leongate7 1 Report post Posted January 5, 2014 καλησπερα εντελως ασχετος με τα του βουνου (εκτος απο ελκηθρο και φαγητο) ειμαι 28 χρονων και σκεφτομαι να ξεκινησω σκι ή snowboard . ειχα αποφασισει να αρχισω snowboard ομως σε μια συζητηση με εναν πολυ εμπειρο φιλο μου αναφερε καλυτερα να ξεκινησω σκι επειδη δεν μπορεις να κανεις μεχρι μεγαλη ηληκια snow και οτι θα μεταπηδουσα στο σκι σιγουρα κατι τετοιο ισχυει ? τι θα προτινατε να ξεκινησω? και κατι τελευταιο το δεξι μου γονατο ειναι χειρουργημενο (πολλα χρονια βεβαια) και εχω μια μικρη ευαισθησια στο αλλο μετα απο τοσα που ειπα τι πιστευετε ειναι η καλυτερη επιλογη ευχαριστω Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted January 5, 2014 Είναι καθαρά θέμα προτιμήσεων. Τι σου κάνει εσένα περισσότερο κλικ. Να δοκιμάσεις και τα δύο δεν έχει νόημα στην αρχή γιατί και στα δύο τούμπες θα τρως...απλά στο snowboard, θα τις τρως και μετά! Σε ότι αφορά τις καταπονήσεις, το καθένα έχει τις δικές του και πραγματικά μπορείς να κάνεις και τα δύο για πολλά χρόνια, αρκεί να φροντίζεις και να γυμνάζεις τον εαυτό σου. Όπως και να έχει, ξεκίνα οτιδήποτε από τα δύο με δάσκαλο. Ξέρω ότι δεν σε έκανα πιο σοφό με μια ευθεία απάντηση, αλλά το τι θα κάνει εσένα χαρούμενο για τα επόμενα χρόνια είναι δική σου απόφαση! Sent from my LG-P880 using Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
michael2580 64 Report post Posted January 5, 2014 δεν υπαρχει απαντηση. κανε μια φορα σκι μια snowboard και οποιο σου αρεσει περισσοτερο. οι τουμπες με το snowboard θα ειναι πιο συχνες και πιο σκληρες Quote Share this post Link to post Share on other sites
marizaki 665 Report post Posted January 5, 2014 (edited) Όπως είπε και ο wraith είναι θέμα προτίμησης. Προσπάθησε να καταλάβεις ποια κίνηση σου φαίνεται πιο φυσική και ταιριάζει στο σωματότυπό σου, στις κινήσεις σου. Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ να σου πω είναι ότι ένας αρχάριος στο σκι έχει τη δυνατότητα να φάει πολύ λιγότερες τούμπες-πόνο-μελανιές σε σχέση με έναν αρχάριο στο snb που λογικά θα μετρήσει αρκετά εκατοστά της πίστας... Αυτό είναι γεγονός, αλλά δεν πρέπει να σε αποτρέψει από τη σανίδα αν νομίζεις ότι την προτιμάς. Κι επίσης με βεβαιότητα μπορώ να σου πω ότι είτε με σκι, είτε με σανίδα ο δάσκαλος είναι απαραίτητος στην αρχή! Πολλοί θα σου πούνε, έλα θα σου μάθω κτλ και ναι μπορεί να τσουλήσεις κάπως, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι δάσκαλοι σου μαθαίνουν τη σωστή και ασφαλέστερη τεχνική. Edited January 5, 2014 by marizaki 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leongate7 1 Report post Posted January 5, 2014 ναι αυτο ισχυει για τον δασκαλο διοτι και εμπειρα ατομα μου ειπαν παση θυσια να κανω με δασκαλο θελω να ελπιζω πως με 2 2ωρα μαθηματα θα ειμαι ενταξει εστω για αρχη για να το ευχαριστηθω λιγακι Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted January 5, 2014 Αρχισε με σκι φιλε μου, η σιδερωστρα ειναι μοδα ειδικα στην Ελλαδα ενω το αλλο διαχρονικο!! Περαν τουτο κανε αυτο που γουσταρεις και ασε τους αλλους να λενε, αλλά οτι και αν κανεις προσπαθησε να το κανεις σωστα απο ολες τις αποψεις... Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted January 5, 2014 Για τα γόνατά σου πιο ασφαλές είναι το snowboard, τώρα κατά τα άλλα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Είναι σαν να ρωτάς αν πρέπει να γίνεις Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός (υπερβάλλω επίτηδες) ... Just follow your heart! 1 Quote Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted January 5, 2014 Δεν έχει ηλικία ούτε το ski ούτε το snb. Θέληση και αντοχή να υπάρχει και μακάρι να κάνεις αυτό που θα επιλέξεις, μέχρι τα βαθιά γεράματα. Ότι κ να ξεκινήσεις, πάρε δάσκαλο. Κάνε μάθημα,(σίγουρα παραπάνω από 2 2ωρα που λες), υπομονή κ επιμονή να έχεις, και απόλαυσέ το, όποιο κ να διαλέξεις. 2 Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
leongate7 1 Report post Posted January 6, 2014 ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites