Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Αφού περάσαμε καλά στην Βασιλίτσα το Σάββατο, την επομένη ξεκινήσαμε για το Φαλακρό στην Δράμα.

Εγώ ο Στουμπάι, ο (πολυφάγος) Αρης και ο Αποστόλης.

Ωρα 7 Θεσσαλονίκη ώρα 9 Φαλακρό... χαλλλαρά.

Εκει βρήκαμε τον Μάκαλού και τον Σωτήρη Γιαννοπουλο. Καναμε ένα μίνι ΔΣ, αρκετά πετυχημένο, αφού έλλειπε ο Μικ και μπορέσαμε να πούμε και δυο τρία πράγματα, και στην συνέχεια ριχτήκαμε στον αγώνα.

Το ΧΚ ήταν όλο ανοιχτό, τα πάντα λειτουργούσαν.

Ξεκινήσαμε με μια κατάβαση απο τον Παππού που έιχα να τον δω 20 περίπου χρόνια αν θυμάμε καλά, έτσι για ζέσταμα. συνεχίσαμε στην απέναντι μπλε πίστα κατεβήκαμε ένα συνδετικό και βρεθήκαμε στο διπλό.

Απο εκεί ανεβήκαμε στην πίστα του τετραπλού αποσυμπλεκόμενου και ρίξαμε μερικές καταβάσεις εκεί, με τον Μακαλού για ακόμα μια φορά να κλεβει την παράσταση με το telemark που έκανε. Οι πίστες σχετικά καλοστρωμένες και οι κλίσεις φανταστικές. Νομίζω ότι το Φαλακρό είναι το πιο δύσκολο ελληνικό βουνό, όσον αφορά την πολυμορφία των κλίσεων και την έκταση των πιστών.

ΑΦου ευχαριστηθήκαμε στις πίστες αυτές που ήταν μακριά απο την βάση του ΧΚ, κατεβήκαμε κάτω με επεισοδιακό τρόπο.

Εκει μας περίμενε ένα πολιτισμικό σοκ. Συγκρότημα να παίζει στην διαπασών τσιφτετέλια, μπαράκια να βαράνε αγρια σκυλάδικα, παιδάκια να τρώνε μαλλί της γριάς, μυρωδιές απο λουκάνικα και αλλα εδέσματα να ίπτανται στα ρουθούνια μας. Κυρίες και κύριοι με μετεκκλησιaστική ένδυση, μηχανόβιοι με μπλουζάκια no problem χορευτές-χορεύτριες καταστήματα με σουβενίρ και πήλινα αγάλματα... :shock::shock::shock:

Τι να πω. Κρίμα για το βουνό, κρίμα για την επένδυση που έκαναν σ'αυτό το βουνό. Ισως έπρεπε να το αφήσουν όπως ήταν, μόνο του με τον Παππού.

Τελοσπάντον είπαμε το σκι να είναι λαϊκό άθλημα αλλά αυτό παραπάει.

Προσωπικά ενω το βουνο με ευχαρίστησε αυτό που είδα μετά με στεναχώρησε. Εφυγα κουρασμένος απο τα χιλιόμετρα σκι αλλά με μια πικρή γεύση για το μέλλον των βουνών στην χώρα μας.

Ειναι γεγονος οτι με την μουσικη στο ΧΚ επικρατει ενα μπαχαλο,καθως καθε καταφυγιο,καντινες,ενοικιαστηρια εχουν απο ενα μεγαφωνο και βαζουν μουσικη κατα βουληση,ορισμενοι μαλιστα επιδιδονται σε διαγωνισμο μεγαλυτερης εντασης!Μεχρι τωρα νομιζω οτι νικητης αναδεικνυεται με ανεση το τελευταιο στην σειρα μαγαζι ενοικιασης εξοπλισμου(explorer αν δεν κανω λαθος) :shock: Ας αφησουμε καλυτερα τις μουσικες επιλογες,ακουμε απο βαρια λαικα μεχρι...Νομιζω οτι επιβαλλεται να μπει μια ταξη στο θεμα αυτο εκ μερους της διοικησεως του ΧΚ!Ενιαια μουσικη καλυψη,καθως υπαρχει και υποδομη ηχειων στα περισσοτερα lifts,διαφορετικα ειναι προτιμοτερη η απολυτη ησυχια απο το μπαχαλο που επικρατει

Οσον αφορα,την μουσικη συναυλια με το συγκροτημα "ΞΩΤΙΚΑ",εμενα δεν με "χαλασε",επαιξαν ωραια κομματια ροκ και δημιουργηθηκε καλη ατμοσφαιρα.Βεβαια καποια στιγμη απο την κορυφη της 2θεσιας ακουγα:Σιναναι γιαβρουμ.....οποτε φανταζομαι τι θα επικρατουσε κατω στην βαση :shock: Επισης καταλαβαινω οτι ειναι απαραιτητο να υπαρχουν χωροι εστιασης,εστιατορια καντινες κτλ,αλλα μαλλον θα πρεπει να μπει "απαγορευτικο" περιξ του καταφυγιου για οσους σκιερ δεν εχουν γεματο στομαχι,η μυρωδια "τρυπαει"....

Οσον αφορα τον κοσμο και την συνθεση του,νομιζω δεν μπορουμε να βαλλουμε απαγορευτικες μπαρες σε διαφορα γκρουπ συνταξιουχων,οικογενειων,ακομα και περιεργων να δουν πως ειναι,μιας και εχει γινει αρκετα μεγαλη προβολη μεσω τηλεορασης του ΧΚ!Αρκει η παρουσια τους να μην ειναι εμποδιο στο πεδιο δρασης των χιονοδρομων.

Κατα τ"αλλα νομιζω οτι το ΧΚ Φαλακρου εχει φυσικα χαρισματα με πολλες φυσικες πιστες,εναλλακτικες διαδρομες,διαφορες κλισεις κτλ,που ειναι λιγο πολυ γνωστα.Εννοειται οτι προτιμω το βουνο με τις επενδυσεις που εχουν γινει και τις δυνατοτητες που δινονται στον χιονοδρομο πλεον,σε συγκριση με την εποχη του Παππου!Νομιζω οτι η κατασταση μπορει να βελτιωθει με μερικες απλες και οχι ιδιαιτερα δαπανηρες κινησεις εκ μερους των υπευθυνων.Ειναι πανω απ"ολα θεμα αισθητικης,αλλα δυστυχως στην Ελλαδα υστερουμε σε θεματα αισθητικης και παιδειας.Δεν παιρνουμε μαθηματα απο την καταστροφη των συγχρονων ελληνικων πολεων και συνεχιζουμε με την καταστροφη και των φυσικων ομορφιων παραλιες,βουνα κτλ

καλησπερα και απο μενα

νομιζω οτι καποια στιγμη στην Αυστρια το ειχα πει σε καποιους απο τα παιδια, οτι οταν ειχα παει καθαρη Δευτερα του 2004 στο Φαλακρο, ειχα παθει 2 σοκ.

το ενα ηταν οτι επαθα πλακα με το βουνο, με τις πιστες, με τις κλισεις του, που τις βρηκα απλα υπεροχες και απο τοτε το λεω παντου και πραγματικα θελω να ξαναπαω.

το δευτερο ηταν οτι επαθα πλακα με ολο αυτον τον πανικο. με τις ατελειωτες καντινες, με την μυρωδια απο τα κρεατικα να σου διαπερνα το στομαχι και υπολοιπα μερη του σωματος. με την τραγικη μουσικη ή καλυτερα μουσικές.

πραγματικα λυπηθηκα πολυ και απλα ελεγα μηπως ημουν εγω η περιεργη. δηλαδη κανενας αλλος δεν το καταλαβαινε οτι ολο αυτο δεν ηταν το καταλληλο backround για ενα χκ???

χαιρομαι που βλεπω και αλλους να το παρατηρουν και να τους ενοχλει. μακαρι να μπορουσαμε/νε να γινει κατι σχετικα με αυτο...

φιλικα

νανα

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Ευτυχως που περασατε καλα την κυριακη γιατι θα ηταν κριμα για τον Κωστη και τον Σωτηρη ειδικα που ηρθαν απο τοσο μακρια να μην πετυχαινανε το βουνο ολο ανοιχτο... Εγω κυριακη δεν ανεβηκα γιατι εκνευριστηκα το σαββατο, που ενω φαινοταν καταπληκτικα στην αρχη τελικα ηρθαν συννεφα μετα της 12 και η διθεσια που δεν ειχε ομιχλη δεν δουλευε γιατι την ξεπαγωνανε :D (την παρασκευη τι κανανε αληθεια???)

ΥΓ Ρε κωστη το σαββατο μετα την αναπαντεχη πρωινη συναντηση ενω σας εψαχνα δε σας πετυχα πουθενα στη συνεχεια και δε δουλευανε και πολλες πιστες, κριμα που δεν τα ειπαμε λιγο, ελπιζω να πετυχαιτε καλο καιρο στο υπολοιπο "snowtouring" , καλο σκι.

Τέλεια, δεν εχω να πω τιποτα αλλο...

Ανέβηκα χθες και ηταν πολυ ωραια.Αν και δεν ειχε ολες τις πιστες ανοιχτες και ηταν μονο ο παππους και καταρκλα(αν την λεω σωστα) το χιονι και ο καιρος ηταν πολυ perfect.

ski 2008 *-*d45*-*

Τελικά θέλω να γίνω Tsikita όταν μπορέσω.... Καλό καλοκαίρι να έχουμε!!!!

Κ-Α-Ρ-Τ-Α-Λ-Κ-Α :D (καρτάλκα),η ανεπισημη ντοπια ονομασια :D .Επισημη ονομασια στο σχεδιο πιστων του ΧΚ:Λυκουργος

Οντως χθες εβλεπα το βουνο απο τα πεδινα και σκεφτομουν τι χανω....αλλα οι υποχρεωσεις.Σημερα Σαββατο ο καιρος δεν βοηθησε καθολου,χιονοπτωση-ομιχλη οποτε δεν ανεβηκα,ελπιζω να ξημερωσει μια καλυτερη μερα...

Πέστε μου αν έχω καταλάβει καλά:

Το χκ Φαλακρού λειτουργεί μόνον Σάββατο και Κυριακή?

Ακόμα:

Θέλω να ανέβω από Θεσσαλονίκη με skibus, θα πάρω στο "Τζίμας" να ρωτήσω. Άλλη πρόταση?

Υπάρχει περίπτωση μετά το σκι να βρω τρόπο να γυρίσω στη Δράμα

και όχι στη Θεσσαλονίκη (μαζί με τα πέδιλα μου)?

Τα λιφτ (το Σ-Κ) έχουν πολλή αναμονή και σπρωξίδι?

Και άσχετο:

Τα 3-5 λειτουργούν τις Δευτέρες?

Υπογραφή:

Λιλή χαζοαθηναία :P

...Και άσχετο:

Τα 3-5 λειτουργούν τις Δευτέρες?...

Τα 3-5 Πηγαδια λειτουργουν καθημερινα,ολες οι πιστες.(ισως οχι ολοι οι αναβατηρες,αλλα παρολαυτα εξυπηρετουνται ολες οι πιστες)

Το Χκ Φαλακρου λειτουργει:Πεμπτη-Παρασκευη-Σαββατοκυριακα-Αργιες.

Την περιοδο των γιορτων(παραμονες Χριστουγεννων μεχρι Θεοφανια λειτουργει καθημερινα)

Απο Θεσ/κη απο οσο γνωριζω δεν υπαρχει ski-bus σε τακτικη βαση,αλλα διοργανωνουν εκδρομες ,

τοσο ο ΤΖΙΜΑΣ αλλα και το Explosivo snow bus.Εχω δει και αλλα λεωφορεια απο Θεσ/κη αλλα δεν γνωριζω λεπτομερειες.

Απο την πολη της Δραμας επισης δεν υπαρχει τακτικο snow-bus,αλλα αν ανεβεις στο Χκ Φαλακρου,

σιγουρα θα βρεις τροπο να κατεβεις στην Δραμα,

καθως ειναι πανω στον δρομο προς/απο Φαλακρο,οποτε ολα τα λεωφορεια απο Θεσ/κη-Θρακη διερχονται μεσα απο Δραμα.

Αν παντως δεν σε εξυπηρετησει καποιο λεωφορειο,εδω ειμαστε μην ανησυχεις. :(

Τωρα,οσον αφορα την λειτουργια,εφοσον το επιτρεπουν οι καιρικες συνθηκες και λειτουργουν ολα τα lifts,

τοτε σιγουρα μιλαμε για μηδενικη αναμονη σε ολους τους αναβατηρες.Ελπιζω να εισαι τυχερη και να απολαυσεις το βουνο

και για οτι αλλο χρειαστεις,πληροφοριες κτλ,μπορεις να ρωτησεις

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Μόλις αποφασίσω να ανέβω στα βόρεια θα ενημερώσω το φόρουμ ώστε να

σας συναντήσω σε κάποιο από τα ΧΚ !

Σάββα καλησπέρα.

Το ξέρω και γω ότι το φαλακρό λειτουργεί από Πέμπτη - Κυριακή.

Το πρόβλημά μου είναι όμως ότι όταν ανέβηκα Πέμπτη, λειτουργούσαν μόνο τα δύο μπριζολάκια (μπέιμπυ λίφτ) και παρόλο που είμασταν γύρω στους 25 σκιέρ μας είπαν πως θα άνοιγαν και άλλες πίστες εάν ερχότανε και άλλοι!!!!!!!

Τελικά το Φαλακρό ανοίγει μόνο με προαπαιτούμενο αριθμό χινοδρόμων - πελατών????

Πόσοι πρέπει να ανεβούμε Πέμπτη και Παρασκευή?

Ανοιξε ποτέ όλο το Χ/Κ τις καθημερινες?

Σόρυ ρε Σάββα, αλλά αγανάκτησα πια. Τέτοιο Χ/Κ με άπειρες δυνατότητες και αυτοί δεν λένε να σοβαρευτούν ακόμη.....

Slowly the Much Oil !!!

Κατ"αρχην δεν υπαρχει λογος να ζητας συγγνωμη επειδη γραφεις κατι,ο καθενας γραφει την αποψη του.Εξαλλου αυτο που γραφεις ισχυει και το εχω ακουσει και εγω,οτι αν ερθει κοσμος.....Αυτο βεβαια ισχυει μονο για την 4θεσια και κυριως για την Πεμπτη.Τα 4 lifts της βασης λειτουργουν(εφοσον το επιτρεπουν καιρικες συνθηκες)ειτε ερθει κοσμος,ειτε οχι.Τουλαχιστον αυτο ισχυει,τοσο καιρο που ανεβαινω.Εχω ξαναγραψει οτι θα ηταν προτιμοτερο να υπαρχει συγκεκριμενος σχεδιασμος-προγραμμα για τις καθημερινες(π.χ. Πεμπτη 4lifts βασης,Παρασκευη 4lifts βασης+4θεσια και Λυκουργος).Ειναι γεγονος οτι το "αν ερθει κοσμος,θα λειτουργησει" ακουγεται καπως...Δειχνει ερασιτεχνισμο και οχι επαγγελματικη νοοτροπια στην διαχειρηση και λειτουργια!

Ομως για να μην τους αδικησω οφειλω να επισημανω οτι τον τελευταιο 1 1/2 μηνα σχεδον,υπαρχει συνεπεια στην λειτουργια των lifts τις καθημερινες.Σε γενικες γραμμες εχω διαπιστωσει οτι Παρασκευη ειναι σε λειτουργια και η 4θεσια,αυτο μπορεις να το δεις και απο τα στατιστικα λειτουργιας του Χκ,εχει τυχει μαλιστα να λειτουργει και με 25-30 χιονοδρομους και 5-6 λεωφορεια με σχολεια.

Σιγουρα καθημερινη δεν ηταν ποτε σε πληρη λειτουργια το χκ και ουτε προκειται να ειναι,τουλαχιστον με τα τωρινα δεδομενα.Νομιζω οτι ουτε τα λειτουργικα εξοδα αλλα και παθητικο θα ειχαν,αν λειτουργουσαν 8lifts,με 25-30 σκιερς και 5-6 λεωφορεια.Αν βεβαια τεθουν αλλα πλαισια στην λειτουργια και καταφερουν να προσελκυσουν ικανο αριθμο επισκεπτων και τις καθημερινες,θα ηταν προτιμοτερο να λειτουργουσαν περισσοτερα lifts.Προς το παρον επαρκει ο Παππους την Πεμπτη+4θεσια την Παρασκευη,αρκει βεβαια να ξερεις οτι θα ανεβεις και θα τα βρεις σε λειτουργια και οχι να ακουσεις το εξοργιστικο,αν ερθει κοσμος θα λειτουργησει η 4θεσια....Ευτυχως εγω προσωπικα εχω αρκετο καιρο να το ακουσω,οπως εγραψα το τελευταιο διαστημα ειναι συνεπεις στην λειτουργια,οποτε θα ειμαι πιο επιεικης μαζι τους.

Ευχαριστώ για την άμεση και άψογη ενημέρωση φίλε!

Όπως προέγραψα το Χ/Κ έχει πολλές δυνατότητες παραπέρα βελτίωσης, αρκεί φυσικά να εκμεταλευτούμε πρώτα στο μέγιστο τις υπάρχουσες δυνατότητές του.

Θα προσπαθήσω να έρθω την Πέμπτη μετά τις 11 και ελπίζω να πετύχω καλό καιρό και φυσικά δεν θα παραλείψω να πιώ και εκείνη την υπέροχη άσπρη ζεστή σοκολάτα στο "Ανεμοσούρι"

Τα λέμε πάνω.

Γιάννης

Slowly the Much Oil !!!

Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Ο "Ανδροκλής" (Βαθειά χαράδρα) έχει ανοίξει καθόλου φέτος;

Φετος δεν εχει πατηθει η βαθια χαραδρα(Ανδροκλης) και προφανως ουτε προκειται.Παντως ειναι απο τις καλυτερες πιστες του Φαλακρου,αν οχι η καλυτερη.Ας ελπισουμε του χρονου,που προγραμματιζουν να αγορασουν και αλλο ρατρακ,ωστε να προλαβενουν να στρωνουν και αλλες πιστες,γιατι το βουνο ειναι ολο μια φυσικη πιστα!