gasdrama 70 Report post Posted February 3, 2013 (edited) Πριν από μια εβδομάδα αγόρασα τα bbr σε ύψος 166. Θέλω να μου πείτε αν έχετε φορέσει τα συγκεκριμένα σκι και τις εντυπώσεις έχετε. review : http://www.youtube.com/watch?v=uPOE8aSRjpM my video : Edited February 4, 2013 by gasdrama Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted February 4, 2013 Μιας και είναι ένα τελείως καινούργιο πέδιλο από τη Salomon δύσκολα θα βρεις απόψεις για αυτό το πέδιλο. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του, φαίνεται να επιλέχτηκε και από τη Dynastar στη σειρα cham (freeride/adventure) Πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ περα http://www.skis.com/Salomon-BBR-8.9-Skis-2013/235030P,default,pd.html Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted February 4, 2013 Το μοντέλο Bbr 8.9 που αγόρασες είναι μοντέλο 2011-12. Τα φετεινά Bbr είναι πολλά και τα πιο κοντινά στο περσινό 8.9 είναι το Bbr8 (ξύλινο) ενώ το Bbr 10 έχει μέταλο. Το νοίκιασα φέτος για μια ημέρα στην Ιταλία (τελικά το κράτησα για μια κατεβασιά μόνο) γιατί ένας φίλος μου ήθελε μια γνώμη για αυτό το πέδιλο από κάποιον που τον γνωρίζει και όχι από έναν επαγγελματία ski-tester που δεν τον ξέρει. Όταν το πήρα (σε 1.88 ύψος) η παρέα ξεκίνησε για μια offpiste διαδρομή (λέγε με Idren) και πήγα με αυτό. Κανένα ουσιαστικό πλεονέκτημα δεν είδα στην πλευστότητα σε σχέση με τα τυπικά midfat all mountain πέδιλα. Βέβαια είμαι συνηθισμένος σε πιο φαδρύ πέδιλο στο εκτός και αυτό μπορεί να επηρεάζει την κρίση μου. Σε ανοικτές στροφές σε μαλακά χιόνια ήταν πιο σκληρό απ' ότι θα ήθελα. Στις τραβέρσες με δυσκόλεψε πολύ το έντονο sidecut. Για την πίστα δεν μπορώ να πω τίποτα διότι αφ' ενός μεν το χρησιμοποίησα μόνο 3-4 λεπτά σε πίστα (από το τέλος της διαδρομής μας μέχρι να κατέβω στην βάση του χιονοδρομικού για να το επιστρέψω) αφ' ετέρου δε το πέδιλο που νοίκιασα δεν είχε καθόλου ακμές. Πάντως είναι στριφτερό πέδιλο με πολύ μικρή ακτίνα στροφής πράγμα που το κάνει παιχνιδιάρικο αλλά όχι κατάλληλο για ανέμελο και ξεκούραστο σκιάρισμα. Αυτός ο συνδυασμός έντονο sidecut και φτυάρια-μέση που στοχεύουν σε πλευστότητα (εκτός πίστας) είναι κάτι που προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω. Για την δική μου χιονοδρομική αντίληψη, δεν κάνει νόημα. Σίγουρα όμως είναι πρακτικό για κάποιον που θέλει ένα στριφτερό πιστιάρικο πέδιλο και μία στο τόσο θα βουτήξει σε φρέσκο πουδρί. Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου ήταν η τιμή του. Στο μαγαζί που το νοίκιασα (Monterosa, Italy) μου είπαν ότι η τιμή του είναι 800Ε. Βέβαια αυτό δεν σε ενδιαφέρει μιας και ήδη το έχεις αγοράσει (υποθέτω και ελπίζω αρκετά λιγότερο). Από το video δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το ύψος σου. Πάντως εκτιμώ ότι το 1.66 είτε είναι ήδη κοντό για εσένα είτε θα το βρεις κοντό μόλις κάνεις την πρώτη σου κατεβασιά εκτός πίστας. Καλές κατεβασιές και πάντα όρθιος Φιλικά 7ψυχος 2 Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites