mastoras007 209 Report post Posted February 9, 2017 Καλησπέρα στην παρέα.. σήμερα τελικά καταλήξαμε στο Ελατοχώρι είχε πολύ ομίχλη και η πίστες παγωμένες με 3-4 πόντους πουδρίτσα χάλια δηλαδή για εμένα που κάνω snowboard, η ομίχλη ηταν αρκετη αλλά στην περιφεριακή πίστα λίγο τα δέντρα λίγο ο αέρας εβλεπες μια χαρά έτσι είπα αφου η μέρα θα πάει χαμένη να δοκιμάσω 1η φορά σκί οπότε νοικιασα ένα ζευγάρι και ξεκινήσαμε μαζί με ενα παιδί που ξέρει να μου δείξει, ειχα ψιλοδιαβάσει παλιότερα πώς γίνεται (το τρίγωνο φρένο κτλ) με λίγα λόγια απο θεωρία κομπλέ τους βλέπω κιόλας γενικά οπότε ειχα μια εικόνα για το πώς πάει.. Ε λοιπόν εχω να πώ οτι ξετρελάθηκα! δέν το περίμενα τόσο εύκολο και τόσο ωραίο! στα πρώτα 300 μέτρα ψιλο έπεφτα και δυσκλευομουν να διανοηθώ οτι πρέπει να βάλω το βάρος στην αντίθετη πλευρά απο αυτήν που θέλω να κατευθυνθώ (το ανάποδο απο το snowboard που γέρνουμε στην πλευρά που θα στρίψουμε) αλλά μόλις το έπιασα και με την βοήθεια του φίλου σε κάποιες συμβουλες που έδινε (ποιο ανοιχτα τα πόδια να μην ακουμπάν τα γόνατα κτλ) ξεκίνησα σιγά σιγά να στρίβω και να πηγαίνω εκεί που ηθελα να πάω! Στην επόμενη κατάβαση απο τα πιατάκια το ενιωσα καλύτερα, δέν χρειάζοταν να κάνω τόσο μεγάλο σλάλομ.. και στην 3η κατάβαση απο τα πιατάκια μέχρι κάτω οολη την περιφερειακή μέχρι τα 2θέσια κατεβήκαμε σχεδόν μαζί με το φίλο.(δέν έπεσα ούτε 1 φορά εκεί) Και στην επόμενη κατάβαση απο τέρμα πάνω πιατάκια μέχρι τέρμα κάτω 2θέσια εκεί με κέρδισε το σπόρ, άνετος με ταχύτητα κατευθηνόμουν εκεί που ηθελα και είχα πλήρη ελενχο των πέδιλων. το απόλαυσα πάρα πολύ, είναι χαοτικά ποιο ξεκούραστο απο το snb.. πλεόν τα καθιερώνω στης πούδρες snb και ολες της άλες μέρες σκί!! 10 Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted February 9, 2017 Πιασάρικος ο τίτλος! Ζηλοφθονίες και πειράγματα μεταξύ snowboardάδων και σκιερ πάντοτε υπήρχαν, φαίνεται τώρα ότι το σκι κέρδισε ακόμα έναν φίλο (έστω και όχι πλήρως)! Αν μπορείς να τα χαίρεσαι και τα δύο, ακόμα καλύτερα. 4 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted February 9, 2017 Ωραίος Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted February 9, 2017 Καλησπέρα στην παρέα.. σήμερα τελικά καταλήξαμε στο Ελατοχώρι είχε πολύ ομίχλη και η πίστες παγωμένες με 3-4 πόντους πουδρίτσα χάλια δηλαδή για εμένα που κάνω snowboard, η ομίχλη ηταν αρκετη αλλά στην περιφεριακή πίστα λίγο τα δέντρα λίγο ο αέρας εβλεπες μια χαρά έτσι είπα αφου η μέρα θα πάει χαμένη να δοκιμάσω 1η φορά σκί οπότε νοικιασα ένα ζευγάρι και ξεκινήσαμε μαζί με ενα παιδί που ξέρει να μου δείξει, ειχα ψιλοδιαβάσει παλιότερα πώς γίνεται (το τρίγωνο φρένο κτλ) με λίγα λόγια απο θεωρία κομπλέ τους βλέπω κιόλας γενικά οπότε ειχα μια εικόνα για το πώς πάει.. Ε λοιπόν εχω να πώ οτι ξετρελάθηκα! δέν το περίμενα τόσο εύκολο και τόσο ωραίο! στα πρώτα 300 μέτρα ψιλο έπεφτα και δυσκλευομουν να διανοηθώ οτι πρέπει να βάλω το βάρος στην αντίθετη πλευρά απο αυτήν που θέλω να κατευθυνθώ (το ανάποδο απο το snowboard που γέρνουμε στην πλευρά που θα στρίψουμε) αλλά μόλις το έπιασα και με την βοήθεια του φίλου σε κάποιες συμβουλες που έδινε (ποιο ανοιχτα τα πόδια να μην ακουμπάν τα γόνατα κτλ) ξεκίνησα σιγά σιγά να στρίβω και να πηγαίνω εκεί που ηθελα να πάω! Στην επόμενη κατάβαση απο τα πιατάκια το ενιωσα καλύτερα, δέν χρειάζοταν να κάνω τόσο μεγάλο σλάλομ.. και στην 3η κατάβαση απο τα πιατάκια μέχρι κάτω οολη την περιφερειακή μέχρι τα 2θέσια κατεβήκαμε σχεδόν μαζί με το φίλο.(δέν έπεσα ούτε 1 φορά εκεί) Και στην επόμενη κατάβαση απο τέρμα πάνω πιατάκια μέχρι τέρμα κάτω 2θέσια εκεί με κέρδισε το σπόρ, άνετος με ταχύτητα κατευθηνόμουν εκεί που ηθελα και είχα πλήρη ελενχο των πέδιλων. το απόλαυσα πάρα πολύ, είναι χαοτικά ποιο ξεκούραστο απο το snb.. πλεόν τα καθιερώνω στης πούδρες snb και ολες της άλες μέρες σκί!! Αντε παληκαρι μου ,μπηκες στον σωστο δρομο ! Λιγο ακομα και θα θεραπευτεις τελειως ,ισως καποιες ονειρωξεις αλλα μην δινεις σημασια . 3 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
mastoras007 209 Report post Posted February 9, 2017 παιδιά ξετρελάθηκα.Αν μέχρι σήμερα περίμενα πώς και πώς να πάω χιονοδρομικό τώρα θέλω να πάω όπως και δίποτε μέσα στης επόμενες μέρες!!!! Ανετος χαλαρός κύριος κατεβαινα την πίστα ηταν βέβαια η περιφερειακή και όχι απότομη στης αποτομες δυσκολευόμουν λίγο αλλά πραγματικά 1η φορά γύρισα απο χιονοδρομικό χωρίς να πονάνε οι 4κέφαλοι μου και γενικά κάποιο σημειο του σώματος μου σίγουρα θα το ακολουθήσω το σπόρ. το snb εχει άλη γλύκα κανα άλμα κανα κολπάκι κτλ αλλά το σκί....κατεβαίναμε τη πίστα και γελούσα μόνος μου απο ευχαρίστηση!!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kyr 1,833 Report post Posted February 9, 2017 Snb-ski 0-1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
stjarna 1,255 Report post Posted February 9, 2017 σιγα σιγα ολοι το γυρνανε στο σκι!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
flat 28 Report post Posted February 9, 2017 πλεόν τα καθιερώνω στης πούδρες snb και ολες της άλες μέρες σκί!! ...και μόλις μάθεις καλά,στις πούδρες σκι και τις άλλες μέρες snowboard... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted February 9, 2017 καταρχην παλι καλα που δεν πηγες βασιλιτσα σε ειχα στο νου μου σημερα που σου πα ν ανεβεις...δευτερον να ξερεις οτι το σκι ειναι πολυ ποιο ευκολο να το ξεκινησεις παρα το σανιδι....το δυσκολο στο σκι ειναι να μαθες σωστη τεχνικη....εγω κανω δεκα χρονια και δεν ξερω καλο σκι...απο την αλλη η διαφορα ενος αρχαριου σανιδα μ εναν pro ειναι 2 χρονια μακαρι να το συνεχισεις και να τα μαθεις και τα 2....στο τελος ειμαι σιγουρος οτι θα κολησεις με το σκι....απαξ και το μαθεις καλα, παρεις και 2 ταβλες τα ξαναλεμε αν θα ξαναβαλεις τα 2 σου ποδια σ ενα σανιδι χεχχεχε 4 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
Petros Isaias 1 Report post Posted March 5, 2017 Καλησπέρα στην παρέα.. σήμερα τελικά καταλήξαμε στο Ελατοχώρι είχε πολύ ομίχλη και η πίστες παγωμένες με 3-4 πόντους πουδρίτσα χάλια δηλαδή για εμένα που κάνω snowboard, η ομίχλη ηταν αρκετη αλλά στην περιφεριακή πίστα λίγο τα δέντρα λίγο ο αέρας εβλεπες μια χαρά έτσι είπα αφου η μέρα θα πάει χαμένη να δοκιμάσω 1η φορά σκί οπότε νοικιασα ένα ζευγάρι και ξεκινήσαμε μαζί με ενα παιδί που ξέρει να μου δείξει, ειχα ψιλοδιαβάσει παλιότερα πώς γίνεται (το τρίγωνο φρένο κτλ) με λίγα λόγια απο θεωρία κομπλέ τους βλέπω κιόλας γενικά οπότε ειχα μια εικόνα για το πώς πάει.. Ε λοιπόν εχω να πώ οτι ξετρελάθηκα! δέν το περίμενα τόσο εύκολο και τόσο ωραίο! στα πρώτα 300 μέτρα ψιλο έπεφτα και δυσκλευομουν να διανοηθώ οτι πρέπει να βάλω το βάρος στην αντίθετη πλευρά απο αυτήν που θέλω να κατευθυνθώ (το ανάποδο απο το snowboard που γέρνουμε στην πλευρά που θα στρίψουμε) αλλά μόλις το έπιασα και με την βοήθεια του φίλου σε κάποιες συμβουλες που έδινε (ποιο ανοιχτα τα πόδια να μην ακουμπάν τα γόνατα κτλ) ξεκίνησα σιγά σιγά να στρίβω και να πηγαίνω εκεί που ηθελα να πάω! Στην επόμενη κατάβαση απο τα πιατάκια το ενιωσα καλύτερα, δέν χρειάζοταν να κάνω τόσο μεγάλο σλάλομ.. και στην 3η κατάβαση απο τα πιατάκια μέχρι κάτω οολη την περιφερειακή μέχρι τα 2θέσια κατεβήκαμε σχεδόν μαζί με το φίλο.(δέν έπεσα ούτε 1 φορά εκεί) Και στην επόμενη κατάβαση απο τέρμα πάνω πιατάκια μέχρι τέρμα κάτω 2θέσια εκεί με κέρδισε το σπόρ, άνετος με ταχύτητα κατευθηνόμουν εκεί που ηθελα και είχα πλήρη ελενχο των πέδιλων. το απόλαυσα πάρα πολύ, είναι χαοτικά ποιο ξεκούραστο απο το snb.. πλεόν τα καθιερώνω στης πούδρες snb και ολες της άλες μέρες σκί!! Φίλε και εγώ πριν 3 χρόνια το ίδιο έπαθα. Και απο τότε freestyleskier μετά από 10 χρόνια snowboard και ιδι σε καλύτερο επίπεδο από snowboard. Βέβαια κάνω που και που πάλι snow για την πλακα. Αλλά το σκι είναι πολύ ποιο ωραίο για μένα.. Quote Share this post Link to post Share on other sites