Jump to content
Sign in to follow this  
Σιδέρης Γιάννης

Θαλάσσιο Σκί

Recommended Posts

Υπάρχει κανείς που κάνει θαλάσσιο? Διπλό, ή μονό δεν έχει σημασία. Να ανταλλάξουμε καμιά ιδεα βρε παιδιά.

 

Js

Share this post


Link to post
Share on other sites

γεια σου Γιαννη,

 

ειμαι φιλη του Αντρεα του Mac.

 

υπαρχουν πολλοι που κανουν θαλασσιο σκι (κι εγω κανω) αλλα βρε παιδι μου...εχουμε τοσο χρονο για να αρχισουμε τα καλοκαιρινα σπορ :roll:

 

μηπως να ζουμε την καθε εποχη μεχρι τελος και μετα, ερχονται ολα τα υπολοιπα??

 

σιγουρα θα κανονιστει κατι σχετικο μετα τον Μαϊο/Ιουνιο.

 

φιλικα

νανα


...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γειάσου Nanad.

 

Σίγουρα είναι κάπως νωρίς ακόμα. Απλά έτσι ρώτησα να ξέρω αν παίζει και αυτό εκτός από τα άλλα που έχουν γραφτεί στο forum ήδη. Θα έχουμε καιρό να κανονίσουμε αργότερα σίγουρα. Αλλά θα μπορούσαμε να ανταλλάξουμε απόψεις κλπ μέχρι τότε.

 

Πρίν το πάσχα πάντως, εγώ θα ξεκινήσω. Τώρα ψάχνω για κανένα όμιλο κοντινό όσο γίνετε στον Πειραιά να γραφτώ. Μήπως έχεις εσύ, ή κάποιος άλλος καμιά ιδέα?

 

 

Js

Share this post


Link to post
Share on other sites

εγω εχω γραψει δυο Post ενα για ιστιοπλοια , και ενα windsurfing , οποιος θελει να δοκιμασει ας μου πει !!!

 

Προσωπικά εχω ξεκινήσει βολτες με φιλικό σκαφος στον Σαρωνικό

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπάρχει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην Ανω Γλυφάδα

Τηλέφωνο: (210) 6844379,6852211,6868505

 

Εχει κ στη Βουλα νομίζω.

 

 

Ρίξε μια ματιά εδώ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γεια σας συνάδελφοι...μελλοντικοί

 

Επειδή δεν πετάει (καλά.... ) αύριο ξεκινάω θαλάσσιο σκι στη Χαλκίδα κατευθείαν με μονό :twisted:

 

27 ευρώ το μάθημα (μέρα) είναι και μου είπαν ότι πρώτο μάθημα (μέρα) δίπλα στη βάρκα με ένα ματσούκι, δεύτερη μέρα με μικρό σκοινί και τρίτη με σκοινι.

 

Ε ρε γλέντια

 

Κανείς για παρέα :?: θα είναι μάλλον και jey

 

Βάζουμε και καμιά πτησούλα όταν κουραστούμε ενώ πάντα καλό είναι να ξέρουμε αυτούς που έχουν βάρκες μια και πετάμε μακριά και ποτέ δεν ξέρεις που θα κατέβεις :evil:

 

Σας απογορεύω να έρθετε να γελάσετε :wink: Οποιος έρθει θα κάνει


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

ωπα συντροφε, θαλλασιο σκι ψηνεται και το team απο εδω :shock:

μαλιστα ειμαστε σε κατασταση ερευνα αγορας για εξοπλισμο.

εχουμε 2 φουσκωτα με 40μιλια ταχυτητα, που μαλλον ειναι ικανα για σκι.

 

Ποτε πας Χαλκιδα... δωσε info

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δε μπορώ να παω μακρυά λόγο δουλειάς ρε γαμώτο και θα προσανατολιστώ κατά το σκιClub της Βουλιαγμένης την Τετ-Πεμ-Παρ πρωί(30Ευρώ το 10λεπτο).

Το Σ/Κο θα είμαι Γαλαξείδι και θα συνεχίσω εκεί. Αν δεν είχε το παλιομαϊστρο θα είχα ήδη ξεκινήσει. Έχω πάρει και καινούριο πέδηλο και ανυπομονώ να το βρέξω(O'brien - Verdict 1.67 / 2004).

 

 

Js

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιαννη, με τι πεδιλο ειναι καλιτερα να ξεκινησουμε?

Για πες μη πηγαινουμε στα τυφλα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιαννη για μένα η Χαλκίδα είναι 45 λεπτά και η Βουλιαγμένη τα ίδια. Γενικά είναι μια ευκαιρία να φεύγω από την Αθήνα και απλά ξεκινάνε κάτι φίλοι μου εκεί

 

Παναγιώτη για πες για τα βαρκάκια για πες για πες....

 

Υ.Σ. Οταν λέμε ξεκινάω αύριο σε post με ημερομηνία 09.05 μάλλον για τις 10.05 εννοούμε. Μετά τη δουλειά κατά τις 5.30 θα είμαστε εκείαν και σήμερα πεταγα δυο ώρες και ΠΑΛΙ κατέβηκα γιατί βράδυασε οπότε εάν μυριστώ καλή πτήση ξέχνα το


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν έχει και πολλές επιλογές όπως στο σκι του βουνού. Δύο μάρκες έχω ξεχωρίσει που είναι ίσως και οι καλύτερες στό χώρο. O'brien και Connelly. Μπήτε στο ιντερνετ και θα της βρείτε. Έχουν και της αναλογίες σε πίνακες ταχύντητας, μήκους, βάρους σκιερ. Εκεί μπορείτε να υπολογίσετε τι κανει για σας.

Συνήθως οι σχολές σκί παρέχουν όλα τα αξεσουάρ κι έτσι δε χρειάζεται να μπείς σε έξοδα τρελά στην αρχή. Μιά κοντή στολή χρειάζεται αυτή την εποχή και μέχρι να ζεστάνουν τα νερά. Σωσίβια έχουν όλες οι σχολές.

Αυτό πάντως που στο τέλος κάνει τη διαφορά είναι η σανίδα και κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις μία "καλή-πολύ καλη" δικιά σου, ανάλλογα πάντα με το τι σκί κάνεις.

 

Στην αρχή πάντα, χρειάζετε μιά πλατύτερη (στα άκρα) από της κανονικές σανίδα για να μας βοηθήσει στην ισορροπία και στο ξενέρισμα. (βρίσκεις σε όλες τις οργανωμένες σχολές σκί)

 

Μετά, μιά τουριστική για να μπούμε στη διαδικασία του "περάσματος του απόνερου" με χαμηλές ταχύτητες 20-25 κόμβων και ελαφρές στροφές, είναι καλή. (βρίσκεις σε όλες τις οργανωμένες σχολές σκί)

 

Από τη στιγμή που κάνουμε τα βασικά περάσματα σλάλομ και στρίβουμε τεχνικά και σωστά, έρχετε η στιγμή να κάνουμε με καλύτερο (σκληρό - βαθύ concave) πέδηλο και μεγαλύτερη ταχύτητα στό σκάφος(27-32 κόμβους). (βρίσκεις στις περισσότερες οργανωμένες σχολές σκί)

 

Αφού φτάνεις εκεί πιά αρχίζεις να μικραίνεις το σχοινί έλξης ανάλογα το πόσο δυνατά στρίβεις και φυσικά χρειάζεσαι και ένα πέδηλο κορυφαίο πιά.

 

Αν έχεις δικό σου σκάφος προτείνω (για οικονομία) την αγορά ενώς ζευγαριού combo ski (διπλού) στα οποία το ένα έχει δέστρες μονού. Έτσι, ξεκινάς με μαθήματα σε μιά σχολή με τό φαρδί στην αρχή για να σου πεί δάσκαλος τα βασικά και τη τεχνική ξεκινήματος και μετά με το δικό σου combo μονό συνεχίζεις μέχρι και το στάδιο του σλάλομ με 25-27 κόμβους.

Μετά αγοράζεις ένα καλό "μονό" και με τη πρώτη βόλτα "κολλάς" για τα καλά.

 

Το μεγάλο ρόλο όμως παίζει και το σκάφος παιδιά. Άν έχει "χαμηλό ή ψηλό" απόνερο. Τα φουσκωτά με τις βαθυά V γάστρες εκτοπίζουν πολύ νερό και σε παιδεύουν στα περάσματα αρκετά. Αλλά είναι τρομερά για Kneeboard και wakeboard.

 

Αυτά που έγραψα είναι χοντρικά πράγματα με πολλές προσωπικές απόψεις.

Θα τα πούμε και από κοντά έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή.

 

 

 

Js

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ασχολούμαι με το θαλάσσιο σκι περίπου 13 χρόνια. Βασικά διπλό (τα πέδιλα που έχω), αλλά είχα δοκιμάσει και μονό για κάποια περίοδο. πολύ πιο δύσκολο, αλλά αντίστοιχα εντυπωσιακό.

 

βασικά θέλω να επισημάνω σε όσους δεν έχουν κάνει ποτέ οτι δεν έχει καμία σχέση με το σκι χονιού.

 

στο χιόνι απ'οτι κατάλαβα (φέτος έκανα πρώτη χρονιά) καταπονούνται πολύ οι τετρακέφαλοι και τα γόνατα, ενώ αντίθετα στο θαλάσσιο οι γάμπες και η μέση. επισης στην θάλασσα υπάρχει αντίθετη νεοτροπία στο πως στρίβεις, έλεγχος της ταχύτητας (ανάλογα στην φύση του οδηγού), και απότομα ξαφνιάσματα, λόγω κυμμάτων απο το πουθενά.

 

αδρεναλίνη αρκετή... παιχνίδια με το νερό πολλά... αλλά πάντα και ο κατάλληλος εξοπλισμός.

 

 

 

μεγάλη σημασία για μένα παίζει η στολή (κοντή και στενή) και το σχοινί έλξης, το οποίο πρέπει να νιώθεις σαν προέκταση του χεριού σου. τα πέδιλα τα συνιθίζεις γρήγορα και πρέπει να είναι περίπου 20 - 25 πόντους πιο κοντά απο το ύψος του αρχάριου σκιέρ (όσο πιο κοντά τόσο πιο δύσκολο).

 

 

 

για τα σκάφη είναι καλό να έχουν μικρό απόνερο, ωστε να είναι εύκολη η είσοδος σε αυτό -η έξοδος είναι αρκετά πιο εύκολη και ας έχουμε μεγάλο απόνερο- . τέλος το πιο δύσκολο στην αρχή είναι το να σηκωθείς. χρειαζόμαστε αρκετή ισχύ στην μηχανή ώστε το σκάφος να πλανάρει πιο γρήγορα (τα ηλεκτρικά φλαπς στο σκάφος βοηθούν στο πλανάρισμα του).

 

 

αυτά για αρχή και ίσως τα πούμε σε καμια θάλασσα!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θαλάσσιο σκι κάνω από το 1989 και κάθε χρόνο το ίδιο βιολί Ιούλιο και Αύγουστο. Καλό είναι το προτιμώ από το να κάθομαι συνέχεια στην ξαπλώστρα των beach bars :P με φραπέ για αρχή και ποτά στη συνέχεια :P αλλά δεν έχει καμία σχέση με το σκι του βουνού. Προσωπικά θεωρώ πως οι συγκινήσεις και η αμεσότητα που σου προσφέρει το σκι στο βουνό είναι πολύ περισσότερες και πιο έντονες απο αυτές του θαλάσσιου.

Φιλικά, KonstantinosV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ KonstantinosV καμιά σχέση το ένα με το άλλο. Και εγώ έχει που κάνω θαλάσσιο σκι εδώ και 4 χρόνια και πιστεύω πως το σκι στο βουνό είναι πολύ πιο πρώτον θεαματικό και σου προσφέρει περισσότερη ελευθερία από το θαλάσσιο.

 

Αλλά προσπαθείς να συμβιβαστείς με το θαλάσσιο διότι no snow no alpine ski :(

 

Τώρα θέλω να ξεκινήσω kite board στη θάλασσα γιατί πιστεύω πως είναι πιο συναρπαστικό από το σκι (σημείωση δεν έχω δοκιμάσει :D ) ελπίζω κάποια στιγμή να δοκιμασω, να μου αρέσει και να το ξεκινήσω B)

 

Φιλικά Δημήτρης (*-*d45*-*)


ski 2008 *-*d45*-*

Τελικά θέλω να γίνω Tsikita όταν μπορέσω.... Καλό καλοκαίρι να έχουμε!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εντάξει πιο εντυπωσιακό το σκι στο βουνό, αλλά πόση ώρα μπορείς να κάνεις στο βουνό και πόση στη θάλασσα??

 

γι'αυτό μας φαίνεται πιο εντυπωσιακό.

 

η αδρεναλίνη πιστέυω πως είναι ίδια και στα δύο, απλά στη θάλασσα πρέπει να έχεις τρελή φυσική κατάσταση για να το ευχαριστηθείς, αλλά και καλό σκάφος να σε τραβάει.

 

κι εγώ πλέον στο βουνό προτιμώ. στη θάλασσα όποτε πάω κάνω περίπου ένα μισάωρο σκι και μετά θέλω ενα τριήμερο ξεκούρασης. (απο φυσική κατάσταση τώρα δεν είμαι και στα καλά μου όμως)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τί λέτε όσο είναι ακόμη ζεστός ο καιρός να κανονίσουμε μια μέρα θαλάσσιο σκι snowclub; Προτιμάτε καθημερινή ή ΣΚ; Περιοχή;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυστυχώς ο γιατρός δεν μου επιτρέπει ακόμη σκι κανενός είδους..... :P Μπορώ όμως να σας προτείνω σαν περιοχή τη Χαλκίδα, λίγο πριν την παλιά γέφυρα, στη Δροσιά. Εκεί υπάρχουν οργανωμένες εγκαταστάσεις αρκετά καλές και τα νερά είναι πάντα ήρεμα, οπότε προσφέρονται για κάθε επίπεδο. Οι πιό προχωρημένοι να βελτιώσουν τεχνική και οι αρχάριοι να μάθουν :unsure:


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ μπορώ ΣΚ και καλύτερα κυριακή. μέρος δεν έχω πρόβλημα.

 

καλά θα ήταν κάπου να συνδιαστεί snowclub μπάνιο και όσοι θέλουν κάνουν και σκι.

να μαζευτεί και κάποιος αριθμός. Μην πάμε 3-4 άτομα

 

 

 

 

 

 

p.s. φέτος δεν έκανα ούτε μια φορά. άντε θα προλάβω???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όπου πάτε για μπάνιο έρχομαι φτάνει να μην έχει τσούχτρες γιατί έχω προηγούμενα μαζί τους....ξέρει ο Ιάσωνας... :P


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites
Δεν πιστεύω να είχε τσούχτρες στην πισίνα του Badhotel Kirchler :P:D:D:D

Εκεί είχε τσούχτρους, βρωμοπαίδι, νά για να με πειράζεις... :D


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...