Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
dimos

Aγορά πέδιλου all mountain (με καλή απόδοση στην πίστα)

Recommended Posts

Το υπόβαθρο:

1) 1,90 μ ύψος και 88 κιλά

2) Επίπεδο σκί: πολύ καλό - εντός εκτός πίστας!

3) Αγαπημένος τύπος τερρέν: FREERIDE-POWDER!

Το πρόβλημα:

1) Πρίν 2 σεζόν πούλησα τα 2 ζευγάρια σκι που είχα (1 cross & 1 allmountain) ,,,,,μου έμεινε 1 αγωνιστικό GS 1,84!

2) Φέτος επιβάλεται να αγοράσω....

3) Φέτος επέστρεψα στην διδασκαλία σκι ύστερα απο αποχή 1 έτους (τουριστική χιονοδρομία)

4) Επιμένω FREERIDE!

Οι επιλογές:

1) Armada - TST 183

2) Armada - ARV 185

3) Ότι προτείνετε...

Υ.Γ: νομίζω οτι με μικρό radius θα ήταν προτιμότερο..

Περιμένω τις γνώμες σας?

.....ναι προσσπαθώ να χώρέσω 2 πόδια σε ένα παπούτσι και καλύτερα θα ήταν να έχω 2 ζευγάρια σκι (δύσκολοι καιροί)!

Ευχαριστώ...

αν και θεωρω πως ο χιονοδρομος πολυ καλου επιπεδου ξερει τι σκι πρεπει να παρει για την περιπτωση σου αφου κανεις και επιμενεις freeride τοτε θα παρεις το tst γιατι το arv παει περισσοτερο για παρκο :D

το tst ειναι μισο jj το μπροστινο μερος του και μισο arv (το πισω

μια μιξη και των δυο

freeride αδικο παντως ειναι το tst και οχι το arv

DALTONS POW ROBBERY.....

επειδή ακριβώς ξέρω οτι θα έπρεπε να είχα 2 σκι και όχι ένα....

1) για πίστα

2) για γούστα ...

απλά δέν έχω δοκιμάσει κανένα απο αυτά κ ήθελα γνώμες για την απόδοση τους στην πίστα (αν και είναι για εκτός)...

εκτός αν υπάρχει κ καλύτερη πρόταση!

ολα τα σκι αυτου του ειδους απλα καρβαρουν ουδετερα αναλογα με το επιπεδο που εχει ο αναβατης τους

κρατανε καλα ειδικα τα tst τα δοκιμασα περσι

τα arv στην πιστα ειναι λαστιχιερες.πολυ μαλακα σκι τα οποια στον παγο θα σε δυσκολεψουν παρα πολυ

παντως μην περιμενεις να κανεις και slalom carving με αυτα....το σκι πιστας ειναι σκι πιστας οπως rossi 9s nordica doberman scott genius fisher rc4 και πολλα αλλα βαρβατα σκι για βαρβατους σκιερ

στην περιπτωση σου αφου σε ενδιαφερει και η πιστα θα πηγαινα (οπως εγραψα και καπου αλλου σημερα)στο Κ2 aftershock

πραγματικο ρατρακ κανει τα παντα εντος εκτος αλλα επειδη δεν ειναι καθαροαιμο θελει συμβιβασμους αναλογα το ταραιν..

DALTONS POW ROBBERY.....

Όντως δέν περιμένω πολλά απο απο ένα τέτοιο σκι στη πίστα. Η Κ2 πάντα έχει ποιό προσαρμοσμένα μοντέλα σ' αυτή την λογική.

Η απουσία δοκιμής ουσιατικά μου δημιουργεί τις απορίες.

Σίγουρα έχει να κάνει και με το τί σκί κάνεις. (δεν είναι για πολύ επιθετικό σκι πίστας ασφαλώς αλλα την δουλειά σου σε μικρές-μεσαίες στροφές και ταχύτητες την κάνεις αν δεν κάνω λάθος)

Ευχαριστώ πολύ..

Τα ARV τα τσούλησα δυόμισι χρονιές. Είναι υπέροχα σε μαλακά χιόνια και με πήγαιναν και στην πίστα, σε σημείο που επί μακρόν αποτέλεσαν το μοναδικό μου ζευγάρι για τα πάντα... ΑΛΛΑ, όταν φόρεσα ένα πέδιλο πίστας και ξαναθυμήθηκα πόσο όμορφο είναι ένα πέδιλο που γράφει σαν διαβήτης, δεν τα ξαναέβαλα εντός.

Εκτός θα σου φανούν πανεύκολα, στρίβουν με την σκέψη και αφαιρούν πολύ μεγάλο κομμάτι από τον κόπο που απαιτείται για να κατέβεις μια Σαχάρα, ή μια Καλλιόπη λόγου χάρη. Ο πάγος δεν είναι η καλύτερη τους, αλλά όταν βρείτε ένα πέδιλο για εκτός που να είναι στην καλύτερη του στον πάγο να μου το πείτε για να το αγοράσω και εγώ. :D

Από την άλλη, έχω δει τυπάκι στον Παρνασσό που χάραζε απίστευτα στον παγωμένο Περικλή με τα ARV, οπότε ο πραγματικά καλός skier προφανώς μπορεί να πάει οποιοδήποτε πέδιλο όπως πρέπει. Με άλλα λόγια, διάβασε το review μου with a pinch of salt αφού είναι χρωματισμένο από τους προσωπικούς μου περιορισμούς που πιθανόν για εσένα να μην ισχύουν.

Make Parnassos Great Again!

Το TST απλά έχει μικρότερο radius για μικρές στροφές όταν θές να δείξεις τεχνική αλλα το ARV επειδή προσανατολίζεται προς το πάρκο (=και σκληρό χιόνι), έχει μικρότερη μέση - άρα καλύτερο έλεγχο και πέρασμα απο στροφή σε στροφή (λέω εγώ),,,

Το ΑRV πώς ήταν σε μικρές στροφές?

'Από την άλλη, έχω δει τυπάκι στον Παρνασσό που χάραζε απίστευτα στον παγωμένο Περικλή με τα ARV, οπότε ο πραγματικά καλός skier προφανώς μπορεί να πάει οποιοδήποτε πέδιλο όπως πρέπει

Π'ανω σε αυτό θα συμφωνήσω..Να φανταστείς την τελευταία σεζόν λόγω φανταρικού και δίχως σκί στην αποθήκη, κάρβαρα με αγωνιστικα ορειβατικά σκι και μπότες (σχεδόν παντόφλες σε κράτημα και βάρος)

Σε μικρές στροφές θα πλαγιολισθαίνεις, το πέδιλο δεν καρβάρει σε βεντελάκια. Για GS στροφές όμως είναι μια χαρά. Στην πίστα πάντως είχε μια τάση να με ρίχνει πίσω (μου το έλεγαν και δεν το καταλάβαινα) και το συνειδητοποίησα όταν ξαναφόρεσα πιστιάρικα.

Εν κατακλείδι, είναι ένα φανταστικό πέδιλο, αλλά για μαλακά χιόνια. Δεν θα το πρότεινα για πάγο και δεν θα το πρότεινα για πίστα.

Make Parnassos Great Again!

Γενικά πολλά σκι που έχουν τρύπημα για freeride (έβνα κλίκ ποιο πίσω), έχουν την τάση να σε τραβάνε συνεχώς και να χρειάζεται να υπενθυμίζεις συνεχώς στον εαυτό σου να πάς μπροστά. Κυρίως όταν προσπαθείς να κάνεις μικρές στροφές σε σκι με μεγαλούτσικο radius.

Μωρε ας μήν είχα την ανάγκη να ξαναμπώ στην πίστα για δουλειά κ ήξερα τι θα έκανα. αλλα η κρίση μας εβγαλε πάλι στο πεζοδρόμιο (πίστα)..χαχαχαχα!

Αλλα η καρδιά freeride χτυπά! Γι αυτό και ψάχνω το ποιό βολικό στην πίστα freeride! Οξύμορο λιγο μεν αλλα...

to εχει ενας φιλος και βαση τα λεγομενα του ειναι πολυ καλο

μονο που δεν τον εμπιστευομαι για τις αποψεις του πανω στα σκι γιατι δεν ασχολειται πολυ.παντως ειναι πολυ καλο ετσι οπως τον εχω δει να κατεβαινει κραταει καλα.κατεβαινει κομματια παντου

DALTONS POW ROBBERY.....

Τελικά μάλλον είμαι ανάμεσα στα δύο:

1) ΑRMADA - TST

2) LINE - Prophet 98 'η 90

Καί τα δύο είναι κοντά κ με τα χαρακτηριστικά που θέλω.

Μικρό σχετικά radius (για freeride)

Camper & Rocker

Χαμηλό Tail