Sandoula 2 Report post Posted March 9, 2014 Καλησπέρα σας, μετά από 8 χρόνια είπα να αλλάξω μπότες και η αλήθεια είναι πως έχω μπερδευτεί. Το στύλ μου είναι λίγο απ'όλα, λίγο πίστα, πούδρες, αλματάκια, λίγο απ'όλα, άλλωστε πλέον έχουμε γίνει χιονοδρόμοι του Σαββατοκύριακου. Δεν ψάχνω για πολύ μαλακιά μπότα σίγουρα, μου αρέσει η ταχύτητα και έχω θέμα με την ανταπόκριση του σανιδιού, αλλά δεν ψάχνω και κάτι πολύ πολύ σκληρό, για να μην με πονάνε τα ποδαράκια μου μέχρι να τις συνηθίσω. Προσανατολίζομαι προς Burton ή μια μάρκα με εξαιρετικά καλή και στενή εφαρμογή στις φτέρνες, γιατί στις περισσότερες μάρκες καταλήγω να δοκιμάζω σουπερ σκληρή μπότα και να την σφίγγω άπειρα επειδή στις πιο μαλακές επαιζε ο αστράγαλος. Ψάχνω για high end σειρά οποιαςδήποτε μάρκας, γιατί παίρνω μπότες μια φορά κάθε 8 χρόνια όπως φαίνεται και είμαι πολύ μπερδεμένη, γιατί στην Ελλάδα σε μαγαζιά δεν μπορώ να βρω μεγάλη ποικιλία σε γυναικείες. Έχετε να μου προτίνεται κάτι? Επίσης είχα μια απορία το rating για το stiffness της μπότας της Burton είναι διαφορετικό σε σχέση με άλλες μάρκες? δλδ μια 5αρα της Burton που δοκίμασα μου φάνηκε σχετικά προς το σκληρή σε σχέση με μια 5αρα της ride. Επίσης τι έχετε να πείτε για τις deelux? 1 Quote Make my Day! Means Snow!!! Share this post Link to post Share on other sites
Bjorg 187 Report post Posted March 9, 2014 Η deeluxe είναι αρκετά καλή εταιρεία και φτιάχνει μόνο μπότες, οπότε καταλαβαίνεις! Καλές είναι και οι μπότες της Burton, όπως βέβαια και ένα σωρό άλλων εταιρειών. Άπαξ και δεν ξέρεις τί ακριβώς θέλεις και δεν ξέρεις τί εφαρμογή σου κάνει κάθε εταιρεία για να παραγγείλεις κάτι online... μάλλον θα ήταν καλύτερο να πας σε ένα μαγαζί και να δοκιμάσεις επί τόπου τις όποιες μπότες έχουν να σου προτείνουν. Για all around χρήση που θέλεις, πάρε μια 5άρα κι είσαι o.k. Για το τί πρέπει να προσέξεις όταν θα την δοκιμάζεις... τα έχουμε ξαναγράψει, διάβασε σχετικά στα προηγούμενα threads! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sandoula 2 Report post Posted March 9, 2014 Bjorg, δυστυχώς στις γυναικείες και ειδικά στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλές επιλογές για να δοκιμάσουμε, είναι και τέλος σεζον και είναι δύσκολο να βρεις ποικιλία. Τις Burton τις έχω δοκιμάσει Ελλάδα και μπορώ να πω ότι είχαν καλή εφαρμογή, βασικό μου πρόβλημα είναι να μου πιάνει καλά την φτέρνα γιατί είναι στενές οι φτέρνες μου και συνήθως δεν κάνουν καλή εφαρμογή. Είχα χρόνια κάτι northwave, έχει αλλάξει η τεχνολογία βέβαια από τότε, αλλά είχα πάντα θέμα με την στήριξη του αστραγάλου, και μετά πόνος ειδικά αν πάω εκδρομή 4-5 μέρες. Τις Deelux δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά είναι στο πρόγραμμα να πάω σε ενα μαγαζί που έχει μερικά μοντέλα εδώ ελλάδα. Μετά για burton σκεφτόμουν τις http://www.blue-tomato.com/en-GR/product/Burton-Felix+2014-301061708-gray+ak+multi/?back=fXkevQ ή τις http://www.blue-tomato.com/en-GR/product/Burton-Ritual+2014-301061695-red+pink/?back=fXkevQ Αν έχει και καμία κοπέλα προσωπική εμπειρία σε κανένα από τα 2 μοντέλα θα ήταν χρήσιμο, είναι υποκειμενικό βέβαια το θέμα μπότα. 1 Quote Make my Day! Means Snow!!! Share this post Link to post Share on other sites
detox 605 Report post Posted March 9, 2014 Να αγορασεις μποτες που δεν εχεις δοκιμασει ειναι μια πολυ κακη ιδεα! Tα υπολοιπα οπως τα λεει ο Bjorg! reviews : http://thegoodride.com/boot-reviews/?womens=1 heel hold ειναι ενα απο τα κριτηρια που σε ενδιαφερει οπως λες στα post σου. βασικό μου πρόβλημα είναι να μου πιάνει καλά την φτέρνα γιατί είναι στενές οι φτέρνες μου και συνήθως δεν κάνουν καλή εφαρμογή. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bjorg 187 Report post Posted March 10, 2014 Να αγορασεις μποτες που δεν εχεις δοκιμασει ειναι μια πολυ κακη ιδεα! Όπως λες, εσύ έχεις θέμα με τους αστραγάλους σου, άλλα άτομα με άλλα μέρη των ποδιών τους, οπότε δεν είναι εύκολο να καταλάβεις ποτέ (από συζητήσεις σε forum) αν μια εταιρεία έχει γραμμή ακριβώς πάνω στο νούμερο. Π.χ., αν δεν κάνω λάθος, η Northwave που φοράς, είναι ένα νούμερο κάτω από το πραγματικό σου νούμερο (λένε... και το έχω δει κι από φίλους μου!) Όμως, οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τί νούμερο παπούτσι φορούν πραγματικά. Googlαρε και βρες πως ακριβώς μετρά κανείς τα πόδια του για να υπολογίσει το νούμερό του και μετά, αν τόσο πολύ έχεις πεπιστεί πως θα είσαι o.k. με μια Χ μπότα, αγόρασέ την! Προσωπικά, ο μόνος λόγος που θα αγόραζα μπότα απ'έξω χωρίς να την έχω δοκιμάσει, θα ήταν αν έβρισκα κάποια από τις top notch σε τρελή τιμή... τότε ναι... ίσως... να αξίζει να πάρεις ένα κάποιο ρίσκο! Βέβαια, το δικό μου πόδι είναι ναι μεν ποδάρα... #47... αλλά είναι γενικώς μεγάλο, εσύ που έχεις συγκεκριμένη μορφολογία... αξίζει να μπεις σε τέτοια διαδικασία; Quote Share this post Link to post Share on other sites