Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
Tr.Nt

Snowboard Boots

Recommended Posts

όπως λέει το θέμα ψάχνω μπότες... Μέχρι στιγμής δοκίμασα (σε μαγαζί) τις burton moto, forum athenna, forum kicker 11/12 kai forum kicker 10/11. Από σανίδι έχω http://www.blue-tomato.com/en/Freestyle-Freeride/DC-Lauri-156-11-12/product.bto?product=300447982

με δέστρες πάνω τις cartel (http://www.blue-tomato.com/en/Soft-Bindings/Burton-Cartel-11-12/product.bto?product=300423355). Επίσης λέω να αγοράσω από μαγαζί για να τις δοκιμάσω πρώτα καθώς τα νούμερα παίζουν και ανάλογα τα μοντέλα και όχι μόνο ανάλογα την εταιρία.

Τί μποτες έχετε να μου προτείνεται? Η χρήση θα ειναι για All mountain και τώρα θα αρχίσω να μαθαίνω άλματα κτλ κτλ

βασικα,ειναι τι & πως θα σου κατσει στο ποδι!δοκιμασε αρκετα λεπτα την μποτα και στα δυο ποδια,οχι μονο το ενα(συνηθως δειγμα,οπου εχει ανοιξει και ειναι ανετο).

οσο αφορα τα μοντελα,εχω αποψη μονο για τις forum kicker τις οποιες εχω και ειμαι ευχαριστημενος!ηθελα σχετικα σκληρη μποτα, 6αρι flex εχουν αυτες,για να ειμαι σταθερος στις ταχυτητες.εχουν καλη στηριξη,εχουν καλη και αμεση αποκριση στο σανιδι,δεν ειναι ''κουτσουρα'' και ειναι μαλακες στον πατο με καλη αποσβεση.ειναι αυτο που θες πιστευω τουλαχιστον για αυτη την εταιρια.ξεκινησα με τις forum league,πολυ ανετες αλλα 4αρι flex.λιγο μαλακες για τα γουστα μου.μην βιαστεις να παρεις γιατι και εγω φοβηθηκα τις σκληρες και μετα τις αγορασα τελικα.ψαξτο λιγο και φορα και τις δυο,μην το ξεχασεις αυτο.

334rl06.jpg

χονδρικα τριανταφυλλε,εχεις σχετικα σκληρη σανιδα,σχετικα σκληρη δεστρα,πρεπει να παρεις και μια σχετικα σκληρη μποτα.θεωρητικα πρεπει τα flex σανιδας/δεστρας/μποτας θα ειναι κοντα το ενα στο αλλο σαν νουμερα/σκληροτητα!

η burton moto δεν σου κανουν για την δουλεια που θες,τις ειχα και με 3αρι flex θα ελεγα οτι ειναι μαλακές!αυτες που εχω τωρα ειναι οι forum tramp,μαλακιές και αυτες οποτε κοιτας αυτες που λεει ο Γιαννης (δεν τις εχω τσεκαρει ακομα)

DSC007301-2.jpg77_NORTHOFHEAVEN-DAVEDOWNING.gif

Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά!

http://instagram.com/liapos

η αλήθεια είναι πως και εμένα μου φάνηκαν σχετικά μαλακιές και οι moto και οι athenna. Τώρα τις kicker 10/11 μου τις αφήνει 170€ από 280€ και το σκέφτομαι.. μιλάω για τις 10/11 διότι μου κάθησαν καλύτερα από τις 11/12. Θέλω να δοκιμάσω κι άλλες burton όμως και δεν μπορώ γιατι το μαγαζί δεν έχει στο νούμερό μου (8 ). Θα κατέβω Αθήνα για δουλειά όμως.. μπορείτε να μου πείτε που θα βρω burton εκεί για να πάω να τεστάρω από κοντά?

Edited by Tr.Nt

το sublime νομιζω ειναι αντιπροσωπος,αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος!

334rl06.jpg

η boardsports ειναι αντιπροσωπος,sublime λεγονται τα μαγαζια που εχει η εταιρια.

sublime καταστηματα θα βρεις στο μοναστηρακι,στην λεωφορο αλιμου (210 9854849) , στο village στου ρεντη (210 4900157). εχει και στην κηφισσια (δεν ξερω το τηλ) αλλα ειχε 2-3 μονο ζευγαρια.

γενικοτερα δεν εχουν πολλα μοντελα,στην αλιμου ομως θα βρεις ποικιλια γιατι τους πανε οτι δεν εχει πουληθει (θα βρεις και παλιοτερα μοντελα).οποτε πας και δοκιμαζεις μονος,οσες φορες πηγα εκει,δεν ενδιαφερθηκε κανενα απο τα παιδια που δουλευει εκει να ερθει εστω να με ρωτησει ετσι τυπικα αν θελω βοηθεια!και δεν εχω παει μονο για μποτες...

η boardsports ειναι αντιπροσωπος,sublime λεγονται τα μαγαζια που εχει η εταιρια.

sublime καταστηματα θα βρεις στο μοναστηρακι,στην λεωφορο αλιμου (210 9854849) , στο village στου ρεντη (210 4900157). εχει και στην κηφισσια (δεν ξερω το τηλ) αλλα ειχε 2-3 μονο ζευγαρια.

γενικοτερα δεν εχουν πολλα μοντελα,στην αλιμου ομως θα βρεις ποικιλια γιατι τους πανε οτι δεν εχει πουληθει (θα βρεις και παλιοτερα μοντελα).οποτε πας και δοκιμαζεις μονος,οσες φορες πηγα εκει,δεν ενδιαφερθηκε κανενα απο τα παιδια που δουλευει εκει να ερθει εστω να με ρωτησει ετσι τυπικα αν θελω βοηθεια!και δεν εχω παει μονο για μποτες...

Στην Αλιμου στο garage ειναι ενα ειδος factory outlet δηλαδη θα βρεις μονο παλιοτερες σαιζον αλλα σε πολυ καλες τιμες.Εκει ειχα παρει εγω τα παντα για την κοπελα μου. Ισως να μη σου δωσανε σημασια γιατι δεν γνωριζουν απο το αθλημα μονο ενα παλικαρι ειναι που ξερει που αμα τον πετυχεις(δεν ξερω αν δουλευει ακομα εκει) σιγουρα θα μεινεις πολυ ικανοποιημενος γιατι εχει πολλες γνωσεις πανω στο αθλημα και εμενα μου ελυσε αποριες σχετικα με χαρακτηριστικα σανιδιων που δεν τα ηξερα.

ΑΚΑ as JEEP!!!

Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

οκ ευχαριστώ πολύ παιδιά. Βασικά σκέφτομαι να πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω τι (και αν έχουν) και μετά να πάω από το μαγαζί διότι δεν έχω ιδέα από Αθήνα και δεν ξέρω τις αποστάσεις. Συγγρού θα μένω.. πέφτει πολύ μακριά η Αλιμου? Αν και όπως το κόβω θα καταλείξω να αγοράζω (αν υπάρχουν ακόμη) τις kicker 10/11

Στην Αλιμου στο garage

Βασιλη μια διορθωση,το garage οπως και το the clinic στου ρεντη,λεγονται πλεον sublime.

Είπα να μην ανοίξω νέο topic, για να μη βάζω δουλειά στους διαχειριστές...

Λεπόν, guys. Είμαι σε αναζήτηση μπότας για τη νέα σαιζόν, που θα είναι αρκετά σκληρή ώστε να ικανοποιήσει τις carvo-freeride ορέξεις μου. :innocent:

Ακούω προτάσεις/εμπειρίες... Ταυτοχρόνως και δέστρες. Πιθανός συνδυασμός με board F2 Eliminator.

Turms, αργείς. :evil:

:shuriken:

• Like 1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

χαχαχαχα.....

εχεις σκεφτει το ενδεχομενο για καποιες με διπλο ΒΟΑ???

διπλο ομως. Εγω εχω ενα ζευγαρι της VANS και εμεινα πολυ ευχαριστημενος.

Βεβαια απο οτι ειδα εχουν φλεξ 5.

Αλλα υπαρχουν καποια αλλα ζευγαρια με φλεξ 7 ως 9

Αν ομως εισαι σχετικα ελαφρυς ενα φλεξ 7 ειναι σουπερ.

Εγω θα ηθελα κανα 9

Snow is on my D.N.A.

Τ αν θα έχει ΒΟΑ, απλό ή διπλό δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Τί να το κάνεις αν η υπόλοιπη μπότα κουνιέται πολύ?

Διάβασα γενικά όμως ότι στην αναζήτηση για ψηλό flex, την πατάς με τους αστραγάλους και μετά το μετανιώνεις... Προτάσεις που έχω δει γενικά είναι π.χ.

Salomon Malamute

K2 T1

K2 Darko

Burton Driver

από δέστρες δεν έχω δει πολύ σίγουρα πράματα, ίσως προς Flow FRX? GNU Mutant? Salomon Relay? Δεν ξεύρω...

Edited by PhaethonF1

Έψαχνα για μποτούλες μέσα στη χρονιά και μετά από μια κουβέντα με τον φιλαράκο μας τον snowjim και επιτόπια δοκιμή στις δικές του, κατέληξα στις Burton Imperial αφού βρήκα μια αρκετά καλή ευκαιρία στο νετ. Πρόλαβα να τις δοκιμάσω μόνο μια φορά στον Παρνασσό και οι εντυπώσεις μου ήταν θετικές. Αρκετά stiff (7 δίνει η Burton) με αποτέλεσμα να βάζουν τη σανίδα σε ράγες χωρίς αυτό να σημαίνει συμβιβασμούς στην άνεση του ποδιού. Εντύπωση μου έκανε το αποτελεσματικό συστηματάκι που έχουν για να μη σηκώνεται ο αστράγαλος. Έχοντας χρόνια στα πόδια μου Κ2 με σύστημα BOA, μπορώ να πω οτι το lacing system της Burton με πείθει πιο πολύ ... βέβαια ξαναλέω μόνο μια φορά έκανα οπότε θέλει χρόνο για συμπεράσματα.

Επίσης η Burton λέει οτι είναι η καλύτερη μπότα που έβγαλε ποτέ (ίσως βέβαια αυτό να το λέει και για όλες τις υπόλοιπες :evil: ). Πάντως ένα 7ράκι άντε βαριά 8ράκι θα σου ταίριαζε εσένα ....υπόψην οτι αυτή είναι ιδανική και για hiking λένε :whistling: , αξίζει να της ρίξεις μια ματιά, δες και τα reviews παρακάτω ...

http://www.gearinsti...-snowboard-boot

http://thegoodride.c...urton-imperial/

http://youtube.com/watch?v=Q-bdBFUjYdU

(εγώ την πήρα σε μαύρο)

Edited by powda
  • Like 1

Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου,

Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης

Θωμά, ψάχνω κάτι που να πηγαίνει αρκετά πιό επιθετικά σε carving/freeride. Το 8ράκι δηλαδή το βλέω στάνταρ και σε μπότα και σε δέστρα... Θα συνδυαστεί με F2 Eliminator ΑΝ τελικά γίνει η επένδυση. Τα splitboards τα αναβάλλουμε μάλλον προς το παρόν. Θα περιμένω να πέσουν οι εξωφρενικές τιμές...

(μικρές αναβάσεις-δοκιμές θα γίνουν πάντως... Ετοίμαζε εξωτερική κάμερα για σαβούρα χωρίς σταματημό στον Γεροντόβραχο...)

Edited by PhaethonF1

αν πρεις ΒΟΑ κατα την αποψη μου, δωσε κατι παραπανω και παρε διπλο. Γιατι βοηθαει παρα πολυ το οτι σφιγγουν χωριστα το κατω μερος και το πανω μερος. Δεν ξερω πως ειναι με μονο ΒΟΑ αλλα εχω ακουσει παραπονα για αυτο

το διπλο ΒΟΑ για μενα ειναι μονοδρομος.

Οσον αφορα τα διαφορα lacing system δεν ξερω. Ειχα καποιες Salomon παλιοτερα και μου ειχαν σπασει τα νευρα. Για να σφιξω τις μποτες επρεπε να κατσω κατω, να βγαλω τα γαντια κλπ κλπ.

Με το ΒΟΑ μπορω να σφιγγω τις μποτες οταν ειμαι στο καρεκλακι, οταν ειμαι σε συρομενο (οχι παντα βεβαια...) και γενικα ανα πασα στιγμη χωρις να βγαλω γαντια κλπ, τις σφιγγω ενα κλικ οταν θελησω. Μου αλλαξαν την ζωη στο θεμα snowboard.

Οσον αφορα τις δεστρες προσεξε: ΒΟΑ + FLOWκαποιες φορες (Για καποια μοντελα) δεν βολευει. Το πλαινο το ΒΟΑ βρισκει πανω στο σχοινακι της FLOW και αυτο θα εχει ασχημες συνεπειες.

Στο δευτερο σανιδι ειχα FLOW αλλα οταν πηρα τις μποτες με το ΒΟΑ αναγκαστικα και πηρα αλλες δεστρες για να μην βρισκουν οι δεστρες με το πλαινο ΒΟΑ

Αυτο που λες για αστραγαλους τι εννοεις;;

παντως με ενα 7αρι θα εισια οκ

βαρια 8

Edited by Turms
  • Like 1

Snow is on my D.N.A.

:huh: :huh: :huh: .........Κατσε.......καπου εδω το ειχα το λεξικο........... :P:shuriken: Edited by kaps

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

δηλαδη ρε φιΛε, τι δεν καταΛαβαινεις??

πες μου τι δεν καταΛαβαινεις?

Edited by Turms
  • Like 2

Snow is on my D.N.A.

Είδες ρε παιδί μου όμως? Είμαστε πολύ φιλοσοφημένοι και με ειδικές γνώσεις, απλά δεν τους πρήζουμε τους skier με τα δικά μας :-P

Για τους αστραγάλους, που λες, διάβαζα κάπου ότι η πολύ σκληρή μπότα σε ζορίζει, επειδή μια ευκαμψία για τις αλλαγές πρέπει να την έχει. Αν δεν την έχει, τρώει ο αστράγαλος πολλές καταπονήσεις πάνω στο τοίχωμα, αναλαμβάνοντας όλες τις φορτίσεις. Μπορεί να είναι και υπερβολές, δεν ξέρω.

Χρήσιμες οι πληροφορίες που λες για τις δέστρες... συνεχίζω το ψάξιμο :animier:

Eμενα οι πρωτες μου μποτες ηταν Salomon οι οποιες ηταν πολυ μαλακες (με κορδονια) σε γενικα επιπεδα ηταν οκ.

Μετα αγορασα τις Nitro team tls οι οποιες ηταν τελειως διαφορετικες μποτες, πολυ ποιο σκληρες 6-7, πολυ καλη αποροφηση κραδασμων,μου κραταει την φτερνα κατω ακομα και εαν δεν τις εχω σφιξει στο μεγιστο. Το συστημα TLS δεν θα λεγα οτι ειναι το ποιο γρηγορο αλλα αρκετα καλο αφου σου δινει την δυνατοτητα να σφιγγεις το πανω μερος της μποτας και το κατω ανεξαρτητα. Επιπλεον δεν ξεσφιγγουν οι μποτες!

Το ποιο σημαντικο ειναι η αποκριση που σου δινουν!

Το επομενο μοντελο μετα τις Team που ειναι ακομα ποιο σκληρο Nitro Select!

http://thegoodride.com/boot-reviews/nitro-select-tls/

• Like 1

Είδες ρε παιδί μου όμως? Είμαστε πολύ φιλοσοφημένοι και με ειδικές γνώσεις, απλά δεν τους πρήζουμε τους skier με τα δικά μας :-P

Για τους αστραγάλους, που λες, διάβαζα κάπου ότι η πολύ σκληρή μπότα σε ζορίζει, επειδή μια ευκαμψία για τις αλλαγές πρέπει να την έχει. Αν δεν την έχει, τρώει ο αστράγαλος πολλές καταπονήσεις πάνω στο τοίχωμα, αναλαμβάνοντας όλες τις φορτίσεις. Μπορεί να είναι και υπερβολές, δεν ξέρω.

Χρήσιμες οι πληροφορίες που λες για τις δέστρες... συνεχίζω το ψάξιμο :animier:

χμ....η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω οι σκληρες μποτες κατα ποσο θα βολεψουν για το carving που κανουμε εμεις.

Σιγουρα οι μποτες alpine ειναι μεν σκληρες (οχι οπως του σκι βεβαια) αλλα τα alpine σανιδια εινια και πιο λεπτα

Τα σανιιδια που εχουμε εμεις οπως και το eliminator που λες δεν ξερω κατα ποσο θα βολεψει με πολυ σκληρες μποτες αν κρινω και απο την δικη μου εμπειρια

Ισως καλυτερα να μην περασεις το 7 σε φλεξ σε μποτες δεστρες

Παντως δεν για carving και freeride ουτως ή αλλως θες σκληρες μποτες.

Μην ξεχνας οτι πιο πολυ δουλευεις με κλιση του σωματος οποτε δεν σε ενοχλει η σκληρη μποτα.

Edited by Turms
  • Like 1

Snow is on my D.N.A.