Turms 2,565 Report post #1 Posted May 30 για διαφορους λόγους αποφάσισα να πηγαινοέρχομαι στην δουλειά με το ποδήλατο η απόσταση είναι 6 + 6 χλμ, τα 10 περίπου είναι σε ποδηλατοδρόμο, στο πήγαινε ελαφριά κατηφόρα, στην επιστροφή ελαφριά ανηφόρα. Εκτος από την γυμναστική, το είδα k σαν ένα τρόπο να κάνω οικονομία. Από βενζίνη γλυτώνω περίπου 55 ευρώ τον μηνα (τα έξοδα για συντήρηση δεν τα υπολογίζω) κάτι που σημαίνει μια ημερήσια κάρτα ski παραπάνω. Συν τοις άλλοις ο χρόνος που χρειάζομαι είναι ίδιος +/- μερικά λεπτά. Ως εδώ όλα καλά Το πρόβλημα : τι κάνω τον χειμώνα. Γιατί εκεί είναι το ζουμί. με το κρύο δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα, το πρόβλημα μου είναι όταν ο δρόμος θα έχει λίγο η πολύ χιόνι. Ok, αν πέσει κάνα metro χιόνι, δεν το συζητάμε αλλα αυτό θα συμβεί (δυστυχώς) μια στις 1000...το πρόβλημα είναι στα 2-3 εκ. χιόνι Η σκέψη μου είναι να αγοράσω ένα δεύτερο μεταχειρισμένο, k να βάλω λάστιχα με καρφιά ειδικά για χειμώνα + χιόνι Έχεις κανεις εμπειρία σε κάτι τέτοιο? 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
korn 442 Report post #2 Posted May 30 και γιατί να μην αγοράσεις 2 ζάντες με τα λάστιχα που θες αντί για ποδήλατο Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,565 Report post #3 Posted May 30 1. γιατί μιλάμε για μεταχειρισμένο κόστους περίπου 50 ευρώ (βρίσκεις σε δημοπρασίες με λίγο ψάξιμο σε καλή κατάσταση) 2. το σκεπτικό δεν είναι όπως στο αμάξι να κυκλοφορείς όλο τον χειμώνα με τα λάστιχα με τα καρφάκια...παρα μονο όταν πέφτει λίγο χιόνι. Οποτε δεν βολεύει το βγάλε βάλε τα λάστιχα αν έχω ένα ποδήλατο Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,565 Report post #4 Posted May 30 το θέμα είναι όντως με αυτά τα λάστιχα με λίγο χιόνι μπορείς να κανεις normal ποδήλατο? η θα αγοράσω κάνα οικόπεδο? 2 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
korn 442 Report post #5 Posted May 30 εάν μιλάς για 50ε μην το συζητάς αλλα νομίζω ποιο πολλές πληροφορίες θα βρεις σε ξένο forum πριν πολλά χρονια στο χωριο όταν χιόνιζε βγάζαμε τα κουρσακια και κάναμε κανονικά ποδήλατο το μονο θέμα που είχαμε ήταν ότι γέμιζε με χιόνι το φρένο το οποιο και μας δυσκόλευε θυμάμαι ότι κατεβαίναμε την κατηφόρα και για να προχωρήσει κάναμε και πεταλι 😝 πολύ τρελα αλλα ειμασταν 15 χρονων (Με τα δισκόφρενα δεν ξέρω πως θα είναι θα το δοκιμάσω όταν μου δωθει η ευκαιρία ) 2 Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,565 Report post #6 Posted May 30 (edited) κοίταξα ές σε ξένο forum κλπ οι επιλογές είναι δυο η δεύτερο ποδήλατο με λάστιχα με καρφιά για τις περιπτώσεις που έχει χιόνι κλπ, η να βάλω στο κλασικό ποδήλατο πολύ καλά λάστιχα χωρίς όμως καρφιά . Δηλαδή κάτι αντίστοιχο των χειμερινών για τα αυτοκίνητα το κόστος είναι πάνω κάτω στα ίδια λεφτά. Θα το αφήσω μάλλον στην τύχη. Αν βρω καμια καλή περίπτωση μεταχειρισμένο θα το πάρω + τα λάστιχα με καρφιά. Αλλιώς θα πάρω χιονολαστιχα για ποδήλατο αλλα χωρίς καρφιά. Στις αξιολογήσεις όλοι λένε ότι πάνε σε χιόνι k πάγο χωρίς πρόβλημα. Είδωμεν... Όταν έρθει με το καλο η ώρα θα αναφέρω εμπειρίες Edited June 6 by Turms 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,565 Report post #7 Posted June 6 (edited) αν k δεν το περίμενα μου καλοάρεσε τελικά το πήγαινε έλα με το ποδήλατο αν k η επιστροφή είναι 6 χλμ συνεχώς ανηφόρα, k τα τελευταία 500m με την κλίση να αυξάνει, k φτάνοντας σπίτι τα έχω δει όλα, παρόλα αυτά, σήμερα που πήρα το αμάξι ξενέρωσα κάπως το ερώτημα είναι πως θα είναι από σεπτέμβρη k μετά που τα κρυώσει / χαλάσει ο καιρός Edited June 6 by Turms 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,565 Report post #8 Posted June 6 ok 84 χλμ σε 7 μέρες δεν το λες k Giro D Italia αλλα... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
thanasissin 335 Report post #9 Posted June 6 Το ποδηλατο ειναι εθιστικο, βγες για μεγαλυτερες βολτες εστιασε στην προπονηση οχι τοσο στην οικονομια οταν χιονιζει και βρεχει παιρνε αυτοκινητο, τις κρυες μερες του χειμωνα παρε ρουχα τεχνικα ποδηλατικα και βγες στο δρομο σε λιγο καιρο δεν θα σου φτανει το πηγαινελα στη δουλεια, θα ψαχνεις κουρσα να αγορασεις...οχι λαστιχα με καρφια Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,565 Report post #10 Posted June 6 δεν υπάρχει χρόνος ρε συ για μεγαλύτερες βόλτες. Πάντως προς το παρόν η επιστροφή είναι καλή προπόνηση...οι 4κέφαλοι καίγονται στα τελευταία μετρα εγώ περιμένω να χιονίσει να βγω με το ποδήλατο..k γενικά περιμένω τον χειμώνα...με την ζεστη υποφέρω για κούρσα πάντως όπως λες χλωμό...πολλά λεφτά θέλει Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites