panchristo 6,271 Report post Posted October 12, 2011 Υπάρχει κανείς που να μπορεί να μου δώσει τα φώτα του σχετικά με κάποια ζητήματα σχετικά με στήσιμο δικτύων, server, Active Directory κλπ? Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Igor 286 Report post Posted October 17, 2011 Για πες το προβλημα σου, κατι μπορει να κανουμε. Quote ΑΚΑ as JEEP!!! Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Φιλικά όπως πάντα Βασίλης.... Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted October 21, 2011 Για πες το προβλημα σου, κατι μπορει να κανουμε. Προσπαθώ να βοηθήσω με τη μηχανοργάνωση στο γραφείο, μπας και γίνει η ζωή μας λίγο ευκολότερη. Προσφάτως προμηθευτήκαμε ένα μικρό NAS (για αποθήκευση των αρχείων), αλλά έχουμε και 1-2 παροπλισμένα μηχανηματάκια (δε ξέρω ακόμα προδιαγραφές) που σκεφτόμουν ότι θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν Domain Server ή/και Application Server ώστε να βάλουμε σε τάξη το τί επιτρέπεται να κάνει κάθε χρήστης κτλ. Για παράδειγμα, να ελέγχεις τι προγράμματα θα τρέχει από το PC του κάθε χρήστης, ή σε ποιό directory έχει δικαιώματα read-only σε ποιό read-write κλπ. Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Igor 286 Report post Posted October 21, 2011 (edited) Ολα αυτα που θες μπορεις να τα κανεις και σε εναν σερβερ, με την προυποθεση οτι εχει δυνατοτητα,αν τα αλλα μηχανηματα ειναι παλια προσωπικη μου αποψη ειναι να μην τα βαλεις στο δικτυο ή να τα χρησιμοποιησεις σαν file server or print server ή οτιδηποτε που δεν θελει πολυ δυνατο μηχανημα Αν βαλεις λειτουργικο σερβερ μπορεις να κανεις οτι θελεις απο active directory μεχρι και μαιλ σερβερ. Αν παλι επειδη εγραψες και για application server εχεις καμια εφαρμογη που θελει δυνατο υπολογιστη, sql, erp etc εκει θα πρεπει να βαλεις ton new server. Αυτα , ελπιζω να ξεκαθαρισα λιγο. Edited October 21, 2011 by JEEP Quote ΑΚΑ as JEEP!!! Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Φιλικά όπως πάντα Βασίλης.... Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted October 21, 2011 Αυτή τη στιγμή "παίζω και μαθαίνω" με ένα πολύ εύχρηστο NAS (Linux based) που διαχειρίζεται μέσω web interface και δείχνει να κάνει παπάδες (almost). Θα ήθελα όμως να μπορώ να ελέγχω ποια προγράμματα μπορεί να τρέχει κανείς από τον υπολογιστή του - π.χ. Office ο Α, AutoCAD + Office ο Β κ.ο.κ (χρειάζεται application server γι αυτό σωστά, καθώς και να τους περιορίσω λιγάκι για να μην εγκαθιστούν κάθε είδους βλακεία που μπορεί να έχει ο καθένας στο μυαλό του. Ένα πολύ σημαντικό θέμα επίσης είναι αυτό του FileServing που προς το παρόν το λύνει το NAS, αλλά έχω την υποψία ότι με έναν κανονικό (=παραθυρικό) fileserver (αφού ήδη υπάρχει γιατί να μην αξιοποιηθεί) η δυνατότητες παραμετροποίησης της πρόσβασης κάθε χρήστη σε αυτόν μέσω active directory θα είναι πιο πλήρης (αν και η ευχρηστία του web interface μάλλον θα είναι όνειρο θερινής νυκτός) και ενδεχομένως από άποψη παλαιότητας να καλύπτει μια τέτοια απλή ανάγκη σχετικά επαρκώς. Τώρα, οι απορίες μου σε δεύτερη φάση θα είναι καθαρά στο στήσιμο όλου του συστήματος, αν και αυτή τη στιγμή όλα παίζουν κανονικά σε ένα απλό LAN με DHCP από το ρούτερ στο οποίο συνδέονται δύο switches (24 ports), οπότε how hard can it be *? Πώς σου ακούγονται? Κάθε βοήθεια εκ μέρους σου (ή άλλων) είναι πολύτιμη, και ευχαριστώ εκ των προτέρων. *Ξέρω από εμπειρία ότι το πιο απλό πράγμα μπορεί να πάρει μέρες μέχρι να βρεις τι φταίει, αλλά θέλω να μαι αισιόδοξος. Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted October 21, 2011 Να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία. Με σχετικά χαμηλό κόστος θα γλιτώσεις πολύ παίδεμα και κυρίως θα κάνεις τη δουλειά σου σωστά και πολύ καλύτερα από ότι εσύ φαντάζεσαι. Εκτός αν ασχολείσαι από χόμπυ. Αν θέλεις πραγματικά να έχεις αποτέλεσμα που να προσδώσει αξία στη δουλειά σας μήν το παλεύεις μόνος σου γιατί μπορεί να κάνεις σοβαρά λάθη που να έχουν κόστος. Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
akis1967 32 Report post Posted October 21, 2011 Αν θες να "παίξεις και να μάθεις" πάρε τα παροπλισμένα μηχανάκια σας, πέρασε τους οποιαδήποτε διανομή linux (ubuntu, debian, redhat, ....) σου ταιριάζει και καλό διάβασμα / δοκιμές / κουράγιο ! αν θες να γλυτώσεις το τελευταίο μπορείς να ακολουθήσεις την συμβουλή της Yotas αν θες μας γράφεις και τι εφαρμογές τρέχετε στο γραφείο εκτός απο office (ERP, CAD, Photoshop ....) Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted October 21, 2011 Να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία. - Πες το στους εργοδότες μου εδώ Με σχετικά χαμηλό κόστος (περίεργες εποχές να μιλάμε για έξοδα όταν μας χορηγουν πολίτες για χαρτί εκτύπωσης και τόνερ)θα γλιτώσεις πολύ παίδεμα και κυρίως θα κάνεις τη δουλειά σου σωστά και πολύ καλύτερα από ότι εσύ φαντάζεσαι. Εκτός αν ασχολείσαι από χόμπυ.More than true. Αν θέλεις πραγματικά να έχεις αποτέλεσμα που να προσδώσει αξία στη δουλειά σας μήν το παλεύεις μόνος σου γιατί μπορεί να κάνεις σοβαρά λάθη που να έχουν κόστος. Αν θες να "παίξεις και να μάθεις" πάρε τα παροπλισμένα μηχανάκια σας, πέρασε τους οποιαδήποτε διανομή linux (ubuntu, debian, redhat, ....) σου ταιριάζει και καλό διάβασμα / δοκιμές / κουράγιο ! - Για Windows Server & Active Directory ούτε κουβέντα? αν θες να γλυτώσεις το τελευταίο μπορείς να ακολουθήσεις την συμβουλή της Yotas αν θες μας γράφεις και τι εφαρμογές τρέχετε στο γραφείο εκτός απο office (ERP, CAD, Photoshop ....) Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 21, 2011 Windows Server και Active Directory σε Linux??? Παρομοιες λειτουργιες ναι, αλλα αυτα να τα τρεξεις σε Linux... ειναι εξ ορισμου αντιθετα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted October 21, 2011 (edited) Windows Server και Active Directory σε Linux??? Παρομοιες λειτουργιες ναι, αλλα αυτα να τα τρεξεις σε Linux... ειναι εξ ορισμου αντιθετα... Ναι ρε συ Μάκη, είπαμε χομπίστας είμαι όχι παντελώς άσχετος.... Απλά έλεγα να γλιτώσω το μπλέξιμο με κάτι εντελώς νέο (Linux), μιας και έχω την αυθεντική license για windows server. Υ.Γ. Διαβάζω ανελλιπώς τα πόστς σου και χαίρομαι που έστω κι έτσι μαθαίνω νέα σου. Ελπίζω να είστε καθ' όλα καλά και να τα περνάτε ακόμα καλύτερα. Edited October 21, 2011 by panchristo Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Igor 286 Report post Posted October 21, 2011 Σε γενικες γραμμες βγαζεις το ΔΗΨΠ(DHCP) απο το router ,φτιαχνεις δομαιν, σεταρεις ΔΗΨΠ στον σερβερ δινοντας τα στοιχεια του δικτυου σου αφου εχεις υπολογισει για τι δικτυο μιλας και με ποσουσ χρηστες, ανεβαζεις τα πψ(pc) να κανουν ξοιν(Join) στο δομαιν, κανεις σηαρινγ(sharing) τους δισκους , φτιαχνεις αψψουντ(account) για τον καθε χρηστη διαφορετικο, δινεις δικαιωματα για το τι θα βλεπει ο καθενας, δινεις δικαιωματα μετα στα σηαριν που εχεις κανει στους δισκους ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!!!!! Ειδες δεν ηταν τιποτα :P Quote ΑΚΑ as JEEP!!! Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Φιλικά όπως πάντα Βασίλης.... Share this post Link to post Share on other sites
Igor 286 Report post Posted October 21, 2011 και για να σοβαρευτω λιγο θα συμφωνησω με την Γιωτα και πριν σε οδηγησω σε κανα λαθος καλο θα ηταν αν θελεις να τα δοκιμασεις πρωτα ολα αυτα σε ενα μινι νετ για να καταλαβεις τι παιζει και μετα δοκιμασε τα στην εταιρεια και ΠΡΩΤΑ να σιγουρευτεις οτι δεν παιζει κατι που δεν το εχεις προσεξει(π.χ να υπαρχει καποια αλλη επικοινωνια που δεν την ξερεις,την εχω πατησει για αυτο στο λεω ) Quote ΑΚΑ as JEEP!!! Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Φιλικά όπως πάντα Βασίλης.... Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted October 21, 2011 Σε γενικες γραμμες βγαζεις το ΔΗΨΠ(DHCP) απο το router ,φτιαχνεις δομαιν, σεταρεις ΔΗΨΠ στον σερβερ δινοντας τα στοιχεια του δικτυου σου αφου εχεις υπολογισει για τι δικτυο μιλας (μικρό ~30 χρήστες) και με ποσους χρηστες (μικρό ~30 χρήστες), ανεβαζεις τα πψ(pc) να κανουν ξοιν(Join) στο δομαιν, κανεις σηαρινγ(sharing) τους δισκους , φτιαχνεις αψψουντ(account) για τον καθε χρηστη διαφορετικο(τοπικά ή στον σέρβερ?), δινεις δικαιωματα για το τι θα βλεπει ο καθενας, δινεις δικαιωματα μετα στα σηαριν που εχεις κανει στους δισκους ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!!!!!Ειδες δεν ηταν τιποτα :P Ευχαριστώ για την ανταπόκριση, στο περίπου το έχω καταλάβει (απ' όσο είχα ρίξει και μερικές ματιές σε διάφορα resources) Η πρόσβαση στο λογισμικό κάθε μηχανήματος θα ορίζεται τοπικά για το κάθε user account? Kαι πώς? Τα δικαιώματα στους δίσκους μπορούν να ορίζονται διαφορετικά για διρεψτοριεσ (directories) και διαφορετικά για φιλεσ(files )? Θα με ενδιέφερε κάτι σε: Επιτρέπεται να προσθέσει νέα files, όχι create sub-directories, μπορεί να σβήνει μόνο σε όσα είναι creator ο ίδιος, read-only σε όσα files δεν είναι creator. Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 21, 2011 Ευχαριστώ για την ανταπόκριση, στο περίπου το έχω καταλάβει (απ' όσο είχα ρίξει και μερικές ματιές σε διάφορα resources) Η πρόσβαση στο λογισμικό κάθε μηχανήματος θα ορίζεται τοπικά για το κάθε user account? Kαι πώς? Τα δικαιώματα στους δίσκους μπορούν να ορίζονται διαφορετικά για διρεψτοριεσ (directories) και διαφορετικά για φιλεσ(files )? Θα με ενδιέφερε κάτι σε: Επιτρέπεται να προσθέσει νέα files, όχι create sub-directories, μπορεί να σβήνει μόνο σε όσα είναι creator ο ίδιος, read-only σε όσα files δεν είναι creator. Πες πες... στο Linux θα καταληξεις... ετσι ειναι σεταρισμενο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted October 23, 2011 Πες πες... στο Linux θα καταληξεις... ετσι ειναι σεταρισμενο... Καλα κια υτό δεν με χαλάει τόσο, έχω και γνωστό Moderator σε αντίστοιχο φόρουμ για να με βοηθήσει... Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Igor 286 Report post Posted October 25, 2011 Τα δικαιωματα τα δινεις στον σερβερ. Τοπικα πρεπει να ορισεις το ακαουντ του χρηστη αν θελεις να ειναι αδμινιστρατορ ή απλος χρηστης. Γενικοτερα παντως μπορεις να κανεις παπαδες , απο το να εχει πληρη δικαιωματα ο χρηστης , να βαζει προγραμματα ,drivers, sharing etc μεχρι και το να περασεις στην αλλη ακρη που θα κανει λογκιν ο χρηστης και δεν θα μπορει να κανει τιποτα αλλο απο το να τρεχει μονο το προγραμμα της εταιρειας ολα τα αλλα θα ειναι κλειδωμενα. Στον σερβερ παλι μπορεις να κανεις φολντερ και να δωσεις δικαιωματα read only , access per user or group. You can also make a group. Αυτα. Καλη συνεχεια και καλη τυχη!!!! Αντε και καλα χιονια...... Quote ΑΚΑ as JEEP!!! Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Φιλικά όπως πάντα Βασίλης.... Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted October 25, 2011 Αυτα.Καλη συνεχεια και καλη τυχη!!!! Αντε και καλα χιονια...... ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΜΜΜΜΜΜΜΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΝΝΝΝΝΝΝΝΝ Πριν απο 1-2 χρονια προσπαθησα και εγω να κανω κατι αναλογο....... ε τελικα επειδη υπαρχουν πολλες λεπτομερειες που μονο ενας πολυ καλος γνωστης ξερει φωναξαμε επαγγελματια.... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted October 25, 2011 Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση, ενδεχομένως επανέλθω με νέες ερωτήσεις αν/όταν τελικά το αναλάβω (για ανάθεση σε επαγγελματία είπαμε, μάλλον αδύνατον). Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Igor 286 Report post Posted October 25, 2011 Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση, ενδεχομένως επανέλθω με νέες ερωτήσεις αν/όταν τελικά το αναλάβω (για ανάθεση σε επαγγελματία είπαμε, μάλλον αδύνατον). Δεν κανει τιποτα, Τα υπολοιπα μαθηματα στο βουνο :P Quote ΑΚΑ as JEEP!!! Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Φιλικά όπως πάντα Βασίλης.... Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted October 25, 2011 Δεν κανει τιποτα,Τα υπολοιπα μαθηματα στο βουνο 80 :D :D :P Κι από αυτά χρειάζομαι... αν ρωτήσεις κι άλλους θα σου πουν ότι γίνομαι κολλιτσίδα για παρέα και συμβουλες. Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites