zox 746 Report post Posted December 2, 2004 Για πείτε ρε παιδιά... Μπαίνω στο site της salomon και πάω στο product selector....και μου ζητάει διάφορα.Σας τα αναφέρω... Για τι είδος σκι ενδιαφέρομαι: freestle -inside park Τι επίπεδο κρίνω ότι είμαι: βάζω για αρχή intermediate Μετά ζητάει βάρος: 76 κιλάΝούμερο μπότας: 9.5 στο UK ή 42.5 στο ευρωπαικό Μήκος μπαστουνιών: 1.20 (Προσοχή: πουθενά δε ζητάει ύψος,αλλά υποθέτω ότι συμπεραίνεται από το ύψος των μπαστουνιών). ....και μου βγάζει ότι το πέδιλο πρέπει να είναι 1.51 και συγκεκριμένα το seventwenty μοντέλο. Αν βάλω όμως στο επίπεδο αντί για intermediate, advanced,τότε το προτεινόμενο μήκος πάει στο 1.61 και με teneigthy πέδιλο. Εγώ θέλω να σταθώ στο μήκος του πεδίλου.Εγώ ας πούμε θεωρώ τον εαυτό μου intermediate(και για το freestyle με θεωρώ άσχετο) ,αλλά το 1.51 μήπως είναι κάπως μικρό????? Εμένα προσωπικά δε με χαλάει τόσο ,αν υποθέσουμε ότι έχω συνηθήσει μέχρι τώρα τα διάφορα κόλπα να τα βγάζω με snowblades ενός μέτρου!!!!! Μήπως μπορείτε να μου πείτε τις γνώμες σας. Καταλαβαίνω ότι το 1.51 θα είναι πιο ελαφρύ και ευέλικτο,αλλά το 1.61 μάλλον θα είναι πιο επαρκές και για εκτός snowpark συνθήκες και εννοείται ότι θα βοηθάει στα landings.... Εδώ να αναφέρω ότι έχω ήδη πέδιλα για γενική χρήση,ταχύτητες - πούδρες -απάτητα και τα λοιπά στο 1.70.Οπότε τα freestyle πέδιλα ,θα τα έχω αποκλειστικά για διασκέδαση και βλακιούλες γενικότερα. Για βοηθείστε με ,τον ταλάιπωρο. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted December 2, 2004 αυτο που αναφερεις το ειχα παρατηρησει και εγω πηρα τα Pocket rocket salomon 1.85 και προσπαθουσα να δω με τι στοιχεια θα μου τα εβγαζε.το μεγαλυτερο που μου εβγαλε ηταν 1.75 και ας ειμαι 100 κιλα. Απο οτι καταλαβα οταν εισαι advanced θα πιεσεις πιο πολυ τα πεδιλα και ετσι θελει πιο μεγαλα. Παντως στα pocket rocket οι δεστρες ειναι σχεδον στο κεντρο και ειναι πολυ ευκολοδηγητα. Πολυ καλα landings, πουδρες απιαστα. Δεν κολαει στην σουπα. Βεβαιως το twin tip που εχουν μου αφησαν 5 ραμματα στο κεφαλι αλλα κατα τα αλλα πρωτα Quote http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted December 2, 2004 Ε πάει το χασα το πράγμα...Στο site της Head μου βγάζει ότι πρέπει να προτιμήσω τα mad-trix σε 1.81.....άηντε άηντε...καμία σχέση... Δηλαδή πως είναι δυνατόν να πάιζω μεταξύ 1.51 και 1.81...ε αυτό είναι όλο σχεδόν το size range πλέον.... Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Spiderman 2 Report post Posted December 2, 2004 Αμα τα 'χει παίξει ο zox με την επιλογή πεδίλου, φανταστείτε εμείς οι κοινοί θνητοί τι τραβάμε......... :roll: Quote With great mountains, comes great skiing! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 2, 2004 Μήπως μπορείτε να μου πείτε τις γνώμες σας. Βασικά το 1.51 μην το πάρεις ! Η φιλοσοφία επιλογής του σκι στο φόρα της Salomon συνδέεται άμεσα με τις συνθήκες που επικρατούν στα παρκα της κεντρικής Ευρώπης. Εδώ δεν έχουμε ακόμα τα πάρκα τους . . . Επομένως ένα τόσο κοντό freestyle πέδιλο στην ουσία θα σου ήταν άχρηστο ! Έχω ακούσει συχνά ότι πολλοί θέλουν τα freestyle σκι για . .. βλακειούλες όπως είπες, δεν παίζει αυτό. Τι σόι παιχνίδι θα κάνεις με ένα τέτοιο πέδιλο αν δεν αποφασίσεις να χωθείς ; Στο θέμα μας, το teneighty υπόσχεται πολλά περισσότερα από ότι νομίζουν πολλοί. Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτά τα πέδιλα ανελλιπώς από το 2000 ενώ έχω δοκιμάσει για πάμπολες καταβάσεις όλα τα μοντέλα της Salomon , crossmax (αγαπημένο και αυτό) pocket rocket , equipe ,scream ktl. . Είναι ο,τι πιο allaround πέδιλο έχω φορέσει ποτέ. Απάτητα , παγωμένα , σούπες, πούδρες, σκληρά χιόνια στην αρχή της σαιζόν . . .. το πέδιλο πραγματικά λειτουργεί άψογΑ!! Το σκι είναι κατασκευασμένο για εύκολους ελιγμούς λόγω lite wall και μπορείς να το πατήσεις όπως γουστάρεις! Αυτό και μόνο σου δίνει απεριόριστες δυνατότητες για κάθε στυλ κατάβασης όπου και όποτε θες. . . . . . η εκτίμηση που επικρατεί από τους Έλληνες Χιονοδρόμους ότι με τα μαλακά πέδιλα δεν γίνεται να αναπτύξεις ταχύτητα ή ότι δεν είναι σταθερά στις καταβάσεις , έχει τόσο βάση όσο έχει και η καλή νοοτροπία και έμπρακτη τεχνογνωσία στοιχειώδους κατάβασής τους στις πίστες ! If you know what I mean Ακόμα και να μην χωθείς ποτέ στα tables δεν έχει σημασία , το twin tip σου προσφέρει δυνατότητες για fakie downhill μέσα στο μοτίβο του freestyle πάντα. Το πέδιλο είναι ultimate ! και θέλει ιδιοσυγκρασία ανάλογη . . . Τέλος για το μέγεθος και μέσα στα πλάισια της allaround επιλογής! Θα σου πω για μένα και βγάλε το συμπέρασμα μόνο σου! Είμαι 1,85 είμαι κιλά και το teneighty 1,77 (παλιότερο μοντέλο) αν θα έπερνα το καινούριο θα έπαιρνα το 1,81 ! :wink: Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted December 2, 2004 Thanx Fidelio ,πολύ χρήσιμα αυτά που έγραψες. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted December 2, 2004 Ρε FID δεν θα του ειναι μεγαλο το 181 για ξεκινημα? Επειδη το θελει για πιο εξειδικευμενο δεν θα ηταν καλο ενα 167? (δεν ξερω αν βγαζει αυτο το μηκος η Salomon,αλλα ειναι ιδανικο για Freestyle) Αν και για μετριο υψος (180) θεωρω καλο το 175 Ζοχ παντως στα πινακακια μην κολλας Αν τα παρεις πιο μακρια θα σου κανουν για ολο το βουνο και για Freestyle kai θα εχεις πιο σταθερη προσγειωση. Αν το παρεις πιο κοντο θα σε διευκολυνει σta cross κλπ. αλλα μην τα παρει υπερβολικα κοντα. (min 159) Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 2, 2004 Ρε FID δεν θα του ειναι μεγαλο το 181 για ξεκινημα? Επειδη το θελει για πιο εξειδικευμενο δεν θα ηταν καλο ενα 167? (δεν ξερω αν βγαζει αυτο το μηκος η Salomon,αλλα ειναι ιδανικο για Freestyle) Αν και για μετριο υψος (180) θεωρω καλο το 175 Ζοχ παντως στα πινακακια μην κολλας Αν τα παρεις πιο μακρια θα σου κανουν για ολο το βουνο και για Freestyle kai θα εχεις πιο σταθερη προσγειωση. Αν το παρεις πιο κοντο θα σε διευκολυνει σta cross κλπ. αλλα μην τα παρει υπερβολικα κοντα. (min 159) Αυτό που εννοούσα εγώ είναι ότι σύμφωνα με τα δικά μου σωματομετρικά στοιχεία και σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία μου (τον τρόπο που θέλω να κατεβαίνω) , το 1,81 θα ήταν η επιλογή μου ,αφού δίνει μόλις στο 1,71 το αμέσως μικρότερο. Βασικά αν ο Ζοχ κατάλαβε και συμφωνεί μαζί μου μάλλον θα πάει για το 1,71 αφού είναι στα 76 κιλά . . . ήτοι μια 5αρα κιλά ελαφρύτερος απο μενα. Εγώ πάλι αθ επέλεγα τα μεγάλα για τους λόγους που παρέθεσα παραπάνω. Ο Ζοχ τώρα δεν ξέρω τι ακριβώς θέλει και τι σκι κάνει, γι αυτό δεν μπορώ να του προτείνω. Απλως του περιέγραψα τι έκανα εγώ που έχω τα 1080 εδώ και 4 χρόνια . (δεν ξερω αν βγαζει αυτο το μηκος η Salomon Ναι δίνει 151,161,171,181 . . . . το 1,61 έχω την εντύπωση οτι θα είναι και αυτό μικρό, ειδικά αν θα επιλέγει και για άλλες χρήσεις το σκι του. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted December 3, 2004 Να στε καλά παιδιά. Αυτή τη στιγμή έχω βρει το atomic tweak σε 1.63 και το Salomon TenEighty (το περσινό μοντέλο) σε 1.61.Βλέπετε στην Ελλάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια της άπλετης επιλογής σε freestyle πέδιλα,οπότε θα πρέπει να αρκεστώ σε ότι υπάρχει. Λέω να κάνω μια επιλογή ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Fidelio καταλαβαίνω αυτά που λες και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω μιας και έχεις εμπειρία σε freestyle πέδιλα.Όπως έχω πει και στον pro-rad,έχω ένα "κόλλημα"ας το πούμε, να μην ξεπεράσω το 1.65.Πες το και ψυχολογικό φράγμα.... Επειδή έχω ήδη ένα freeride πέδιλο στο 1.70(που με ικανοποιεί και με το παραπάνω σε οτιδήποτε απάτητο εντός και εκτόε Ελλάδας) θα ήθελα να δοκιμάσω ένα πέδιλο σε κάπως μικρότερο μήκος.Η ικανότητά μου,οι απαιτήσεις μου και ο τρόπος που κάνω σκι,ειλικρινά δεν με εμπνέουν για κάτι πιο μακρύ. Όπως λες κι εσύ τα freestyle πέδιλα πέρα από το "χωσιμο"στα tables και τα rails(ήδη έχω κάνει αποτυχημένες απόπειρες,ευτυχώς χωρίς σοβαρους τραυματισμούς) προσφέρονται και για χίλια δυο άλλα πράγματα στο βουνό και πλεονέκτημά τους έιναι το μικρό βάρος τους,το flex και το αυξημένο pop(ίσως) που παρέχουν.Θεωρώ-και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος-ότι ένα freestyle πέδιλο σου δίνει τη δυνατότητα να το καβαλήσεις με μια παραπάνω ελευθερία κινήσεων. Προς Θεού δε λέω ότι είναι πέδιλα για πλακίτσα,αλλά είναι πέδιλα που δεν χρειάζεται ντε και καλά να τα καβαλάς με τον "παραδοσιακό" τρόπο. Επίσης να αναφέρω ότι μέχρι τώρα έκανα με snowblades όποιες φιγούρες(εννοείται τίποτα το σπουδαίο),οπότε καταλαβαίνετε ότι με το 1.61 ή 1.63 θα νιώθω άρχοντας.Εντάξει για αρχή δεν θα ορμάω και στα big air....Το κακό με τα snowblades είναι ότι η χαρά περιορίζεται στο πάρκο και εντός πίστας,αλλά τα περισσότερα hot spots βρίσκονται εκτός πίστας και εκεί τα snowblades κακά τα ψέματα αναγκαστικά πάσχουν και είναι περισσότερο παίδεμα ,παρά ευχαρίστηση. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και τις συμβουλές σας.Ελπίζω φέτος να πετύχω παραπάνω freestylers στα ελληνικά βουνά. Και το ωραίο είναι ότι λόγω twintip στην πούδρα τα πέδιλα αυτά, πετάνε πίσω τους το χιόνι ψηλά....έτσι για να ξεχωρίζουμε από μακριά χεχεχεχε.... Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites