Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Προς IT.

Ο χιονοστρωτήρας που είδες μάλον είναι ο παλιός που όντως είναι

θαμένος.Μάλον δεν λειτουργεί.

Σίγουρα είναι ο παλιός και σίγουρα δεν λειτουργεί. Γι' αυτό έχει παραγγελθεί νέος.

και γιατί το ρατράκ ήταν παρκαρισμένο στην βάση & θαμένο σε 1.5 μ χιόνι που σημαίνει ότι ήταν εκεί τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα"??

Προς IT.

Ο χιονοστρωτήρας που είδες μάλον είναι ο παλιός που όντως είναι

θαμένος.Μάλον δεν λειτουργεί.

Τώρα δηλαδή μπορείτε να καταλάβατε γιατί εκνευρίζομαι και γιατί δεν μου περισσεύει υπομονή μερικές φορές! Το ρατρακ αυτό ναι είναι το παλιό και δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια, το μόνο άσχημο είναι ότι το έχουν εκεί παρατημένο, πρέπει η να πάρουν από κει ή να το αφήσου εκέι και καλά για διακοσμητικό στοιχείο με κάποιο τρόπο :lol:

Ένα άλλο θέμα , αυτό των αλυσίδων και του δρόμου πρόσβασης.

Με το ζόρι κρατιέμαι αλλά τέλος πάντων θα φανώ ευγενικός . . . :

"Καλοί μου άνθρωποι, :mrgreen:

άμα θέλετε να πηγαίνετε στο χιονοδρομικό σε οποιοδήποτε χιονοδρομικό, θα πρέπει να έχετε μαζί σας αλυσίδες. Στις δε περιπτώσεις κακοκαιρίας και ενδεχόμενης χιονόπτωσης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αναγκαστείτε να τις χρησιμοποιήσετε! Εξάλλου τα μηχανήματα καθαρισμού του οδικού δικτύου δεν είναι σκόπιμο να κατεβάσουν την φρέζα καθαρίσματος ώστε να εφάπτεται με τον δρόμο γιατί διαφορετικά την επόμενη χρονιά, αντί για επένδυση για αποσυμπλεκόμενο λιφτ θα έχουμε επένδυση για νέα ασφαλτόστρωση"

Ρε σεις έλεος, οι δρόμος μέσα σε αυτές τις συνθήκες, θα είναι πάντα χιονισμένος, θα έχει μια μικρή στρώση από χιόνι προς όφελος του οδοστρώματος και αν δεν έχετε χιονολαστιχα και αν δεν έχετε τετρακούνες (4χ4) τότε ΜΗΝ περιμένετε να ανεβείτε μετά Βαΐων και κλάδων.

Για τα υπόλοιπα με κάλυψαν οι προλαλήσαντες , αν και κατά την γνώμη μου εντελώς επιεικώς. :P:P:P

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Φιδέλιε θα διαφωνήσω μαζί σου. Εγώ δύο φορές που ανέβηκα στο βουνό με ελικόπτερο δεν χρειάστηκα αλυσίδες. Γι' αυτό μήν είσαι απόλυτος........

Και επί της ουσίας. Χθές ακόμη και τα εκχιονιστικά φορούσαν αλυσίδες. Εκτός από κάτι κυρίες που μου ήρθαν με 1,5m τακούνι στο βουνό έχοντας προφανώς κοινωνικούς λόγους.

Αλέξη θα διαφωνήσω και γω μαζί σου. Το τακούνι δεν είναι μόνο για κοινωνικούς λόγους. Είναι και για πρακτικούς. Έχει την μέγιστη αντιολισθητική πρόσφυση και ειδικά αν είναι "στιλέτο" κάνει και για τον πάγο.

Και μην ξεχάσω να συστηθώ: Πηγαίνω χρόνια στο Μαίναλο με τα παιδιά μου και ενημερώνομαι συχνά από τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις σας.

Απαντώ πρώτη φορά στο Forum αυτό και ελπίζω να επανέρχομαι συχνότερα.

Φιλικά

ΑΠΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΑΚΟΥΝΙΑ ΦΟΡΑΓΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΑΠΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΑΚΟΥΝΙΑ ΦΟΡΑΓΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ

:lol::P:P Απαπα!!!!

:P:P

With great mountains, comes great skiing!

Γιάννα καλημέρα και πάλι,

α) Ενημέρωσα το snowreport γύρω στις 08:15 οτι ο δρόμος χρειαζόταν αλυσίδες αλλά και για τις συνθήκες που επικρατούσαν. Πάντως τα μηχανήματα καθάριζαν συνεχώς. Και επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει μερικοί να καταλάβουν οτι δεν πάμε σε χ/κ χωρίς αλυσίδες. Επίσης θέλει και λίγη τύχη να μή βρεθείς πίσω από λεωφορείο..

Εμένα μου λες?? Εγώ τα ξέρω & πήγα προετοιμασμένη! Απ'ό,τι είδα όμως υπήρχαν πολλοί που ανέβαιναν με συμβατικά τουτού χωρίς αλυσίδες!

β) Όλη νύχτα πατούσαν τις πίστες και μετά τις 05:00 έριξε 20-30cm φρέσκο χιόνι. Επειδή το συζήτησα με το δ/ντή γύρω στις 10:00 ήταν δύσκολο να αδειάσει τις πίστες από τον κόσμο για να πατήσει. Παρ' όλα αυτά όμως έστρωσε την περιφεριακή και όλο το κάτω μέρος. Για τον Αετό επειδή υπάρχει κακό προηγούμενο με τον χιονοστρωτήρα (γλίστρησε μαζί με μεγάλο όγκο χιονιού) δεν γινόταν με τίποτα με τόσο κόσμο..

Και πού να το ξέρει αυτό ο επισκέπτης? Παρεπιμπτόντως δε μου φάνηκε πολυστρωμένη η περιφεριακή & το κάτω μέρος.

γ) Στην κορυφή του Αετού υπάρχει πινακίδα λίγο δεξιά από την έξοδο. Χθές τουλάχιστον την είδα δέκα φορές. Όσο για την cafeteria μία ερώτηση νομίζω είτε στο SkiWay είτε στον Κλαουδάτο έλυνε το πρόβλημα.

Σαφώς! Όπως το λύσαμε κι εμείς ρωτώντας! Αλλά δε θέλουμε να βελτιώνουμε τα πραγματάκια λίγο έτσι κι αλλιώς?

Την πινακίδα δεν την είδα ... ίσως φταίει ότι είμαι και γκαβούλιακας διοπτροφόρος! :wink:

δ) Για την ουρά στους αναβατήρες, εφ όσον το βουνό δέχεται υπερδιπλάσιο αριθμό ατόμων από τη δυναμικότητα που έχει λογικό είναι να δημιουργείται..

No extra comments on that! :cry:

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Επίσης!!

Σημ: Προσπάθησα να δω το θέμα & να κάνω σχόλια από την πλευρά του επισκέπτη, ο οποίος δεν γνωρίζει ούτε τις καλές προθέσεις του κ. Πετρόπουλου για βελτίωση ούτε τόσες λεπτομέρειες όσες γνωρίζουν οι snowclubites. :wink:

Και σ'αυτό το σημείο ήθελα να προσθέσω την ανυπαρξία δεικτών ορίων δρόμου στον δρόμο ανάβασης προς το Χ/Κ στον οποίο -λόγω υπερβολικού χιονιού εκατέρωθεν- οι οδηγοί αναγκαστικά κινούνται ως επί το πλείστον στο κέντρο του δρόμου για να είναι σίγουροι ότι θα μείνουν ... on road! :wink:

Γιούρια! Ντουγρού & μη φοβού!

Πηγα Μαιναλο το σαββατο και εχω να πω τα εξης...(σαββατο)

1) Οταν πηα εριχνε σταβλισιες (πολυ χιονι εννοω)και ο δρομος ηθελε απο καποια στιγμη και μετα αλυσιδες...2 μ3 χιλ απο το ΧΚ...Αυτο που μου αρεσε ηταν οτι καθαριζαν συνεχως τον δρομο και οταν εφυγα δεν ειχε ουτε νοφαδα...κατα τις 2...Ειχε χιονισει αρκετα...

2) διοτι ξερω οτι φετος υπολειτουργει το κεντρο εγω εμεινα αρκετα ικανοποιημενος ειδικα με την ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ που ειναι super dupper....Η βορινη δεν ειχε στροθει αλλα δεν με χαλασε γιατι δεν την κατεβηκα καθολου..

3) το βουνο εχει πολλες δυνατοτητες αρκει να εχει χιονι....

Αποφασισα οτι μονο εκει θα πηγαινω πλεον και τα καλαβρυτα θα ειναι η η καβαντζα..Πιστευω απο του χρονου θα εινα τελειο το βουνο...

Αλεξη σου τηλ να σε ενημερωσω αλλα με προωθησες...ισως παω και τεταρτη..αυριο πρεπει να παω καλαβρυτα για μια δουλεια....εκανα και φοβερη βελτιωση που δεν το περιμενα...

ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ...

Πουδρες? ηταν τελειες και αυτες..αλλα ασχετος ακομα δεν εκανα κατι....

Αυτα τα ολιγα....Συνιχιστε αρκει να γινει μια μικρη ανακαινηση σε lift και πιστες....και ενα sale στην κορυφη δεν θα ηταν καθολου ασχημο....

ViVa GrEeCe!!!! :) :) :)

Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

απλα να προσθεσω οτι εμεισ που ζουμε στην επαρχια μερικα πραγματα τα βλεπουμε διαφορετικοτερα

αντιμετωπιζουμε τετοιες συνθηκες το χειμωνα καθημερινα

εχο παει σε αρκετα χιονοδρομικα ορια δρομου δε εχω δει αλλωστε γιατι να υπαρχουν αφου τα οριζει το τειχος χιονιου.

απλα πρεπει οι οδηγοι να σεβονται ο ενας τον αλλον και ναξερουν οτι αυτος που ανεβαινει εχει παντα προτεραιοτητα και οτι υπαρχει και καποιο οριο ταχυτητας το οποιο οριο ταχυτητας ιδιως χτες κυριακη το ξευτιλισαν μερικοι.

ενω ησαν καπιοι χριστιανοι που περναγαν αλυσιδες περναγε ο αλλος απο διπλα και τον εκανε χαλια

τελος παντων καλα ναμαστε

φιλικα

παιδια καλησπερα .

εκανα και εγω την επισκεψη μου στο μαιναλο.

αρκετα καλο μου φανηκε.

σε σχεση βεβαια με το απαραδεκτο χιον. καλαβρυτων.

ελπιζω να συνεχιστει η χιονοπτωση να κανουμε λιγο freeride ski

Α.Χ.Χ.Μ=Ανένταχτοι Χιονοδρόμοι Χιονοδρομικού Μαινάλου!

www.freeride.gr

ισως παω και τεταρτη..

Αν τελικά πας στείλε πμ, για να συναντηθούμε!

για δες που τη τεταρτη θα βρεθουμε αρκετοι επανω

ο τελευταιος κερναει

λοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ :D:D

Επειδή θα είμαι ο τελευταίος που θα ανέβει στο βουνό το μεσημέρι μήπως να κεράσει ο πρώτος ; Δηλ. ο Κώστας.

ΟΤΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

ΑΛΕΧΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΕΠΑΝΩ

:D:D;):D:D;):lol:

ΦΙΛΙΚΑ

Αύριο όχι, καθώς μία φορά την εβδομάδα κοιμάμαι Άργος.....

Μολις ειδα τα posts...αλλα κλεινουμε την αλλη wwek ραντεβου σιγουρα...

Κλειστός για όλα τα οχήματα ο δρόμος προς το χ/κ. Στην διασταύρωση με τον κεντρικό δρόμο έχει 30cm χιόνι. Όσο ανεβαίνουμε τόσο αυξάνεται και το χιόνι. Τα μηχανήματα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ανοίξουν το δρόμο. Πιστεύεται πως αυτό θα καταστεί δυνατό μέχρι το βράδυ.

Επίσης υπάρχουν ελπίδες να βρεθεί και το χιονοδρομικό κέντρο κάποια στιγμή σήμερα, αφού είναι θαμένο στο χιόνι.

Κρίμα, δεν θα ανέβω σήμερα στο βουνό.....

το θεμα δεν ειναι αν θα ανεβεις

αλλα πως θα κατεβεις :shock::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

παντως αποτι φαινετε μετα τις 17.00 ο δρομος θα ειναι ανοιχτος αλλα μονο για επισκεπτες

εμεις ταχια που λενε και στο χωριο μου

φιλικα

Να ενημερώσω οτι στο χ/κ.Μαινάλου λειτουργούν οι αναβατήρες κανονικά. Δεν μπορεί όμως να πατηθεί η κεντρική πίστα του Αετού (βορεινή) και η Ανατολική. Πατημένες η περιφερειακή και το πλατώ.

Ο δρόμος είναι ανοικτός για όλα τα οχήματα. Αυτή τη στιγμή η χρήση αλυσίδων είναι οριακή.

Ο καιρός πολύ καλός. Περίπου 60-70cm φρέσκο χιόνι στις πίστες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05/02/2005

Καλημέρα,

Θερμοκρασία : -7°C

Συννεφιά

Άπνοια

Κατά διαστήματα λίγη ομίχλη στο τέλος του Αετού.

Ο δρόμος από Καρδαρά είναι καθαρός. Με λίγη προσοχή ανεβαίνουν όλα τα οχήματα.

Από Βυτίνα θέλει οπωσδήποτε αλυσίδες.

Θα λειτουργήσουν όλοι οι αναβατήρες.

Ειχα παει και εγω χθες και θα παω και σαββατο..Χθες ηταν παρα πολυ καλα..

και απο οτι ξερω για ΣΚ θα πατηθει και αλλο μερος του βουνου...

Χτες ήμουν και εγώ στο Μαίναλο και πράγματι ήταν πολύ ωραία.Φαντάζομαι ότι όλος ο κόσμος που βρέθηκε πάνω πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος.

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?