talos1 0 Report post Posted February 11, 2005 Επειδή πρόσφατα αγόρασα εξοπλισμό και μόλις διαπίστωσα οτι οι δυο δεστρες δεν είναι ομοιόμορφα ρυθμισμένες, θα ήθελα να ρώτήσω με ποιό κριτήριο ρυθμίζονται?. Πως δηλ θα υπολογίσω σε ποιό αριθμό θα πρέπει να ρυθμίσω τις δεστρες? Quote Share this post Link to post Share on other sites
stef 0 Report post Posted February 11, 2005 κιλα και υψος ? Αν εννοεις το calibration, koitas to μηκος της μποτας σου (πχ 34 εκατοστα) και στο πεδιλο τα νουμερα πρεπει να ειναι στο ιδιο. (το κεντρο της μποτας να ειναι στο ισιο σημειο με αυτο του σκι..) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aeras 138 Report post Posted February 11, 2005 Επειδή πρόσφατα αγόρασα εξοπλισμό και μόλις διαπίστωσα οτι οι δυο δεστρες δεν είναι ομοιόμορφα ρυθμισμένες, θα ήθελα να ρώτήσω με ποιό κριτήριο ρυθμίζονται?. Πως δηλ θα υπολογίσω σε ποιό αριθμό θα πρέπει να ρυθμίσω τις δεστρες? Πες μας 1. Πόσα κιλά είσαι ? 2. Σε τι επιπεδο σκι είσαι ? ΥΓ. Για το επίπεδο υπαρχει σε αυτην την ενότητα το σχετικό ποστ με την βαθμολογία Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted February 11, 2005 ΚΑΛΗΜΕΡΑ TALOS 1 ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ,ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. Η ΚΑΘΕ ΔΕΣΤΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΡΥΘΜΙΣΗ. Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
talos1 0 Report post Posted February 11, 2005 Στο μαγαζί ο υπάλληλος μου είχε πει κάτι πολύ απλο: Το βάρος σου το διαιρείς δια 10 και το νούμερο που προκύπτει είναι αυτό που ρυθμίζεις τη δέστρα. Δεν ξέρω αν έλαβε υπόψιν το επίπεδό μου που του το είχα περιγράψει. Οι δέστρες όμως η μία ήταν στο 8 και η άλλη στο 7 Η δέστρα είναι motion LT easy step, και το βάρος μου είναι 82 kg, ύψος 180 περίπου και επίπεδο 4 ίσως 4-5. Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted February 11, 2005 Η ρύθμιση που θα τις βάλεις πρέπει να είναι ανάμεσα στο 7 με 8 (για τις volkl motion που έχεις). Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
stef 0 Report post Posted February 11, 2005 Στο μαγαζί ο υπάλληλος μου είχε πει κάτι πολύ απλο: Το βάρος σου το διαιρείς δια 10 και το νούμερο που προκύπτει είναι αυτό που ρυθμίζεις τη δέστρα. Δεν ξέρω αν έλαβε υπόψιν το επίπεδό μου που του το είχα περιγράψει. Οι δέστρες όμως η μία ήταν στο 8 και η άλλη στο 7 ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟ... ΓΕΝΙΚΑ : ΡΥΘΜΙΣΗ = (βαρος-20)/10. 6.2 FOR YOU IN THEORY και αν θες το κεφαλι σου ησυχο... Απο κει και περα παιζει ρολο και ο καθε εξοπλισμος καθος και το LEVEL (7,8 κανει για levels πανω απο 6-7 I think, αλλα παντα μπορει να φας σαβουρδα και σε αυτα τα settings ΜΠΟΡΕΙΣ να παθεις ζημια ..) ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΤΑΣ ... http://home.online.no/~stigbye/skiing/equi...g-1_step-1.html ΠΧ ΜΕ ΜΗΚΟΣ 331mm + (level advanced) εισαι στο 6 kati ΜΕ ΜΗΚΟΣ 270mm (level advanced) εισαι στο 7-8... ΟΠΟΤΕ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΖΕΙΣ 7-8, ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ (SAFER) 6.2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
talos1 0 Report post Posted February 11, 2005 Η ενημέρωσή σας ήταν τέλεια. Ευχαριστώ πολύ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aeras 138 Report post Posted February 11, 2005 Η δέστρα είναι motion LT easy step, και το βάρος μου είναι 82 kg, ύψος 180 περίπου και επίπεδο 4 ίσως 4-5. Στο 7 είσαι ΟΚ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 11, 2005 Οι δεστρες ρυθμιζουν και στο μπροστινο μερος και το πισω μερος, Προσωπικα για τα κιλα μου (83) , 1,85 υψος και για το επιπεδο μου εχω στα πισω μερη 9 και στα μπροστινα 7,5. Αλλη δυναμη ασκεις στις πισω για να σε ελευθερωσουν (καθετη)* και αλλη στις μπροστινες (οριζοντια) , επειδη η οριζοντια δυναμη εξαρταται πολυ απο τον εσω και εξω πλαγιο στο γονατο δε μπορει να συγκριθει σε πιεση με τη καθετη, αρα για να μην βρεθω (κτυπα ξυλο) με κανα χιαστο σμπαραλια ειναι ρυθμισμενες χαμηλοτερα οι μπροστινες. Θα προτεινα να κανεις το ιδιο, βαλε το πισω στο 7 και τα μπροστινα στο 6, ειναι ασφαλης μιας και δεν εχεις αρχισει να carvareis (καινουριο ρημα)... Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted February 11, 2005 Στο μαγαζί ο υπάλληλος μου είχε πει κάτι πολύ απλο: Το βάρος σου το διαιρείς δια 10 και το νούμερο που προκύπτει είναι αυτό που ρυθμίζεις τη δέστρα. Δεν ξέρω αν έλαβε υπόψιν το επίπεδό μου που του το είχα περιγράψει. Οι δέστρες όμως η μία ήταν στο 8 και η άλλη στο 7Η δέστρα είναι motion LT easy step, και το βάρος μου είναι 82 kg, ύψος 180 περίπου και επίπεδο 4 ίσως 4-5. Εμενα στο ιδιο καταστημα μου ειπαν για τις ιδιες δεστρες,πως ο αντιπροσωπος της Marker τους ενημερωσε να τις ρυθμιζουν διαιρωντας τα κιλα με το 12.. :roll: Εγω παντως τις εβαλα στο 8,οπως εβαζα ολες μου τις δεστρες ως τωρα. Νομιζω πως για τα κιλα σου και το επιπεδο σου,πανω απο 7 ειναι πολυ.. Οποτε 6(καλυτερα)-7 λεω κι εγω :wink: Quote Share this post Link to post Share on other sites
talos1 0 Report post Posted February 13, 2005 Τη ρύθμισα στο 6,5 Ο.Κ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted February 14, 2005 Τη ρύθμισα στο 6,5 Ο.Κ. OK Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
tktis 24 Report post Posted February 14, 2005 Όταν κάνεις service τις δέστρες τις πειράζεις? Θέλουν καθάρισμα και λάδωμα? Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted February 14, 2005 ΚΑΛΗΜΕΡΑ TALOS 1 ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ,ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. Η ΚΑΘΕ ΔΕΣΤΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΡΥΘΜΙΣΗ. Φιλε pro-rad οι συγκεκριμενοι δεν ξερουν πως να τις περασουν :cry: ,ποσο μαλλον πως να τις ρυθμισουν.Και αντε καλα εγω που το πηρα χαμπαρι και το ειπα και στο talos,με τους υπολοιπους που εχουν αγορασει απο εκει και εχουν λαθος τοποθετημενη δεστρα τι γινεται??? :roll: Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 14, 2005 Φωνάξτε τον Tilt να σας πει τι έπαθε με αυτό το πρόβλημα Ενα θέμα που προκύπτει είναι η παλιές δέστρες και πόσο εμπιστοσύνη τους έχεις...μιας και είμαι σίγουρος ότι κανένας ή σχεδόν κανένας δεν τις συντηρεί τυπικά Εγώ λασκάρω μισό ανά χρόνο και στην αρχή της χρονιά τις ταράζω στις κλωτσιές να δω αν δουλευουν ακόμα τα release. Αν δείξει καλή συμεριφορά τα αφήνω αν βγαίνει με τη μια θα έσφιγκα αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα. Παιδιά παρά τις ολόσωστες υποδείξεις παρόλο που θα έπρεπε να τις 'εχω στο 6.5 περήφανα τις έχω στο 5 προκειμένου νε βγει το πέδιλο μια φορά το χρόνο ενώ δεν πρέπει αλλά ποτε ο αγαπητός μου χιαστός. Λάθος μου αλλά νομίζω λογικό μιας και έχω μανία χιαστίτιδας Έχω βαρεθεί να βλέπω παιδιά στο νοσοκομείο από λάθος ρύθμιση ή κακοσυντηρημένη ή λάθος τοποθετημένη δέστρα και ...τα υπόλοιπα στην υπογραφή Τις κλωτσιές τις προτείνω σε κάθε καινούργιο πέδιλο γιατί πολλά ήταν ρυθμισμένα στο 4 αλλά δεν βγήκαν όταν έπρεπε και να οι εγχειρήσεις Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 14, 2005 Και πιάστε και τα νοικισμένα στη συζήτηση αν και ποτέ δεν έχω δει κάποιον επαγγελματία να μη προσέχει τα πέδιλα που νοικιάζει σε αυτό το θέμα(νοίκαζα χρόοοονια) Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Treleo 0 Report post Posted February 14, 2005 Θα προτείνω και εγώ την λύση και δοκιμή με κλωτσιές... έχω μακρά πείρα με παλιές δέστρες και εκτός το καθιερωμένο γρασάρισμα και συντήρηση που πρέπει να γίνεται, χρειάζονται και τις κλωτσιές τους, έτσι για να δείτε οτι δουλεύουν πότε, πότε... :wink: Quote 2 FAST 4 U ΠΟΥΔΡΑ, ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ..! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 14, 2005 Και επίσης όταν ανταλλάζουμε πέδιλα μεταξύ μας κλωτσιές γιατί το να φας τούμπα στην ουρά του λιφτ επειδή βγήκαν και τα δυο σκι έχει πολύ πλάκα(για τους άλλους) ΚΛΩΤΣΙΕΣ=SAFETY KΛΩΤΣΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
xrisa 5 Report post Posted February 14, 2005 ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΜΑ ΝΟΙΚΙΑΖΩ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΣΤΡΕΣ ΣΤΟ 4. ΚΑΙ ΕΓΩ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚ, ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΛΟ ΠΑΡΑ Ο ΧΙΑΣΤΟΣ :wink: ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΙΣ ΝΟΙΚΙΑΡΙΚΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΛΟΤΣΙΑ! Quote ζητήται πούδρα κατάλληλη για βιασμό πληροφορίες μόνο με pm Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 14, 2005 Ta atomic του Ιασονα μου βγηκαν στην ευθεια χωρις χιλιομετρα και συνεχισα με το ενα σκι, οι πολυ χαλαρες δεστρες δε σημαινει οτι θα σωσουν το χιαστο σου, γιατι και οι απροσμενες πτωσεις μπορει να γινουν πολυ επωδυνες, ειδικα οταν εισαι με πολυ λιγα χιλιομετρα και οι δεστρες δε δεχτουν την αναλογη δυναμη για να σε ελευθερωσουν... Στο να γλιτωσεις το χιαστο σου σημαντικο ρολο παιζει η θεση που θα πεσεις παντα εξω απο τα σκι σου και πισω , εαν πεσεις μεσα και μπροστα ατυχησες, εαν πεσεις μεσα και πισω θα παθεις λιγοτερη ζημια αλλα θα πονεσεις σιγουρα, εαν πεσεις με χιλιομετρα το πιο πιθανο ειναι να ξεκουμπωσουν τα σκι σου και να γλυτωσεις με ενα δυνατο τρανταγμα εαν πεσεις με λιγα παιζεται... Ο μεγαλυτερος κινδυνος για τους αρχαριους ειναι το σταυρωμα των σκι εαν φτασει στο σημειο να σταυρωσουν μεχρι τις δεστρες τοτε ειναι σιγουρο οτι η πτωση θα ειναι αρκετα επωδυνη... Μετα το τελος της χειμερινης περιοδου καλο ειναι οι δεστρες να χαλαρωνουν για να μη μενει το ελατηριο τους τεντωμενο(συνηθως το ξεχναω). Προσοχη στους φιλους που ανεβαζετε στο βουνο για να τους δειξετε και παντα να δινεται ιδιαιτερη προσοχη στον εξοπλισμο σας... Quote Share this post Link to post Share on other sites
goulpan 0 Report post Posted February 15, 2005 Οταν λετε κλωτσιες τι ακριβως εννοειτε ρε παιδια? Που κλωτσαμε και με ποιο σκοπο? Βοηθειστε κι εμας τους ασχετους που μολις πηραμε πεδιλα :oops: :oops: :oops: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted February 15, 2005 Ta atomic του Ιασονα μου βγηκαν στην ευθεια χωρις χιλιομετρα και συνεχισα με το ενα σκι, οι πολυ χαλαρες δεστρες δε σημαινει οτι θα σωσουν το χιαστο σου, γιατι και οι απροσμενες πτωσεις μπορει να γινουν πολυ επωδυνες, ειδικα οταν εισαι με πολυ λιγα χιλιομετρα και οι δεστρες δε δεχτουν την αναλογη δυναμη για να σε ελευθερωσουν... Δεδομένου οτι σκληρό πέδιλο το φοράει κάποιος που βάζει αρκετή δύναμη --> ξέρει σχετικά καλό σκι --> που και που θα πάει γκαζωτός, θα έπρεπε να έχω τις δέστρες μου πιο σφικτές. Προτιμώ όμως να τις έχω στο 5.5 μιας και έχω εμπιστοσύνη στην ισορροπία μου και δεν πάω (συνήθως) πιο γρήγορα απ'όσο νιώθω οτι το "έχω" (τί να κάνουμε, είμαι λίγο συντηριτικός ). Παρ'όλα αυτά αρκετές φορές εκεί που προσπαθώ να κάνω carving (αυτό το άθλιο επίτευμα της τεχνολογίας ), ξεσέρνουν τα σκι και σέρνομαι στο χιόνι χωρίς να ανοίγουν οι δέστρες (9/10 φορές). Στη κακιά στιγμή θα τη γλιτώσω όμως, πιστεύω... Επίσης, είμαι 1.72 και 65 κιλά και είσαι (απ'οτι σε έκοψα) γύρω στο 1.85 και 70-80 κιλά (sorry αν σε προσβάλλω :mrgreen: )... Είπαμε χαλαρές, όχι τόσο χαλαρές!! Αν για το δικό μου βάρος είναι χαλαρές, τότε για εσένα θα είναι bump και τούμπα. ΥΣ: Είσαι ο πρώτος άνθρωπος που γράφει το όνομά μου σωστά..! Ιάσων με "Ω" και Ιάσονας με "Ο". Εύγε!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 15, 2005 ΥΣ: Είσαι ο πρώτος άνθρωπος που γράφει το όνομά μου σωστά..! Ιάσων με "Ω" και Ιάσονας με "Ο". Εύγε!!! 80 Παναγιώτη μπράβο το παιδί ζούσε ένα προσωπικό δράμα χρόνια Πάντως ποτέ δεν έχω δει καινούργια δέστρα να ανοίγει χωρίς λόγο ρυθμισμένη στο 5-5.5 όσα και να είναι τα κιλά Να υποθέσω ότι ήταν λίγο ανοιχτές για σένα και εάν τις έκλεινες λίγο θα δεν θα έβγαιναν ποτέ :?: Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Spiderman 2 Report post Posted February 15, 2005 Παιδιά 2 διευκρινήσεις.... 1ον.Ξεκαθαρίστε που και πως κλωτσάμε τι, να μην αρχίσουμε τις μ.......ς και μας περνάνε στα Χιονοδρομικά για καθυστερημένα.... :? 2ον.Οταν λέμε "στο τέλος της σεζόν χαλαρώνουμε τελείως τα ελατήρια" εννοούμε τα ρυθμίζουμε στο 1 :?: :?: Quote With great mountains, comes great skiing! Share this post Link to post Share on other sites