markrenton 0 Report post Posted August 17, 2012 Eκανα λαθος κα το ποσταρα στο Ski n Snowboard πριν,αν μπορειτε να το σβησετε παρακαλω!Sorry!! Καλησπερα σε ολους!ειμαι νεο μελος στο forum και εχω καποιες αποριες οποτε χρειαζομαι τη βοηθεια σας! Κανω snowboard 4-5 χρονια τωρα και αποφασησα να αγορασω σανιδα (σιγουρα κατι παλιο σε προσφορα,οικονομικο)!Ως πρωην skate-ας το συνηθησα γρηγορα και μαρεσει να κατεβαινω πλάγια κ ακρη στις πλαγιες και να δοκιμαζω olies,180,360 και grabs!Αν και δε ξερω πολλα απο τις ωρολογιες φανταζομαι ανηκω στη κατηγορια του freestyle! Εχω υψος 1.66 περιπου και ζυγιζω 70 κιλα,επισης το νουμερο της μποτας μου ειναι 41! (ειναι Forum,Flex 3,αν βοηθα) Τι μεγεθος σανιδας μπορω να δεσω?? και τι δεστρες πρεπει να παρω?? Ελπιζω να βρω καναν ανθρωπο μες το καλοκαιρι στο snowclub! Ταπεινα!Ευχαριστωωω! Παράθεση Πολλαπλή Παράθεση Επεξεργασία Quote Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted August 17, 2012 Αρχικά καλωσόρισες στην παρέα μας....! Σίγουρα θα πάρεις απαντήσεις και βοήθεια στα ερωτήματά σου από τους γνώστες και λάτρεις του snb αλλά λίιιγο υπομονή γιατί οι περισσότεροι έχουν πάρει τις παραλίες.... Μέχρι τότε όμως, πέρνα αν θες και από την ενότητα Νέα Μέλη να μας συστηθείς και ρίξε και ένα καλό ψάξιμο - διάβασμα στην ενότητα του snb που όλο και κάτι χρήσιμο κ ενδιαφέρον θα βρεις! Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted August 18, 2012 χμ...εγω δεν ειμια στις παραλιες......πηρα τα βουνα....χαχα παντως πιστευω οτι χρειαζεσαι μια σανιδα καπου 1.50 και αφου θες να κανεις κολπακια θα παρεις μαλακη σανιδα και δεστρες (οπως και οι μποτες) θεωρω ομως να μην παρεις ΠΑΡΑ πολυ μαλακη σανιδα πχ flex 1 ή 2 γιατι θα ειναι too much...Ισως κανα με 5αρι flex ουτως ωστε να εινια μαλακη να κανεις ψιλοκολπακια αλλα να πας και λιγο απατητο - πιστα οταν γουσταρεις. ΥΓ οπως εχω πει πολλες φορες στην ενοτητα αυτη, θα σε απαντησει ο παντα κατατοπιστικοτατος Liapos που τα ξερει καλυτερα αυτα.... παντως πανω κατω οπως ειπα πρεπει να ειναι... αφου δεν σε νοιαζει να ειναι παλιο μοντελο (που καλα κανεις κατα την αποψη μου) θα βρεις κατι σιγουρα...ισως και μεσω ιντερνετ απο εξωτερικο 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
markrenton 0 Report post Posted August 18, 2012 μαλισταααα! Η αλλη απορια ειναι οτι επιδη τα μεγεθη ποικιλουν οπως κ οι τιμες....εχω επιλογη ας πουμε απο 1.47 μεχρι 1.52 η πρεπει να αγορασω το ακριβες μεγεθος για τη κατηγορια μου?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted August 19, 2012 οχι...το μεγεθος οπως και η σκληροτητα παιζει αναλογα κιολας με το τι θελεις να κανεις. αν θες για freestyle οπως αναφερεις, θα πας στα πιο μικρα μεγεθη και πιο μαλακα (σανιδια). αν θες σανιδα για πουδρες (αποκλειστικα) πιο μεγαλες και πιο σκληρες (σανιδες οχι τιποτα αλλο...μην παρεξηγηθεουμε κιολας). για λιγο απο ολα, καπου στην μεση. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
markrenton 0 Report post Posted August 19, 2012 (edited) Bασικα τα σανιδια που βρισκω για freestyle με σωστο flex οπως μου ειπες (που συμφωνω απολυτα) και καλες τιμες ειναι σανιδια μεγεθους 147, 148, 151, 152 Εαν πχ. παρω ενα σανιδι 148 ή ενα 152 θα το χαρω???η τα εκατοστα αυτα εχουν τοση σημασια/διαφορα και στο τελος δε θα με βολευει??? Με λιγα λογια μπορω να επιλεξω στα μεγεθη αυτα ή το 100% ιδανικο για τη κατηγοροα μου ειναι το 150?? ΤΑ ΠΑ ΟΛΑ Ε??? :D Ευχαριστω φιλε για το ενδιαφερον...ξερω ρωταω πολλα αλλα με τοσο κορεσμο στην αγορα και τοσες διαφορες στις τιμες πιστεψε εχω πελαγωσει Ειμαι και επιφυλακτικος γιατι δε παιζουν φραγκα και δε θελω να το μετανοιωσω στην επιλογη!καταλαβαινεις! Edited August 19, 2012 by markrenton Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted August 19, 2012 εχω κανει με 1.62 ως 1.59 δεν καταλαβα σχεδον καμια διαφορα οσον αφορα το μηκος Διαφορα θα καταλαβεις αν πχ πας απο το 1.50 στο 1.60 που θα εινια μια σανιδα αποκλειστικα για τρελες πουδρες αλλα καναδα (οποτε τι να συζηταμε....) Για 2 και 3 ποντους δεν νομιζω οτι θα καταλαβεις διαφορα. Διαφορα θα δεις στο flex ....εκει καταλαβαινεις διαφορα και ισως στο πλατος της σανιδας δηλαδη το waistwidth...αν εινια δηλαδη πολυ φαρδια (που δεν πρεπει) για το μεγεθος του παπουτσιου σου αλλα δεν νομιζω οτι τιθεται τετοιο θεμα. Ειτε παρεις 1.50 ειτε 1.49 ειτε 1.51 το ιδιο θα το χαρεις αν παρεις το σωστο φαρδος (οχι πολυ φαρδυ αλλα ουτε στενο) και μαλακο οσο σου χρειαζεται το 1-2 εκ. στο μηκος δεν νομιζω οτι κανουν διαφορα. Τουλαχιστον εγω δεν καταλαβα... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
markrenton 0 Report post Posted August 19, 2012 Με καλυψες απολυτα και ευχαριστω πολυ!Οποτε συνεχιζω ευρευνα αγορας με τρελαααα! Επι τη ευκαιρια,ελεγα σε ενα φιλο οτι ρωταω για τα μετρα μου πληροφιες για σανιδι σε Φορουμ αυτος ειναι 1.74 και 70 κιλα τι μηκος παει σε αυτον?Απλα για επιβεβαιωση γιατι θα ψωνησουμε μαζι! Τωρα που σε βρηκα ρε παιδι μουυυυυυυυυυυ! χαχαχαχαχαχαχα!! Ευχαριστω Ξανααααα! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted August 20, 2012 χμ..υποθετω οτι ο φιλος σου μπορει να κινηθει καπου στα 1.51 με 1.55 ισως και μικροτερο γιατι οπως θα πει (επισης) ο φιλος μου Liapos (καλα που ειναι και δεν γραφει; με καποια σανιδια πχ της Burton λογω κατασκευης κλπ μπορεις να πεσεις επιπλεον στο μηκος... αλλα οπως ειπα δεν τα ξερω καλα. Χοντρικα τα λεω καπως... σκεψου οτι ειστε ιδια κιλα, οποτε εσυ με 1.66 αν κανεις με 1.50 αυτος μπορει με το 1.70 να κανει με 1.51, 1.52 κλπ μετα το φαρδος παει αναλογα με το παποτσι Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
markrenton 0 Report post Posted August 20, 2012 Φιλαρακι υπερευχαρισω για τις πληροφοριες ξανα!εδω ειμαστε! Quote Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted August 20, 2012 μεχρι και χθες τσουλαγα (σε κυματα),απο σημερα τα κεφαλια παλι μεσα! markrenton καλως ηρθες στην παρεα μας και καλα να περνας παντα στο βουνο! να ξεκινησω με το flex,μιας και εχεις 3αρα μποτα,πρεπει η σανιδα και οι δεστρες να ειναι κοντα στο flex αυτο.στο λεω γιατι δεν ειναι ολα τα freestyle ''αγαθα'' μαλακά,υπαρχουν και σκληρα γι αλλες καταστασεις! το ''καταλληλο'' μηκος σανιδας ειναι αυτο που μεσα στα χαρακτηριστικα του καλυπτει το υψος/βαρος σου.καποιες απο τις εταιριες που βγαζουν ειδη snowboard εχουν στις σελιδες τους το λεγομενο board finder οπου εκει βαζεις το υψος βαρος νουμερο μποτας κλπ και σου βγαζει διάφορες σανιδες να διαλεξεις!πολυ χονδρικα θα σου πω οτι οσο πιο μικρο το μηκος της σανιδας,τοσο πιο ευκολα θα βγαζεις τα κολπακια γιατι εχεις λιγοτερο βαρος/ογκο στα ποδια σου,φροντισε ομως να μην ειναι πολυ μικρη για να εχεις ''πατημα'' για να κανεις και κατι αλλο στο βουνο περα απο κολπακια!φυσικα και με μια λιγο μεγαλυτερη θα βγαζεις κολπα,ισως οχι τοσο ευκολα οσο με μια μικροτερη. γενικοτερα,θα κοιταξεις η σανιδα σου να ειναι rocker και twin tip,ειναι δυο χαρακτηριστικα που σε βοηθανε στα κολπακια με flex απο 3 μεχρι μαξιμουμ το 5!για το μηκος πιστευω οτι με ενα 1.50 θα εισαι οκ! ο φιλος σου μπορει να παρει σανιδα απο 1.50-1.53! για το φαρδος μην ανυσηχεις,τα περισσοτερα freestyle σανιδια ειναι midwide (ουτε στενα,ουτε wide πολυ φαρδια για μεγαλοποδαρους) Turms, η προϊγουμενη σανιδα που ειχα ηταν 1.52,η τελευταια που εχω ειναι 1.53 (η καινουργια ειναι 1.42,ασχετο) και ειδα διαφορά στον μισο ποντο μπροστα και μισο πισω!δεν γινεται να μην καταλαβεις διαφορά απο 1.59-1.62 που εχεις κανει! τελος,θελω να ξεκαθαρισω κατι παιδια,ειδικος δεν ειμαι,τα οσα γνωριζω και γραφω/προτεινω ειναι καθαρα απο την αγαπη μου για το snowboard και τα εχω μαθει ψαχνοντας/διαβαζοντας/κουβεντιαζοντας αμετρητες ωρες!και ακομα μαθαινω πραγματα!επισης,ολα αυτα που γραφω τα γραφω για να γλυτωσω τους φιλους μας απο λαθη που εκανα στην αρχη που δεν γνωριζα τιποτα κι εμαθα στην πορεια. φυσικα και μπορει να γραψει ο οποιοσδηποτε την γνωμη του,αυτος ειναι ο σκοπος του καθε φορουμ,να προσφερει βοηθεια στα μελη του! 1 Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
markrenton 0 Report post Posted August 20, 2012 ΑΨΟΓΟΣ! Thanx! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted August 21, 2012 δεν ειπε βρε κανενας οτι εισαι ειδικος. Ουτε θα σου παρουμε το κεφαλι αν κανεις λαθος. Απλα για μοντελα , μηκος κλπ ξερεις πολλα πραγματα εγω βαριεμαι να τα ψαχνω...μπορει να ψαχνω μερες για χιονοδρομικα εξωτερικου, πως θα παω, που θα παω κλπ αλλα για σανιδες, δεστρες κλπ βαριεμαι να τα ψαχνω και πολυ. παντως εγω ρε συ δεν καταλαβα διαφορα μεταξυ 1.59 - 1.62 τι να πω...εχω καταλαβει τρελη διαφορα στο waistwidth οταν κανω με την 25.6 και παω στην 26.6 (!!!) καταλαβαινω διαφορα. Αλλα απο 1.62 που δοκιμαζα 1.60, 1.59 κλπ δεν καταλαβα διαφορα. Ακομα και οταν την ειχα μια (ενοικιαζομενη) για αρκετες μερες.... ΥΓ Και επιτελος ασε το σερφ...το καλοκαιρι τελειωσε...... Τ Ε Λ Ο Σ .... ΥΓ το 1.42 τι το πηρες;;; ετοιμαζεσαι να κανεις κανα παιδι και ελπιζεις οτι θα ειναι ο νεος Shaun και του πηρες απο τωρα σανιδα;;;; ή εννοεις 1.42 στο καθε ποδι;;; Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted August 21, 2012 υγ1 το σερφ δεν σταματαει ποτε!μην σου πω οτι καλυτερη περιοδος ειναι ο χειμωνας και οχι το καλοκαιρι! για καλοκαιρινο αθλημα το ξεκινησα,να εχω να κανω κατι μεχρι να πεσουν τα χιονια αλλα χειμερινο μας βγηκε! υγ2 το 1.42 ειναι το nug της BURTON (φυσικα) και στα κιλα μου αυτο το μηκος μου αντιστοιχει! η πλακα ειναι η εξης,το nug το δινει με φλεξ 4, το whammy bar σε 1.53 που εχω,εχει φλεξ 3,ποιο λες οτι ειναι πιο μαλακό; ασε,απανταω εγω,το nug!!! εβγαλα καλοκαιριατικα κατι φλοκατες και δοκιμαζα tail/nose press,180 τελειως χαλαρα,σχεδον βγαζω 360 που δεν εβγαζα με τιποτα και το αγαπημενο μου tail block! φετος να δεις βιντεακια που θα πεσουν! Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted August 22, 2012 λυπαμαι για αυτο που θα σου πω αλλα μαλλον σε πιασανε κοροιδιο. σου πουλησανε skateboard αντι για snowboard...και οχι τιποτα αλλο, σε πεισανε οτι ειναι και BURTON βγαζει η BURTON skateboard ρε συ;; αυτο δεν το σκεφτηκες πριν τα σκασεις;;; τι να πω...τωρα....αλλη φορα να μου λες να ερχομαι μαζι σου οταν πας να αγορασεις κατι τετοιο. για αυτο βγαινουν τα κολπα τοσο ευκολα.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted August 22, 2012 ελα,εσενα που σου αρεσουν τα σκληρα και τα μεγαλα...σανιδια,σου βρηκα το καταλληλο... Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
markrenton 0 Report post Posted August 22, 2012 :innocent: :innocent: Δε συμμετεχω εδω! χαχαχχαχαχαχαχαχαχ! :innocent: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted August 23, 2012 χαχα..τι ειναι αυτο;; αυτο ειναι alpine ρε συ... καλη φαση αλλα ΠΟΛΥ ακριβα.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites