Nifadas 707 Report post Posted June 2, 2006 Συνήθως ξεκινω ποδήλατο μετά τρεξιμο και τέλος κολύμπι. Ο λόγος είναι οτι δε μου παει να κάνω πηδήλατο βρεμένος και να παγώνω όταν εκτείθεμαι στην πρωινή υγρασία... Ετσι αφού κάνω τα χιλιόμετρά μου λιγο μετά τα χαράματα στους άδειους και επομένως λιγότερο επικίνδυνους επαρχιακούς δρόμους , συνεχίζω με τρέξιμο και έπειτα από ενα απολαυστικότατο κύλισμα στην άμμο που μόλις ζεστένεται βουτάω για μερικά 50αρια...ακολουθεί γερό πρωινό για να πάρω οτι έκαψα... Βεβαια θα δοκιμάσω και εναλλακτικές Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted June 2, 2006 Συνήθως ξεκινω ποδήλατο μετά τρεξιμο και τέλος κολύμπι. Ο λόγος είναι οτι δε μου παει να κάνω πηδήλατο βρεμένος και να παγώνω όταν εκτείθεμαι στην πρωινή υγρασία... Ετσι αφού κάνω τα χιλιόμετρά μου λιγο μετά τα χαράματα στους άδειους και επομένως λιγότερο επικίνδυνους επαρχιακούς δρόμους , συνεχίζω με τρέξιμο και έπειτα από ενα απολαυστικότατο κύλισμα στην άμμο που μόλις ζεστένεται βουτάω για μερικά 50αρια...ακολουθεί γερό πρωινό για να πάρω οτι έκαψα... Βεβαια θα δοκιμάσω και εναλλακτικές Αλήθεια σε θαυμάζω... που έχεις το κουράγια να τα κάνεις όλα αυτά και κυρίως πριν το πρωϊνό Αλλά ΠΟΥ τα κάνεις όλα αυτά; Δεν φαντάζομαι να αναφέρεσαι στους επαρχιακούς δρόμους και την απέραντη αμμουδιά των Μελισσίων... Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted June 2, 2006 Εχω διαμορφώσει ενα μαγευτικό πάρκο στην ταράτσα του σπιτιού μου, πότε θαρθεις να το δεις??? πέρα από την πλάκα...μιλάμε για Ν.Ηλείας και παραλίες κουρούτας, αγ.μαρίνα, αγ.ηλείας, κατάκολο σπιάτζα, μέχρι και ζαχάρω- πηγές καϊάφα....αν βρεθεί παρέα πάμε κυπαρισία Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted June 2, 2006 Είναι πανέμορφες και πραγματικά απέραντες οι παραλίες της Πελοποννήσου που βρέχονται από το Ιόνιο. Πιό πρόσφατα είχα επισκεφτεί το Ρωμανό και ξετρελάθηκα..Είναι ζήτημα αν μέσα σε χλμ αμμώδους παραλίας, όσο έφτανε το μάτι σου, έβλεπες 2-3 παρέες..Συν, αυτό που με κάνει να χάνομαι, ότι κολυμπάς χωρίς να βλέπεις τίποτε στον ορίζοντα μπροστά σου, σαν να πετάς, χάνεις την αίσθηση του χώρου.. Η τέλεια ηρεμία. Δεν χρειάζεσαι καν παρέα (άντε, ένα άτομο το πολύ.. ). Στη Ζαχάρω δεν έχει προκύψει να πάω ακόμη. Μου έχουν πεί ότι είναι υπέροχη, οπότε με την 1η ευκαιρία.... Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
stormbringer 1 Report post Posted August 2, 2006 Έχει πάντα πλάκα να διαβάζεις ή να ακούς απόψεις διαφορετικών ανθρώπων για την τέχνη της προπονητικής. Ναι έχει πλάκα αν και αφορά το σοβαρό θέμα της υγείας. Κάτι σημαντικό......... δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις! Για να μην έχουμε προβλήματα με τραυματισμούς και λοιπά θα σημειώσω λίγα πράγματα που έχουν περάσει στα ψιλά στη διάρκεια της ενημέρωσης. 1) Εκτός από τη συνεχή υπάρχει και η διαλειματική προπόνηση για την βελτίωση της αερόβιας ικανότητας. Δηλ. επαναλαμβανόμενο έργο με ένταση κοντά στο αναερόβιο κατώφλι (αναγκαστικά για μικρό διάστημα) με ικανοποιητικά διαλείματα (συγγνώμη για το σοβαρό του ύφους). 2) Βελτίωση της αερόβιας ικανότητας σημαίνει βελτιωση της ικανότητας παροχής οξυγόνου στους μύες (καρδιαγγιακό) καθώς και της ικανότητας των μυών να το χρησιμοποιούν (μυικό)(συγγνώμη για το σοβαρό του ύφους). 3) Δεν είναι σωστό να σηκώνουμε βάρη με το ΚΝΣ κουρασμένο.....κινδυνεύουμε!!!! 4) Προσοχή με τις πρωτείνες. Ο οργανισμός στους καλοφαγάδες έχει δείξει τα σημάδια του. Πόσοι από εμάς κατά το βράδυ της ημέρας του Άγιου Πάσχα έχουν παρατηρήσει λευκωματουρία? Δεν είναι κακό.... Απλώς το κρέας μας πρόσφερε πολλές αχρείαστες πρωτείνες..... 5) Καλό το slow training......... Με τις αιμοροίδες τι κάνουμε....???? 6) Σαφώς και η καλύτερη προπόνηση για το σκι είναι να κάνεις..........σκι! Δυναμώστε λοιπόν στο γυμναστήριο όπως σας ευχαριστεί, με ποικιλία στις ασκήσεις (δυναμικές, ισομετρικές και λίγες πλειομετρικές) και μην ξεχνάτε να κάνετε ένα ζεσταματάκι και λίγη αποθεραπεία. Προτιμώ την χιουμοριστική προσέγγιση του θέματος γιατί η επιστημονική αφορά λίγους. Αδέλφια προσοχή μην χάσουμε το δάσος..... Θεοδόσης Υ.Γ. Ζηλεύω όσους μπορούν να δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο Quote ΘΕΟΔΟΣΗΣ Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted August 2, 2006 Έχω έναν πολύ καλό μου φίλο που είναι και πολύ γνωστός στους κύκλους που ασχολούνται με το βουνό καθώς κι ο ίδιος διατηρεί σχολή βουνού και δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στο χώρο, ο οποίος μου έλεγε ότι βρίσκεται στη φάση τελειοποίησης ενός προπονητικού μηχανήματος - προσομοιωτή της κίνησης του σκι. Προφανώς σκοπός αυτού του μηχανήματος είναι τόσο να δυναμώσει τους μυς που είναι απαραίτητοι για καλή στήριξη, ελαστικότητα και ισορροπία στο σκι, όσο και για βελτίωση της καρδιαγγειακής ικανότητας των αθλητών του βουνού....Ενδιαφέρον;; Και προφανώς προσφέρθηκα να του το τεστάρουμε όταν θα είναι έτοιμο. Θα επανέλθω με νεώτερα..... Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted August 3, 2006 Υπάρχουν κάτι ski conditioners όπως ονομάζονται αλλά δεν κάνουν και καμιά σοβαρή δουλειά και είναι και πανάκριβα, κοντά στα 1500 ευρώ χωρίς όλα τα εξαρτήματα. skiers edge Γιώτα ελπίζω το φιλαράκι σου να παρουσιασει κάτι διαφορετικό και βεβαίως θα το δοκιμάσουμε Θεοδώση δεν κατάλαβα τι ενοείς για το slow training και τι σχέση έχει με τις αιμοροίδες? Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
stormbringer 1 Report post Posted August 3, 2006 Φίλε Batucada Είπαμε υπάρχει και το αστείο στην όλη υπόθεση.... Όταν έχουμε παρατεταμένη προσπάθεια (όπως στο slow training) δημιουργείται ένα φαινόμενο (δεν θα το αναλύσω αλλά Valsalva Maneuver λέγεται), κατά το οποίο εμποδίζεται το φλεβικό αίμα να επιστρέψει στην καρδιά. Σα να κλείνουμε μια βαλβίδα ένα πράγμα. Ε, λόγω της πίεσης που δημιουργείται το αίμα ψάχνει κάπου να διοχετευτεί........Μάντεψε που βρίσκει να πάει το άτιμο. Κλασική εφαρμογή στους ποδηλάτες-ταξί στις χώρες όπου υπάρχουν, καθώς και στους ποδηλάτες-ανηφορίστες. Γι αυτό και εγώ δεν επέμενα με τους κοιλιακούς ποτέ. Άσε που αν δεν κόψω το φαί δεν πρόκειται να εμφανιστούν.... Εγώ λοιπόν θα πρότεινα ένα slow set σε κάθε άσκηση, προκειμένου να λειτουργεί ως τελευταίο σετ, με έμφαση στη πλειομετρική φάση της άσκησης. Ελπίζω να μην έγινα αναλυτικός. Θεοδόσης Quote ΘΕΟΔΟΣΗΣ Share this post Link to post Share on other sites
oly 0 Report post Posted September 3, 2007 Είναι σωστό να γυμνάζομαι σηκώνονοντας βαρια αντικειμενα για μιση ωρα την ημερα; Quote Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted September 3, 2007 Στη Ζαχάρω δεν έχει προκύψει να πάω ακόμη. Μου έχουν πεί ότι είναι υπέροχη, οπότε με την 1η ευκαιρία.... 1 year too late Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted September 3, 2007 Είναι σωστό να γυμνάζομαι σηκώνονοντας βαρια αντικειμενα για μιση ωρα την ημερα; ΟΧΙ! Το κάθε σήκωμα βάρους προυποθέτει κάποια τεχνική.Δεν μπορείς να σηκώνεις βάρη όπως νάναι. Αν θές να ασχοληθείς με βάρη,καλύτερα να πας σ΄ένα γυμναστήριο για να μπεις σ΄ένα πρόγραμμα. Μόνος/η, μόνο κακό μπορεί να κάνεις στον εαυτό σου.Εδώ άλλοι, παρ΄όλο που πάνε γυμναστήριο,πολλές φορές ξεφεύγουν από το σωστό της ασκησης και χρειάζονται την παρέμβαση του γυμναστή για να <<ξαναμπούνε>> στον ίσιο δρόμο. Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites