skibooking.com 12 Report post Posted January 10, 2013 Σίγουρα το Μπάνσκο έχει αλλάξει πολύ και πλέον δε θεωρώ πως είναι στο peak του για τους έλληνες χιονοδρόμους. Για τουρίστες καλά κρατεί. Αν πας στο Μπόροβετς (ή Παμπόροβο) πιστεύω θα περάσεις καλύτερα σου προτείνω 2 ξενοδοχεία Το Sveti Georgi στα 3 αστέρια με σάουνα μου δίνει προσφορά με τριήμερο minimum stay στα 50 € τη βραδιά με πρωινό το οποίο έχει πολύ καλή τοποθεσία κοντά στα λιφτ http://www.skibooking.com/Bulgaria/Borovets-Hotels/10-03-2013_3_143_Sveti-Georgi Το Eagle Rock είναι στα 2 αστέρια με σάουνα αλλά ανώτερο ξενοδοχείο για μένα και δίνει τιμή 55 € τη βραδιά αλλά είναι λίγο πιο μακριά από τα λιφτ. http://www.skibooking.com/Bulgaria/Borovets-Hotels/10-03-2013_3_140_Eagle-Rock-Hotel-Complex Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν προστεθεί και άλλα. Για οποιαδήποτε απορία έχετε με ρωτάς. Αν κάνετε μεγαλύτερο stay θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε και καλύτερη τιμή. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowkat 105 Report post Posted January 10, 2013 Eμείς κλείσαμε Borovets από τις 17/1 για να αποφύγουμε τον χαμό του Bansko με τον κάθε άσχετο στις πίστες όμως με ανησυχούν όσα γράφεις tktis....έχουμε να πάμε 2 χρόνια....λες να φάμε καμιά φόλα??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
tktis 24 Report post Posted January 11, 2013 (edited) Να πάς, και θα περάσεις πολύ ωραία. Ίσως παρεξηγήθηκαν αυτά που έγραψα. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ενώ θεωρώ το Rila, δηλαδή η οροσειρά του borovets έχει περισσότερες δυνατότητες από αυτή του Pirin, δηλαδή την οροσειρά του Bansko, το Borovetz δεν αναπτύσσεται και εκσυγχρονίζεται όπως έγινε τα τελευταία χρόνια με το Bansko. Το borovetz όμως εξακολουθεί να έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα χιονοδρομικά της περιοχής. Είναι το μοναδικό στο οποίο τα περισσότερα Ξενοδοχεία του είναι πραγματικά μέσα στις πίστες. Και στο Pamporovo τα ξενοδοχεία είναι κοντά, αλλά μόνο 2- 3 είναι Ski in – Ski out, από τα υπόλοιπα χρειάζεσαι μεταφορικό μέσο. Έχει μεγάλη ποικιλία από πίστες για όλα τα γούστα, ειδικά οι πίστες στο Yasterbetz (συμπεριλαμβανομένης και της Popangelov) είναι οι καλύτερες της περιοχής (για τα δικά μου γούστα). Έχουν αρκετά μεγάλο μήκος, ωραία κλίση, ωραίο στρώσιμο, γρήγορη και σύγχρονη καρέκλα να τις εξυπηρετεί και όχι πολύ κόσμο. Έχει ατελείωτες διαδρομές για σκι σε κατηφορικούς δασικούς δρόμους, ανάμεσα από τεράστια έλατα που ξεπερνούν σε ύψος τα πολυώροφα ξενοδοχεία. Έχει λιγότερο κόσμο (ειδικά φέτος), ειδικά από το Bansko όπου κάποιες φορές πραγματικά νιώθεις ότι κινδυνεύεις αλλά και η κατάσταση στις πίστες μετά τις 11:00 θυμίζει χωράφι. Έχει νυχτερινό ski και θα είναι ωραία να δοκιμάσεις. Έχει και λίγα, ωραία αλλά ακριβά (σε σχέση με το bansko) ξενοδοχεία. Ειδικά το ξενοδοχείο Yasterbetz, που βρίσκεται πάνω στις ομώνυμες πίστες είναι για τα δικά μου γούστα, το ιδανικό ξενοδοχείο στην περιοχή μας για κάποιον που έχει σαν προτεραιότητα το σκι, την επαφή με την φύση στο βουνό, αλλά και τις ανέσεις που κάνουν ακόμη πιο όμορφη την διαμονή στο χιονισμένο περιβάλλον σε υψόμετρο 1400m. Έχει βέβαια και κάποια αρνητικά όπως αυτά που ανέφερα στο προηγούμενο post μου αλλά και την απόσταση που για μένα και την πόλη που μένω είναι το κυριότερο μειονέκτημα σε σχέση με το Bansko. Το Bansko απέχει μόλις 2 ώρες οπότε το επισκέπτομαι εύκολα τα Σαββατοκύριακα, ενώ το Borovetz 4 ώρες και βολεύει για 3ήμερα και πάνω. Πάντως θα συνεχίσω να το επισκέπτομαι, ελπίζω μία φορά ετησίως. Edited January 11, 2013 by tktis 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
skibooking.com 12 Report post Posted January 12, 2013 Έχω πάει και στα 2 χιονοδρομικά και θα συμφωνήσω 100%. Παμπόροβο τέλος της σεζόν θα έχω γνώμη! Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowkat 105 Report post Posted January 22, 2013 Eπιστρέψαμε από Borovetz! τα πράγματα είναι ακριβώς όπως ο φίλος tktis μου είπε! καθημερινές μπορώ να πω νέκρα..το σκ ήρθε κόσμος από Σόφια! χιόνι δεν έχει όσο λέει στο site. Μόνο μια μέρα ευχαριστηθήκαμε πραγματικά τις πίστες Popangelov και Yastrebets (πολύ καλή η πρόταση σου tktis σ ευχαριστώ!!) γιατί τις υπόλοιπες η γόνδολα ήταν κλειστή λόγω αέρα και για ανεξήγητους λόγους τις υπόλοιπες (γιατί είχε καλό καιρό...ίσως έλιωσε το χιόνι...δεν ξέρω...). Μαζευτήκαμε όλοι στα τετραθέσια και κυριολεκτικά έγιναν χωράφια οι πίστες λόγω αυξημένης θερμοκρασίας- υπόψη ότι δεν έχει κανόνια εκεί. Το ξενοδοχείο μας ήταν πολύ όμορφο (Euphoria hotel-ελληνικών συμφερόντων από ότι μας είπαν) καθαρό με μεγάλα ζεστά δωμάτια,ωραίο σπα, όμως χρειάζεσαι αυτοκινήτο γιατί δεν είναι πάνω στις πίστες. Νομίζω πως το Bansko έχει σβήσει το Borovetz αν και από θέμα ομορφιάς υπερέχει το Borovetz!!! Κυριαρχεί μια διάθεση μελαγχολίας με κλειστά μαγαζιά...λίγο κόσμο...και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή των εστιατορίων κυρίως λόγω της βρωμιάς των περισσότερων... εμείς βρήκαμε δύο καθαρά και με σχετικά καλό φαγητό για Βουλγαρία : το Popangelov restaurant και το Alpin. Αυτά!!! άντε και του χρόνου Δολομίτες!! χαχαχαχα ας οψεται η κρίση! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 25, 2013 εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι μεινανε ετσι πισω στο Μποροβετς. Εχουνε τουρισμο να πεις οτι δεν εχουνε... Εμενα παντως το Μποροβετς μου αρεσε πιο πολυ σαν μερος, τοπιο, και γενικα ολη η φαση. Τωρα οτι μεινανε πισω....τι να πεις....και απο την αλλη ειδα και στο Μπανσκο που πηγανε μπροστα....οτι αρπαξει ο ---- μας και αγιος ο θεος. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
mario79 60 Report post Posted January 25, 2013 Μόλις γύρισα από Borovets Ήταν πολύ ωραία μέχρι και στις 25.12.12. Δυστυχώς ανέβηκαν πολύ οι θερμοκρασίες και έχουν λιώσει τα χιόνια με συνέπεια πολλές πίστες να κλείσουν. Εκείνο που μου έμεινε σαν κύρια εντύπωση για μια ακόμη φορά (είναι η πέμπτη φορά που πηγαίνω) είναι ότι έχει σταματήσει ό χρόνος. Υπάρχουν ελάχιστες αλλαγές τα τελευταία 20 χρόνια. Όσον αφορά το βουνό, αυτό κάθε άλλο παρά ενοχλεί γιατί παραμένει πανέμορφο. Αλλά όσον αφορά τις εγκαταστάσεις δυστυχώς θα έπρεπε κάποια πράγματα να καλυτερέψουν. Και είναι να απορεί κανείς γιατί δεν γίνονται πράγματα, την ώρα που λίγο παραδίπλα, στο Bansko, οι εξελίξεις τα προηγούμενα χρόνια ήταν καταιγιστικές. Στα lifts κάποιες καρέκλες έχουν εκσυγχρονιστεί και γενικά η κατάστασή τους δεν ενοχλεί αλλά ή διασύνδεση μεταξύ των 2 βασικών περιοχών για σκι είναι προβληματική, κουράζει και αποθαρρύνει τον χιονοδρόμο να τις εναλλάσσει. Το περίεργο είναι ότι είναι κοντά και θα μπορούσε πολύ εύκολα να βελτιωθεί η σύνδεσή τους. Αυτό που ενοχλεί όμως περισσότερο είναι τα μαγαζάκια με τις ταβέρνες και τα μπαράκια που έχουν μείνει αναλλοίωτα τουλάχιστο 2 δεκαετίες που τα ξέρω και σήμερα δείχνουν γερασμένα, φθαρμένα βρόμικα με κακής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες και πολύ υψηλές τιμές. Και στα ξενοδοχεία όμως η κατάσταση δεν έχει εξελιχθεί όσο θα περίμενε κανείς σε ένα τόσο προνομιούχο μέρος. Ίσως έτσι μπορεί και να εξηγηθεί η σημαντικά μειωμένη κίνηση εφέτος, αφού η κρίση χτυπά πρώτα και περισσότερο τις περιοχές που έχουν και άλλα προβλήματα. συμφωνω απολυτως!!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted March 6, 2013 Ρε σεις, εχει καθολου εκτος το Borovic ή θα κοπανιεμε εντος και επι ταυτα?? Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted March 10, 2013 Ρε σεις, εχει καθολου εκτος το Borovic ή θα κοπανιεμε εντος και επι ταυτα?? ποτε θα πας σταθη? Quote Share this post Link to post Share on other sites
vag_ 9 Report post Posted March 11, 2013 Ήμουν αυτό το ΣΚ borovets, δυστυχώς ο καιρός δεν βοήθησε όμως ..8:30 με 10:30 κάτι έκανες....μετά σκί στη σούπα...και το Σάββατο έριξε και μια τρελή βροχή συνδυασμένη με χαλάζι...το είδαμε και αυτό Το βουνό είναι όμορφο αλλά προτιμώ Pamporovo λόγω φύσης. Το Bansko επίσης σε περιόδους που δεν έχει πανικό μου αρέσει πολύ περισσότερο οπότε το Boro έρχεται 3ο σε κατάταξη για μένα. Τώρα όσο για μαγαζιά και φαγητό μετά από τόσα χρόνια που πηγαίνω Βουλγαρία έχω κόψει τέτοιου είδους καταχρήσεις....είμαι και λίγο της υγιεινής διατροφής...οπότε το φαγητό τους μου φαίνεται επιεικώς ελεεινό... φιλάκια... Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted March 12, 2013 (edited) ποτε θα πας σταθη? Θα παω απο 21-25 Μαρτιου με αυτο http://www.patakistr...81%CE%AF%CE%B1/ Ρε παληκαρια, θα μας πει κανενας σας καμμια κουβεντα για Borovets, δεν μας ενδιαφερουν το τι φαι σερβιρουν, αλλο ειναι το ζητουμενο, υπαρχει κανεις που να ξερει κατι τις?? Edited March 12, 2013 by spider Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted March 12, 2013 Ρε παληκαρια, θα μας πει κανενας σας καμμια κουβεντα για Borovets, δεν μας ενδιαφερουν το τι φαι σερβιρουν, αλλο ειναι το ζητουμενο, υπαρχει κανεις που να ξερει κατι τις?? Φουλ δενδρα-έλατα Στάθη, ελάχιστα ανοίγματα δίπλα στο συρομενο μαρτζιουτζικ 3 στην κορυφή .πισταρες όμως μακριές ειδικά στο γιεστρεμπετς. Quote Share this post Link to post Share on other sites
τζιμακος 1 Report post Posted December 28, 2013 χαιρετε.παρτε και μερικες απο εμενα απο borovets φετος 14-17 δεκεμβρη.και εγω στο ELA ημουν 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites