Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
talos1

ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΕΣΤΡΑΣ

Recommended Posts

1.85 , 82Κιλα

Το ατομο που σου εκανε service ta atomic Ιασονα βαζει τις δεστρες του στο 17! και οταν carvarει τυχαινει να του ανοιγουν οι δεστρες πυκνα συχνα λογω της δυναμης που βαζει στα σκι (αθλητης στο διαθλο) και ειναι 10 κιλα πιο ελαφρυς απο εμενα...

Οταν "ξεσερνεις" ειναι σπανιο να καταφερεις να τραυματιστεις...

Τοποθετουμαι τη μποτα (μονη της :cry: ) πανω στα σκι και κλωτσαμε ελαφρα ή χτυπαμε με το χερι την ακρη της μποτας για να δειτε εαν θα ελευθερωσει το μπροστινο μερος...

Τοποθετουμαι τη μποτα (μονη της :cry: ) πανω στα σκι και κλωτσαμε ελαφρα ή χτυπαμε με το χερι την ακρη της μποτας για να δειτε εαν θα ελευθερωσει το μπροστινο μερος...

Thanks Nickel. Ki imouna etoimos na rikso poly ksilo :cry:

Eγω ειμαι 108 κιλα και 1,79 και εχω τις μποτες μου στο 6 (μετριο επιπεδο σκιερ). Δεν εχουν ποτε λυθει μονες τους , αλλα σε οσες περιπτωσεις χρειαστηκε να λυσουν, το σοκ ηταν πολυ μικρο, λυσαν σαν μαγια. Στις στροφες μου βαζω αρκετο βαρος.

Πηγα λοιπον να βρω καμμια φορμουλα στο διαδικτυο, να επιβεβαιωσει οτι η ρυθμιση μου ειναι σωστη...

Ριξτε μια ματια στον ακολουθο πινακα, και διαβαστε προσεκτικα ολες τις σημειωσεις:

http://www.terrymorse.com/ski/din.html

Εχουμε και λεμε:

1)Βαρος >210 lbs Skier Code M

2)Υψος μεταξυ 167-178 (πρεπει ναχω κοντυνει κανα-δυο ποντους απο τοτε που εβγαλα ταυτοτητα στο γυμνασιο) Skier Code K

3) Διαλεγουμε Κ

4) Μια γραμμη παρακατω λογω μετριοτητος (το Κ ειναι για αρχαριους ντεε..) διαλεγουμε L.

5) Α και μια γραμμη απανω λογω ηλικιας (52 Σεπτεμβριων) πισω στο Κ (αμα γερασεις ξεμωραινεσαι...)

6) Μεγεθος μποτας (μπα, καινουριο ειναι αυτο:shock: anyway 338 mm, K στα 338 μας δινει 4,75. Μαλιστα...

4,75;;;;

Παω να μετρηθω μπας και ψηλωσω....

Φιλικα

ΜακηςΜ

Υ.Γ. για πεστε μας εσεις τι αποτελεσματα ειχατε; Μου εκανε εντυπωση η προσαρμογη για το μεγεθος της μποτας, οσο μεγαλυτερη τοσο μικροτερη δυναμη επιτρεπεται να κραταει τη δεστρα για να μεινει σταθερη η ροπη στο γονατο. Για σκεφθειτε...

Γρηγορη αυτο σκεφτομουν και εγω..... :shock::shock::evil::cry::cry:

Στο πλαι κλοτσαμε η μπροστα και πισω?

ViVa GrEeCe!!!! :) :) :)

Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

ΥΣ: Είσαι ο πρώτος άνθρωπος που γράφει το όνομά μου σωστά..! Ιάσων με "Ω" και Ιάσονας με "Ο". Εύγε!!! :P

:shock::shock::evil::cry::cry::cry::cry::(:X:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P

Παναγιώτη μπράβο το παιδί ζούσε ένα προσωπικό δράμα χρόνια

Πάντως ποτέ δεν έχω δει καινούργια δέστρα να ανοίγει χωρίς λόγο ρυθμισμένη στο 5-5.5 όσα και να είναι τα κιλά

Να υποθέσω ότι ήταν λίγο ανοιχτές για σένα και εάν τις έκλεινες λίγο θα δεν θα έβγαιναν ποτέ :?:

Κάνεις χιούμορ τώρα ή προσπαθείς να μείνεις "στο ψηλότερο σκαλί των posts"..;

Σε ποιόν αναφέρεσαι;

I know, απλά ρωτάω το Μιχάλη σε ποιόν αναφέρεται όταν λέει: "Να υποθέσω ότι ήταν λίγο ανοιχτές για σένα και εάν τις έκλεινες λίγο θα δεν θα έβγαιναν ποτέ :?: "

Eννοώ ότι δεν έχω δει ποτέ καινούργια δέστρα ρυθμισμένη στο 5.5 να βγαίνει χωρίς λόγο αλλά έχω δει καινούργια δέστρα όταν ανταλλάζουμε πέδιλα να βγαίνει χωρίς λόγο απλά γιατί θέλει ρύθμιση όχι η σκληρότητα αλλά το μήκος

Οι μπότες έχουν διαφορετικό μήκος και ενώ κλειδώνει με την μία στην πρώτη στροφή ανοίγει

Πιθανολογώ ότι αυτό έγινε και στο Παναγιώτη (Nickel-orange sifounas)

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Λοιπον στο site που λεει ο ΜακηςΜ (αφου μου το εξηγησε ο ιδιος) δινει προτεινομενη ρυθμιση δεστρας 8-9 οπως το εχω...

Αρα θα προτεινα να το επισκεφτειτε και να συγκρινετε λιγο με τη δικη σας ρυθμιση, εαν εχετε αποριες στειλτε pm στο Μακη :twisted:

Nickel ευχαριστω για τη διαφημηση, ως στιγμην δεν τσιμπησε κανεις.

Καθως ρωτωντας πας στην πολη, ξανακυταξα τις συζητησεις για ρυθμιση δεστρας και βρηκα ενα link εφαμιλλο του προηγουμενου στα αποτελεσματα, αλλα λιγο πιο step-by-step στην διαδικασια (ξεχωριζει και παιδια). Δυστυχως θαφτηκε..

Και επειδη καπου ειδα τον ΜΙΚ (η μηπως δεν ηταν ο ΜΙΚ..) να παραπονιεται οτι δεν παραθετουμε συνδεσμους (links κατα την ελληνοβαρβαρικη) το εβαλα μετα απο αιτηση και στους συνδεσμους...

http://www.snowclub.gr/modules.php?name=We...p=visit&lid=278

η απ'ευθειας

http://home.online.no/~stigbye/skiing/equi...-setting-1.html

Φιλικα

ΜακηςΜ

Το διάβασα το link και μου βγάζει ότι πρέπει να έχω την ρύθμιση στο 8,25. Βασικά αυτό είναι λανθασμένο, γιατί κάτω απο 9 έχω πρόβλημα, οπότε νομίζω ότι δεν είναι και τόσο ακριβής η διαδικασία που προτείνεται στο παραπάνω site.

Κατω απο 9 εχεις προβλημα?

ποσα κιλα εισαι batucada? ποσο χρονων ειναι τα σκι σου? πια δεστρα εχεις?

Πολύ βολικά τα charts θα έλεγα. Εγώ εξαρχής στα φετινά πέδιλα (Fischer RX8, Δέστρα FS11) είχα DIN=6.5.

Σύμφωνα με τα διαγράμματα (75 κιλά -πάχυνα στη ρημάδα την Αγγλία-, 1.:lol: ύψος, 314 μήκος μπότας, Advanced Skier, Age 24) θα έπρεπε να έχω τη δέστρα στο 6.

Καθώς τελευταία με τα απάτητα και τις "πούδρες" έχω αρκετές πτώσεις και το πέδιλο δεν απελευθερώνει τόσο συχνά όσο θα ήθελα, καιρός είναι να το κατεβάσω στο 6.

Φιλικά

Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ

Παναγιώτης

Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

Οι δεστρες ρυθμιζουν και στο μπροστινο μερος και το πισω μερος,

Προσωπικα για τα κιλα μου (83) , 1,85 υψος και για το επιπεδο μου εχω στα πισω μερη 9 και στα μπροστινα 7,5.

Αλλη δυναμη ασκεις στις πισω για να σε ελευθερωσουν (καθετη)* και αλλη στις μπροστινες (οριζοντια) , επειδη η οριζοντια δυναμη εξαρταται πολυ απο τον εσω και εξω πλαγιο στο γονατο δε μπορει να συγκριθει σε πιεση με τη καθετη, αρα για να μην βρεθω (κτυπα ξυλο) με κανα χιαστο σμπαραλια ειναι ρυθμισμενες χαμηλοτερα οι μπροστινες.

Θα προτεινα να κανεις το ιδιο, βαλε το πισω στο 7 και τα μπροστινα στο 6, ειναι ασφαλης μιας και δεν εχεις αρχισει να carvareis (καινουριο ρημα)...

tragiko lathos

oi destres rithmizodai me ta idia din brosta pisw

teleia kai pavla