solden 0 Report post Posted November 16, 2005 Μολις μπηκα στο site St Anton am Arlberg...και το ματι μου καρφωθηκε σε 2 πραγματα. Στις 25/11 ανοιγει η σαιζον...ωραια σκεφτηκα...μακαρι να μπορουσα να παω...διαβαζοντας πιο κατω ενιωσα ενα σφιξιμο στο στομαχι... Μιας και τις τελευταιες μερες συζηταμε πολλυ για τα χαλια του του χ.κ παρνασσου, σας ενημερωνω οτι για την φετινη σαιζον οι εταιριες στις οποιες ανηκουν τα λιφτ στο παραπανω χ.κ της αυστριας επενδυσανε 13 εκατομμυρια ευρω για να αναβαθμισουν τις παρεχομενες υπηρεσιες. Δεν ζηταμε 13 μυρια..δεν νομιζω να υπαρχει κανεις που να εχει τετοιες απαιτησεις...αλλα....καλυτερα να μην συνεχισω....τα σχολια ειναι δικα σας. Ειμαστε θυματα, τιποτα αλλο δεν λεω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 16, 2005 Να προσθέσω ότι στο St Anton ο κάθε ξενοδόχος για κάθε πελάτη που φιλοξενεί για κάθε βραδιά ακουμπά στο χ/κ και 1Ε...υπολόγισε αυτό τον φόρο για όλα τα ξενοδοχεία,για όλα τα καταστήματα για όλη τη σεζόν,για το οτιδήποτε ΄το τουριστικό και .....καταλαβαίνεις ότι τα 13 εκατομύρια,(αν προσθέσεις τα έσοδα από τά lift pass,από τυχόν χορηγούς και εγώ δεν ξέρω τι άλλο),βγαίνουν μια χαρά και επενδύονται για νέα λιφτ ,χιονοδρομικές εγκαταστάσεις που θα φέρουν κι άλλο κόσμο,κι άλλο money. Ανρωτιόμουν κι αναρωτιέμαι,αν στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο.Δηλαδή να υπάρχει ένα είδος φόρου από όποιος εκμεταλλεύεται τον τουρισμό που δημιουργείται από τη λειτουργία του χ/κ ???και τι ωφέλη μια τέτοια κίνηση θα είθχε στον Ελλαδικό χώρο. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
solden 0 Report post Posted November 16, 2005 Που ειναι η μπαλα....οεο....που ειναι η μπαλα?????????????????? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted November 16, 2005 Στάθη πήγαινε να πεις στους επαγγελματίες του Παρνασσού να δώσουν 1€/πελάτη για το Χ.Κ.Θα σε παρουν στο κυνήγι με σκουπόξυλα... Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 16, 2005 Καλά αυτό το ξέρω.Αλλά και στο εξωτερικό υπάρχουν κάποιοι επίσημοι κανονισμοί που επιβάλλουν κατι τέτοιο.Βέβαια,όπου επικρατεί λογική ,επικρατούν και οι λογικοί κανονισμοί.Και ο αυστριακός ξενοδόχος,ταβερνιάρης καταλαβαίνει πολύ καλά ότι αυτό το ρημάδοευρό που δίνει σαν φόρο,πάει στη σωστή μεριά,που θα του αποφέρει πολλά ευρώ ακόμη.Εξάλλου τελικά το ρημαδοευρώ δεν το πληρώνει ο ίδιος,αλλά το περνάει στον πελάτη. Στην Ελλάδα κυριαρχεί όμως η ΑΡΠΑΧΤΗ.Και το τελευταίο λεπτό του ευρώ να μπαίνει στην τσέπη.Και να σας πω ότι σε μικρά χ/κ ίσως αυτό το σύστημα να μην αποδίδει,αλλά π.χ στην Αράχωβα ή ίσως στον Αγ.Αθανάσιο (που από ότι ακούω,έχει ψιλογίνει Αράχωβα) ή στα Καλάβρυτα να απέδιδε.Και με αυτό τον τρόπο η κάθε διεύθυνση θα είχε να λογοδοτεί άμεσα στους επιχειρηματίες της περιοχής και υποβαλλόταν σε πλήρη έλεγχο. Τέλοσπάντων κάποιος που ασχολείται με τα διοικητικά επιχειρήσεων ή τα οικονομικά να ξέρει παραπάνω. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted November 16, 2005 Εδώ Στάθη δεν εκδίδουν αποδείξεις αν και εισπράτουν το ΦΠΑ κανονικά,και άρα δεν τον αποδίδουν.Παρόλο που αν τους πιάσουν θα τους το κλείσουν το μαγαζί,το κάνουν.Και βασίζονται στο γεγονός ότι εμείς δε ζητάμε αποδείξεις επειδή "τους λυπόμαστε"!Μερικοί βέβαια ντρέπονται να ζητήσουν απόδειξη απο τον ταβερνιάρη.Μέγα λάθος. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Acidgurl 10 Report post Posted November 16, 2005 Κοίτα, εγώ θα σου αναλύσω ένα πολύ ποιο απλό παράδειγμα. Δεν είναι κομματάκι περίεργο ότι η Αγγλία δεν έχει ούτε ένα βουνό (για χιονοδρομικό μιλάμε πάντα), αλλά σαν ποσοστό ο κόσμος που κάνει σκι ξεπερνάει τους Έλληνες? Αναρωτηθήκατε ποτέ το γιατί? Εγώ το ανέλυσα λίγο με τον πρόεδρο του πανεπιστιμιακού ski/snowboard club, ο οποίος και με διαφώτισε ως εξης: Οι τεχνικές παροχές στο άθλημα κάνουν μεγάλη έκπτωση σε σχολεία, πανεπιστήμια και γενικότερα σε πυρήνες "νέου αίματος" επειδή όπως όλοι ξέρουμε, την τρέλα είναι καλύτερο να την αποκτήσει κανείς νωρίς και να την αναπτήσει. Μετά, έχουν κάνει συμβόλαια τα διάφορα αυτά κέντρα με ότι μαζικό μέσο μεταφοράς υπάρχει και δεν υπάρχει, από λεωφορεία, τραίνα, shuttles, μετρό και πάει λέγοντας. Και τώρα, θα σας ρωτίσω το εξης: σκευτείτε τι υπόβαθρο και τι λογική ακολουθεί αυτή η χώρα για να φτιάξει κάτι απ'το τίποτα. Και τώρα πείτε μου για τα 13 εκκατομύρια που στην τελική είναι και ο τόπος που γεννήθηκε το άθλημα... Quote The most merciful thing in the world is the inability of the human mind to correlate all its contents (H.P.Lovecraft) Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted November 17, 2005 Zox αν ο Αραχωβιοτης ταβερνιαρης αναγκαστει να αποδιδει 1ευρω/πελατη στο Χ/Κ,τοτε το γευμα που σου στοιχιζε 10 ευρω θα σου στοιχιζει 12.Οι ανθρωποι αυτοι ειτε εχουν ταβερνα ειτε λιοτρυβι ειτε χωραφι ειναι το ιδιο.Δεν τους διακρινει ο επαγγελματισμος...αλλα μονο η ΑΡΠΑΧΤΗ! Quote Share this post Link to post Share on other sites