Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
zap2000gr

Πρόβλημα δέστρα---Help

Recommended Posts

Εν συντομεία:

ύψος 189

βάρος 100kg

lvl 5

σκι rossi B2 182, axial 120pro

Οι δέστρες τρυπηθηκαν με μπότα Rossi μέγεθος 29.5 (335 mm) και έκανα πρώτη φορά με αυτές. Μέχρι εκεί καλά. Το πακέτο το έφαγα τη μέρα που είπα να αλλάξω μπότα, μία πιο σκληρή (την παλιά μου) μέγεθος 29 και μικρότερη κατά 5mm στο μήκος. Δηλαδή η γραμμούλα του κέντρου της πηγαίνει 5 χιλιοστά πιο μπροστά από την γραμμούλα του σκι. Αποτέλεσμα στο βουνό: Στην πίστα, ένιωθα σαν να οδηγούσα μηχανή και καθόμουνα πάνω στο τιμόνι . Την ουρά δεν μπορούσα να την ελέγξω με τίποτα και συνεχώς ένιωθα να την σέρνω πίσω μου. Μιλάμε για δραματική διαφορά, λες και φόρεσα άλλα σκι. Μιλάμε για ελεινή αίσθηση. Ο MIK που ήταν μαζί μου, μου είπε ότι μάλλον φταίει η γεωμετρία της μπότας και ότι φταίει η ρύθμισή της. Επίσης ότι το πέδιλο είναι τρυπημένο πολύ μπροστά και μάλστα μου έδειξε τα δικά του (ίδιο σκι) με την δέστρα τρυπημένη αρκετά πιο πίσω από την γραμμή του κέντρου βάρους.

SOS, τι να κάνω? Να πάω να ξανατρυπήσω πιο πίσω?(τυλάχιστον την μπροστινή δέστρα) Ή να πάω να βάλω ένα plate? Ή τίποτα άλλο?

Τι έγινε ρε παιδιά ?

Τελικα, οσο ζει κανεις μαθαινει. Εγω παραπονιεμαι σε οποιον δεν βαριεται να μ' ακουει οτι τα σκι μου στριβουν πολυ δυσκολα και με αρκετο ντεραπαζ. Βεβαια δεν ειναι carving, 98-72-92... :shock:

Λοιπον διαβαζοντας αυτες τις καταχωρησεις εβαλα την μποτα μου πανω στο σκι και η γραμμη της μποτας ειναι 9 mm ΠΙΣΩ απο την γραμη ΚΒ του σκι. Ερωτησεις:

α) Ειναι τα 9 mm σημαντικο;

β) Τι να κανω (plate; θα βοηθαγε και στο στριψιμο- να ξανατρυπισω το εμπρος μερος της δεστρας; εχω περιθωριο γιατι ειμαι στο τελευταιο σκαλι Νο. 46 1/3)

Αν και ψηνομαι για καινουρια σκι, αυτα θα τα κρατησω για rock skis (οταν εμφανιζονται τα βραχια).

Ελπιζω να μας δωσουν οι γνωστες τα φωτα τους.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ωραία, έχουμε εμπειρία του πόσο σ###ά είναι τα σκι όταν η δέστρα είναι πιο μπροστά. Τώρα μένει να βρεθεί κάποιος που έχει την δέστρα πιο πίσω και να μας πει αν είναι το ίδιο σ###ά. Θέλω να είμαι σίγουρος πριν ξαναπάω για τρύπημα. Αν και υποψιάζομαι ότι το να είναι πιο πίσω δεν έχει τόσο χάλια αποτέλεσμα όσο όταν είναι πιο μπροστά.

Τι έγινε ρε παιδιά ?

Μην κανεις το λάθος να ξανατρυπήσεις γιατί θα αδυνατίσεις αρκετά το σώμα του πέδιλου. Αν μπορεί να μπει plate είναι καλή λύση.

Τα 9mm δεν είναι σημαντικά. Οταν η μπότα βρίσκετε πίσω απο το κέντρο βάρους τότε το πέδιλο συμπεριφέρεται καλύτερα στο απάτητο, όταν είναι πιο μπροστά τοτε το πέδιλο οδηγείται πιο εύκολα και βοηθάει στην πίστα. Αλλά και πάλι τα 9mm δεν είναι και τόσο σημαντικά στην συμπεριφορά του πέδιλου. Κάπου είχα διαβάσει ότι οι διαφορές αρχίζουν απο τρεις πόντους και πάνω και πάντα σε σχέση με το ύψος του πέδιλου και την διάσταση της μπότας. Έδινε και έναν τύπο υπολογισμού. Θα ψάξω να το βρω και θα σας το στείλω.

Τελικα, 3 γνωστες που μιλησα σημερα μου ειπαν τα ιδια, δεν αξιζει ο κοπος και η διαφορα δεν ειναι σημαντικη.

Καλυτερα να επνδυσω τα λεφτα σε κανα μαθημα να βελτιωσω την τεχνικη μου.

Παντως οντως μια εμπνευση ειναι επικινδυνη...

Μάκη μου πριν κανεις την επενδυση σου σε μαθηματα κανε μια επενδυση σε σκι!

98-72-92
οτι και να κανεις με τετοιες αναλογιες που εχουν τα σκι σου ειναι μονο για τις πετρες οπως ειπες...

Εισαι και ατυχος βρε "παιδι μου" (εχμ), 2 φορες σου εχω ανεβασει σκι να δοκιμασεις τα carving αλλά με τετοια ατυχια την επομενη βλεπω να λιωνει το χιονι :cry:

Εν συντομεία:  

ύψος 189

βάρος 100kg

lvl 5

σκι rossi B2 182, axial 120pro

Οι δέστρες τρυπηθηκαν με μπότα Rossi  μέγεθος 29.5 (335 mm) και έκανα πρώτη φορά με αυτές. Μέχρι εκεί καλά. Το πακέτο το έφαγα τη μέρα που είπα να αλλάξω μπότα, μία πιο σκληρή (την παλιά μου) μέγεθος 29 και μικρότερη κατά 5mm στο μήκος. Δηλαδή η γραμμούλα του κέντρου της πηγαίνει 5 χιλιοστά πιο μπροστά από την γραμμούλα του σκι. Αποτέλεσμα στο βουνό: Στην πίστα, ένιωθα σαν να οδηγούσα μηχανή και καθόμουνα πάνω στο τιμόνι . Την ουρά δεν μπορούσα να την ελέγξω με τίποτα και συνεχώς ένιωθα να την σέρνω πίσω μου. Μιλάμε για δραματική διαφορά, λες και φόρεσα άλλα σκι. Μιλάμε για ελεινή αίσθηση. SOS, τι να κάνω? Να πάω να ξανατρυπήσω πιο πίσω?(τυλάχιστον την μπροστινή δέστρα) Ή να πάω να βάλω ένα plate? Ή τίποτα άλλο?

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ZAP

ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΠΟΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΙΟΝΙ? ΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΣΤΡΙΨΙΜΟ

ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΡΥΠΗΣΕΙ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΡΙΒΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΚΟΛΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΥΠΗΜΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΤΡΥΠΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΕΔΙΛΑ ΣΟΥ.

ΕΠΙΣΗΣ ΤΡΥΠΗΜΑ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΣΕ FREERIDE ΠΕΔΙΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΕΔΙΛΟ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΌΛΟΚΛΗΡΟΥ BIG MOUNTAIN ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ON-OFF.

www.LINESKIS.com