πεδίο που σχηματίζουν τα 4 χιονοδρομικά που ανέφερα παραπάνω είναι τόσο μεγάλο που δεν πρόκειται να το προλάβεις σε 7 ημέρες.

Για διαμονή θα σου πρότεινα το χωριό Corvara. Eίναι σε κομβικό σημείο με εύκολη πρόσβαση σε ενδιαφέροντα κομμάτια του τεράστιου αυτού χιονοδρομικού πεδίου. Επίσης η Corvara είναι αρκετά μεγάλο μέρος πράγμα που σημαίνει ότι έχει αρκετά μαζαγιά εστιατόρια κλπ. Αν δεν βρεις εκεί, δες το χωριό Selva.

Αν πας τελικά Δολομίτες, υπάρχουν 2 πράγματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε:

1) Να επισκεφθείς την βασίλισσα, δηλαδή την ψηλότερη κορφή των Δολομιτών που λέγεται Marmolada στα 3342 με το lift να σε πηγαίνει στα 3269.

2) Να πας στο Passo PORDOI όπου πάρχει γόνδολα που σε ανεβάζει στα 2950 (Sass Pordoi). Από εκεί ξεκινούν 3 εκπληκτικά ski routes. Εϊναι αρκετά εύκολες διαδρομές κυρίως διότι δεν οριοθετούνται από γκρεμίλες αλλά από επιβλητικούς βράχους που υψώνονται αριστερά-δεξιά.

Για την βασίλισσα (που λόγω καιρού δεν πήγα) και το PORDOI (που πήγα αλλά δεν το χόρτασα) θέλω να ξαναπάω στην περιοχή αυτή.

Φιλικά

gtsap "

και μερικά από την εκδρομή μας ;):blink: (και άλλων) στους Δολομίτες εδώ

ας ονειρευτούμε τουλάχιστον... γιατί θα ψάχνουμε για τα μαγιώ μας σε λίγο :P

Edited by viva_ski

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

μμμ...τα skiroutes ειναι ευκολα απο το Pordoi ε?

Τ Ε Λ Ε Ι Α

Υ.Γ. καλα δεν ξερω...μαλλον το ευκολο ειναι σχετικο για τον καθενα.

εγω εδω >>>>

Δ Ε Ν Π Α Ω Edited by Χρήστος Λάππας

Snow is on my D.N.A.

Αγαπητέ Turms,

το ποστ σου είναι πολύ χρήσιμο διότι αμέλησα στα γραφόμενά μου να αναφέρω ότι δεν ανεβαίνουμε στο pordoi και μετά ορμάμε όπου να' ναι. Το video που έβαλες είναι τραβηγμένο σε κάποιο Couloir που δεν γνωρίζω (νομίζω όμως ότι η διαδρομή στο video είναι προς την πλευρά του Canazei) και εαν εσύ δηλώνεις ότι δεν πας εκεί, εγώ δηλώνω ότι φοβάμαι ακόμα και να ξαναδώ το video που έβαλες :)

Πολύ σωστά αναφέρεις ότι " .... το ευκολο ειναι σχετικο για τον καθενα." και θα πρόσθετα ότι εξαρτάται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από τις επικρατούσες στο χιόνι συνθήκες. Οι διαδρομές που κάναμε στο Pordoi (με οδηγό τον οποίο είχαμε πάρει για Marmolada -αλλά μας τα χάλασε ο καιρός- και ο οποίος μίλαγε με το αφεντικό του στο τηλέφωνο κάμποση ώρα για να μάθει τις επικρατούσες συνθήκες) είχαν κατεύθυνση προς Corvara και μου φάνηκαν σχετικά εύκολες (στο Παρνασσό υπάρχουν σαφώς πιο δύσκολα λούκια-κομματάκια). Εδώ να σημειώσω ότι θεωρώ τον εαυτό μου ένα μέτριο και συντηρητικό σκιερ με αρκετές αναστολές και "εσωτερικά" φρένα. Στο group (όλοι άγνωστοι σε εμένα) υπήρχαν και 2 πιτσιρικάδες με ελάχιστη εμπειρία στο σκι (αλλά χωρίς αναστολές και "εσωτερικά" φρένα, ηλικία γαρ) οι οποίοι δυσκολεύτηκαν ελάχιστα.

Υπάρχει και μια διαδρομή προς Canazei (δεν θυμάμαι όνομα) που είναι για "φυσιολογικούς" ανθρώπους (δεν την κάναμε, κατά δήλωση του οδηγού μας).

Φιλικά

gtsap

ΥΓ1. Καλά να περάσεις.

ΥΓ2.Ευτυχώς που

βασικα βαριεμαι να ψαχνω.

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

τωρα που το ξαναειδα (μετα το σοκ) ειδα οτι λεει: Holzer Couloir is one of the most famous steep descent in the Dolomites, even the best expression of steep skiing on couloirs between steep faces, in a truly dramatic scenery.

οκ ...οταν θελω να αυτοκτονησω...

για τους νορμαλ ανθρωπους λοιπον...

καταρχην στο Passo Pordoi θελει αμαξι ή ski bus για να πας;; δεν καταλαβαινω απο τον χαρτη.

Η μπορεις να ανεβεις απο Canazei και μετα με σκι-λιφτ φτανεις στην βαση της γονδολας για να ανεβεις πανω;

στον χαρτη εχει δυο skiroutes. ενα που κατεβαινει ακριβως μπροστα και ενα πιο απο το πλαι...η μια λεγεται μου φαινεται Val Lasties.

Αυτην λες μαλλον....αλλα αυτη βγαινει μακρια απο τα υπολοιπα λιφτ...η αλλη παει ακριβως κατω απο την γονδολα και βγαινει στο κατω χιονοδρομικο....

τελος παντων...ουτως ή αλλως θα την ψαξω για καναν οδηγο...(σιγα μην παω μονος μου με αυτα που ειδα)

ασε που αν δεν εχει φρεσκο χιονακι δεν το κοβω....

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

Και το VAL MESDI είναι ένα καταπληκτικό πέρασμα από το Pordoi που καταλήγει στο Colfosco.Έχω μείνει Canazei-Campitelo περιοχή carezza-val di fassa,σίγουρα είναι φανταστικό μέρος ,επίσης και η MOENA αλλά καλύτερο σκι πιστεύω θα κάνεις Alta badia και Selva gardena και σίγουρα ARRABA(κόκκινες-μαύρες μόνο και εξαιρετική ποιότητα λόγω ύψους.

VAL-MESDI

http://img694.imageshack.us/i/img8979q.jpg/

Alta Badia Πηγα...Val Gardena το αφηνω για αλλη φορα....οπως και Arraba.

το Val Mesdi παει Colfosco...

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

τελικα υπαρχει μια διαδρομη σχετικα βατη...αλλα μαλλον θα ρωτησω ή θα παω με οδηγο...

γιατι παιζει πολυ αναλογα με τις συνθηκες κλπ....αν παιζει πολυ πετρα δεν ξερω...

Snow is on my D.N.A.

Αυτή που έβαλες είναι μια από τις 2 διαδρομές που ανέφερα ότι είναι σχετικά βατή.

Φιλικά

gtsap

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Αυτή που έβαλες είναι μια από τις 2 διαδρομές που ανέφερα ότι είναι σχετικά βατή.

Φιλικά

gtsap

αν ειναι καλο το χιονι θα το παλεψω....

αλλιως δεν λεει...

γενικα η διαδρομη αυτη ειναι βατη...εχει κλιση βεβαια αλλα ειναι καπως βατη..

Pordoi

αλλα με σανιδα ισως θελει να εχει φρεσκο χιονι...αλλιως απο οτι ειδα απο αλλα βιντεο παιζει σπρωξιμο και με σανιδα δεν λεει...

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

Κάτι που έχω να προσθέσω σε όλα τα παραπάνω είναι οτι ολόκληρη η περιοχή των Dolomiti είναι πραγματικά απαιχτη όσων αφορά τα τοπία. Διαφέρει πολύ από το συνηθισμένο πλην υπέροχο τοπίο των Αυστριακών βουνών. Εχει πραγματικά τελείως ξεχωριστή προσωπικότητα... Μοναδική!