Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  

Recommended Posts

Παντως καλο δειγμα μεγαλης πιστας στην Ελλαδα και τεστ αντοχης ειναι στα Καλαβρυτα η Στυγα 2 μεχρι κατω το parking.3200 μετρα πιστα και 640 μετρα υψομετρικη διαφορα(2340μ-1700μ).

Κωστή σε τι υψόμετρο φτάνει η διθέσια καρέκλα του χελμού :?: :?: :?: :?:

και από ποιο υψόμετρο ξεκινάει ο Αχιλλέας :?: :?: :?:

Υ.Γ. Μήκος δεν σε ρωτάω γιατί νομίζω δεν εχεις βάλει κοντέρ στα πέδιλα ακόμη

Εμενα το altimeter στην ψηλη κορυφη στα Καλαβρυτα εχει γραψει 2345μ!!!

Απο οσο ξερω,το διθεσιο τελειωνει στα 2340μ,το πλατο στα 1850μ και το parking στα 1700μ.Τουλαχιστον αυτα λεει και το επισημο site!

Το καρεκλάκι της Στύγας φτάνει σε υψόμετρο 2.314μ.

Η κορυφή της Νεραιδοάχης φτάνει τα 2.341 και η Ψηλή Κορυφή τα 2.355μ.Διορθώστε με αν κάνω λάθος...δεν είμαι 100% σίγουρος.Το πλατώ είναι στα 1850,νομίζω,και ο Ξερόκαμπος στα 1650.Οπότε από την κορυφή μέχρι τη βάση του χ/κ έχουμε 664μ υψομετρκής διαφοράς,που νομίζω ότι είναι και η μεγαλύτερη στην Ελλάδα.

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Να’σαι καλα ρε ΜΙΚ που μας τα μεταφραζεις…πολύ χρησιμα κ καλο ειναι να τα τυπωσουμε ολοι κ να τα διαβασουμε 2-3 φορες, να μας μεινει κατι απο όλα αυτά!

Κωστή σε τι υψόμετρο φτάνει η διθέσια καρέκλα του χελμού :?: :?: :?: :?:

Ναι, ο ΖΟΧ εχει δικιο Θανάση, αλλα εχω καποιες αμφιβολιες με το ‘δηλωμενο’ απο το ΓΥΣ υψομετρο της κυριως κορφης (όχι του σημειου που φτανει το τερματικο της Στύγας) της Νεραιδόραχης. Δεν νομιζω να ειναι 2341μ., αντιθετως πιστευω οτι ειναι καπου 2320-2330μ (καμια 10-15αρια μετρα ψηλοτερα απο το λιφτ)…δεν μου εχει δειξει ποτε το δηλωμενο υψομετρο κανενα απο τα αλτιμετρα μου. AΛΛΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ! :P:D

Κ. :)

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Βεβαίως κάποιοι έχουν κατέβει με τα σκι 15 χλμ σε δρόμο :twisted: :twisted:

εννοεις αυτο?

street%20skiing.jpg

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

εννοεις αυτο?

street%20skiing.jpg

Κ. :P

Ποιά ήταν αυτή η χρονιά?

Ένα σφίξιματάκι στο στομάχι ένιωσα :D ... και δεν είναι από πείνα :wink:

...Στέρηση, παιδιά, στέρηση :)

I'd rather be skiing my... IPB Image

εννοεις αυτο?

street%20skiing.jpg

Καλά μας "έστειλες" τώρα

Ποιά ήταν αυτή η χρονιά?

…θα σε γελασω Statler, καπου μεταξυ 2001-2003.

Αλλα δεν εχει καμια σημασια, διοτι το σπρωξιμο που εριξα στο οροπεδιο…δε θα το ξεχασω ποτε! :)

Αν βεβαια εχεις κατεβει την Vallee Blanche (17km, 3850-1450m), τοτε το παραπανω ειναι μια βολτα στη γωνιακη Έβγα.. :D

Σημ. κοιτα να φας βρε τιποτα, μη παθεις κ κανα ελκος! 8)

Αναφερόμουν σε Πάτσιο-Ζέτο 10 χλμ δρόμο στα Καλάβρυτα :twisted: :twisted:

Επίσης ξέρω για κατάβαση μέχρι την Αμφίκλεια από το χιονοδρομικό. Θα ξαναρωτήσω :)

Προσωπική εμπειρία 16 χλμ(γμτ ο makalu έχει κάνει περισσότερα) Klein Matterhorn 3900 Cervinia 2000 4.30 το μεσημέρι(περιμένεις να κλείσουν τα λιφτ και ορμάς) όπου φυσικά το χιόνι ήταν άψογο πάνω από τα 3200 και μέχρι να φτάσεις στα 2500 είχε το χειρότερο σουπόχιονο που φαντάζεσται.

Η εξάντληση του ανθρώπου σε όλο της το μεγαλείο

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως νομίζω είναι Klein Matterhorn-Valtourneche 20 χλμ 3900-1600 και η μεγαλύτερη Μαύρη στο Alp duez η Sarrenne 16 χλμ

Κωστή :?:

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Επίσης ξέρω για κατάβαση μέχρι την Αμφίκλεια από το χιονοδρομικό. Θα ξαναρωτήσω :)

...την εχω κανει κ αυτη :D , αλλα καλυτερα να σας το διηγηθει η Κ2 που με λυπηθηκε (απο το πολυ κουπι που ειχα ριξει) κ με μαζεψε λιγο πριν την ‘πανω’ απογειωση… :wink:

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως νομίζω είναι Klein Matterhorn-Valtourneche 20 χλμ 3900-1600 και η μεγαλύτερη Μαύρη στο Alp duez η Sarrenne 16 χλμ

Κωστή :?:

Αν είναι non-stop και οχι lift-served ναι ειναι η μεγαλυτερη η Valtourneche, η Sarrenne ναι είναι οντως η μεγαλυτερη μαυρη στο κοσμο…(ουσιαστικα είναι μια μεγαλη τραβερσα-αγκαλια του νοτιοανατολικου τμηματος του Αlp d’Huez)

Δες φωτο: ξεκιναει απο τον μικρο παγετωνα του Alps d’ Huez -που φαινεται δεξια μου- κ κατεβαινει κατω κ δεξιοστροφα ολη την «πλαγιάρα»

makalu_bungee.JPG

Καλα!, μην ζητησετε και τιποτα πιο δυσκολο, διοτι δεν εχω απο ολες τις γωνιες του πλανητη φωτογραφιες… :roll:

Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρπεπει να ανεβείς στο ΧΚ κατά τις 5 τα ξημερώματα (αφου έχει χιονίσει βέβαια, βέβαια) με τα πόδια και να κατεβείς μετά τον δρόμο πριν περάσουν τα μηχανήματα. (Στον παρνασσό βέβαια τα μηχανήματα βγαίνουν μετά τις 7) Σ'ιγουρα θα αξίζει ο κόπος :):P:D8):):D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

JAPOW!!!

Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρπεπει να ανεβείς στο ΧΚ κατά τις 5 τα ξημερώματα (αφου έχει χιονίσει βέβαια, βέβαια) με τα πόδια και να κατεβείς μετά τον δρόμο πριν περάσουν τα μηχανήματα. (Στον παρνασσό βέβαια τα μηχανήματα βγαίνουν μετά τις 7) Σ'ιγουρα θα αξίζει ο κόπος :P:D8):):D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Καθόλου κακή ιδέα απλά να δω ποιος θα έρθει στο ραντεβού Λαινόπουλο 2.30 :)

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Eγώ είμαι μέσα πάντως για 2:30 :twisted: :twisted:

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Καλά ρε είστε τρελοί? Θα ανέβετε 15 χιλιόμετρα πεζοπορία με τα σκι στη πλάτη και το χιόνι μέχρι το γόνατο? (έστω μέχρι τον αστράγαλο)...

Άμα ανέβουμε με τζιπ και αλυσίδες μέσα. Αλλιώς εγώ θα σας περιμένω κάτω να σας μαζέψω με ζεστές σοκολάτες και κουλουράκια :wink:

Makalu ωραίες γάμπες. Ρίχτους και ένα ξύρισμα και θα είσαι τρέλα :)

Φιλικά

Ο Κάφρος του Φόρουμ

Παναγιώτης

Υ.Γ. Πολύ κολλάζ πέφτει, τα θέματα πάνω από εδώ και από εκεί και τα ψάχνουμε :? (με νέους τίτλους)

Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

Υ.Γ. Πολύ κολλάζ πέφτει, τα θέματα πάνω από εδώ και από εκεί και τα ψάχνουμε :? (με νέους τίτλους)

...πες τα ρε στους moderators...εχουμε χασει τη μπαλα!

Παρτε λιγο ακομα απo ‘ξεκινημα καταβασης Κελάρια-Λιβάδι’

start.jpg

…και δωωωστου σπρωξιμο! :X

sproxnw.jpg

…και για τους φιλους (που εχουν λυσσαξει με τη Βελίτσα), παρτε κ μια φωτο απο ενα ενδιαμεσο σημειο της ομωνυμης χαραδρας (4χμ). Υπομονη, θα παμε κ εκει! :P

velitsa.jpg

K. :)

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΕΒΗΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΗΤΕ!

:) ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!!! :X

:P ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ! "ΧΙΟΝΟΤΡΥΠΑ SNOWRESORT" ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΛΕΝΕ! :evil::cry::cry:

ζητήται πούδρα κατάλληλη για βιασμό

πληροφορίες μόνο με pm

Kαλή ιδέα αυτη: Με έναν φίλο μου, επειδή σχεδόν πάντα από την τρελή χαρά μας δεν κοιμόμαστε το προηγούμενο βράδυ ( :lol::lol::lol::D ) και μετά την διασκέδασή μας με τα snb, είμαστε πτώματα, λέμε να ανεβαίνουμε στο βουνό κατά τις 10.00 το βράδυ, φτάνουμε με το πάσο μας, κοιμώμαστε ξε ξυπνάμε ατάραχτοι πριν περάσουν τα μηχανήματα!!!

Είναι καλό σχέδιο! :roll: :roll:

JAPOW!!!

το τι δειχνουν τα αλτιμετρα κωστη δεν εχει και πολυ σχεση μιας και θα γνωριζεις οτι ολααυτα που εχουμε μετρανε σε σχεση με την βαρομετρικη πιεση οποτε η μετρηση ειναι στο περιπου.τωρα βεβαια αν εχετε μετρησει με gps η' κατι αλλο που δεν μετραει με αυτο τον τροπο δεν ξερω......

πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι!

....

Το ξεκiνημα της Vallee Blanche στα 3800μ (oπως ηταν στις 20 Αυγουστου μετα απο βραδινη χιονοπτωση)

planmidi.jpg

Το τελειωμα της Valle στη ΄θαλασσα παγου’ Mer de Glace

merdeglace.jpg

K. :evil:

Τέτοια μας δείχνουν και κ...με! Σας ζηλεύω πολύ που θα πάτε Αυστρία, τα μυαλά σας να έχουν φύγει μέχρι ναρθείτε!

Και γιαυτό ξέρετε τι λέω; Να στρώσουν με χιόνι από την Κορυφή του Υμηττού εκεί που είναι οι σταθμοί εκπομπής συχνοτήτων και κατεβαίνοντας μέσω Καρέα, θα περνάμε απτο πολύ κατηφορικό κομμάτι του περιφεριακού και θα καταλήγουμε στη Λ.Βουλιαγμένης μέσω Λ.Ελ.Βενιζέλου :!: :!: :evil::lol::lol::lol::lol::cry:8):P;):D

Οι βαθμοί δυσκολίας της νέας πίστας θα είναι: (από την κορυφή)

Μαύρη, κόκκινη (Καρέας μέχρι φαρνάρι λίγο μετά την κατηφόρα του περιφεριακού), Μπλέ (μέχρι πλατεία Ηλιούπολης) και πράσινη!

Τέλειο, έτσι :?: :?: :?: :?:

JAPOW!!!

Eχεις ακουσει τη Μαριαντα Πιεριδη που λεει ''Βαλε φαντασια''...

Λοιπον περα απο την πλακα περσυ το χειμωνα μετα απο ενα υπεροχο βραδυνο σκι με makalu,mik,tilt,patsio,lappa κατεβηκαμε με τον Πατσιο παρεα και με μοναδικη βοηθεια το full moon(πανσεληνο) αλλα και τα φωτα απο το αμαξι του Λαππα περιπου 10 χιλιομετρα απο το χιονοδρομικο καμια 30 στροφες μεχρι την πολη Καλαβρυτων σε μια κρουστα παγου 4εκ που μας εδινε μεγαλη ωθηση παρα την μικρη κλιση του οδοστρωματος,τωρα βεβαια για καποιους πορωμενους να πω οτι μεγαλη υψομετρικη που εχω κανει ειναι απο τα 1400 μ απο την μια μερια της κορυφης Διρφης μεχρι τα 600μετρα που ειναι το χωριο της Ανω Στενης Ευβοιας,με Πατσιο εχουμε κανει απο 1200μ που ειναι το καταφυγιο μεχρι Στενη με 9 μετρα χιονια τον απιστευτο εκεινο χειμωνα που οπως θυμαστε και απο τις φωτος πατουσαμε με τα σκι τις καμιναδες του 3οροφου καταφυγιου!!!Και ας καναμε 4ωρες αναβαση με τα σκι στην πλατη!!!Ομαδαρα ειμαστε σωστα Πατσιος??

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ "ΣΤΟΥΧ"

Παντως οι skiers ειστε σε πιο ευνοικη θεση απο μας...Μπορειτε να σπρωχνετε με τα μπατονακια σας και να κανετε και ορειβατικο σκι...