Christopherk 11 Report post Posted March 1, 2014 Σκέφτομαι να πάρω αυτή --》 http://www.blue-tomato.com/en-GR/product/Voelkl-Riot+SQD+Camber+158+2014-301193202-uni/?back=-JtmlA Ξέρουμε τίποτα την έχει κανείς? Δεχόμαστε και άλλες προτάσεις Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bjorg 187 Report post Posted March 1, 2014 Ξεκίνα με το να μας πεις επίπεδο, ύψος, βάρος και τί σου αρέσει να κάνεις στο βουνό! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Christopherk 11 Report post Posted March 1, 2014 (edited) Αρχάριος προς μέτριος θα έλεγα 87 κιλά 1,80 και ακόμα λόγο επιπέδου μένω εντός πίστας. Α ξέχασα και καλό παιδί Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Edited March 1, 2014 by Christopherk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
detox 605 Report post Posted March 1, 2014 Ξεκίνα με το να μας πεις επίπεδο, ύψος, βάρος και τί σου αρέσει να κάνεις στο βουνό! + Noυμερο μποτας και budget! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bjorg 187 Report post Posted March 1, 2014 Σωστός ο detox, νούμερο μπότας και budget. Aν και κρίνοντας από τη σανίδα που επέλεξες (και δεν είναι wide), θεωρητικά δεν φοράς πάνω από 44, 45... σωστά; Από πλευράς χρημάτων, πας στα 250 για σανίδα... δέστρες έχεις; Μπότες; Λογικά, άπαξ και είσαι..."αρχάριος προς μέτριος"... θα πρότεινα μια rocker σανίδα. Όχι πως με camber θα φας τα μούτρα σου. Απλά η rocker είναι πιο forgiving και θα σου φανεί πιο εύκολη και στην πούδρα μελλοντικά, λόγο του εύκολου floating που έχει! Από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα στην μπλέ ντομάτα σε σανίδες έως 250 ευρώ και κάνοντας ξεσκαρτάρισμα των 3 επιλογών που είχα ως καλύτερες (RS Trickstrick, DC Focus και Forum Recon), κατέληξα στην πρώτη (Rossignol Trickstrick Amptek 158) http://www.blue-toma...ni/?back=F2B6Vw Κοστίζει 200 ευρώ. Γενικά έχω ανέβει σε πολλές RS σανίδες και έχω μείνει από όλες ικανοποιημένος. Η σανίδα που έχω τώρα είναι επίσης RS και είναι καταπληκτική. Για να μην πλατιάζουμε όμως, αυτή που σου πρότεινα, είναι true twin, .o.k. για το βάρος και το ύψος σου, κρατάει καλά στο χιόνι, μπορείς να εξελιχθείς μαζί της και θα σε βολέψει για πολύ καιρό. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Christopherk 11 Report post Posted March 2, 2014 + Noυμερο μποτας και budget! Νούμερο από 43,5 έως 44 συνήθως ανάλογα την μάρκα. Λεφτά τώρα max 300 Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Christopherk 11 Report post Posted March 2, 2014 Δεν έχω τίποτα θα τα πάρω όλα σιγά σιγά για να είμαι έτοιμος του χρόνου με δικό μου εξοπλισμό. Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted March 2, 2014 Φιλε Bjorg με τη σειρά μου να σε ευχαριστήσω γιατί είμαι στην ιδια θέση με το παλικάρι και ακριβως ίδιο ύψος βαρος. Ειμαι 1.82 εγω αλλα οκ. Μπότα μαι εγω 45. 10 11 τι ειναι? Γράφω εδω μιας και είμαι ακριβώς στην ίδια θέση με το παιδί μην ανοίγω νεο τοπικ. Αν υπάρχει κάποια αλλη διευκρίνηση πειτε και σε εμενα Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
Bjorg 187 Report post Posted March 2, 2014 Δεν έχω τίποτα θα τα πάρω όλα σιγά σιγά για να είμαι έτοιμος του χρόνου με δικό μου εξοπλισμό. Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Αν δεν έχεις τίποτα φίλε μου και θέλεις να ξεκινήσεις σιγά - σιγά να χτίζεις τον εξοπλισμό σου, πρέπει να κάνεις προσεκτικές κινήσεις. Φαντάζομαι παντελόνι, μπουφάν, γάντια έχεις... μιας και δεν ξεκινάς τώρα από ότι λες. (Αν δεν έχεις, είναι ευκαιρία τώρα να χτυπήσεις καλές τιμές σε ρούχα σε όλα τα μαγαζιά). Από'κει και πέρα, με τα 300 που διαθέτεις, τί σκοπεύεις να αγοράσεις; Γιατί να έχεις στο νου σου πως πρέπει να πάρεις σανίδα - μπότα - δέστρες. Αν διαθέτεις 300 στο σύνολο (κι αυτό είναι όλο), μπορείς και τώρα να αγοράσεις το πλήρες πακέτο (με πακέτο σανίδα - δέστρες) και μπότες από εδώ. Αν έχεις τη δυνατότητα να διαθέσεις κι άλλα αργότερα, μπορείς είτε να φυλάξεις τα χρήματα και να τα αγοράσεις όλα μαζί, είτε να τα πάρεις τμηματικά (που βέβαια... δεν έχουν καμία αξία το καθένα μόνο του, εκτός κι αν σκοπεύεις να τα αγοράσεις τμηματικά από το τέλος της σεζόν ως την αρχή της επόμενης). Ξεκαθάρισε λοιπόν τί και πότε θέλεις να το αγοράσεις (αν μένεις δε Αθήνα, έχει ένα σωρό μαγαζιά με ευκαιρίες σε μπότες) και εδώ είμαστε. Φιλε Bjorg με τη σειρά μου να σε ευχαριστήσω γιατί είμαι στην ιδια θέση με το παλικάρι και ακριβως ίδιο ύψος βαρος. Ειμαι 1.82 εγω αλλα οκ. Μπότα μαι εγω 45. 10 11 τι ειναι? Γράφω εδω μιας και είμαι ακριβώς στην ίδια θέση με το παιδί μην ανοίγω νεο τοπικ. Αν υπάρχει κάποια αλλη διευκρίνηση πειτε και σε εμενα Πέρα από το ύψος, βάρος, νούμερο μπότας και επίπεδο... το θέμα είναι πόσα χρήματα διαθέτεις (και πότε θέλεις να αγοράσεις τον εξοπλισμό!) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Christopherk 11 Report post Posted March 2, 2014 Ρούχα έχω τα πάντα εκτός κράνους. Θα τα πάρω σπαστά για να τα έχω όλα του χρόνου γιατί φέτος έτσι κι αλλιώς ο χειμώνας δεν έχει πολύ ψωμί ακόμα. Μετά από την σανίδα θα πάρω δέστρες και μετά μπότες. Σκέφτομαι για σανίδα το πολύ 300 για τις δέστρες 150 και κανένα 150 για μπότες. Η σανίδα που λέω τι λέτε αξίζει για να με βγάλει δύο τρία χρόνια? Στάλθηκε από το GT-I9300 μου Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bjorg 187 Report post Posted March 2, 2014 Άπαξ και δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις κάτι τώρα,βάλε τα χρήματά σου στην άκρη και περίμενε το καλοκαίρι για σανίδα και δέστρες. Αν παρακολουθείς τις προσφορές μπορείς να χτυπήσεις τρομερά κομμάτια σε τιμές ευκαιρίας! Αγόρασε τώρα μπότες που πρέπει... θεωρητικά... να δοκιμάσεις κιόλας και ένα κράνος για να είσαι έτοιμος τον επόμενο Δεκέμβρη. Με 160 ευρώ θα τα έχεις πάρει και τα δυο. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Christopherk 11 Report post Posted March 3, 2014 (edited) Το σκέφτηκα να περιμένω το καλοκαίρι αλλά θα υπάρχουν διαφορές όντως? Η VΓΆlkl σαν εταιρία λέει? Εγώ την βλέπω τίμια για τα λεφτά της.. Στάλθηκε από το GT-I9300 μου Edited March 3, 2014 by Christopherk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bjorg 187 Report post Posted March 3, 2014 (edited) Το σκέφτηκα να περιμένω το καλοκαίρι αλλά θα υπάρχουν διαφορές όντως? Η VΓΆlkl σαν εταιρία λέει? Εγώ την βλέπω τίμια για τα λεφτά της.. Στάλθηκε από το GT-I9300 μου Ναι, θα βρεις καλύτερο εξοπλισμό τότε στα ίδια χρήματα, κι όπως σου είπα, αν παρακολουθείς τις προσφορές των διαφόρων sites... θα χτυπήσεις καλά κομμάτια! Την VΓΆlkl δεν την γνωρίζω... Αν πάλι εννοείς την... Völkl...μια χαρά εταιρεία είναι... decent! Μέχρι εκεί όμως, προσωπικά, δεν πιστεύω πως είναι κορυφαία, αν και από την άλλη στο επίπεδό σου, χρειάζεσαι απλά μια καλή σανίδα! Όταν όμως θα μπορούσες με λίγα παραπάνω χρήματα το καλοκαίρι να αγοράσεις σανίδα από top εταιρείες... (πάντα του επιπέδου σου)... τί θα επέλεγες; Edited March 3, 2014 by Bjorg 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted March 3, 2014 Φιλε Γιώργο και εγώ για καλοκαίρι λέω σανίδα, δέστρες, μπότες. Αν βρω λεφτά θα πάρω τώρα μπότες thirty two με 150 αυτές http://www.gslalom.gr/?section=1903&language=el_GR&itemid706=9764&detail706=1 Τις δοκίμασα και ήταν τρομερή η αίσθηση. Σκέψου οτι κανω με νοικαρικες τοσο καιρό που είναι έλεος. Εγω καλοκαίρι λέω να χαλασω μέχρι 450. Να είμαστε καλα και τα λεμε. Οσο για τον φίλο και εγω προτείνω αυτό που λες. Καλύτερα καλοκαίρι γιατί θα έχει λογικά καλα κομμάτια. Ζαν αρχάριος δεν θα καταλάβει πολλά σε μια τοπ εταιρία αλλα αφού θα είμαστε στα ιδια χρήματα αξίζει περισσότερο Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
Christopherk 11 Report post Posted March 3, 2014 Ναι, θα βρεις καλύτερο εξοπλισμό τότε στα ίδια χρήματα, κι όπως σου είπα, αν παρακολουθείς τις προσφορές των διαφόρων sites... θα χτυπήσεις καλά κομμάτια! Την VΓΆlkl δεν την γνωρίζω... Αν πάλι εννοείς την... Völkl...μια χαρά εταιρεία είναι... decent! Μέχρι εκεί όμως, προσωπικά, δεν πιστεύω πως είναι κορυφαία, αν και από την άλλη στο επίπεδό σου, χρειάζεσαι απλά μια καλή σανίδα! Όταν όμως θα μπορούσες με λίγα παραπάνω χρήματα το καλοκαίρι να αγοράσεις σανίδα από top εταιρείες... (πάντα του επιπέδου σου)... τί θα επέλεγες; Τυπογραφικό λάθος.. Ναι αυτή έλεγα. Άρα υπομονή μέχρι το καλοκαίρι. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ήταν πολύ χρήσιμες. Θα σας κουράσω πολύ τότε για να δούμε τι θα πάρουμε Στάλθηκε από το GT-I9300 μου Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bjorg 187 Report post Posted March 3, 2014 Φιλε Γιώργο και εγώ για καλοκαίρι λέω σανίδα, δέστρες, μπότες. Αν βρω λεφτά θα πάρω τώρα μπότες thirty two με 150 αυτές http://www.gslalom.g...764&detail706=1 Τις δοκίμασα και ήταν τρομερή η αίσθηση. Σκέψου οτι κανω με νοικαρικες τοσο καιρό που είναι έλεος. Εγω καλοκαίρι λέω να χαλασω μέχρι 450. Να είμαστε καλα και τα λεμε. Οσο για τον φίλο και εγω προτείνω αυτό που λες. Καλύτερα καλοκαίρι γιατί θα έχει λογικά καλα κομμάτια. Ζαν αρχάριος δεν θα καταλάβει πολλά σε μια τοπ εταιρία αλλα αφού θα είμαστε στα ιδια χρήματα αξίζει περισσότερο Η μπότα που ανέφερες είναι 3άρα... Αν σκοπεύεις να παίζεις μόνο σε πάρκο κ.τ.λ. (που αμφιβάλω) είναι καλή, αλλά προσωπικά θα σου πρότεινα να αγοράσεις μια μπότα με flex από 4 έως 7 για να μπορείς να πας παντού στο βουνό! Καλύτερα λοιπόν να βρεις μια 5άρα για αρχή! Και να θυμάσαι πως ότι flex έχει η μπότα σου, πρέπει να έχει και η δέστρα - σανίδα σου (πάνω κάτω...) ! Τσέκαρε το 50-50 (πρόσφατα πήρε φίλος Burton προηγούμενης σεζόν σε τιμή ευκαιρίας) αλλά και στα υπόλοιπα μαγαζιά. Δεν σε απασχολεί να πάρεις μπότα του '14, αλλά να πάρεις κάτι με τα σωστά specs, αν είναι δυνατόν σε καλή τιμή. Πιστεύω πως στην Πάτρα με ένα 100άρικο μπορείς να πάρεις κάτι καλό! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted March 3, 2014 Η μπότα που ανέφερες είναι 3άρα... Αν σκοπεύεις να παίζεις μόνο σε πάρκο κ.τ.λ. (που αμφιβάλω) είναι καλή, αλλά προσωπικά θα σου πρότεινα να αγοράσεις μια μπότα με flex από 4 έως 7 για να μπορείς να πας παντού στο βουνό! Καλύτερα λοιπόν να βρεις μια 5άρα για αρχή! Και να θυμάσαι πως ότι flex έχει η μπότα σου, πρέπει να έχει και η δέστρα - σανίδα σου (πάνω κάτω...) ! Τσέκαρε το 50-50 (πρόσφατα πήρε φίλος Burton προηγούμενης σεζόν σε τιμή ευκαιρίας) αλλά και στα υπόλοιπα μαγαζιά. Δεν σε απασχολεί να πάρεις μπότα του '14, αλλά να πάρεις κάτι με τα σωστά specs, αν είναι δυνατόν σε καλή τιμή. Πιστεύω πως στην Πάτρα με ένα 100άρικο μπορείς να πάρεις κάτι καλό! Γιωργο ευτυχως που σε ρωτησα δηλαδη.Να εισαι καλα φιλε για την ενημερωση.Θα πεταχτω και απο fiftyfifty να δω Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
Bjorg 187 Report post Posted March 4, 2014 Πέρνα από όλα, κοντά είναι. Επίσης μην κολλήσεις στη μάρκα Burton (μιας και την ανέφερα)! Είναι αρκετά καλή ναι μεν, αλλά μπορεί να μην κάνει για το πόδι σου! Όπως είπαμε λοιπόν. Flex από 4 έως 7 (το καλύτερο είναι να βρεις μια 5άρα). Για το τί πρέπει να τσεκάρεις όταν την φορέσεις για να καταλάβεις αν πηγαίνει στο πόδι σου τα έχουμε πει στο ανάλογο section. Με 450 που σκέφτεσαι να διαθέσεις το καλοκαίρι, μπορείς να πάρεις τρομερά κομμάτια! Quote Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted March 4, 2014 (edited) Πέρνα από όλα, κοντά είναι. Επίσης μην κολλήσεις στη μάρκα Burton (μιας και την ανέφερα)! Είναι αρκετά καλή ναι μεν, αλλά μπορεί να μην κάνει για το πόδι σου! Όπως είπαμε λοιπόν. Flex από 4 έως 7 (το καλύτερο είναι να βρεις μια 5άρα). Για το τί πρέπει να τσεκάρεις όταν την φορέσεις για να καταλάβεις αν πηγαίνει στο πόδι σου τα έχουμε πει στο ανάλογο section. Με 450 που σκέφτεσαι να διαθέσεις το καλοκαίρι, μπορείς να πάρεις τρομερά κομμάτια! Αγόρι του χρόνου με το καλό έλεγα κι εγώ να πάω σε καινούρια σανίδα-δέστρα. Σκεφτόμουν να πάρω ένα μαλακό σανίδι στο 3άρι-4άρι flex επειδή νομίζω πως θέλω να ασχοληθώ με ground tricks και γενικά με μικρά αλματάκια που βρίσκω ενώ κατεβαίνω το βουνό. Δέστρες έχω βάλει στο μάτι τις burton cartel αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι κατάλληλες γι'αυτό που θέλω. Θέλω να πω πως το σανίδι θα είναι πολύ μαλακό και οι δέστρες ελαφρώς σκληρότερες. Εσύ τι λες? Επίσης η σανίδα που έχω τώρα "firefly spoon" στο flex γράφει με μαξ το 6 ότι είναι στο 4. Φαντάζομαι θα είναι σκληρή έτσι? Δεν έχω τσουλήσει άλλο σανίδι ρε γαμώτο και δεν ξέρω τι παίζει Edited March 4, 2014 by fANis Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bjorg 187 Report post Posted March 4, 2014 Πήγες και πήρες Firefly... δεν άκουγες, καλά να πάθεις τώρα...! Πρώτα απ'όλα, θεωρητικά το flex το υπολογίζει κανείς με βάση το 10. Τώρα αν στην Firefly έχουν δική τους μονάδα μέτρησης, τί να σου πω! Πάντως, αν έχουν max το 6, είναι προς το σκληρή η σανίδα σου! Όπως και να έχει, οι Cartel είναι σκληρές, δεν κάνουν για πάρκο (θεωρητικά πάντα), πρέπει να πας σε πιο μαλακές (Custom ή Cobrashark). Επίσης και σε μαλακή σανίδα - μπότα... Υ.Γ. Πριν ένα μήνα δεν αγόρασες σανίδα - μπότες - δέστρες; Quote Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted March 4, 2014 (edited) Πήγες και πήρες Firefly... δεν άκουγες, καλά να πάθεις τώρα...! Πρώτα απ'όλα, θεωρητικά το flex το υπολογίζει κανείς με βάση το 10. Τώρα αν στην Firefly έχουν δική τους μονάδα μέτρησης, τί να σου πω! Πάντως, αν έχουν max το 6, είναι προς το σκληρή η σανίδα σου! Όπως και να έχει, οι Cartel είναι σκληρές, δεν κάνουν για πάρκο (θεωρητικά πάντα), πρέπει να πας σε πιο μαλακές (Custom ή Cobrashark). Επίσης και σε μαλακή σανίδα - μπότα... Υ.Γ. Πριν ένα μήνα δεν αγόρασες σανίδα - μπότες - δέστρες; Από τη σανίδα δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο, ίσα ίσα που έμαθα πολύ γρήγορα. Απλά ξέρεις είναι το μικρόβιο Έλεγα απλά αν μπορώ να πάρω ένα σανίδι πιο μαλάκο για να πειραματιστώ λίγα με τα ground tricks επειδή φαντάζομαι με μαλακό σανίδι θα είναι πιο εύκολο(δε με νοιάζει το πάρκο). Από την άλλη θέλω να έχω και την ταχύτητα που με μαλακό σανίδι δεν μπορώ να έχω(έχω όμως με την υπάρχουσα). Περί ορέξεως δηλαδή όπως καταλαβαίνεις Υ.Γ Ε δεν είναι 1, είναι 2 Edited March 4, 2014 by fANis Quote Share this post Link to post Share on other sites