stef 0 Report post Posted January 24, 2005 Γεια χαρα παιδια. Θα ηθελα μια γνωμη απο τους ειδικους και τις ειδικες... Ειμαι 32, 1.79 υψος, 75 κιλα και αρχισα σκι last year to Μαρτιο.. απο τοτε μου εγινε βασικη εξαρτηση (drugs).. Perisi, telos sezon katevaina tis mple aneta level 4 skier nomizw), μετρια τεχνικη, αυτοδιδακτος.. Αυτη τη στιγμη, μετα απο ενα μαθημα με δασκαλο, και 3 SK full σκι(!) κατεβαινω ανετα τις δυσκολες κοκκινες, το παραληλο μου ειναι αρκετα καλο πιστευω, αν και ακομα ειμαι στις αρχες. A, kai den exw paei akoma se mavri pista... Αρα βαζw τον εαυτο μου τωρα level 5-6: ** Advanced 5: You have begun to venture onto some of the easier red runs on the mountain and, while your turns are getting better and better with every run, you are still using a very small ‘snowplough’ to initiate the turn. This may be frustrating you so if you’ve not taken a lesson for a while then this is the time to invest in further professional instruction. 6: You are growing in confidence and now appreciate the speed and excitement of skiing. You’ve been back for instruction and are practising hard to perfect your parallel technique on the smoother pisted red runs. You may be venturing onto black runs with moguls or checking out the un-pisted terrain at the side of the slope for more of a challenge. ** Exw diko mou exoplismo fetos : Βοοτs : Atomic Race 9 (Flex9) SKI : Atomic C8 1.70, 310 bindings ME tis mbotes eimai ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ, μαλλον οι καλυτερη αγορα που εκανα ποτε... Και τα πεδιλα μου ειναι μια χαρα, αλλα δεν χερω αν θα με βοηθησουν να εξελιχτω και αλλο. Τι λετε ? Σιγουρα με απογειωσαν γρηγορα απο το level4. Θελω να φτασω level [7-entry 8] φετος (Εκει θα σταματησω την εχελιξη μου!..) θα ειμαι οκ με τα C8 (νομιζω ναι αλλα ..?), h πρεπει καποια στιγμη να κοιταχω κατι αναλογο του SX 9 ? Epishs twra pou arxizw kai ligo off-piste / απατητο / πουδρα (ετσι δεν λεγεται ?) δεν νοιωθω 100% σιγουρος με τα C8.. AN εχετε και προτασεις για αλλα πεδιλα, καλοδεχουμενες... Τελος νομιζω οτι μου αρεσει να κανω μεγαλα οκταρια στις πιστες (σλαλομ δε λεγεται αυτο?) αλλα και πολυ μικρα (φιδακι??) αρκετες φορες (με πατημα button edw παντα, καθετα κατω ντουγρου που λεμε ...) Το carving den psiloemperiexetai sta parapanw ? Μονο οtan kanw αποτομη στροφη σε steep κοκκινη, νοιωθω realy τα μαζαιρια μεσα στο χιονι και τον ενα ωμο μου διπλα στη πλαγια .. Ευχαριστω.. Stef Quote Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted January 24, 2005 Φίλε Στέφανε, Κατ'αρχάς από που βρήκες αυτή τη διαβάθμιση επιπέδων? Σε ποιό περιοδικό ή ποιά ιστοσελίδα? Με βάση τα όσα λες πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να κρατήσεις τα C8 φέτος μέχρι το τέλος της season και τότε: 1) Παίρνεις φετινό πέδιλο με πολύ καλή έκπτωση 2) Περιμένεις τη μαζική παραγγελία του συλλόγου ώστε να πάρεις πέδιλο 2006 σε πολύ καλή τιμή Επιφυλάσσομαι για το τι πέδιλο να σου προτείνω καθώς: 1) Κάνεις μόνο παράλληλο ακόμα και δεν έχεις εντρυφήσει έστω και λίγο στο carving 2) Δεν διευκρινίζεις αν στο μέλλον θα σε ενδιαφέρει να πηγαίνεις περισσότερο εκτός ή όχι. 3) Δεν σε έχουμε δει από κοντά και οι καλύτερες εκτιμήσεις και συζητήσεις γίνονται face to face. Οπότε προσπάθησε να μας πετύχεις σε ένα βουνό, να σου λυθούν πολλές απορίες και να βοηθήσουμε και εμείς στο έπακρο. Φιλικά Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
Saltofx 1 Report post Posted January 25, 2005 aa Quote πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι! Share this post Link to post Share on other sites
stef 0 Report post Posted January 25, 2005 Thanks PaniosBanios... Telika θα τα κρατησω φετος, αφου παω πολυ ανετα με αυτα... Το θεμα ειναι οτι εχω μπερδεφτρι λιγο με τους τυπους σκι (τι σκι κανει ο καθενας), αν και νομιζω οτι πανω κατω αρχιζω να καταληγω στο τι μου αρεσει, αλλα δεν ειμαι σιγουρος για την ορολογια του καθε τυπου. Οπωs πχ με το carving pou δεν εχω καταλαβει αν κανω λιγο, αρκετο η καθολου...ΠΧ ενας φιλος μου ειναι level 8+, alla carving den xerw an to xerei σαν ορο, κατεβαινε σαν παραλληλο με κολλητα τα σκι, με πολι σκληρα πεδιλα supercross. Kai egw καπως ετσι παω (αλλα με μικροτερη ταχυτητα ακομα απο τον φιλο μου..) . Δεν χερω λοιπον αν αφτο εχει και carving, pantως στις στροφες δεν λιγυζε το σωμα του υπερβολικα προς το εδαφος... Το site prepei na einai snowrock.com, isws exei ta levels me 1-0.5 βαθμο διαφορα απο το αλλο το δικο σας..? Συχναζω Καλαβρυτα κυριως και Παρνασσο λογω Αθηνας... Στεφ Επισης, οπως σου ειπα ειμαι σε ενα σταδιο που αρχιζω να πηγαινω λιγακι οφ-πιστε (πουδρα), και εκει δεν χερω αν ειναι το πεδιλο οκ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
stef 0 Report post Posted January 25, 2005 @ ΣαλτοΦχ .. Ναι εχεις δικιο, ειναι σκληρουτσικο, αλλα μου ειναι ανετο και flexible, no problem...Thanks Alla kanei και για οφφ ? Η ΟΧΙ ? ..! Just to know our limits.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted January 25, 2005 ΚΑΛΗΜΕΡΑ STEF ΤΟ ΠΕΔΙΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΛΑΚΟ ΠΕΔΙΛΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΟ ΧΙΟΝΙ. ΟΜΩΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ SIDECUT ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ,ΙΣΩΣ ΟΙ ΜΠΟΤΕΣ ΣΟΥ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΚ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΟΥ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ ΑΚΟΜΑ. ΦΙΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (PRO-RAD SKI SHOP) Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
stef 0 Report post Posted January 25, 2005 ok prorad!.. Οι μποτες μου ειναι σουπερ (μαλλον τυχερος ειμουν!), αφου να φανταστεις δεν βγαζω τα κλιπς παρα μονο οταν φτανω πισω στο αμαξι στο παρκινγ.. Μια αλλη πανεπιστιμιακη απορια ... sidecut ennoeis to 15m (radius)? Οταν δηλαδη καποιος γινει πολυ καλος τι sidecut χρειαζεται ? Και τι ενας τελειως αρχαριος? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted January 25, 2005 ΕΝΟΟΥΣΣΑ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΙ ΣΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΟΥ. TO RADIUS ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ TOY SIDECUT ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΔΙΛΟΥ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ Η ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΠΧ ΤΑ SLALOM CARVERS EXOYN RADIUS 11-13 ΑΛΛΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΣΚΙΕΡ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΦΤΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΑ CROSS ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 15-16 ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΚΙΕΡ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ CARVING ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ KATI SE ΜΙΚΡΟ RADIUS. DON´T WORRY H ΕΠΙΛΟΓΗ HTAN ΚΑΛΗ, ΚΑΛΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΙΕΣ! ΔΗΜΗΤΡΗΣ Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 25, 2005 ...και αρχισα σκι last year to Μαρτιο.. ...Θελω να φτασω level [7-entry 8] φετος (Εκει θα σταματησω την εχελιξη μου!..) Όλα αυτά σε ένα χρόνο :?: Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
stef 0 Report post Posted January 25, 2005 ...To carving δεν ειναι dangerous για τα γονατα και τους χιαστους του εξωτερικου ποδιου που περνει το βαρος της στροφης? (σαν το ποδοσφαιρο, μετατοπιση βαρους στο εξω, shkwma και πλαγιασμα εσςτερικου - φτερνας ??) Quote Share this post Link to post Share on other sites
stef 0 Report post Posted January 25, 2005 @ Χρήστος Λάππας " Όλα αυτά σε ένα χρόνο " ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.. ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΣΧΕΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΗΓΕ ΑΥΣΤΡΙΑ 13 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΤΗΣ... ΝΑΙ ΕΠΑΘΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ !!! ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΙΣΧΥΕΙ... Αν καποιος κανει σκι 4 χρονια (πχ 7 φορες το χρονο), και καποιος αλλος παει εξω 15 μερες φουλ με καλο δασκαλο τον εχει αφησει πισω χαλαρα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stef 0 Report post Posted January 25, 2005 κατα τα αλλα ειπα "θελω", οχι οτι θα τα καταφερω κι ολας ! Αλλα εχω εντυπωσιαστει απο την φετινη εξελιξη μου, ποσο μαλλον οταν καποια στιγμη ενοιωθα οτι ειναι ποιο δυσκολο το να φυγεις απο τα LEVEL 4,5 ακομα και απο τοτε που εκανα για πρωτη φορα σκι.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stef 0 Report post Posted February 7, 2005 Επανερχομαι μετα απο αρκετες ωρες σκι... Αρχισα να κατεβαινω και μαυρες πολυ προσεκτικα παντα (πχ Αρτεμις 2), και οχι σε παγομενο χιονι βεβαια... Το καλο ειναι πως τωρα παω ολες τις κοκινες και ανετα και με καποια ταχυτητα.. Το στυλ που τελικα μου αρεσει ειναι ενας συνδιασμος παραλληλο-carving με τα πεδιλα αρκετα κοντα μεταξυ τους, και το βαρος ολο η σχεδον ολο στο εξω ποδι.. Επειδη πλεον τα πραγματα σοβαρεβουν τα C8 μου ειναι ΟΚ, για να εξελιχτω στις μαυρες, η θα αρχισουν να με περιοριζουν ?? Παντως ενα πεδιλο ποθ συγχωρει καλο ειναι εδω.. Τα SL9 μηπως θα μου ταιριαζουν καλυτερα ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 7, 2005 Τα SL9 μηπως θα μου ταιριαζουν καλυτερα ? ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
tex 0 Report post Posted February 7, 2005 Νομίζω παιζει ρολο πως ξεκινας, εμενα μου εδειξαν φιλοι δεν εμαθα να στριβω με V, αλλα σηκωνοντας το αντιστοιχο ποδι, ετσι εξελιχτηκα γρηγορα. Επισης ενα κομματι της ιστοριας ειναι εγκεφαλικο σιγουρα ολοι ξανασκεφτεστε ενα καλο κατεβασμα η ενα λαθος κατεβασμα και διορθωνεστε. Αν αυτο το αρχισεις απο νωρις θα βοηθησει πολυ. Νομιζω η κλιμακα καταταξης του Stef ειναι διαφορετικη απο αυτη του site. Tex Quote Share this post Link to post Share on other sites