Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
GiannisV

ski tuning/service tips

Recommended Posts

Να κάτι καλό γιαυτούς που θέλουν να περιποιούνται τα σκι τους μόνοι τους

http://www.tetongravity.com/forums/showthr...=&threadid=5528

(καλό θα ήταν να μπεί στα links του site αλλά δεν ξέρω πως)

80

Ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι...να μάθεις.!

Θα το βάλω εγώ Γιάννη.

Ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι...να μάθεις. :wink: 80

Που είσαι ρε κολλητέ?

Καλά ολα αυτά που είδαμε αλλα για να αγοράσεις όλα αφτά τα εξαρτήματα ποσο λεφτα θα χρειαστείσ????? :?: :?:

ski 2008 *-*d45*-*

Τελικά θέλω να γίνω Tsikita όταν μπορέσω.... Καλό καλοκαίρι να έχουμε!!!!

Καλή ερώτηση.

Εγω εχω βρεί τα περισσότερα μέσα από το Ιντερνετ (αμερική) και κοστίσανε γύρω τα 100€.

Καλό θα ήταν αν παρακολουθεί το θέμα κάποιος καταστηματάρχης να μας ενημερώσει σχετικά.

Ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι...να μάθεις.!

Θα το βάλω εγώ Γιάννη.

Ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι...να μάθεις. :wink: :shock:

Εσύ δηλαδή πότε το έβαλες :?:

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Θα το βάλω εγώ Γιάννη.

Ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι...να μάθεις. :wink: :lol:

Εσύ δηλαδή πότε το έβαλες :?:

Προσπάθησα, αλλά…….. 8)

Εμαθα πάντως.... :wink:

Που είσαι ρε κολλητέ?

Καλή ερώτηση.  

Εγω εχω βρεί τα περισσότερα μέσα από το Ιντερνετ (αμερική) και κοστίσανε γύρω τα 100€.  

Καλό θα ήταν αν παρακολουθεί το θέμα κάποιος  καταστηματάρχης να μας ενημερώσει σχετικά.

με τίποτα δεν κάνουν μόνο 100 δολλάρια όλα αυτά...

ενδεικτικά:

-[κόγχες]

80-100 ευρώ το stand του ski/snowboard

20 ευρώ η μεγάλη λίμα

15 ευρώ η μικρή λίμα

40-50 ευρώ το χονρό διαμάντι [όσοι θέλουν και το ψιλό το πάνε λίγο μακρυά είναι η αλήθεια]

20-25 ευρώ η κάθε βούρτσα [θες 2: μία εκ των χαλκού/νάιλον (εγώ έχω μία 2πλή :D ) και αυτήν με τρίχες αλόγου]

20 ευρώ η gummy stone, παρομοίως για την ceramic

και τέλος είναι το κόστος του εργαλείου για τις κόγχες. Το διπλό με ρύθμιση μοιρών που έχω εγώ τιμάται 45 ευρώ [+χοντρή λίμα], αλλά οι περισσότεροι χρησιμοποιούν 2 διαφορετικά για κάθε όψη της κόγχης.

-[κέρωμα]

~30 ευρώ το ειδικό σίδερο

6-10 ευρώ η σπάτουλα [υπάρχει σκληρή και μαλακή]

και οι τιμές των κεριών κυμάινοντα ανάλογα την ποιότητα. Τα πολύ καλά κοστίζουν πχ 35 ευρώ τα 130gr [αρκετή ποσότητα για 2 σεζόν καλού σκιέρ-μέσου snowboarder (το snowboard θέλει περισσότερο κερί...)].

[στις τιμές των κεριών μπορεί να πέφτω έξω, έχω καιρό να αγοράσω]

-[επισκευές]

~10 ευρώ τα ptex candles

?? ευρώ το repair string [ένα είδος ptex για πιο βαθιά μπαλώματα, δεν κοστίζει πάρα πολύ]

25-30 ευρώ η μεγάλη λίμα επισκευών

10 ευρώ η μεταλική σπάτουλα

scotch brite

και τέλος blue torch με γκαζάκι για σωστό λιώσιμο και ζέσταμα της τρύπας

Με λίγα λόγια, Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ άμα θέλουμε να τη βγάλουμε καθαρή με 100 ευρώ... :P:P:lol:

[και έχει gadgetάκια ακόμα ο μπαξές...]

vae victis

εγω παντως με 25 ευροπουλα το παω στο forward και το παιρνω σαν καινουργιο πισω. :!: :!:

Αξιζει να δωσει κανεισ τοσα πολλα λεφτα και ισωσ να μην μπορει να το κανει και πολυ καλα μονος του...?? :?: :roll:

• Like 1

εγω παντως με 25 ευροπουλα το παω στο forward και το παιρνω σαν καινουργιο πισω. :!:  :!:  

Αξιζει να δωσει κανεισ τοσα πολλα λεφτα και ισωσ να μην μπορει να το κανει και πολυ καλα μονος του...?? :?:  :roll:

τις βαθιές τρύπες & ζημιές στις κόγχες τις δίνεις για επισκευή πάντα σε ειδικούς :!: δεν συμφέρει κανέναν να έχει τα εργαλεία γι' αυτές τις δουλειές, άσε που θέλει αρκετό practice και να σου δείξουν!

αλλά το 90% της διάρκειας ζωής ενός σανιδιού/σκι καλύπτεται από δουλειές με τα παραπάνω εργαλεία, οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Χόμπι είναι και οι επισκευές για τους περισσότερους, τα εργαλεία θέλουν χρόοοονια για να βγάλουν τα λεφτά τους.

αν πετύχεις καμμιά μέρα τον ιδιοκτήτη στο forward ρώτα τον να σε καλύψει πάνω στο θέμα των επισκευών γενικά, είναι ο αρχηγός μας :P

vae victis

Ξεχνάτε το σημαντικότερο: Ο ΧΩΡΟΣ που χρειάζεται για το service, ιδίως για όσους ΔΕΝ μένουν μόνοι...

R.I.P

θα είσαι πάντα μαζί μας!

βρε φιλε gmac πωσ μπορω να μαθω ομως να κανω wax σχετικα καλα υπαρχει κλανενα dvd η τιποτα αναλογο??

Εδώ θα βρείτε το αναλυτικότατο και περιεκτικότατο manual από την Toko την γνωστή εταιρία κεριών και εργαλείων για συντήρηση σκι και σανίδων.

http://www.mammut.ch/mammut/uploadedFiles/...manual_E(1).pdf (Αγγλικά)

http://www.mammut.ch/mammut/uploadedFiles/...waxmanual_F.pdf (Γαλλικά)

Βέβαια όλα τα υλικά και τα εργαλέια που αναφέρονται είναι προϊόντα της Toko αλλά αυτό δεν είναι παρά διαφήμηση. Η μεθοδολογία δεν αλλάζει με οποιοδήποτε υλικό άλλης εταιρίας.

ι

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

βρε φιλε gmac πωσ μπορω να μαθω ομως να κανω wax σχετικα καλα υπαρχει κλανενα dvd η τιποτα αναλογο??
το λινκ που ξεκινά η σελίδα είναι πολύ καλό για να μάθεις να κερώνεις, το κέρωμα είναι το πιο εύκολο πράγμα!

για τα υπόλοιπα σου είπα. ρώτα στο μαγαζί που πας τα παιδιά και θα σου πουν... αν έχεις όρεξη να μάθεις :wink:

vae victis

gmak, το univercity of snowboarders έβγαλες; Με κάνεις να μένω με ανοιχτό το στόμα. Παράκληση: τι είναι οι κόγχες; (Δεν ξέρω κ τίποτα πάνω στο tuning, διότι μέχρι πέρσυ μοίκιαζα σανίδες)

JAPOW!!!

κόγχες=edges=λεπίδια της σανίδας/σκι

ρε σεις, σιγά το δύσκολο να μάθεις να χειρίζεσαι μια σύντομη λίστα με εργαλεία... αρκεί να θες :(

πάντως το σέρβις δεν είναι για τον καθένα. Θέλει μεράκι η δουλειά του και υπομονή... όσοι δεν έχουν συνηθίσει από μικροί να χειρίζονται εργαλεία, ok, ίσως τα βρουν σκούρα.

vae victis

όσοι δεν έχουν συνηθίσει από μικροί να χειρίζονται εργαλεία, ok, ίσως τα βρουν σκούρα.

Ενώ εσύ είσαι έμπειρο παλικάρι ε?

Φιλικά

Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ

Παναγιώτης

Υ.Γ. Ε βρε Γιώργο με αυτά που γράφεις.... :wink:

Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

έμαθα να χειρίζομαι πολλά εργαλεία καραγκιόζη Πάνιο από παιδί που καθόμουν όλες μου τις διακοπές επαρχία... το "από μικρός" ισχύει, οι περισσότεροι φίλοι μου δεν ξέρουν να χειριστούν καλά-καλά κατσαβίδι :)

...άντε τρέχα Soelden να ξελυσσάξεις τώρα και άσε τις εξυπνάδες για την επόμενη φορά :wink:

edit: και έχω αναφέρει ρητά πως στο edge tuning πάσχω!

vae victis

:lol::lol::(:shock::shock:

Ξελύσσαξα :lol:

Σάββατο Παρνασσό άμα ανοίξει να παίξουμε καρπαζιές? :wink:

Φιλικά

Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ

Παναγιώτης,

Υ.Γ. Μη σκας, εγώ θα σε περιμένω να κουμπώσεις δέστρες, όχι σαν μερικούς μερικούς.... :twisted:

Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

ΕΛΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΑΚΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 8:30 (ΕΚΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ) ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ. ΤΟ ΚΕΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

www.LINESKIS.com

To service ειναι καλυτερα να γινεται στο χερι ή με μηχανημα?

Σε τι εξυπηρετουν τα μηχανηματα?Καλυτερο waxing,λειανση γωνιων?

Ας λυσει καποιος τις αποριες μου.

Thanks

το καλύτερο service στις κόγχες γίνεται στο χέρι.-

προσωπική απορία: το φινίρισμα γίνεται στο χέρι ή υπάρχει και διαμάντι και κεραμική πέτρα στο μηχάνημα :?:

για το waxing με ταινία καλύτερα να σου πουν τα παιδιά με καταστήματα που ξέρουν, αλλά και πάλι το καλύτερο γίνεται με σιδέρωμα, χωρίς να ξέρω να σου πω το γιατί. Λογικά πετυχαίνεις καλύτερη απορρόφηση του κεριού.

τα μηχανήματα χρειάζονται κυρίως στο λείασμα-ίσιωμα της βάσης [belt sanding] και στην επαναχάραξή της [stone grinding]. Αυτή η διαδικασία γίνεται και στο χέρι, αλλά είναι χρνοβόρα και ελαφρά κατώτερη του αποτελέσματος με το μηχάνημα. Δεν συνιστάται η βάση να περνάει από μηχανήματα συχνά γιατί αφαιρείται πολύ υλικό της. Σε pm συζήτηση που είχα κάποτε με μαγαζάτορα από εξωτερικό, μου είπε πως οι βάσεις αντέχουν κάπου 20-25 περάσματα. Γενικά χρειάζονται από 1 με 3 περάσματα το χρόνο, ανάλογα τη χρήση... χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι το υποχρεωτικό. Απλά τσουλάς ελαφρά ταχύτερα.

vae victis

Οι δέστρες χρειάζονται service (καθάρισμα – λάδωμα)?

κάθε πότε?

Δεν ξερω αν χρειαζονται καθαρισμα(εγω παντως δεν τις καθαριζω),αλλα ειδα οτι κυκλοφορουν σχετικα προιοντα απο τις εταιρεις με προιοντα ski service