Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
George1234

Freestyle Skiing

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα και καλως σας βρηκα.Ειμαι 22 ετων 182 cm και 85 kg.Κανω πολλα χρονια ski αλλα οχι freestyle οποτε και ο εξοπλισμος μου δεν ειναι freestyle.Εχω εξοπλισμο volkl τα οποια πεδιλα μοιαζουν πολυ με αυτο το μοντελο https://www.google.gr/search?q=volkl+skis+2007&tbm=isch&source=iu&imgil=Q0dOFfSDciWK9M%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn2.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcRhxnfiM290-2RuuEBaMdDN763OsiiqdUuir5Vdij_kMnKqkbImiw%253B1500%253B1500%253BnJXZA6bLFlz0AM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.evo.com%25252Foutlet%25252Fskis%25252Fvolkl-attiva-5-star-performance-bindings-womens-2009.aspx&sa=X&ei=TzOvUommMIO0tAabuICwAw&ved=0CEYQ9QEwAw&biw=1920&bih=978#facrc=_&imgdii=_&imgrc=Q0dOFfSDciWK9M%3A%3BnJXZA6bLFlz0AM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.evo.com%252Fimgp%252F1500%252F26140.Image.1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.evo.com%252Foutlet%252Fskis%252Fvolkl-attiva-5-star-performance-bindings-womens-2009.aspx%3B1500%3B1500 το οποιο σας παραθετω.Αν θελετε μπορω να βγαλω φωτογραφια και να σας τα παραθεσω.Η ερωτηση μου ειναι η εξης ποιες οι προυποθεσεις για να ξεκινησω freestyle skiing?αυτο που ξερω ειναι οτι δυστυχως πρεπει να αλλαξω τον εξοπλισμο μου μαλλον, και αν πρεπει πωλειται?ευχαριστω εκ των προτερων

• Like 1

Καλή φυσική κατάσταση και όρεξη για τούμπες είναι οι πρώτες προϋποθέσεις...ο εξοπλισμός θα έρθει στην ώρα του και αυτός!

• Like 1

sinox-0.jpeg

Επίσης .. θα πρέπει να βάλεις πολλές ώρες σε τραμπολίνο !!!!!!!

κάτι back flip 360 και κάτι front flick 360 δεν νομίζω να ανήκουν στις συνηθισμένες κινήσεις του σκι !!!!!!!!

• Like 2

Επίσης .. θα πρέπει να βάλεις πολλές ώρες σε τραμπολίνο !!!!!!!

κάτι back flip 360 και κάτι front flick 360 δεν νομίζω να ανήκουν στις συνηθισμένες κινήσεις του σκι !!!!!!!!

Λυκέτσος, Τριαντάφυλλος

• Like 4

sinox-0.jpeg

...

Παιδια καλησπερα και καλως σας βρηκα.Ειμαι 22 ετων 182 cm και 85 kg.

Κανω πολλα χρονια ski αλλα οχι freestyle οποτε και ο εξοπλισμος μου δεν ειναι freestyle.

Εχω εξοπλισμο volkl τα οποια πεδιλα μοιαζουν πολυ με αυτο το μοντελο https://www.google.g...x%3B1500%3B1500 το οποιο σας παραθετω.

Αν θελετε μπορω να βγαλω φωτογραφια και να σας τα παραθεσω.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης ποιες οι προυποθεσεις για να ξεκινησω freestyle skiing?

Aυτο που ξερω ειναι οτι δυστυχως πρεπει να αλλαξω τον εξοπλισμο μου μαλλον

και αν πρεπει πωλειται?

ευχαριστω εκ των προτερων

...

Καλώς ήλθες, συνονόματε,

στο forum του Ε.Σ.ΤΟΥ.Χ..

Πρώτα απ΄ όλα, δεν νομίζω να έχεις αυτό το πέδιλο που μας δείχνεις στο link.

Αυτό είναι από τη γυναικεία σειρά Attiva της Völkl, που παρόλο που είναι σκληρό σαν πέδιλο

έχει διαφορές από την αντίστοιχη τότε αντρική σειρά της Völkl, Supersport.

Δεν νομίζω να σου είχαν πουλήσει τέτοιο πέδιλο, με σωματότυπο σαν και το δικό σου.

Όπως και να έχει, για πάρκο τέτοια πέδιλα δεν είναι κατάλληλα

και η σκληρή ουρά τους δεν συγχωρεί λάθος προσγειώσεις,

χώρια ότι κινδυνεύεις τα σπάσεις σε κάποια προσγείωση.

Ευτυχώς, τα παρκοπέδιλα είναι φθηνά :animier: ,

τουλάχιστον κάποια μοντέλα, αρκεί να ψάξεις ;) .

Για το σωματότυπο σου, πας για πέδιλο ~1.75 +-3, αναλόγως εταιρία και μοντέλο.

Δέστρα θα έβαζα κάποια ελαφριά.... ψέματα λέω... Schizo και πάλι Schizo θα διάλεγα,

για να παίζω στο πάρκο, αλλά και σε όλο το βουνό.

Μη δώσεις γενικά πολλά λεφτά για τέτοιο πέδιλο.

Είναι αναλώσιμο, όπως άλλωστε και όλα τα πέδιλα μας,

και στο πάρκο ταλαιπωρούνται αρκετά.

Σε ότι έχει να κάνει με τις προϋποθέσεις για να ασχοληθεί κάποιος με το FS Ski,

αν και δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος για να σου απαντήσω, θα σου έλεγα ότι είναι:

• Να έχεις από μικρός το μικρόβιο μέσα σου για ταρζανιές.
  • Υπομονή. Κανείς δεν έμαθε αμέσως... Και δεν βγαίνει τίποτα χωρίς προσπάθειες... και πόνο, απ΄ τις πτώσεις που μοιραία θα έρθουν.
  • Να πηγαίνεις σε κάποιο χιονοδρομικό που θα βρεις οργανωμένο πάρκο (έστω και τα απλά που συνήθως έχουμε στα χιονοδρομικά μας) ή έστω να υπάρχει μεγάλο παρεάκι (συνήθως snbers) που χτίζουν & παίζουν με άλματα.
  • Να φροντίσεις να εμπεδώσεις τους κανόνες του πάρκου. Να ακούς τις συμβουλές από τα λοκάλια και σε καμία περίπτωση να μην αγνοήσεις τον υπεύθυνο του πάρκου.
  • Να μην απογοητεύεσαι. Και φυσικά να μην δώσεις σημασία σε κανέναν που θα σε χλευάσει. ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΙΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ. Και ας μη βγεί ποτέ το ριμάδι το trick...
  • Να ξέρεις ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χτυπήσεις και αυτό να μην στέκεται εμπόδιο στο να συνεχίσεις να ασχολείσαι και να τολμάς, βήμα βήμα πάντα, όλο και περισσότερα.
  • Να είσαι πρόθυμος στο να στίσεις ή να συντηρήσεις ένα άλμα και γενικά να βάλεις ένα χεράκι. Είναι μεγάλη μ@λ@κία να κάνουν όλοι τον Κινέζο όταν στήνεται με κόπο ένα άλμα και με το που στηθεί όλοι να ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια για να το χώσουν...
  • Να κρατάς low profile. Όσοι την είδαν ξαφνικά PRO... δεν τους βγήκε σε καλό.
  • Να αποφεύγεις ποζεριές. Κάνεις ότι κάνεις για 'σένα και όχι για να γίνεις "θέαμα"

Από εξοπλισμό:

• Σίγουρα κράνος
  • Κατάλληλα πέδιλα & σχετικά μαλακές μπότες
  • Προστασία πλάτης

Στο forum θα βρεις αρκετές διάσπαρτες πληροφορίες σχετικά με το freestyle. Ένα search θα σου αποκαλύψει αρκετά.

Σίγουρα αξίζει να διαβάσεις το τόπικ "Λεξικό Freestyle" από τον Starchaser.

Άντε και με το καλό να μας γράψεις για την εξέλιξη σου.

Σε χαιρετώ... ο άμπαλος...

IMG_7981_low.gif:original

IMG_0577_low.jpg:original

• Like 5

Λυκέτσος, Τριαντάφυλλος

http://vimeo.com/79839859

Οντως φιλε υπαρει τετοια εγκατασταση?φσσσ αυτα ειναι.Κοιταχτε κανω χρονια wake και kite οποτε με τις τουμπες τα παω αρκετα καλα και απο ξυλο αλλο τιποτααα το θεμα μου ειναι ο εξοπλισμος μου

Καλώς ήλθες, συνονόματε,

στο forum του Ε.Σ.ΤΟΥ.Χ..

Πρώτα απ΄ όλα, δεν νομίζω να έχεις αυτό το πέδιλο που μας δείχνεις στο link.

Αυτό είναι από τη γυναικεία σειρά Attiva της Völkl, που παρόλο που είναι σκληρό σαν πέδιλο

έχει διαφορές από την αντίστοιχη τότε αντρική σειρά της Völkl, Supersport.

Δεν νομίζω να σου είχαν πουλήσει τέτοιο πέδιλο, με σωματότυπο σαν και το δικό σου.

Όπως και να έχει, για πάρκο τέτοια πέδιλα δεν είναι κατάλληλα

και η σκληρή ουρά τους δεν συγχωρεί λάθος προσγειώσεις,

χώρια ότι κινδυνεύεις τα σπάσεις σε κάποια προσγείωση.

Ευτυχώς, τα παρκοπέδιλα είναι φθηνά :animier: ,

τουλάχιστον κάποια μοντέλα, αρκεί να ψάξεις ;) .

Για το σωματότυπο σου, πας για πέδιλο ~1.75 +-3, αναλόγως εταιρία και μοντέλο.

Δέστρα θα έβαζα κάποια ελαφριά.... ψέματα λέω... Schizo και πάλι Schizo θα διάλεγα,

για να παίζω στο πάρκο, αλλά και σε όλο το βουνό.

Μη δώσεις γενικά πολλά λεφτά για τέτοιο πέδιλο.

Είναι αναλώσιμο, όπως άλλωστε και όλα τα πέδιλα μας,

και στο πάρκο ταλαιπωρούνται αρκετά.

Σε ότι έχει να κάνει με τις προϋποθέσεις για να ασχοληθεί κάποιος με το FS Ski,

αν και δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος για να σου απαντήσω, θα σου έλεγα ότι είναι:

• Να έχεις από μικρός το μικρόβιο μέσα σου για ταρζανιές.
  • Υπομονή. Κανείς δεν έμαθε αμέσως... Και δεν βγαίνει τίποτα χωρίς προσπάθειες... και πόνο, απ΄ τις πτώσεις που μοιραία θα έρθουν.
  • Να πηγαίνεις σε κάποιο χιονοδρομικό που θα βρεις οργανωμένο πάρκο (έστω και τα απλά που συνήθως έχουμε στα χιονοδρομικά μας) ή έστω να υπάρχει μεγάλο παρεάκι (συνήθως snbers) που χτίζουν & παίζουν με άλματα.
  • Να φροντίσεις να εμπεδώσεις τους κανόνες του πάρκου. Να ακούς τις συμβουλές από τα λοκάλια και σε καμία περίπτωση να μην αγνοήσεις τον υπεύθυνο του πάρκου.
  • Να μην απογοητεύεσαι. Και φυσικά να μην δώσεις σημασία σε κανέναν που θα σε χλευάσει. ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΙΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ. Και ας μη βγεί ποτέ το ριμάδι το trick...
  • Να ξέρεις ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χτυπήσεις και αυτό να μην στέκεται εμπόδιο στο να συνεχίσεις να ασχολείσαι και να τολμάς, βήμα βήμα πάντα, όλο και περισσότερα.
  • Να είσαι πρόθυμος στο να στίσεις ή να συντηρήσεις ένα άλμα και γενικά να βάλεις ένα χεράκι. Είναι μεγάλη μ@λ@κία να κάνουν όλοι τον Κινέζο όταν στήνεται με κόπο ένα άλμα και με το που στηθεί όλοι να ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια για να το χώσουν...
  • Να κρατάς low profile. Όσοι την είδαν ξαφνικά PRO... δεν τους βγήκε σε καλό.
  • Να αποφεύγεις ποζεριές. Κάνεις ότι κάνεις για 'σένα και όχι για να γίνεις "θέαμα"

Από εξοπλισμό:

• Σίγουρα κράνος
  • Κατάλληλα πέδιλα & σχετικά μαλακές μπότες
  • Προστασία πλάτης

Στο forum θα βρεις αρκετές διάσπαρτες πληροφορίες σχετικά με το freestyle. Ένα search θα σου αποκαλύψει αρκετά.

Σίγουρα αξίζει να διαβάσεις το τόπικ "Λεξικό Freestyle" από τον Starchaser.

Άντε και με το καλό να μας γράψεις για την εξέλιξη σου.

Σε χαιρετώ... ο άμπαλος...

IMG_7981_low.gif:original

IMG_0577_low.jpg:original

Σαφως και φιλε μου γιωργο δεν ειναι αυτο το μοντελο απλα ηθελα να σου δειξω περιπου το στυλ των πεδιλων μου γιατι βαριεμαι να κατεβω στην αποθηκη να ξεπακεταρω και λοιπα.Οταν λες λιγα ποσα λιγα?οποτε να μην προσπαθησω στη πιστα πανω ουτε 180 να βγαλω παιζει να σπασω πεδιλο ή ποδι??

...

Σαφως και φιλε μου γιωργο δεν ειναι αυτο το μοντελο,

απλα ηθελα να σου δειξω περιπου το στυλ των πεδιλων μου

γιατι βαριεμαι να κατεβω στην αποθηκη να ξεπακεταρω και λοιπα.

...

Ακόμα στην αποθήκα τα έχεις τα καημένα;;;

Τσουλάμε λέμε... βγάλτα να ξεμουδιάσουν...

...

Οταν λες λιγα ποσα λιγα?

...

Με 230κάτι €υρώπουλα παίρνεις μια χαρά παρκοπεδιλάκι με δέστρα, ολοκαίνουργιο,

τόσο από Ελλάδα, όσο και από eshop της ξενιτιάς.

Με 300€ με δέστρα σαν και αυτή που σου πρότεινα.

Μην ξεχνάς και τις αγγελίες.

Ψάξε και κάτι θα βρεις.

...

οποτε να μην προσπαθησω στη πιστα πανω ουτε 180 να βγαλω

παιζει να σπασω πεδιλο ή ποδι??

...

Υπάρχουν skiers που κάνουν τα πάντα ότι και αν καβαλήσουν.

Το αν θα σπάσεις πόδι - χέρι - πλευρά έχει να κάνει κατά κύριο λόγο

με τις δικές σου ταρζανιές.

Τα πέδιλα από την άλλη, κινδυνεύουν περισσότερο.

Όχι ότι θα σπάσουν αν κάνεις ένα άλμα, προς Θεού.

Αλλά αν έχω δει σπασμένα πέδιλα από άλματα,

αυτά ήταν ή καθαρά σλαλομάδικα ή κάποια freerideάδικα.

Χώρια ότι αυτά τα πέδιλα δεν συγχωρούν λάθη το ίδιο εύκολα

με ένα καθαρόαιμο freestyle πέδιλο.

Λοιπον παιδες εβγαλα φοτο τα πεδιλα για να με διαφωτισετε σας παρακαλω πολυ πειτε μου αν μπορω να τα σπρωξω για να μπορεσω να παρω freestyle και αν ναι ποσο?και παιζουν και μποτεςκαι μπατον

post-6533-0-79916400-1387489992.jpg

post-6533-0-22649800-1387490058.jpg

post-6533-0-51831300-1387490072.jpg

post-6533-0-17420500-1387490092.jpg

post-6533-0-38215400-1387490108.jpg

Edited by George1234

Τα πέδιλα είναι σχεδόν 9ετιας, Volkl superstar Ti 3s.

<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

<p class='bbc_center'> </p>

...

Επομενως δεν πουλιουνται ετσι?

...

Τα πάντα πουλιούνται, υπό προϋποθέσεις.

Σε τι κατάσταση είναι και πόσα ζητάς.

Επίσης μην ξεχνάς ότι υπάρχει περίπτωση,

αν το μαγαζί που θα αγοράσεις τα νέα σου ski κάνει και ενοικιάσεις,

να στα αγοράσει αφαιρώντας κάποιο ποσό.