Jump to content

marizaki

Χρήστης Forum
 • Content Count

  234
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

665 Excellent

About marizaki

 • Birthday May 10

Profile Information

 • Φύλο
  Female
 1. Ωραίο το άρθρο και σίγουρα σε ένα οικοσύστημα όλα υπάρχουν για κάποιο λόγο! Ο λόγος όμως που συμπαθούμε τις μέλισσες και αντιπαθούμε τις σφήκες και θεωρείται "προσβολή για μια μέλισσα να την μπερδέψει κάποιος με σφήκα" είναι ότι: -η σφήκα συνήθως επιβιώνει του τσιμπήματος, δεν αφήνει το κεντρί της κι έτσι μπορεί να επιτύχει πολλά τσιμπήματα σε μια επίθεση, ενώ η μέλισσα τσιμπάει, συνήθως αφήνει το κεντρί της και πεθαίνει -η σφήκα που τσιμπάει, επιτίθεται χωρίς να νιώσει απαραίτητα απειλή, δηλαδή κάποιος μπορεί να κάθεται τελείως ακίνητος κι όμως να τον τσιμπήσει, ενώ η μέλισσα τσιμπάει όταν νιώθει ότι απειλείται -η σφήκα πάει και σε βρωμιές απ' όσο γνωρίζω (εδώ μπορεί να με διορθώσει όποιος γνωρίζει καλύτερα). βζζζζζζζ
 2. Γούστα είναι αυτά Γρηγόρη! Κι εμένα με βολεύει περισσότερο η όρθια στάση κωπηλασίας. Στην καθιστή νιώθω πιο περιορισμένη, ιδρώνω γιατί κάθομαι και προσωπικά ζορίζομαι , ενδεχομένως γιατί χρειάζεται να έχω πολύ πιο δυνατό άνω μέρος (πλάτη/χέρια/στήθος), ενώ όρθια εγώ νιώθω ότι διαμοιράζεται πιο ομοιόμορφα η δύναμή μου χρησιμοποιώντας πολύ κοιλιακούς, μύες λεκάνης και πόδια. Κι εμένα μου αρέσει να χαζεύω το βυθό από ψηλά, έχοντας τη δυνατότητα να μιλάω κιόλας σε τυχόν διπλανό sup. Περισσότερο κι από το βυθό, εμένα μου αρέσει απλά να πηγαίνω... όπως μου αρέσει να ξεκινήσω μια μεγάλη βόλτα περπατώντας χωρίς να σκεφτώ κατεύθυνση. Ο Μιχάλης λέει για βυθό γιατί συνήθως πηγαίνουμε από τη μια παραλία στην επόμενη κ.ο.κ. ακολουθώντας την ακτογραμμή. Η ισορροπία δε με απασχόλησε ποτέ - μόνο surfαροντας έχω πέσει - αλλά οκ αυτό είναι θέμα σωματότυπου και δυνατοτήτων του καθενός (ένας πιο ψηλός για παράδειγμα πέφτει πιο εύκολα κι επίσης κάποιος που δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με αθλήματα που απαιτούσαν ισορροπία προφανώς μπορεί να προβληματιστεί). Όσο για τις συνθήκες, όταν έχει ρεύμα/αέρα/κύμα το βρίσκω πολύ challenging να φτάσω κάπου, αν κι εκεί θέλει προσοχή γιατί μπορεί κανείς να τρομάξει να βγει στη στεριά (γενικά με τη φύση δεν πρέπει να παίζουμε)!
 3. Γειά σου pepe! Μιας και αναφέρεις ότι δεν ξέρεις ακόμα τι ακριβώς ψάχνεις, πριν μιλήσουμε για μάρκες (και προσωπικά μπορώ να αναφέρω μόνο αυτές που έχω χρησιμοποιήσει και κάποια γενικά χαρακτηριστικά που έχουμε μάθει ψάχνοντας), θα πρότεινα να καθορίσεις μια κατεύθυνση για το sup σου. Δηλαδή: -θες να το μεταφέρεις παντού μαζί ή έχεις κάποιο στάνταρ μέρος που κάνεις? αν θες να το μεταφέρεις θα προτιμούσες ένα φουσκωτό να μπαίνει σε μια τσάντα στο port baggage ή δεν έχεις θέμα μεταφοράς? -θες να κάνεις cruising μεγάλες αποστάσεις? Σε εμπνέουν πιστεύεις οι άπνοιες ή θα ήθελες να πηγαίνεις και με κυματισμό? -θες να το χρησιμοποιήσεις για να πηγαίνεις πχ βόλτα για ψάρεμα, ψαροντούφεκο κλπ? -θα ήθελες να πιάνεις κύμα (surf)? -υπάρχει κάποιο όριο στο budget που θες να κινηθείς? Σίγουρα θα πρότεινα να πας σε μια παραλία να νοικιάσεις πριν προβείς στην όποια αγορά, για να πάρεις μια πρώτη αίσθηση!
 4. Επίσης τι εννοούμε γρήγορα? Αν μιλήσουμε για αγώνες, οκ, υπάρχει η σύγκριση με τους υπόλοιπους. Κατά τα άλλα νομίζω οι απαιτήσεις του καθενός καθορίζουν τη σχετική έννοια του χρόνου, από τη στιγμή εννοείται που έχει αποκτήσει κάποιος τεχνική και άνεση πάνω στη σανίδα. Με το φουσκωτό για παράδειγμα - το οποίο δεν έχει "αεροδυναμικό" σχήμα - έχω κάνει πολύ απολαυστικά μεγάλες αποστάσεις και δεν είχα κάποιο θέμα. Με ένα sup με πιο μυτερή πλώρη, ναι πάω πολύ πιο γρήγορα! Είναι όμως σύγκριση δύο εξοπλισμών διαφορετικού σκοπού. Υπάρχει εξοπλισμός για όλα τα κιλά και για όλα τα γούστα κι ο καθένας επιλέγει ανάλογα φυσικά και την τσέπη του. Leonidastria τι εξοπλισμό ψάχνεις? Επίσης η ερώτηση της άσχετης: pka το κανό σας ήταν μονό ή διπλό?
 5. Το φοβερό με το sup είναι ότι μπορεί να κάνει πραγματικά ο καθένας και να το προσαρμόσει στα γούστα του. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια όταν ο καιρός είναι καλός, οπότε ακόμα κι όποιος ακούει τη λέξη γυμναστική και φεύγει, μπορεί να ανέβει στη σανίδα και να κωπηλατήσει! Στη συνέχεια φυσικά μπορεί να βελτιώσει την τεχνική για να μην κουράζεται και να καλύπτει γρήγορα μεγάλες αποστάσεις! Γυμνάζει ομοιόμορφα την πλειονότητα των μυών του σώματος, βελτιώνει ισορροπία/ιδιοδεκτικότητα, ενδυναμώνει και βοηθάει το μαύρισμα ( )!!! Βασικά είναι μεγάλο κόλλημα!!! Για τα φτηνά που γράφει ο Μιχάλης, πράγματι δε συμφέρει - προσωπική μας άποψη - γιατί είναι εξαιρετικά ασταθή. Οκ, μπορεί να κρατήσετε ισορροπία, όμως σε κάθε περίπτωση μια κουπιά ενός καλού sup ισοδυναμεί με 5 ενός ασταθούς. Ειδικά στα φουσκωτά το πρόβλημα είναι πράγματι μεγαλύτερο γιατί δεν "ακουμπάνε" στη θάλασσα όπως ένα σταθερό. ΥΓ. Αυτό που πουλάμε είναι εξαιρετικό πάντως, αν δεν έχετε τη δυνατότητα/διάθεση να κουβαλάτε σταθερό μαζί σας!!
 6. Το έγραψα και σε άλλο σχετικό thread και το αναφέρω κι εδώ. Ενδιαφέρον για το σύλλογο για αρκετούς σημαίνει κίνητρο/λόγος, πείτε το όπως επιθυμείτε. Το κίνητρο μεταφράζεται διαφορετικά για τον καθένα. Για κάποιους μπορεί να είναι οικονομικό, αν και πλέον υπάρχουν τόσες προσφορές που δε νομίζω ότι ασχολούνται με το σύλλογο, όσοι ενδιαφέρονται για εκπτώσεις. Για εμένα προσωπικά και προφανώς και για μια ακόμα μερίδα ανθρώπων το κίνητρο είναι το καλό της χιονοδρομίας - όπως εγώ τουλάχιστον το έχω στο μυαλό μου. Κι επειδή αυτό είναι πολύ γενικό αναφέρω κάποια παραδείγματα: -όπως έγραψε και ο miscelano, ο ΜΙΚ και άλλοι, οι εμφανείς, στοχευμένες δημόσιες παρεμβάσεις στα ΧΚ. Μπορεί να πετύχουν, μπορεί όχι, αλλά θα έχει γίνει προσπάθεια. -εκδηλώσεις στα χκ που να προσκαλούν και από τα μεγάφωνα κόσμο να συμμετάσχει. Έχουμε ακούσει για την ημέρα με το λίμπο παλαιότερα κλπ. Ακόμα και πάρτυ στο σαλέ μπορεί να γίνει. Με αυτό τον τρόπο οι χιονοδρόμοι θα γνωρίσουν και το σύλλογο. -δράσεις για παιδάκια!!! Από δημιουργία αποθήκης ρούχων που έχει συζητηθεί και παλαιότερα, συναντήσεις κι εκδηλώσεις έως βοήθεια στη δημιουργία κάποιου είδους πάρκου/χώρου. -σεμινάρια, μαθήματα, εκδηλώσεις σχετικές με χιονοδρομία. -επαφές και με άλλους συλλόγους/ομάδες και γιατί όχι και από κοινού διοργάνωση των παραπάνω! -να προωθηθεί περισσότερο η σύσταση ομάδων, κάποιου τύπου διοίκησης και άλλων χκ. Με την κρίση καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι οι βόρειοι να κατεβαίνουν κι αντίστροφα. -το θέμα του χρόνου και τόπου της Γ.Σ. Το αναφέρω με επιφύλαξη αυτό γιατί δε γνωρίζω κατά πόσον μπορεί να αλλάξει κάτι, όπως να υπάρχει διαδικτυακή επικοινωνία με όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν ή κάτι αντίστοιχο. Όλα αυτά είναι απλά οι δικές μου ιδέες και αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να αριθμηθούν στη συνέχεια πολλά εμπόδια για τη μη πραγματοποίησή τους. Τα τελευταία χρόνια νιώθω ότι ο σύλλογος ασχολήθηκε με τη νομική/φορολογική του τακτοποίηση και πλέον θέλει να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του. Προφανώς κάποιους θα καλύψει και κάποιους όχι, γιατί καθένας θέλει διαφορετικά πράγματα.
 7. garsak / Θανάση μιας και το ανέφερες, για εμένα προσωπικά η επαφή δεν είναι διόλου ιντερνετική, καθότι γνωρίζω/έχω κάνει/κάνω πολύ/λίγο παρέα με αρκετά παιδιά από εδώ. Όπως έγραψα και προηγουμένως το κίνητρο μεταφράζεται διαφορετικά για τον καθένα. Για κάποιους μπορεί να είναι οικονομικό, αν και πλέον υπάρχουν τόσες προσφορές που δε νομίζω ότι μπαίνουν στο σύλλογο όσοι ενδιαφέρονται για εκπτώσεις. Για εμένα προσωπικά, μιας και έχει τεθεί δημοσίως ένα ερώτημα προς τους μη εγγεγραμμένους στο σύλλογο, το κίνητρο είναι το καλό της χιονοδρομίας - όπως εγώ τουλάχιστον το έχω στο μυαλό μου. Κι επειδή αυτό είναι πολύ γενικό αναφέρω κάποια παραδείγματα: -όπως έγραψε και ο miscelano, ο ΜΙΚ και άλλοι, οι εμφανείς, στοχευμένες δημόσιες παρεμβάσεις στα ΧΚ. Μπορεί να πετύχουν, μπορεί όχι, αλλά θα έχει γίνει προσπάθεια. -εκδηλώσεις στα χκ που να προσκαλούν και από τα μεγάφωνα κόσμο να συμμετάσχει. Έχουμε ακούσει για την ημέρα με το λίμπο παλαιότερα κλπ. Ακόμα και πάρτυ στο σαλέ μπορεί να γίνει. Με αυτό τον τρόπο οι χιονοδρόμοι θα γνωρίσουν και το σύλλογο. -δράσεις για παιδάκια!!! Από δημιουργία αποθήκης ρούχων που έχει συζητηθεί και παλαιότερα, συναντήσεις κι εκδηλώσεις έως βοήθεια στη δημιουργία κάποιου είδους πάρκου/χώρου. -σεμινάρια, μαθήματα, εκδηλώσεις σχετικές με χιονοδρομία. -επαφές και με άλλους συλλόγους/ομάδες και γιατί όχι και από κοινού διοργάνωση των παραπάνω! -να προωθηθεί περισσότερο η σύσταση ομάδων, κάποιου τύπου διοίκησης και άλλων χκ. Με την κρίση καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι οι βόρειοι να κατεβαίνουν κι αντίστροφα. -το θέμα του χρόνου και τόπου της Γ.Σ. Το αναφέρω με επιφύλαξη αυτό γιατί δε γνωρίζω κατά πόσον μπορεί να αλλάξει κάτι, όπως να υπάρχει διαδικτυακή επικοινωνία με όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν ή κάτι αντίστοιχο. Όλα αυτά είναι απλά οι δικές μου ιδέες και αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να αριθμηθούν στη συνέχεια πολλά εμπόδια για τη μη πραγματοποίησή τους. Τα τελευταία χρόνια νιώθω ότι ο σύλλογος ασχολήθηκε με τη νομική/φορολογική του τακτοποίηση και πλέον θέλει να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του. Προφανώς κάποιους θα καλύψει και κάποιους όχι, γιατί καθένας θέλει διαφορετικά πράγματα.
 8. Παλαιότερα ήμουν και τακτοποιημένο μέλος του συλλόγου. Πλέον, παρακολουθώ τις εξελίξεις - όσο ο χρόνος μου το επιτρέπει - ως μέλος του φόρουμ. Για να γίνει κάποιος μέλος συλλόγου πρέπει να υπάρχει κίνητρο, το οποίο μεταφράζεται διαφορετικά για τον καθένα. Προσωπικά για εμένα κίνητρο είναι συνολικά η βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στα ελληνικά χκ και κάποια στιγμή ένιωσα ότι η τακτική του συλλόγου δε με αντιπροσωπεύει ως προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, η γενικότερη φαγωμάρα και περγαμηνές δε βοηθάνε πιστεύω. Ξέρω ότι αρκετοί ίσως πέσουν να με "φάνε" εδώ ή να πούνε γιατί δε συμμετέχεις για να αλλάξεις τα δεδομένα. Η απάντηση είναι απλή. Χρόνο δεν έχω για "κοινά" και από τις διενέξεις και την ανεξέλεγκτη εκτόξευση κατηγοριών (γιατί έτσι κι όχι αλλιώς κλπ) προτιμώ να αποχωρήσω χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ευχαρίστως να πληρώσω συνδρομή αν αλλάξουν κάποια πράγματα. Φαντάζομαι πως η απάντησή μου καλύπτει κι άλλους. Φιλικά, Μαρίζα
 9. Υπέροχη! Κρανάκι να τους θυμίσεις να της πάρουν!
 10. Μετά από εισηγήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης για συμμετοχή του αγαπημένου μας Chris Lappas σε ένα και αποκλειστικό project, συνετάχθησαν τα παρακάτω: Μες της Στύγας τα στενά σε ζητάω και στην 6 για εσένα ρωτάω μα κανείς δε σε ‘χει δει πουθενά Στον Παρνασσό συνεχώς θα σε ψάχνω Μήπως έχει δει κάποιος την πουδρίτσα μου πόσο θα ‘θελα να σε ‘χω τώρα πλάι μου Μήπως έχει δει, κάποιος το χιονάκι μου το φιλί του μόνο δρόσιζε τα σκι μου Έχω πάντοτε μαζί μου τον Lapp, το δασκαλάκο που μου ‘χες αφήσει Με κοιτάζει λυπημένος και αυτός Δε φαντάζεσαι το πόσο μας λείπεις Μήπως έχει δει κάποιος την πουδρίτσα μου πόσο θα ‘θελα να σε ‘χω τώρα πλάι μου Μήπως έχει δει, κάποιος το χιονάκι μου το φιλί του μόνο δρόσιζε τα σκι μου Για εσένα μου μιλάει ο Lapp και μου λέει για τα φαρδιά πέδιλά σου Είναι κάτι που το ξέρω καλά Πόσο θα ‘θελα να είμαι κοντά σου Μήπως έχει δει κάποιος την πουδρίτσα μου πόσο θα ‘θελα να σε ‘χω τώρα πλάι μου Μήπως έχει δει, κάποιος το χιονάκι μου το φιλί του μόνο δρόσιζε τα σκι μου Μήπως έχει δει κάποιος την πουδρίτσα μου πόσο θα ‘θελα να σε ‘χω τώρα πλάι μου Μήπως έχει δει, κάποιος το χιονάκι μου το φιλί του μόνο δρόσιζε τα σκι μου
 11. Σταμάτησεεε του 12Ζ τους δείκτες.... Πάντως επειδή εδώ μόνο να κλαίτε σας βλέπω υπάρχει κι άλλο τόπικ στο φόρουμ για όσους έχουν ντέρτια... http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=19092&page=3&do=findComment&comment=376123 (ελπίζω να με συγχωρήσουν για το off topic οι κύριοι συντοιστές )
 12. Κλάψτε... Για τους παλιούς χειμώνες ΜΗ μιλάς Άγονη πλήξη μιας χρονιάς, δίχως πούδρα της αχιονιάς μου τέρας, της Στύγας μου θηρίο μη με φοβάσαι αλλοπαρμένη έκφραση οι πίστες σου θυμίζουν τα πρώτα σου πέδιλα οι πιο πολλοί αδιάφορα κενοί, σε λυγίζουν όπου και να `σαι στα καφετιά δρομάκια οι σκιέρ γλιστράνε επικίνδυνα Στα ηλεκτρισμένα καρεκλάκια οι γυναίκες μισοκρύβονται πίσω απ’ τα κράνη Στα κολασμένα παζάρια της Σαχάρας οι πιστέρ τα γίδια οι στερημένοι χιονοδρόμοι μάσκες ακάλυπτες μικρές στο γύρο του θανάτου που τρεμοπαίζουν τον σκιέρ ή τον σανίδα στις άκρες των δακτύλων τους, ξημέρωμα Σαββάτου Για τους παλιούς χειμώνες μη μιλάς στα πιο μεγάλα θέλω κάνουν μέτρο δεν κάρβαραν μαζί και χάθηκαν μακριά κρύφτηκαν στις στροφές χαμένων παραδείσων Για τους παλιούς χειμώνες μη μιλάς στα πιο μεγάλα θέλω κάνουν μέτρο δεν κάρβαραν μαζί και χάθηκαν μακριά κρύφτηκαν στις στροφές χαμένων παραδείσων Ό,τι σκιάρει πονάει, κι είναι δύσκολο για να μην υποφέρεις φύγε μακριά μου, κρύψου από πέτρα δεν ξέρω αν φεύγεις, τώρα, για το λίγο μου ή αν αυτό που νιώθω ήταν πολύ πολύ για σένα, πολύ για σένα Για τους παλιούς χειμώνες μη μιλάς στα πιο μεγάλα θέλω κάνουν μέτρο δεν κάρβαραν μαζί και χάθηκαν μακριά κρύφτηκαν στις στροφές χαμένων παραδείσων Για τους παλιούς χειμώνες μη μιλάς στα πιο μεγάλα θέλω κάνουν μέτρο δεν κάρβαραν μαζί και χάθηκαν μακριά κρύφτηκαν στις στροφές χαμένων παραδείσων Ό,τι σκιάρει πονάει, κι είναι δύσκολο
 13. Λίγο πιο ανάλαφρο... Από την πίστα σου σαν θα βγω θα δω τον ήλιο στρογγυλό και με το όμορφο στερνό χαμόγελό σου Μια καλημέρα θα σου πω μετά θα σκιάρω, θα χαθώ και ίσως με ξαναδείς μονάχα στο Μαίναλό σου Γιατί είμαι πούδρα που περνά μέσα στης πίστας τα στενά και κάνει τα φαρδιά τα πέδιλα να τρίζουν Γιατ’ είμαι αύρα ορεινή πούδρα καθάρια ζωντανή που κάνει τα γερμένα πόδια να θροΐζουν Φεύγω ψηλά για το βουνό κι ύστερα πέφτω στο γκρεμό και ταλαντεύομαι στα βάθη και στα ύψη Και κουβαλάω μες τη σιγή μιαν ανυπόταχτη κραυγή και κάποια απέραστη πουδρίτσα που `χεις κρύψει
 14. H Γίδια Records σε μια προσπάθεια αναβίωσης των τοπικών παραδόσεων και διατήρησης της εθνικής μας ταυτότητας, σας προσφέρει και νησιώτικα. Έλα να πάμε στο πουδρί Έλα να πάμε στο πουδρί η μάνα σου, εγώ κι εσύ Η μάνα σου, εγώ κι εσύ, έλα να πάμε στο πουδρί Να πάμε σ'όλα τα βουνά με σένα καπετάνισσα Με σένα καπετάνισσα να πάμε σ' όλα τα βουνά Έλα να πάμε 'κει που λες που κάνουν οι σκιέρ στροφές Που κάνουν οι σκιέρ οι στροφές έλα να πάμε 'κει που λες Με τα σκι μου θέλω να 'μαι κι όπου κι αν με πας καλά Κι όπου κι αν με πας καλά με τα σκι μου θέλω να 'μαι Το πεδιλάκι του μπαξέ πως θα με (μου) πάρει μου 'ταξε Πως θα με (μου) πάρει μου 'ταξε το πεδιλάκι του μπαξέ Μου 'ταξε πως θα με (μου) πάρει Παναγία μου μακάρι Παναγία μου μακάρι μου 'ταξε πως θα με (μου) πάρει Να σ' αγαπώωω ήντα 'θελα να 'χω φουρτούνα και χιονιά Να 'χω φουρτούνα και χιονιά να σ' αγαπώωω ήντα 'θελα Ήντα σου 'κανα κι ΄ντάχεις κι όλο με τα μένα τα 'χεις Κι όλο με τα μένα τα 'χεις ήντα σου 'κανα κι ΄ντάχεις Αφήστε το σκι. Χορέψτε μπάλο.
×
×
 • Create New...