N.Ponireas 0 Report post Posted December 18, 2013 Γεια σας παιδεια, ονομαζομαι Νικος ειμαι 19 χρονων και κανω σκι καθε χειμονα απο τοτε που θυμαμαι σχεδων τον εαυτο μου.Και μετα απο σκεψη αποφασισα να αγορασω πεδιλα και μποτες φετος.Το επιπεδο μου ειναι αρκετα καλο θα ελεγα αν και αυτοδιδαχτος.Ο σκοπος μου ειναι κυριως εκτος πιστας αλλα και να μπορουνε να σταθουν και εντος.Εχω δοκιμασει το σκι στο απατιτο αλλα τα σκι που νοικιαζα βουλιαζανε αρκετα.Τελος παντων θα ηθελα να μου προτηνεται καποια πεδιλα αλλα και μποτες. Ευχαριστω πολυ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted December 19, 2013 Καλώς ήλθες Νίκο στο forum του Ε.Σ.ΤΟΥ.Χ.. Απ΄ ότι κατάλαβα ψάχνεσαι για αγορά πέδιλου κατηγορίας ΑΜ (all mountain). Θα ήταν εντελώς αδόκιμο να σου προτείνουμε ξερά, πάρε αυτό το πέδιλο ή εκείνο. Σε αυτή τη δημοφιλέστατη κατηγορία όλες οι εταιρίες ski έχουν από καλά έως εξαιρετικά πέδιλα. Το τι θα διαλέξεις τελικά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως budget, προσωπικό στυλ κ.α.. Την επόμενη φορά που θα πας να νοικιάσεις ski, ψάξε για κατάστημα που νοικιάζει τέτοια πέδιλα. Συνήθως την ονομάζουν αυτή τη κατηγορία κάπως διαφορετικά από τα υπόλοιπα rental skis (v.i.p., ski test κ.λπ.) και έχουν και διαφορετική χρέωση (πιο ακριβά). Εσύ θα τους διευκρινίσεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και σιγά σιγά θα καταλήξεις τι σου αρέσει. Να έχεις υπομονή γενικά. Μην πας σε μεγάλες γεωμετρίες κατευθείαν (90+ μέση). Ανέβα σε ύψος και μέση, σταδιακά. Προσπάθησε να εκμεταλλευτείς και τα ski test που πολλά από αυτά έχουν ήδη προγραμματιστεί για τη φετινή χρονιά στα χιονοδρομικά μας. Δες και στα site των εταιριών ski. Πολλά από αυτά έχουν ερωτηματολόγιο και σε κατευθύνουν για το πιο πέδιλο από την εταιρία τους ταιριάζει με τα θέλω σου, π.χ. το Ski selector της Elan. Μην σταθείς όμως σε αυτά τα αποτελέσματα. Προσπάθησε και να δοκιμάσεις αυτά τα πέδιλα στη πράξη, πριν τα αγοράσεις. ___________________________ Για το θέμα μπότας δεν το συζητώ. Είναι καθαρά θέμα δικό σου. Πάρε σβάρνα τα καταστήματα και άρχισε να δοκιμάζεις. Και να σου πει κάποιος "πάρε αυτήν, την έχω και είναι καταπληκτική", απλά αγνόησε τον. Διάβασε τις συμβουλές που υπάρχουν για τις μπότες σε topics του forum μας, και καλή υπομονή. 4 Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
N.Ponireas 0 Report post Posted December 29, 2013 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, και χρόνια πολλά σε όλους.Μια ερώτηση θέλω να κανω.Ξερει κανεις κανένα μαγαζί κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο τον Καλαβρύτων που μπορω να νοικιάσω κάποιο καλό πεδιλο. Ευχαριστώ πολύ Quote Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted December 29, 2013 Πριν τα καλαβρυτα,στο κλαουδατο. Quote "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted December 29, 2013 Κοσμοπουλος Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted December 30, 2013 ... Ξερει κανεις κανένα μαγαζί κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο τον Καλαβρύτων που μπορω να νοικιάσω κάποιο καλό πέδιλο. ... Αντιγράφω, από τον οδηγό για το Χ.Κ. Καλαβρύτων που υπάρχει στο forum του Ε.Σ.ΤΟΥ.Χ. μας: ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΩΝ: Στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, υπάρχουν τα εξής καταστήματα: Κλαουδάτος, SnowShop, SkiBill - 3Sixty, Ski Center Αντωνόπουλος, Altidude Επίσης, ενοικιάσεις εξοπλισμού γίνονται και στο νέο κατάστημα ενοικιάσεων του χιονοδρομικού κέντρου που βρίσκεται στην βάση του χιονοδρομικού, απέναντι από τα εκδοτήρια εισιτηρίων. Τώρα το τι εννοείς με το καλό πέδιλο, είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό. Αν θες κάποιο πέδιλο σειράς ski test, κάποια από τα παραπάνω καταστήματα διαθέτουν προς ενοικίαση. Επικοινώνησε μαζί τους για να μάθεις χρεώσεις & διαθέσιμες μάρκες - τυπους. Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites