eleni 343 Report post Posted November 23, 2004 (edited) Ξεκίνησα σκι από τα 8μου σε φυτώριο και πλέον ερασιτεχνικά. Στα bumps δεν καταλαβαίνω χριστό(κ αν εξαιρέσεις την κούραση στα πόδια), στο απάτητο οκ-όχι με την καλύτερη τεχνική. Πάντα είχα την απορία πως μπορεί να γίνει κάποιος καθηγητής του σκι. Δεν ήξερα οτι χρειάζεται δίπλωμα FIS ή ISIA(τι είναι αυτό. ποιές οι δοκιμασίες για να το αποκτήσεις; Πρέπει να τρέξεις σλάλομ/γιγαντιαίο κ να πιάσεις κάποιο χρόνο ή όχι; σου κάνουν κάποια μαθήματα/σεμινάρια για το πως να μεταδίδεις τις γνώσεις σου στους αρχάριους; και ποιοι ειναι οι δημιουργοί του fis/isia; Edited September 28, 2011 by eleni Quote Share this post Link to post Share on other sites
Saltofx 1 Report post Posted November 23, 2004 aa Quote πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι! Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted November 23, 2004 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΝΗ H FIS δΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΣΚΙ Η ISIA ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΚΙ , ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΚΙ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ENSA (ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΙ, ΟΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ) Η ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ TRAINING COURSE ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ(ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ SITE ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΒΡΩ ΤΟ EMAIL ΤΟΥΣ). Η ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ, ΕΧΕΙΣ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕ Η ΕΟΧ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ TEST ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΕ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ. ΜΗ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΟΜΩΣ, ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΡΜΑΛ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ FLECHE H CHAMOIS EINAI PERIPOY STHN IDIA DYSKOLIA Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
K2 0 Report post Posted November 23, 2004 Πάντα είχα την απορία πως μπορεί να γίνει κάποιος καθηγητής του σκι. Δεν ήξερα οτι χρειάζεται δίπλωμα FIS ή ISIA(τι είναι αυτό. ποιές οι δοκιμασίες για να το αποκτήσεις; Πρέπει να τρέξεις σλάλομ/γιγαντιαίο κ να πιάσεις κάποιο χρόνο ή όχι; σου κάνουν κάποια μαθήματα/σεμινάρια για το πως να μεταδίδεις τις γνώσεις σου στους αρχάριους; και ποιοι ειναι οι δημιουργοί του fis/isia; Καλημέρα Ελένη και καλώς ήρθες στο SnowClub!! πολύ σωστά σου έδωσε κάποιες πρώτες πληροφορίες ο Δημήτρης (pro-rad) και πιστεύω ότι εαν στείλεις pm στον Makalu -ο οποίος είναι απόφοιτος της ENSA- θα σου λυθούν όλες οι απορίες. :wink: C U ON TOP!! Φιλικά, :mrgreen: Χριστίνα. Quote Please fasten your helmets. AVALANCHE IS COMING!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted November 23, 2004 Πρωην συναθλητες μου απο την περιοχη μου(Βεροια-Ναουσα),προτιμησαν το course της Αυστριας οι περισσοτεροι.Νομιζω μαλιστα οτι γινεται το καλοκαιρι σε παγετωνα.Βεβαια στις ακαδημιες του συλλογου δεν χρειαζεται και κανενα ιδιαιτερο διπλωμα για να δουλεψεις ...:wink: Εξαλλου αν το ειχες θα χρειαζοταν να σε πληρωσουν περισσοτερο.... :wink: Οποτε αρκουνται σε παλιους αθλητες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted November 23, 2004 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΓΑΛΛΙΑ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ :www.ensa.jeunesse-sports.fr ΓΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ (ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Δ ΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟ SITE) : www.tslv.com ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ SNOWCLUB ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ ΜΕΛΗ (ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΘΕΛΩ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ!) ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ENSA ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΝΑ COURSE ΕΚΕΙ , ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΚΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ GUIDE DE HAUTE MONTAGNE TO ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΜΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΕΜΕΝΑ).ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ Κ. MAKALU! Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 23, 2004 ποτε ανοιξε αυτο το thread ρε παιδια!!? :?: Ελένη, η καλυτερη σχολη αθλητων (κ προπονητων) σκι στον κοσμο ειναι Αυστρια…με διαφορα. (γνωμη μου) Εγω επελεξα την Βρετανικη Ομοσπονδία Δασκαλων Σκι, οπου μετα το πρωτο πτυχιο (Trainee Ski Instructor), εστειλε καμια 50αρια από ‘μας στην ΕNSA για να παρουμε διπλωμα της ISIA. Η διαφορα είναι οτι οι γαλλοι σε βαζουν για τα καλα στο βουνο, ως φυσικο περιβαλλον, κ σε μαθαινουν απο το να συνοδευσεις με ασφαλεια μια ομαδα πελατων εκτος πιστας, μεχρι να βγαλεις καποιο θυμα απο ρωγμες παγετώνων κτλ. (εχει μια ταση περισσοτερο ψυχορειβατοχιονοδρομική, παρα αθλητοπροπονητική—πορτες, χρόνοι κτλ.). Να μην μπω σε λεπτομερειες δημοσιως ( :wink: ), ότι θελεις στειλε μου pm. Αλλωστε οπως σωστα αναφερει ο anemar, το θεμα «Δασκαλος Σκι» στην Ελλαδα κ «Διεθνής Πιστοποιηση» ειναι κατι που σηκωνει πολυ κουβεντα (κ αν τη ξεκινησουμε στο φορουμ, μπορει να υπαρξουν εντασεις). K. Σημ. Εκτος απο την ‘αναγκαστικη’ πρακτικη που εκανα δουλευοντας ενα μηνα στο www.esf.net του Tignes, για να παρω το διπλωμα, δεν εχω ουτε μια μερα καριερας δασκαλου σκι (κ ουτε θελω ποτε ), οποτε για οτιδηποτε ακαδημαϊκο θελετε, σχετικα με κινηση γονατων, χρηση των ωμων, σταση κεφαλιού, ρωτηστε οσους τα διδασκουν, διοτι εγω εχω μονο πρακτική εμπειρια που πολύ-ευχαριστως να τη μοιραστω μαζι σας...στο φυσικο ομως περιβαλλον του σπορ μας. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ κ οπως μου ειπε περυσι στον Παρνασσο ο νορβηγός Oyvind (3 φορες παγκοσμιος πρωταθλητης telemark κ 8 συνεχομενα χρονια αρχηγος της εθνικής Νορβηγιας στο tele) στη σχολη telemark που βρεθηκε να διδαξει 5 βλαμμενους: “It is not about being a pro, it’s all about having fun..” Γιαυτο αλλωστε παραμενουμε τουριστες χιονοδρομοι---κ το χαιρομαστε ακομα περισσοτερο Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
Aeras 138 Report post Posted November 23, 2004 Πάντα είχα την απορία πως μπορεί να γίνει κάποιος καθηγητής του σκι. Δεν ήξερα οτι χρειάζεται δίπλωμα FIS ή ISIA(τι είναι αυτό. ποιές οι δοκιμασίες για να το αποκτήσεις; Πρέπει να τρέξεις σλάλομ/γιγαντιαίο κ να πιάσεις κάποιο χρόνο ή όχι; σου κάνουν κάποια μαθήματα/σεμινάρια για το πως να μεταδίδεις τις γνώσεις σου στους αρχάριους; και ποιοι ειναι οι δημιουργοί του fis/isia; Πρακτικά, στην Ελλάδα για να γίνεις δασκάλα στο Σκι δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο δίπλωμα, αυτό που γίνετε είναι το εξής: από τους 100 δασκάλους που υπάρχουν στα χιονοδρομικά τις Ελλάδος οι 10 είναι γυμναστές χωρίς ιδιαίτερες γνώσης για το σκι, 1-2 έχουν δίπλωμα εξωτερικού και 2-3 έχουν το δίπλωμα τις ομοσπονδίας (τελευταία φορά που έγινε η σχολή αυτή που παρακολούθησα ήταν το 98 η 99) και όλοι οι υπόλοιποι δάσκαλοι είναι εμπειρογνώμονες. Και είναι λογικό να συμβαίνει αυτό καθότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει η δυνατότητα να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματικά με την διδασκαλία του σκι, έτσι όλοι, ακόμα και όσοι έχουν τα ανάλογα διπλώματα ξέρουν από την αρχή ότι το κάνουν για την τρελά τους και όχι για επαγγελματική αποκατάσταση. Εγώ ξεκίνησα να εργάζομαι ως δάσκαλος σε ηλικία 19 ετών, το 87 στο Σελι στην σχολή σκι του Πλατίτσα (μέγας δάσκαλος δασκάλων ο κ. Σταύρος), εκεί εργάσθηκα για δυο σεζόν και τα χρήματα που έβγαζα δεν έφταναν ούτε για τα έξοδα τις διαμονής μου στο χιονοδρομικό, από εκεί και έπειτα, μετά τον στρατό, θα ήταν πλέον κοροϊδία να ξαναδούλευα ως δάσκαλος, αφού ήξερα πολύ καλά ότι αυτό είναι κάτι που μόνο σαν χόμπι μπορείς να το κάνεις στην Ελλάδα και τώρα αυτό ακριβώς κάνω, φέτος θα είναι η δέκατη χρονιά που θα είμαι προπονητής σε αθλητικό σύλλογο αλλά αυτό το κάνω μόνο λόγο τρέλας με το άθλημα. Αν θες λοιπόν να ασχοληθείς επαγγελματικά με την διδασκαλία του Σκι ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ Αν έχεις χρόνο και χρήμα και θες να τα γουστάρεις, πήγαινε σε κάποια σχολή εξωτερικού Quote Share this post Link to post Share on other sites
eleni 343 Report post Posted November 23, 2004 makalu έγραψε: Σημ. Εκτος απο την 'αναγκαστικη' πρακτικη που εκανα δουλευοντας στο www.esf.net του Tignes, για να παρω το διπλωμα, Βασικά από εκεί άρχησαν να μου μπαίνουν ψίλοι στ αυτιά! όσο σπούδαζα Αγγλία, έτυχε να διοργανώσει ένας άγγλος φοιτητής εκδρομή στις γαλλικές άλπεις-3χρονιές-. εκεί λοιπόν πήγαμε μέσο πρακτορίου που αναλαμβάνει γκρουπάκια(στο πακετάκι: κ μαθήματα αρχάριων). Δουλειά των τύπων ήταν να διδάσκουν μαθήματα του σκι 10-12 καθημερινά, να μας παρέχουν πληροφορίες και να μας διασκεδάζουν(event το βράδυ, γύρα όλα τα μπαράκια/κλαμπάκια κτλ). Απ οτι ρώτησα αργότερα έναν απ αυτούς, όλη τη ζεζόν την περνάνε απο το ένα χ.κ. στο άλλο. Παιδιά τους τρελοζήλεψα!!! . Αυτή είναι δουλειά. Να ζεις στον παράδεισο και να κάνεις κάτι που τρελογουστάρεις. και όσοι έχουν πάει val d isere θα καταλάβουν.. Εντάξει, για Ελλάδα δεν το σκέφτομαι καν επαγγελματικά. Αλλά για χόμπι ίσως και να μου άρεζε... εξαρτάται απο από τα τερατάκια που θα αναλάμβανα... Saltofx ευτυχώς θα την γλυτώσω το σαβ-κο γιατί δεν θα ανέβω 3-5πηγάδια. Αν είσαι όμως ευγενικός μαζί μου την πέμπτη, θα το σκεφτώ να σε μετατρέψω στο επόμενο ανερχόμενο αστέρι!! Kostakiskal: ευτυχώς πέφτεις λίγο μακρυά!! :twisted: Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 23, 2004 …αχ αυτος ο Πλατίτσας! Ολη η ιστορια της ελληνικης χιονοδρομικής εκπαιδευσης. Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
giouli 0 Report post Posted September 27, 2011 Γεια σάς παιδιά!! Ενδιαφέρομαι να πάω σε κάποια σχολη στην Αυστρία για να πάρω ένα δίπλωμα ως προπονήτρια του ski. ξέρετε τι παίζει από τιμές και από ποια χιονοδρομικά θα μπορούσα να πάρω αυτό το δίπλωμα;; Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted September 27, 2011 (edited) Γεια σάς παιδιά!! Ενδιαφέρομαι να πάω σε κάποια σχολη στην Αυστρία για να πάρω ένα δίπλωμα ως προπονήτρια του ski. ξέρετε τι παίζει από τιμές και από ποια χιονοδρομικά θα μπορούσα να πάρω αυτό το δίπλωμα;; Η Αυστρια δεν ειναι <<καποια>>χωρα ,με καποιες << σχολες >> και το ....προπονητρια προαπαιτει σειρα εξετασεων και πτυχιων ...δυστυχως στα γερμανικα . Κινηση πρωτη . Αυστριακη πρεσβεια . Θα δωθουν διευθυνσεις οπου μπορεις να δεις τους ορους και τα κοστολογια ,τις ημερομηνιες εναρξης -εγγραφης και τη διαρκεια καθε course . Κινηση δευτερη . Διερευνηση σε ποια περιοχη θα παρακολουθησεις και θα δωσεις εξετασεις . Το Τιρολ ειναι το απαιτητικοτερο σε καθε επιπεδο . * σχολες αυτες ειναι κρατικες . Edited September 27, 2011 by snowhow Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted September 28, 2011 Γεια σάς παιδιά!! Ενδιαφέρομαι να πάω σε κάποια σχολη στην Αυστρία για να πάρω ένα δίπλωμα ως προπονήτρια του ski. ξέρετε τι παίζει από τιμές και από ποια χιονοδρομικά θα μπορούσα να πάρω αυτό το δίπλωμα;; δες στο ιντερνετ καμια αγγλικη εταιρια που διοργανώνει πακετα τα οποια περιλαμβανουν το κοστος των μαθημάτων, το κατάλυμα και (ισος) το φαγητό. θα σου βγει πιο φθηνά και οι Άγγλοι το’χουν ψαξει καλα το θεμα όσων αφορα τους πιστοποιημένους δασκαλους και προπονητές //που, ποτε και με ποσα ετσι πηγα στον Καναδά πριν 2 χρονια και πηρα το level1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted September 28, 2011 (edited) στην Αυστρια υπαρχει και μια σχολη μου φαινεται στο κρατιδιο του NiederOsterreich ή καπου προς τα εκει , που το 1ο course το εχει και στην αγγλικη γλωσσα. Μου φαινεται στο Kaprun γινεται αλλα δεν ειναι η σχολη του κρατιδιου του Salzburg. για μετα ομως θες να ξερεις γερμανικα (για 2ο επιπεδο κλπ) Ολγα εχω την εντυπωση οτι στην Αυστρια ειναι πιο φθηνα απο οτι τα αγγλικα τα course. Toυλαχιστον 1ο επιπεδο. Αλλα με 1ο και 2ο επιπεδο (αυστριας) ναι μεν δουλευεις ως δασκαλος (κυριως με παιδια κλπ) αλλα για να παρεις το κρατικο τους πτυχιο θελει ΠΟΛΛΑ λεφτα...αγγιζει το 10.000 μου φαινεται. Ετσι τουλαχιστον θυμαμαι. Αλλα και κατι αγγλικα πακετα που πας και παιρνεις το BASI 1 & 2 σε μια σαιζον στον ΚΑναδα τα λεφτα καπου εκει παιζουνε. επισης στο αγγλικο το course αν δεν κανω λαθος παιζει να εχεις εμπειρια και σε dry slopes ή κατι τετοιο. δεν θυμαμαι σε ποιο σταδιο απαιτειται...για να παρεις το 1ο? για να πας απο 1ο σε 2ο? αλλα παλι δεν ειμαι σιγουρος.... Και μαλλον για το 1ο επιπεδο μου φαινεται οτι θελει να εχεις και γνωσεις σε snowpark (καποια βασικα κολπακια) στα οποια εξεταζεσαι...εκτος αν αυτα ειναι μονο για σανιδα αλλα για σκι διαφερει. γενικα αν το ψαξει κανεις στο ιντερνετ βρισκει ακρη. τα κοιτουσα παλιοτερα και δεν θυμαμαι παραπανω... Edited September 28, 2011 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted September 28, 2011 επειδη η κοπελα ενδιαφερεται να δουλεψει ως προπονήτρια πρεπει να παρει ολα τα λεβελς διδασκαλίας, καθως οι προπονητές βρισκονται στο τοπ της λιστας. οτι στοιχιζει ναι, δεν λεω Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted September 28, 2011 προοπονητρια ή δασκαλος του σκι;; εγω καταλαβα δασκαλα απλα... αν μιλαμε για προπονηση αγωνων ναι τοτε θελει το κρατικο αλλιως με τα νο1 και νο2 κατι γινεται Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted September 28, 2011 (edited) προοπονητρια ή δασκαλος του σκι;;εγω καταλαβα δασκαλα απλα... αν μιλαμε για προπονηση αγωνων ναι τοτε θελει το κρατικο αλλιως με τα νο1 και νο2 κατι γινεται Ο δασκαλος της κορης μου ειναι Ελβετος που δουλευει χρονια στην Ελλαδα.Μας ελεγε πως χρειαζεται να ξερεις και σανιδα αν δεν κανω λαθος,αλλα δεν θυμαμαι σε επιπεδο διδασκαλιας. Edited September 28, 2011 by leonidastria Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted September 29, 2011 χμ...δεν ξερω ... στην Αυστρια παντως εχει 3 κατηγοριες.. δασκαλος σκι δασκαλος Snwb και snowsport δασκαλος που ειναι και τα δυο αλλα για προπονητης δεν ξερω.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted September 29, 2011 Διευθυνσεις / Τηλεφωνα / MAIL / WEB / snowsport austria Die gesetzlichen Regelungen umfassen insbesondere die Ausbildung der Berufsski-/SchneesportlehrerInnen, sowie die gesamte Berufsvertretung der Ski-/SchneesportlehrerInnen, sowie der Skischulen in den einzelnen Bundesländern. Der ÖSSV ist weiters der Dachverband von 8 Landesverbänden: Kärntner Skischulverband Obmann Peter Gfrerer Sekretariat: Hauptplatz 4 A-9871 Seeboden Telefon: 04762-82042 Fax: 04762-82042 eMail: office@kssv.at Homepage: www.kssv.at Niederösterreichischer Skilehrerverband Obmann Anton Vonwald Sekretariat: Schneckgasse 4 A-3100 St. Pölten Telefon: 02742-722-39 Fax: 02742-722-73 eMail: info@noeslv.at Homepage: www.noeslv.at Oberösterreichischer Skilehrerverband Obmann Wolfgang Neuhuber Feuerkogel 1 A-4802 Ebensee Telefon: 0699-11984221 Fax: 06133-5407 eMail: verband@wintersports.at Homepage: www.wintersports.at Salzburger Berufsskilehrer und Snowboardlehrer Verband Obmann Gerhard Sint Waagstraße 12, A-5671 Bruck/Glstr., Telefon: 06545-60644; Fax: 06545-60644-4 eMail: sbsv@aon.at Homepage: www.sbssv.at Steiermärkischer Skilehrerverband Obmann Alfred Schwab Sekretariat: Junghannsstraße 182, A-8967 Haus im Ennstal, Telefon: 03686 / 211915; Fax: 03686 / 211925 eMail: info@skilehrerverband-stmk.at Homepage: www.skilehrerverband-stmk.at Tiroler Skilehrerverband Präsident Richard Walter Verbandssitz: Anichstraße 29, A-6020 Innsbruck, Telefon: 0512-586070; Fax: 0512-586070-15 eMail: info@snowsporttirol.at Homepage: www.snowsporttirol.at Vorarlberger Skilehrerverband Obmann Erich Melmer Sekretariat: A-6752 Dalaas 203a Telefon: 05585-7309; Fax: 05585-7746; eMail: vorarlberger@skischulen.at Homepage: www.skischulen.at Wiener Ski- und Snowboardlehrer Verband Obmann Ing. Martin Dolezal Postfach 300, A-1210 Wien Telefon: 0043/650-500 55 22 Fax: 0043/1-29 09 848 Email: snowsports@aon.at Homepage: www.snowsports.at www.snowsports-academy.at Österreichischer Skischulverband ÖSSV Anichstraße 29, A-6020 Innsbruck, Österreich Telefon: 0512-580622, Fax: 0512-586070-15, info@snowsportaustria.com ZVR-Zahl: 858355460 Jetzt hier online bestellen Newsletter Email Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted September 29, 2011 το τελευταιο εχει αυτο που ελεγα Ski Instructor Course - Level 1 - english language Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites