VaG 10 Report post Posted January 10, 2005 Πέμπτη 6 Ιανουαρίου αργία, κόλλησα και παρασκευή παίρνοντας μια μέρα άδεια από τη δουλειά μου και μαζί με το σουκου ανέβηκα ενα τετραήμερο στην αράχωβα με στόχο να περάσω όση περισσότερη ώρα μπορώ στις πλαγιές του Παρνασσού προσπαθώντας να μάθω snowboard..... Οι εντυπώσεις/απόψεις μου εν συντομία: 1. Για να μάθεις πρέπει να ξεκινήσεις σωστά και για να ξεκινήσεις σωστά πρέπει να κάνεις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ κάποιο μάθημα με έναν άνθρωπο που ξέρει. 2. Το snowboard είναι όσο δύσκολο ή όσο εύκολο θέλεις να είναι. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος για την πρόοδο μου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, θεωρούσα ότι θα ήταν πολύ δυσκολότερο να τσουλήσω έστω και λίγα μέτρα μέχρι να σαβουριαστώ. 2. Για να ευχαριστηθείς την εμπειρία δεν θα πρέπει να ταλαιπωρηθείς και να κινδυνεύσεις. Για να συμβεί αυτό χρειάζεσαι καλό εξοπλισμό απαραιτήτως. Και όταν λέω καλό εξοπλισμό εννοώ ρούχα καλής ποιότητας αδιάβροχα διότι ως αρχάριος θα 'σαι περισσότερο ξάπλα πάνω στο χιόνι παρά όρθιος πάνω στη σανίδα, μάσκα θα βοηθήσει πολύ ιδιαίτερα σε κακές καιρικές συνθήκες αλλά πάνω απ' όλα πιστεύω οτί το σημαντικότερο είναι οι μπότες. Εγω που ενοικίασα μπότες πραγματικά ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ. 3. Απαραίτητες είναι οι επιγονατίδες διοτί οι πτώσεις αλλά και το κρύο όταν είσαι γονατισμένος πάνω στο χιόνι επιβαρύνουν τα γόνατα πολύ. 4. Σουκου και αργίες όσο πιο νωρίς φτάσεις στο χιονοδρομικό τόσο καλύτερα διότι διαφορετικά θα ταλαιπωρηθείς πολύ από την κίνηση, τον κόσμο και κυρίως το πάρκινγκ που δε θα βρεις (τουλάχιστον στον Παρνασσό) 5. Snowboard rules! Πραγματικά, η αίσθηση όταν αρχίζεις και τσουλάς και όταν αναπτύσεις ταχύτητα είναι το κάτι "άλλο", ακόμα και όταν φρενάρεις ή στρίβεις είναι άλλη φάση! Quote Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted January 10, 2005 Για το 4, αυτό το ξέρουμε όλοι... Πέρσυ παράκαλαγα κάτι παιδιά να φύγουμε στις 5 και όχι στις 6.30... Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
samis 0 Report post Posted February 2, 2005 Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να παραθέσω της εντυπώσεις απ την πρώτη φορά που έκανα snowboard. To τελευταίο σκ πήγα μαζί με αλλά 60 άτομα του ibizaclub στο ΧΚ. Πηλίου (αυτό το οφείλω στην Λιανα) που τελικά εγώ με άλλα 7 άτομα μείναμε ως την Τρίτη λόγο μικρού αποκλεισμού Απ την πρώτη στιγμή ήξερα ότι αυτό που θα δοκίμαζα ήταν το snowboard. Νοικιάζω τον απαιτούμενο εξοπλισμό και μαζί με άλλους 10 - 15 ξεκινάμε την πρώτη μας κατάβαση με την σανίδα. Εγώ συγκεκριμένα με το που σηκώθηκα και άρχισα να τσουλάω έπεσα μετά από 2 μέτρα. Το πρώτο αουτς . Μετά από πολλές τούμπες και προσπάθειες μπόρεσα να παραμείνω στην σανιδά από εκεί που τελειώνει το baby lift έως το μαγαζάκι ενοικιάσεων του Χρήστου. Το συναίσθημα που ένιωσα δεν μπορώ να το περιγράψω Απλά κ@βλ@....... Έκανα και βραδινό, όπου χτύπησα την λεκάνη μου και δεν μπορούσα να κάτσω 2 μέρες, έκανα την άλλη μέρα, όπου έπαθα μικρή θλάση στον αντίχειρα, αλλά και την Δευτέρα μετά την χιονοθύελλα όπου δεν είχε κανέναν και το χιόνι ήταν τελείως απάτητο. Εκεί ήταν όλα τα λεφτά. Έφτασα σε σημείο να κατεβαίνω χωρίς τούμπα μέχρι εκεί που ξεκινάει το baby lift όπου έπεφτα επίτηδες γιατί δεν έχω μάθει ακόμα να φρενάρω . Χαλάλι όλες οι μελανιές αλλά και θλάσεις που έφερα απ το Πήλιο μαζί μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο απ το καταφύγιο που μας ανέχτηκε τόσες μέρες ( δεν ήμασταν και τόσο ήσυχοι) αλλά και εξυπηρέτησε τόσο καλά. αυτα Quote Share this post Link to post Share on other sites
nanad 101 Report post Posted February 2, 2005 μμμμ.... επειδη ειμαι ανθρωπος που θελει να τα δοκιμαζει ολα (ή σχεδον ολα...) λεω να κανω κι εγω μια αποπειρα. αλλα μαλλον θα ειναι στην Βασιλιτσα που ειναι η Βασιλισσα του snowboard...αν δεν κανω λαθος. ομως θα ηθελα μια υποστηριξη απο τα παιδια απο τον συλλογο, κυριως ψυχολογικη...(πρωτη φορα βλεπεται) :oops: ελπιζω να τα παω καλα (να σημειωσω οτι μου αρεσουν τα αλματακια στο χιονι ακομα και με τα σκι μου....και γενικα οπου τρελα και παιχνιδια, η βασιλω εεε η νανουλα πρωτη) αυτα νανα Quote ...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω... Share this post Link to post Share on other sites
xrisa 5 Report post Posted February 2, 2005 ΝΑΝΑ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΕΡΥΣΙ! ΠΛΑΚΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥΜΠΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ :mrgreen: ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΛΙΦΤ. ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΣΟΥΛΗΜΑ-ΤΟΥΜΠΑ-ΤΣΟΥΛΗΜΑ-ΤΟΥΜΠΑ-ΤΣΟΥΛΗΜΑ-ΤΟΥΜΠΑ-ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΠΑΛΙ ΠΑΝΩ! Quote ζητήται πούδρα κατάλληλη για βιασμό πληροφορίες μόνο με pm Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted February 2, 2005 Ok, τότε να δώσουμε ραντευού στην εκδρομή στην Βασιλίτσα, να δούμε πόσο προχωρήσατε στο snb! Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
VaG 10 Report post Posted February 3, 2005 Καλημέρα, Εγώ πάντως θα επιμείνω σε κάτι που έγραψα στην αρχή: Κάντε ένα μάθημα να σας δείξουν τα βασικά!!! Κάνοντας το μάθημα θα ξέρετε τη θεωρία και από και ύστερα με εξάσκηση θα βρείτε την άκρη και στην πράξη. Εγώ την τέταρτη φορά που πήγα στον παρνασό κατέβαινα με αρκετή άνεση την πλαγιά χωρίς σαβούρα και πόνο, χωρίς μάθημα ακόμα θα έψαχνα να βρω πώς θα φρενάρω και πώς θα στρίψω, μη σας πω ότι ακόμα δεν θα ήξερα ποια είναι η μύτη της σανίδας Χρύσα, τρελό σκουφάκι! Quote Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted February 3, 2005 Αυτό με το μάθημα, το ξέρω, πρέπει να το κάνουν όλοι οι αρχάριοι γιατί έτσι μαθαίνουν πιο γρήγορα. Αλλά οι περισσότεροι προτιμάνε να τα μάθουν... από φίλους Φταίει η τιμή του μαθήματος :?: Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
Firefly 0 Report post Posted February 3, 2005 Το μάθημα παιδιά είναι απαραίτητο. Αλλιώς σου δείχνει ένας δάσκαλος κι αλλίως ο φίλος, που ίσως να μη ξέρει τόσο καλά κι ο ίδιος. Εγώ όταν πρωτοξεκίνησα έκανα 3 μαθήματα το ένα μετά το άλλο και έμαθα αρκετά γρήγορα κ αρκετά εύκολα. Η σαβούρα σαβούρα βέβαια . Vag ήσουν Παρνασσό στις 7/1?! Τι άθλια μέρα...κόσμος, απαίσιος καιρός...έσπασε κι η δεστρα μου... Quote Taste with your eyes Feel with your head And think with your heart... Share this post Link to post Share on other sites
VaG 10 Report post Posted February 3, 2005 Ναι, είχα ανέβει 4ήμερο. Ήταν η δεύτερη φορά που έκανα snowboard, ανεβαίνω μόνος μου με το διθέσιο και μόλις φτάνω πάνω είχε μια χιονοθύελλα και μια ομίχλη που δεν έβλεπα στα 5 μέτρα. Πάει λέω εδώ θα μείνω Αλλά τελικά τα κατάφερα και κατέβηκα έστω και εάν μου πήρε 45 λεπτά!!! Πολύ πλάκα! Κρίμα για τη δέστρα, θα σου πρότεινα Burton, έχουν πάρει όλοι οι φίλοι μου και είναι πολύ ευχαριστημένοι! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Firefly 0 Report post Posted February 3, 2005 Thanks...αλλά λίγο αργά. Αγόρασα ήδη Drake δέστρες και με την ευκαιρία μπότες Northwave...την ευκαιρία να τις δοκιμάσω δεν είχα ακόμη αλλά το πλήρωμα του χρόνου πλησιάζει :wink: :twisted: Απίστευτη η ομίχλη...αναγκάστηκα να κατέβω από τη κορυφή του 3πλου με σπασμένη τη δέστρα χωρίς να βλέπω τίποτα... :? Την υπόλοιπη μέρα την έβγαλα στο σαλέ Quote Taste with your eyes Feel with your head And think with your heart... Share this post Link to post Share on other sites
baron25ol 0 Report post Posted February 4, 2005 Επειδή κι εγώ ήμουν με τον Sami στις αγριολεύκες,να ρωτήσω και 2-3 πραγματάκια:1)Με ποιά σειρά πρέπει να πάρεις τον εξοπλισμό και το προτείνετε;2)Για μαθήματα υπάρχουν σ'όλα τα χιονοδρομικά και τι ώρες;3)Τι είναι οι δέστρες(μάλλον καταλαβαίνω απ'τα συμφραζόμενα,αλλά...)4)Αν γνωρίζετε και τιμές στο περίπου...5)Πότε θα πάμε; Quote Share this post Link to post Share on other sites