Jump to content
Sp

Νέα απάτη στο διαδίκτυο

Recommended Posts

Προσέξτε όσοι πουλάτε διάφορα αντικείμενα μέσω αγγελιών.Εχθές παραλίγο να την "πατήσω".

Έχω βάλει σε αγγελίες κάτι ear pads της Xiaomi ολοκαίνουρια,αχρησιμοποίητα.Μου στέλνει στο viber μήνυμα μια κυρία που ενδιαφερόταν να τα αγοράσει.Μου ζήτησε να της τα στείλω με Boxnow στην Αιτωλοακαρνανία και θα με πλήρωνε μέσω boxnow πριν την αποστολή.Είναι μια υπηρεσία που έχει η εταιρεία απ΄ότι είδα.Της έδωσα το email και μου έστειλε ένα αίτημα αποδοχής πληρωμής από την boxnow.Μέχρι εδώ φαίνονταν όλα καλά.Το εικονίδιο που έγραφε "αποδοχή" δεν πρόσεξα τι url είχε από πίσω και το πάτησα.Με οδήγησε σε μια σελίδα της boxnow που μου έδειχνε τη φωτογραφία των ακουστικών και τα στοιχεία της κυρίας και έπρεπε να πατήσω αποδοχή.Κοίταξα στη γραμμή δ/νσεων του browser και είδα ότι η δ/νση ήταν "https://boxnow.katiallo.pro" (δε θυμάμαι το ακριβες γι΄αυτό έγραψα κατι αλλο,το υπόλοιπο είναι ακριβώς αυτό) με "πονήρεψε" και προσπάθησα,ανεπιτυχώς,να επικοινωνήσω με την boxnow.Δε βρήκα κάποιον να μιλήσω και είπα επιφυλακτικά να το προχωρήσω.Πατώντας αποδοχή άνοιγε άλλη σελίδα που είχε όλες τις Ελληνικές τράπεζες και έπρεπε να επιλέξω ποια τράπεζα έχω.Επιλέγω,τράπεζα και ανοίγει σελίδα ίδιας με της τράπεζας και στα στοιχεία εισόδου αντί να γράφει username όπως της επίσημης σελίδας της τράπεζας,έγραφε "ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ" και από κάτω "ΚΩΔΙΚΌΣ" όπως το γράφω,με τόνο.Φυσικά δεν προχώρησα παρακάτω,φαινόταν η απάτη.Μετά πιο ψύχραιμα είδα ότι το τηλέφωνο της "κυρίας" είχε ουκρανικό νούμερο,+380,βλακεία μου που δεν το είχα δει εξ αρχής,και το domain name "κατιαλλο.pro" είχε δημιουργηθεί στις 13/2/2025...Εννοείται ότι σταμάτησα όποια επικοινωνία και δεν προχώρησα παρακάτω.Είχαν σκοπό να μπουν στον τραπεζικό μου λογ/σμο και με κάποιο τρόπο,ευτυχώς δεν τον έμαθα,θα μου έπαιρναν λεφτά.Και σίγουρα όχι μόνο τα 50€ που ήταν η τιμή πώλησης των ακουστικών.

Προσέξτε πολύ,εγώ έκανα λάθος που δεν επέμεινα να δεχθώ τα λεφτά με κατάθεση σε τράπεζα ή Paypal,Revolut.Απ΄ότι κατάλαβα ψάχνουν για ανίδεους σε νέους τρόπους πληρωμής,και ήμουν ένας από αυτούς,μιας και δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ boxnow με αυτόν τον τρόπο.Μια φορά που είχα πουλήσει κάτι,μου είχαν καταθέσει τα χρήματα στο λογ/σμο μου και μετά τους έστειλα μέσω boxnow το πακέτο.

Τα λαμόγια σε λίγο θα μας κάνουν να μην μπορούμε να πουλήσουμε τίποτα μεταχειρισμένο...

• Like 1
  • Sad 1

ιΚάποια στιγμή μου έστειλε ένας τύπος  ένα μυνημα στο Βαίμπερ και μου ζητούσε να βαθμολογώ ξενοδοχεία έναντι αμοιβής, 10 ευρώ / αξιολόγηση.

Άλλος ήθελε να μου αρπάξει προκαταβολή για την εκμίσθωση ενός διαμερίσματος χωρίς πρώτα να το δώ ή να συναντηθούμε με την πρόφαση οτι λείπει στο εξωτερικό .

Προιόντα και εξοπλισμός outdoor στις γνωστές πλατφόρμες , γνωστών εταιριών -φίρμας , με εκπτώσεις έως και 80%. Όυτε καν τα προσχήματα. Αναφορά στους διαχειριστές αλλά αυτοί δεν είχαν μόνο μια σελίδα , είχαν πυρήνες ψευδούς on-line shops ανα ευρωπαική πρωτεύουσα. Πρόβλημα μεγάλο , σπαμάρισμα συνεχές ... 

....το paypal το έχω συνδέσει με prepaid *, το ΙΒΑΝ  πουθενά , ενώ όταν δίδεται δυνανότητα αντικαταβολής προτιμώ πάνω απ' όλα , είναι και θέμα εξυπηρέτησης , δεν τους ψάχνω τους προμηθευτές...με ψάχνουν και να είστε σίγουροι οτι πάντα με βρίσκουν. 

*τα κόμιστρα  μεταφοράς σε προ-πληρωμένη κάρτα καταργήθηκαν από 01/01/25

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 2

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Με "σκέτο" το IBAN δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.Πολλές εταιρείες έχουν τους IBAN στην ιστοσελίδα τους.Απλώς οι απατεώνες σου στέλνουν μηνύματα με σκοπό να βάλεις τους κωδικούς και τους κωδικούς μιας χρήσης ώστε να κάνουν μεταφορά χρημάτων.

• Like 1

Πάντως , αν και είμαστε ακόμα μακριά από τεχνικής άποψης, κάποια στιγμή θα βρουν τρόπο να σπάσουν κωδικούς γρήγορα. 

Το έχει αναφέρει αυτό για παράδειγμα ένας τεχνικός πληροφορικης σε ένα podcast της Lifo με τα πειράματα που κάνουν με κβαντικούς επεξεργαστές. 

Στα πρώτα θύματα τηλεφωνικής εξαπάτησης θα μπορούσε να ήμασταν και εμείς , γιατί ειμαστε ανυποψίαστοι στις νέες τεχνικές τους εξαπάτησης. 

Και τηλεφωνική εξαπάτηση προσπάθησαν να μου κάνουν με bot , που μου ζήταγε να επικυρώσω μια συναλλαγή - και μάλιστα, προέξτε το αυτό , ήταν με ΕΛΛΗΝΙΚΟ κωδικό τηλεφώνου. Οταν επικοινωνησα με τον provider της τηλεφωνικής , μου είπαν οτι έχουν εντοπίσει το πρόβλημα , ο ίδιος ας πουμε απατεώνας έχει ελληνικά νούμερα και μάλιστα πολλά. Μπλοκ στον αριθμό, αμέσως ακύρωση τηλεφωνικής επικοινωνίας και δεν απαντάμε σε μυνήματα ή να πέρνουμε πίσω τον τηλεφωνιό αριθμό. 

Edited by Χρήστος Μ.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Εδώ πέρσι τον Αύγουστο μου πήραν 400€ περίπου μέσω της booking.com.Έστειλαν μήνυμα από την Booking...Ευτυχώς με αποζημίωσε η εταιρεία..Κι εκεί έφταιγα εγώ,διότι βιάστηκα μη χάσω την ευκαιρία που είχα βρει και έκανα επιβεβαίωση της κάρτας μου...Αλλά η εταιρεία αναγνώρισε ότι ήταν σφάλμα της που επέτρεψε να στείλουν email από το σύστημά τους και μου επέστρεψε τα λεφτά.Αλλιώς θα τα έχανα...Δύο στα Δύο έχω...Την επόμενη φορά δε θα την πατήσω...Για 50€ εχθές παραλίγο να χάσω πολλά περισσότερα...Πάλι καλά που τη γλίτωσα τελευταία στιγμή.

• Confused 1

Μαιλ από το συστημά τους....?!!

Σε λίγο δεν θα εμπιστευόμαστε ούτε το  ειδωλό μας στον καθρέπτι.....

Ναι,είχαν εισβάλλει στο σύστημά τους.Μου ήρθε και από την ιστοσελίδα τους και από το application της booking.Στην αρχή μου έκαναν χρέωση 5€ τα οποία μου επέστρεψαν,έκαναν άλλη μια και τα επέστρεψαν και μετά μου κάνει όλο το ποσό κράτησης και δεν τα επέστρεφε.Εκεί κατάλαβα τι έγινε και τηλ/σα στην τράπεζα.Στο ενδιάμεσο μου ήρθε βεβαίωση ότι πήγαν να πάρουν 800€ από την Κροατία.Η πρώτη χρέωση έγινε από εταιρεία πληρωμών στην Ιρλανδία.Η τράπεζα δε δέχθηκε να ακυρωθεί η συναλλαγή επειδή είχα βάλει τους OTP κωδικούς.Η Booking με αποζημίωσε όταν της έστειλα την έγγραφη απάντηση της τράπεζας.Ενημέρωσα εννοείται και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 

• Sad 1

On 2/15/2025 at 7:10 AM, Sp said:

...προσπάθησα,ανεπιτυχώς,να επικοινωνήσω με την boxnow.Δε βρήκα κάποιον να μιλήσω...

Σημεία των καιρών, αυτά συμβαίνουν την εποχή του "ολα on line".
Η BoxNow αδιαφορεί/κοροϊδεύει  τους πάντες. Τους πελάτες της, την εποπτεύουσα αρχή.
Επρεπε κι εγώ να μιλήσω με κάποιον εκπρόσωπό της. Αφού τελικά βρήκα έναν επιμελώς κρυμμένο αριθμό τηλεφώνου στο site, δεν απάντησε ποτέ.
Ψάχνω στην ΕΕΤΤ  Εχει Διαχείριση καταγγελιών. Αφού γέλασα διαβάζοντας τη διαδικασία (πως να επικοινωνήσεις όταν δεν απαντα κανείς;), αναζητώ την Boxnow και στα στοιχεία (που προφανώς έδωσε η  ίδια στην ΕΕΤΤ) ο αριθμός τηλεφώνου είναι λάθος, λείπει ψηφίο (211100353).
Επειδή το έργο "made in Greece" το έχω δει αμέτρητες φορές και I'm too old for this... που λέι κι ο Danny, έστειλα ένα mail πέντε λέξεων στην εταιρεία χωρίς να περιμένω ότι θα γίνει κάτι. Φυσικά δεν απάντησε κανείς.

116083582_.thumb.png.574b532fb547dc1ec9d4ce020dcf96ce.png

Edited by Pant
  • Like 2

Practice makes perfect

γιαυτο όσοι κάνουμε συναλλαγές ιντερνετικές   έχουμε ενα λογαριασμό μόνο γιαυτες τις συναλλαγές....και τον κινούμε μόνο όταν πρέπει .....

εμένα μου έχουν ζητήσει ΙΒΑΝ και τον έχω δώσει....δε μπορεί κανένας να κάνει τίποτα.....άλλωστε δεν έχει χρήματα και είναι συνδεμένος με συγκεκριμένη κάρτα και άλλο τηλέφωνο που έτσι δε μπορεί να συνδυαστεί με άλλο λογαριασμό που έχω....

με λίγο προσοχή μπορούμε να είμαστε προστατευμενοι.......

On 2/15/2025 at 1:41 PM, Χρήστος Μ. said:

Πάντως , αν και είμαστε ακόμα μακριά από τεχνικής άποψης, κάποια στιγμή θα βρουν τρόπο να σπάσουν κωδικούς γρήγορα. 

Το έχει αναφέρει αυτό για παράδειγμα ένας τεχνικός πληροφορικης σε ένα podcast της Lifo με τα πειράματα που κάνουν με κβαντικούς επεξεργαστές. 

αν γίνει και σπάνε κωδικούς από κάπου πρέπει να πάρουν χρήματα και κάπου να τα πάνε ??πιστεύεις ότι είναι εύκολο να κρύψεις διαδρομή χρήματος που κινείται on line ??? απο ποιους λογαριασμούς θα κοιτάξουν πρώτα ??? το δικό μου με 23 ευρώ η του επιχειρηματια με τα χιλιάρικα  ??? η του αλλου με τα εκατομμυρια ???

μολις θα γίνει αυτό εγώ θα κάνω τις συναλλαγές παραδοσιακά με τη κάρτα από ΑΤΜ σε ΑΤΜ η με μετρητά αφού θα έχω καταργήσει το e banking ...

• Like 1