Statler 0 Report post Posted October 20, 2004 Συνforumίτες, καλημέρα :!: Τι γνωρίζεται για τις πιο πάνω μάρκες ? Υπάρχει κάποιος που να είχε/'εχει τέτοιες μπότες ? τι εμπειρία υπάρχει από την χρήση τους ? Ευχαριστώ Quote I'd rather be skiing my... Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted October 20, 2004 ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΠΟΤΑΣ, Η DOLOMITE ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΑΡΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ . ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ EXPERT SKIERS ( ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ESF, ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ).ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ADVANCED-EXPERT Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΟΤΑ ΜΑΚΡΑΝ ΕΙΝΑΙ Η TECNICA.ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ Η NORDICA KAI META OI HEAD-SALOMON. ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ , ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙΓΡΑΨΕΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ Η NORDICA , Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΕΧΕΙ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ FIT ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ 6-7 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ (ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΠΑΤΕΡΑ) Α DOCTOR'S-LAWYER'S BOOT!(ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ). ΠΑΝΤΩΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ (ΓΑΛΛΙΚΟ) ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΩ ΔΕΙ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΙ TECNICA-NORDICA ΣΚΙΖΟΥΝ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΥΤΥΧΗΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΟΥΣ TECNICA. OΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ LOWA ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο MACALU ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ(ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ), ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΣΠΕΥΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ! ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ Η ΜΠΟΤΑ ΔΕΝ Ε ΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ! Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted October 20, 2004 Η dolomite είναι μια εκ των 5 κορυφαίων εταιριών στις μπότες. Για την Lowa ξέρω ότι βγάζει καλά ορειβατικά αλλά στο σκι θα σε γελάσω, δεν ξέρω τι κανει. Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted October 20, 2004 Τις LOWA RS2 αγορασα περυσι (μαζι με τα ‘πρωην μου’ Atomic) απο το καταστημα του Μaximus. Ηθελα καποια φορμα μποτας με στενο καλουπι κ με εχουν βολεψει πολύ (όταν δεν τις φοραω )! ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ βασικα, αλλα εχω φοβερο feedback απο το πεδιλο στο ποδι κ αυτο ειναι που ηθελα εξ’ αρχης. Απλα οταν μελανιαζω :oops: …τις ανοιγω! Η Dolomite, δε γνωριζω αν βγαζει μποτες σκι, αλλα βγαζει εδώ κ χρονια ορειβατικα μποτακια! Κ. Οντως, η σειρα ορειβατικου σκι της LOWA, ειναι αρκετα καλη! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted October 20, 2004 Τις LOWA RS2 αγορασα περυσι ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ ! Είναι όντως ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ. Τις δοκίμασα πέρσι όταν έψαχνα μπότες (στο ίδιο μαγαζί, στον Κορυδαλλό) και δεν τις άντεξα πάνω από 5 λεπτά Τώρα ο makalu πως τις φοράει είναι άλλο θέμα (έχει εξωγήινο κουντουπιέ) Η Nordica έχουν μακραν το πιό άνετο fit γιατί έχουν μακράν το μεγαλύτερο "παπουτσάκι". Η Tecnica είναι επίσης μια πολύ καλή μάρκα. (αν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει) Φιλικά Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted October 20, 2004 Η Dolomite, δε γνωριζω αν βγαζει μποτες σκι, αλλα βγαζει εδώ κ χρονια ορειβατικα μποτακια! Κ. Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
Statler 0 Report post Posted October 20, 2004 Συγχωρέστε μου την επιμονή. :roll: Αλλά στο δια ταύτα, υπάρχουν διαφορές ή είναι λίγο πολύ τα ίδια (υλικά, τεχνολογία κλπ.) :?: Γιατί αν το value είναι περίπου το ίδιο, και οι διαφορές εντοπίζονται στο Fit στο πόδι και τα μαξιλάρια τότε παίζει πολύ ρόλο το money. Αν όμως μια πιο "επώνυμη" μπότα βγάλει περισσότερα ή πιο άνετα snow Km τότε αλλάζει το πράγμα. Τι πιστεύετε? Επίσης, κοίταζα τα παλιά Posts (χρυσάφι είναι... ) και ανακάλυψα και ένα για μήκος μπατόν. Ισχύει το rule of thum: το κρατάμε ανάποδα και ο αγκώνας είναι λίγο πιο κάτω από την ορθή γωνία ? Γιατί αν ναί, τότε για ύψος 175 -180 cm, μάλλον 115cm μπατόν is fine. Τα ψηλότερα πώς βολεύουν? ΓΜΤ και μπατόν λάθος έχω??? μόνο τα ισοθερμικά θα μου μείνουν τελικά... Υ.Γ. Το σωστό Fit και η κατάλληλη σκληρότητα θεωρούνται πρωτεύοντα για κάθε επιλογή. Quote I'd rather be skiing my... Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted October 20, 2004 Ισχύει το rule of thum: το κρατάμε ανάποδα και ο αγκώνας είναι λίγο πιο κάτω από την ορθή γωνία ? O αγκώνας πρέπει να είναι στην ορθή γωνιά, +- 5 πόντους δεν πειράζει. Μεγαλύτερα μπατόν χρησιμοποιούν για nordic και γενικά κάτι βαρεμένοι τύπου makalu που κάνουν telemark... ή τα έχουν για γκλίτσα. Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted October 20, 2004 ή τα έχουν για γκλίτσα. κιτσ-κιτσ-κιτσ...τσαπρρρρρ...μπρρρρ.....ζαγαρρρ... (το steep skiing -με ενδιαμεσο grip tape- και το πολυ σκληρο χιονι/verglas θελει 120-125cm για υψος 180 χιονοδρομου) τσαπρρρρ......ΤσΑΑΑΑΑ....ΤσΑΑΑΑΑ... :roll: Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
Statler 0 Report post Posted October 20, 2004 γενικά κάτι βαρεμένοι τύπου makalu που κάνουν telemark... ή τα έχουν για γκλίτσα. Μόνο για την γκλίτσα υπήρξε σχολιασμός Χμμμ, είναι να αναρωτιέται κανείς... Να το επαναφέρω στις μπότες (αρχικό θέμα) ή να το πάρει το ποτάμι ? Τσαπρρρρρ, αϊ σαλάγα τα... Quote I'd rather be skiing my... Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted October 20, 2004 Μόνο για την γκλίτσα υπήρξε σχολιασμός Χμμμ, είναι να αναρωτιέται κανείς... [/size] ..καναμε οτι δεν το ειδαμε κ. Κων/νε!!! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted October 20, 2004 Lange - Tecnica - Nordica - Dalbello - Dolomite Με την παραπάνω σειρά διαλέγεις και παίρνεις. Οι υπόλοιποι ακόμη τρίβουν... Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 20, 2004 ROSSIGNOLL :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Γιατί τόσο σνομπαρία στις μπότες που με έχουν αφήσει υπερικανοποιημένο :?: Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
serJ 2 Report post Posted October 20, 2004 Φίλε μου ότι και να κάνεις μη παραλείψεις να δεις και αυτές!!!! ΑΠΙΘΑΝΕΣ Quote Slowly the Much Oil !!! Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted October 20, 2004 Και εγώ Rossi έχω κύρ γραμματέα και είμαι υπέρ ευχαριστημένος, αν και τις πουλάω φέτος. Απλα μιλάμε για τις κορυφαίες εταιρείες μπότας. Οι υπόλοιπες ακολουθούν τις πρωτοτυπίες που εφαρμόζουν οι παραπάνω εταιρειες. Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
Aeras 138 Report post Posted October 20, 2004 Μπότες, το σημαντικότερο για εμένα μέρος του εξοπλισμού, για να καταλάβετε τι εννοώ αρκεί να σας πω ότι σε περισσότερα από 20 χρόνια σκι, έχω αλλάξει μόλις τρεις φορές τις μπότες μου. Αυτές που έχω τώρα, τις έχω από το 1992, έχουν ξηλωθεί και μπαλωθεί τα εσωτερικά υφάσματα, το μπροστινό μέρος που κουμπώνει στην δέστρα από το περπάτημα έχει γίνει σαν τσιγαρόχαρτο, λείπουν μερικά κλιπ από το σφίξιμο του κουτουπιε, αλλά παρόλο αυτά, εγώ δεν σκοπεύω να τις αλλάξω ούτε φέτος, εκτός αν σπάσουν, όπως έγινε με τις προηγούμενες, ο λόγος είναι ότι πολύ δύσκολα βρίσκω μπότα να μου κάτσει αλλά αν μου κάτσει θα την έχω για όσο αντέχουν. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted October 20, 2004 ROSSIGNOL, LANGE, DOLOMITE,NORDICA,TECHNICA OPOIA SOY KANEI STO PODI MERIKES EINAI LOW FIT KAI MERIKES MEDIUM FIT ( AYTH BASIKA EINAI OROLOGIA THS LANGE) ALLA GENIKA H KATHE ETAIREIA EXEI DIAFORETIKO KALOYPI APO EMPEIRIA MOY STENA KALOUPIA EXEI H ROSSI, H NORDICA KAI H DOLOMITE POIO FARDI KOUNTEPIE EXEI H LANGE SE OLA TA MONTELA EKTOS APO TIS LOW FIT TIS AGVNISTIKES EPISHS EXV AKOUSEI POLY KALA LOGIA GIA TECHNICA ALLA DEN EXV PROSOPIKH APOPSH GIATI DEN TIS EXV FORESEI Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted October 20, 2004 ......APO EMPEIRIA MOY STENA KALOUPIA EXEI H ROSSI, H NORDICA KAI H DOLOMITE.... Διαφωνω εν μερει.Οντως η Rossignol εχει πολυ στενο καλουπι.Εγω που εχω φαρδυ κουντεπιε και πλατυ ποδι :oops: δεν μπαινει με τιποτα το ποδι μου σε Rossignol. Αλλα η Nordica νομιζω οτι κανει σε ολους.Το προβλημα μου οπως εγραψα σε αλλη δημοσιευση ειναι οτι δεν τις βρισκω στη Β.Ελλαδα πουθενα.Βεβαια καθε μοντελο ακομα και στην ιδια εταιρια εχει διαφορετικο καλουπι οποτε δεν ειναι πολυ σωστο να γενικευουμε. Και οι Salomon φημιζονται για το φαρδυ καλουπι τους.Αυτες που πηρα περισυ λεω να τις πουλησω ομως γιατι δεν με βολεψαν οπως οι Nordica. Ειναι οι X-Wave 7.0,σε γκρι-ασημι χρωμα,φορεμενες 6 φορες.Ποσο λετε οτι μπορουν να πουληθουν?Ενδιαφερεται κανεις? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted October 21, 2004 θα μπορουσες να δοκιμασεις lange se medium fit που εχει ψηλό κουντεπιε και που εχει πιο στενο καλουπι απο SALOMON ΥΓ: sorry παραπανω αναφερομουν στα αγωνιστικα μοντελα των εταιρειων Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites