Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
stef

NEW SKIS ?? WHAT ?

Recommended Posts

Καλη σεζον παιδια...

Το σκεφτομαι μηπως αλλαξω σκι φετος καποια στιγμη..

Αν και για να το κανω αυτο ισως πουλησω τα παλια, ισως κανω demo kai καποια αλλα πρωτα αν μπορεσω..

Ειμαι επιπεδο 6-7. Ας πουμε 6 καλυτερα. περιπου 1.:blink: υψος, 76 κιλα (λεπτος).

Τωρα εχω

Μποτες : Atomic Race9 (δεν τις αλλαζω ουτε με σφαιρες!)

SKI : Atomic C8 (radius 15 η 16 εχει )

Ειμαι προς Fischer RX-8, Volkl SuperSport AllStar..

Βεβαια θελω να δοκιμασω και κατι apo SL9/SX9/GS9 απο περιεργια , αλλα δεν ξερω..

Που μπορω να βρω αυτες τις μαρκες (RX8,Volkl) σε Αthens-Kalavrita-Parnasso ?

Αξιζει μια τετοια αλλαγη, η κατι αλλο προτεινομενο ? Θα βοηθησει την εξελιξη σε 7+ καλυτερα, η μπορω να μεινω και ετσι ?

Γιατι εχω την εντυπωση, οτι αν και το C8 με βοηθησε να εχελιχθω πολυ γρηγορα και να δοκιμασω αρκετα στυλ, με περιοριζει πλεον, δεν το νοιωθω τοσο καλα σε control σε μαυρες, η σε κοκκινες σε full speed ορια- oσο πανε δηλαδη-, κατι σε οff καμια φορα - αν και γουσταρω περισσοτερο hard snow pistas και σκληρα πεδιλα..).

Κυριως κανω πιστα, αλλα εχω αρχισει και τα off ligaki (:blink:-20 max με κοβω)

But not sure ? Opinions ?

:P:blink:

PS: Ti παθαν τα αβαταρ μας ??

sl9zq8.gifrctin2.jpg

Γλυκός πονοκέφαλος μεταξύ RX8 και Allstar!!!

Το Allstar είναι το περσινό 6άρι,αλλά ακόμα πιο αγριεμένο και φυσικά σκίζει στα test!!!!ΘΗΡΙΟ!

Το RX8 συνεχίζει αν είναι η σταθερή αξία,το μέτρο σύγκρισης και όσοι το έχουν,μόνο καλά λόγια έχουν να πουν.Είναι σχετικά πιο μαλακό από το Allstar και πιο user-friendly!Επίσης νομίζω έχει λίγο μικρότερο turning radius αν αυτό σε ενδιαφέρει.

Από τα Atomic που αναφέρεις και πάντα με γνώμες που έχω ακούσει-και μέσα από αυτό το φόρουμ-τα sl9 μαμάνε,τα sx9 καλά,αλλά τα rx8 καλύτερα.Εγώ πάντως που τα είχα δοκιμάσει τα sx9 μου άρεσαν πολύ,όπως και τα sl9.Τα sl9 είναι πιο βαρβάτα,solid,πιο βαριά στην αίσθηση,στρίβουν έως παραστρίβουν με τη σκέψη,οπότε θέλουν επιθετικό στήσιμο.Τα sx9 είναι πιο ήμερα,με ελαφριά αίσθηση και ίσως πιο κατάλληλα ως all-mount cruiser (στην κατηγορία cross ανήκουν υπόψην),πολύ τα γούσταρα τα atomic γενικά.

Τα gs9 δεν τα έχω δοκιμάσει,ούτε έχω δει να τριγυρνανε ιδιαίτερα.

Για volkl έχει προσφορά ο σύλλογος σε super τιμές πάντως!!!

SL9:βαρβατήλα για slalom turns,όχι για αστεία

Allstar:βαρβατήλα για medium turns,no speed limit.

sx9: μια χαρά για ότι στροφές γουστάρεις,πέδιλο για να μάθεις

rx8:μάλλον ακόμα περισσότερη χαρά για ότι στροφές γουστάρεις

gs9:no info,αλλά όπως καταλαβαίνεις gsοφέρνει!!!

Αν γίνει τζέρτζελο θα σου πω κι άλλα :D:wacko:

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Thanks Zox.

Mπα δεν με βλεπω για sx9 (στα "ιδια" με το c8 αρκετα), gs9..

Το RX8 συνεχίζει αν είναι η σταθερή αξία,το μέτρο σύγκρισης και όσοι το έχουν,μόνο καλά λόγια έχουν να πουν.Είναι σχετικά πιο μαλακό από το Allstar και πιο user-friendly!Επίσης νομίζω έχει λίγο μικρότερο turning radius αν αυτό σε ενδιαφέρει.

Are u sure ? Nομιζα οτι δεν ειναι ποιο user friendly απο το Allstar, αλλα μαλλον κανω λαθος ε?..

Radius νομιζω εχουν το ιδιο περιπου - 14 κατι στα ~ 1.68 ..

Επισης, αν ξερει κανεις υπεθυνα, αξιζει για μενα μια αλλαγη σε rx8/Allstar/klp, η θα μπορουσα να μενα και με τα C8 forever (!) ??

:D

sl9zq8.gifrctin2.jpg

Τα RX8 ειναι ιδανικα για να σε ανεβασουν επιπεδο.

Εδω καρβαρει ο ΠανιοςΜπανιος πλεον :D και εκτοξευσαν τον ΜακηςΜ στη κυριολεξια.

Tρενα με ακτινα περιπου 13μ. η σκληροτητα τους ειναι αρκετη ειδικα για τα κιλα σου και συμφωνα με το υποκειμενικο επιπεδο που λες.

τα εβγαλα και εκτος και δε καταλαβα τιποτα.

Fischer hellas στην Αραχωβα. Επειδη εχω μονο τα κινητα τους τη Κυριακη που θα γυρισω θα σου κανω ποστ το τηλεφωνο του μαγαζιου.

Stef, εχω τα RX8 (5 φορες φορεμενα). Οταν χιονισει δινουμε ενα ραντεβου στον Παρνασσο :D και τα δοκιμαζεις. Αν σ'αρεσουν, στα Λιβαδια ειναι ο Ταξιαρχης, πας και τα παιρνεις(καινουρια φυσικα, δεν πουλαω τα δικα μου). Εμενα εντυπωση μου εκανε η σταθεροτητα τους, αυξησα την ταχυτητα μου 30% απο την πρωτη μερα λογω της εμπιστοσυνης που σου εμπνεουν.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ο Ταξιαρχης φετος θα εχει Κ2 :D

Αpache! σου'ρχομαι...

To περιοδικό skiing στην κατηγορία carving expert βγάζει τα Allstar (116-70-101) πρώτα (Best in test).Γράφει ότι για short turns απαιτεί αρκετή προσπάθεια από τον σκιέρ,αλλά είναι ικανό για κάθε είδους στροφή σε κάθε ταχύτητα...ενώ πρόκειται ένα αγωνιστικό πέδιλο in disguise.Στην ίδια κατηγορία το φετινό rx8 (115-66-98) τα πάει αρκετά καλά ,γράφοντας ότι για τους περισσότερους αποτελεί τον ιδανικό συνδιασμό σταθερού και ελαφρού σκι...ίσως οι πιο βαρείς να το ήθελαν πιο σκληρό.Στο περιοδικό φαίνεται στον πίνακα ότι το Allstar είναι προσανατολισμένο σε πιο power καταστάσεις σε σχέση με το rx8.

Το περιοδικό SKI τα έχει σε διαφορετικές κατηγορίες.Το μεν Allstar στην allmountain expert,ενώ το rx8 στην all-mountain cruiser.Γιο το πρώτο γράφει θετικά για το αγωνιστικό edge-hold (που όμως απατεί τα ανάλογα),την ταχύτητά του και γράφει ότι συμπεριφέρεται (τηρουμένων των αναλογιών)αρκετά καλά και στο λίγο off-piste που θα επιχειρήσεις.Πάιρνει κορυφαία βαθμολογία.(στην ίδια κατηγορία βάζει το rx9)

Το rx8 (ίδια κατηγορία με 5stars) δέχεται θετικά σχόλια με κορυφαία βαθμολογία.Γράφει ότι πρόκειται για ένα ευέλικτο πέδιλο για όλες τις στροφές και για όλες τις δουλείες εντός πίστας.

Το περιοδικό SKI and snowboard πέρσι είχε το rx8 πρώτο,φέτος το έχει τρίτο,αλλά με αρκετά καλά σχόλια.Μου προκαλεί πάντως εντύπωση που του εκθειάζουν τα long turns και όχι τα short turns,που τα άλλα περιοδικά το κάνουν,όπως και οι ίδιοι πέρσι.Στο τεστ πρώτα στην κατηγορία on-piste expert βγάινουν τα Nordica speedmachine 14.1xbs και τα Rossignol Z9.

Σε μια κατηγορία πιο κάτω την on-piste advanced βρίσκουμε τα sx:9 στη δεύτερη θέση πίσω από τα rossi z5.

Συνολικά έχω να πω ότι από τα περιοδικά μπορείς να πάρεις μια γενική εικόνα,αλλά όχι και να βγάλεις τελικά συμπεράσματα.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις,έστω κάποια από αυτά και να πάρεις info από τους μόνιμους κατόχους τους,βλέπε φόρουμ.Κάτι που μπορεί π.χ να φαίνεται σε μένα καλό,εσένα να μην σου αρέσει καθόλου,όταν το δοκιμάσεις ή να προτιμάς κάτι που εγώ όχι !

Αν μου επιτρέπεται μια γνώμη.Με τα rx8 θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι το πέδιλο που πήρες τα κάνει όλα πολύ καλά στην πίστα και είναι πέδιλο για να στρώσεις τεχνική.Δεν είναι το πιο σκληρό της παρέας,αλλά τα κάνει όλα ικανοποιητικά εντός πίστας.

Τα Allstar είναι ένα ίσως δύο κλικ πιο άγρια.Ταχυτητα,πιο προς την gs αίσθηση ίσως,κορυφαίο edge grip,αλλά απαιτητικό.Στο επίπεδό σου δεν αποκλείεται να το βρεις ένα κλικ πιο πάνω,πράγμα όχι απαραίτητα κακό,αλλά θα θέλει προσπάθεια και δουλειά για να τα φτάσεις,οπότε μπορείς αν πεις σε οδηγούν αυτά.Ενώ με το rx8 θα κάνεις την ίδια δουλειά και θα νιώθεις ενδεχομένως ότι τα φορούσες από πριν.Ίσως επίσης να υπερέχουν ελαφριά στο απάτητο (όπως ναφέρει περιοδικό) περισσότερο λόγω sidecut,διότι δε νομίζω το τόσο σκληρό flex-pattern που διαθέτουν να ευννοεί προς αυτή την κατεύθυνση. Βασικά είναι piste ripper.

Τα sl:9 είναι κι αυτά ΕΡΓΑΛΕΙΑ για short turns.Υπάρχουν κάτοχοι sl9 στο φόρουμ για περισσότερες πληροφορίες,απλά ίσως να τα βρεις κι αυτά ιδιαίτερα απαιτητικά και να σου ζητούν ένα πολύ συγκεκριμένο,dedicated τρόπο σκι.ΝΑ καρβάρεις μονίμως και οπουδήποτε (δεν καταλαβάινουν και πολλά για το τι υπάρχει από κάτω τους) short turns.Έχουν ίσως το πιο δυνατό,εντονο spring από όσα έχω τύχει να δοκιμάσω.

Για μήκος κοίτα στην περιοχή του 1.70,ούτως ή άλλως στα κυβικά και το επίπεδό σου,ειδικότερα αν πας για one quiver ski.Όπως βλέπεις κάθε πέδιλο έχει διαφορετικό χαρακτήρα.Τέλος να σου θυμίσω και τον παράγοντα τιμή και εμπορική διάθεση.Αν έχεις φτάσει σε σπαζοκεφαλιά ανάμεσα σε τόσο καλά πέδιλα ίσως ο παράγων τιμή να σου δώσει την τελική επιλογή και προσωπικά είναι ένας σημαντικός παράγοντας ;);)

Μια χαρά είσαι.Για μένα δεν είναι κακή ιδέα να μεταβείς από τα c8 σε κάτι πιο πάνω και κρατάς τα c8 για πετροσκί ή τα δίνεις κάπου ίσως B)B)B):D...

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

πονοκεφαλος.!! Και τα 3 εχουν τις χαρες τους..

Τhanks guys. Θα δω αν μπορω να δοκιμασω κανενα πριν!

Αυτο το 1 και κλικ ποιο πανω Ζοχ, νομιζω για μενα ειναι καλο. Ψηνομαι..

Εξελισομαι καλυτερα ετσι...

Και ναι, πολυ πιθανον να νομιζω οτι τα φορουσα απο πριν τα RX8, και χωρις δοκιμες, ειναι σιγουρα the safer choise...

SL9, demo kai εδω, νομιζω οτι με περιοριζουν στο SL9 στυλ, αλλα γουσταρω και το Αλλσταρ "gs" style...Demo kai βλεπουμε..

Last questions : Kalavrita νοικιαζει kaneis Volkl, Fischer ??

Απο τιμες (αγορας) για ποσα λεφτα μιλαμε περιπου (+δεστρες) για RX8, Allstar ??

Gia Atomic εχω μια ακρη..!

Παιζει και η τιμη το ρολο της, εκτος αν ξετρελαθεις με καποιο..

sl9zq8.gifrctin2.jpg

To supersport Allstar είναι αρκετά πιο σκληρό από το RX8. Δεν νομίζω ότι ταιριάζει στο επίπεδο που μας περιέγραψες που βρίσκεσαι, γι' αυτό θα σου έλεγα αν πας για κάτι ανάλογο του RX8 στην Volkl να δεις το 4stars.

Aπ' ότι κατάλαβα είσαι και αρκετά ελαφρύς και το allstar θα σε δυσκολέψει αρκετά, εκτός κι αν το πάρεις αρκετά χαμηλό. Απ' την άλλη αν το πάρεις αρκετά χαμηλό, χάνεις την σταθερότητα που θα είχες απο ένα ουσιαστικά gs πέδιλο.

Κοιτα να κινηθείς στο επίπεδο του RX8 και των αντίστοιχων που έχει κάθε εταιρία.

Πέρσι που τα δοκίμασα και τα δύο το Volkl υπερισχύει στην ένταση ενώ το fisher στο feeling.

Τώρα αν θες να μπεις στα δύσκολα, τότε το allstar είναι πολύ καλό και θα σε αποζημιώσει.

Αν τελικα αποφασισεις να παρεις τα RX8, να ξερεις οτι ο συλλογος τα παιρνει με προσφορα απο τον Κοσμα Μαντσιο στην Ναουσα με 30%.Αν ανεβεις εχε το υπ οψιν.

Κι εγω που τα εχω,μπορω να πω οτι ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.

To supersport Allstar είναι αρκετά πιο σκληρό από το RX8

Thanks again.

Ακομα καλυτερα.. Το 4stars που το εχω παει για λιγο (λιγο ομως), δεν μου φαινοταν ποιο σκληρο απο τα c8, ουτε ειχε μεγαλη διαφορα σε gs feel.

B)

Για αγορες μεσω του συλλογου, πρεπει καποιος να ειναι official μελος (εκτος του Ιντερνετ-φορουμ) ?

Με ποιον μιλαω, μe Admins/Μοds ?

B)B)

sl9zq8.gifrctin2.jpg

stef, είσαι μέλος του forum από τις 24/1/05, υποθέτω έχεις διαβάσει αρκετά posts........................

..Για αγορες μεσω του συλλογου, πρεπει καποιος να ειναι official μελος (εκτος του Ιντερνετ-φορουμ) ?..

Χωρίς να θέλω να γίνω αγενής, τί σόι ερώτηση είναι αυτή :unsure: ?

Καλη σεζον παιδια...

Ειμαι επιπεδο 6-7. Ας πουμε 6 καλυτερα. περιπου 1.:unsure: υψος, 76 κιλα (λεπτος).

Μποτες : Atomic Race9 (δεν τις αλλαζω ουτε με σφαιρες!)

SKI : Atomic C8 (radius 15 η 16 εχει )

Ειμαι προς Fischer RX-8, Volkl SuperSport AllStar..

Βεβαια θελω να δοκιμασω και κατι apo SL9/SX9/GS9 απο περιεργια , αλλα δεν ξερω..

Κυριως κανω πιστα, αλλα εχω αρχισει και τα off ligaki (:angry:-20 max με κοβω)

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ :angry:-20 ΚΑΛΟ ΘΑ ΠΡΟΤΙΝΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΣΕΙΡΑ FREERIDE (MOVEMENT DEMON, ATOMIC SUGAR, ROSS BANDIT,DYNASTAR LEGEND)

AN OXI TOTE ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙΣ ΣΕ SL H GS KALYTERA KATI ME ENDIAMESO RADIUS.

FILIKA DIMITRIS

www.LINESKIS.com

ROSS BANDIT

Rossi Β2 against Αpache Recon K2?

Κ2 γιατι ειναι και πιο σταθερα στη πιστα απο τα "αφρωδη" Β2 :unsure:

Κατα τα αλλα ειναι διδυμα αδελφακια.

Rossi Β2 against Αpache Recon K2?

Κ2 γιατι ειναι και πιο σταθερα στη πιστα απο τα "αφρωδη" Β2 :blink:

Κατα τα αλλα ειναι διδυμα αδελφακια.

να το παμε καλυτερα k2 kai movement to shortlist?

ta recon τα φορεσα περσι για μια μέρα- καλό!!! αλλα όχι movement

:blink:

www.LINESKIS.com

Εμ περιμενω να ανοιξουν για να μου βγαλεις demo.

:)

θα ανεβεις καιμακ? Να φερουμε 4-5 ζευγαρια διαφορα για demo απο διαφορες εταιρειες...

τσονταρω κι εγω την απορια μου για το ποια σκι να επιλεξω volkl 320, 380 h' 420??? τα οποια να ταιριαζουν στο 'αγριο' αρχαριο επιπεδο μου...ειναι αραγε μεγαλη η διαφορα αναμεσα σε 380 και 420?ποια θα με βοηθησουν να μαθω το carving...?

αλλα σκεφτομαι και τα φετινα nordika SUV 6.1 h' 8.1

μποτες κατεληξα στις nordika GTS 8

κερναω καφε-μπυρα για την καλλιτερη- πιο καλα τεκμηριωμενη συμβουλη!!!+2 ωρες δωρεαν piano lessons

reply asap...

τα περσυνα μοντελα δε περιμενουν...

How you stand is how you ski

Φίλε Nifada δυστυχώς από τα γραφώμενά σου δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Μου λείπουν βασικά στοιχεία για να αποκτήσω μια εικόνα του ποιός είσαι και τί ζητάς. Ο δε χαρακτηρισμός "άγριος" αρχάριος με μπλέκει και σε φιλοσοφικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο.

Πλάκα πλάκα όμως αν θέλεις γράψε ύψος-βάρος,ηλικία, πόσο καιρό κάνεις σκι , σε τί επίπεδο έχεις φτάσει και τί ζητάς ουσιαστικά από ένα πέδιλο. Πού και πώς να σε πάει / το πάς. Χρήσιμο επίσης είναι να αναφέρεις και τον τρόπο που σου αρέσει να κάνεις σκί. Αργά και απολαυστικά, γρήγορα (με βάση το επίπεδό σου) , μικρές κοφτές στορφές, μεγάλες και ανοιχτές στροφές?

Απαντώντας στις παραπάνω ερωτήσεις καταρχάς θα συνειδητοποιήσεις ο ίδιος τι ζητάς αλλά θα βοηθήσεις κι όσους έχουν την εμπειρία να σε συμβουλέψουν.

Υ.Γ εν τω μεταξύ βάλε και δυο Paulaner Hefe Weizen στο ψυγείο.

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

εκλεισε το πρωτο κερασμα...τουλαχιστον ο πρωτος γυρος...

1,78 / 78κιλα / 26χρονων / 4-5 μπλε κατεβασιες / αναζητω ενα πεδιλο που θα στριβει χωρις παρακαλια και μονον οταν το επιλεγω εγω! καμια ιδιαιτερη προτιμηση σε στροφες, νομιζω οτι ολες θα με ενθουσιαζουν! φυσικα μιλαμε παντα για σκι πατημενης πιστας.

στα καταστηματα παντα μου δειχνουν κι ενα μοντελο παραπανω απο το επιπεδο μου για να το κρατησω περισοτερο καιρο. μηπως ομως ειναι καλιτερα να αρχισω με ενα πολυ ευκολο πεδιλο και να το αλλαξω σε 2-3 χρονια?

επισης μου λενε για 1,70 μηκος και οχι 1,63-1,64, μηπως ομως το μακρυ πεδιλο ειναι πιο σταθερο, αλλα και πιο αργο? η ταχυτητα ειναι στις απαιτησεις μου, και γι αυτο θα πρεπει να αισθανομαι confidence με το πεδιλο μου για να την απολαυσω...

με ποιο ,τελικα , πεδιλο θα χω περισσοτερη confidence? με το begginer to intermediate , ή το intermediate to advanced?

Υ.Γ το 'αγριος' παραπεμπει σε φιλοδοξος παραλληλα με το οτι αναγνωριζω οτι μπορω να κανω σκι πολυ πολυ καλλιτερα...γι αυτο και θελω να παρω δικο μου εξοπλισμο...

Ευχαριστω

How you stand is how you ski

Aπο πέδιλα που ξέρω θα σου πω,

1)Volkl supersport 4 stars 161

2)Fischer RX6 165

3)τον αντικαταστάτη των περσινών Smove, Fischer CX 4.4 160

4)Salomon streetracer νομίζω το 7 είναι καλό για σένα σε 1,64 αν και νομιζω πουλάει ο Ανεμάρ ένα παραπλήσιο μοντέλο στις αγοροπωλησίες του φόρουμ.

Να ξέρεις πως όλες οι εταιρίες πλέον έχουν καλά πέδιλα. Σου αναφέρω να δεις και τις Κ2, Αtomic, Rossignol, nordica, elan.

Καλες αγορές B)

Τώρα μάλιστα κάτι μπορούμε να κάνουμε.

Πιστεύω ότι ένα καλό allround πέδιλο είναι ότι πρέπει για την περίπτωσή σου. Τα πέδιλα που ανέφερες , Voelkl σειρά Enrgy καθώς και τα Nordica Suv, εμπίπτουν σ' αυτή την κατηγορία. Στο ερώτημα ποιό μοντέλο της κάθε σειράς θα σου έλεγα να πας ψηλά. Οι διαφορές 320-380-420 (Voelkl) και Νordica 6.1 8.1 δεν είναι τόσο δραματικές και θα είχαν νόημα μόνο εάν του χρόνου είχες σκοπό να τα αντικαταστήσεις.

Οι ακτίνες (radius) παίζουν εκεί γύρω στα 15μ. το οποίο σημαίνει ότι μόλις μάθεις να εκμεταλεύεσαι τις ακμές για το στρίψιμο ξεφεύγοντας από την πλαγιολίσθιση θα σε πηγαίνουν σε μέτριες στροφές ούτε πολύ γρήγορες αλλά ούτε και κοφτές. Εγώ προσωπικά προτιμώ πιο μικρές ακτίνες που σου δίνουν μικρές κοφτές στροφές που μπορείς να γείρες πολύ ακόμα και με μικρές ταχύτητες. Αλλά αυτό είναι θέμα γούστου.

Άλλα πέδιλα που θα μπορούσες να κοιτάξεις είναι τα Head IC160 ή IC180 ,αντικαταστάθηκαν φέτος στην γκάμα της HEAD και πιθανόν να τα πετύχεις σε καλή τιμή αν υπάρχουν σε στοκ. Εγώ ξεκίνησα με τα 160 και έμεινα πολύ ευχαριστημένος, έχοντας σε κείνη τη φάση τις ίδιες ανάγκες με σένα.

Επειδή ανέφερες το carving σκέψου και το ενδεχόμενο ενός μαλακού Slalom-carver (Head Isl - Rossignol 8S- Atomic SL9 κλπ) Θεωρητικά είναι για πιο πεπειραμένους σκιέρ αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο για να σε μπάσουν στο κόσμο του carve μιας και στρίβουν με τη σκέψη έχοντας ταυτόχτονα αρκετή ανοχή σε λάθη. Μακριά από τα κορυφαία SL-carver ( Ηead Isl-RD, Rossi 9S, Atomic Sl11 κλπ) είναι απόλυτα στις αντιδράσεις τους και θα μετράς τούμπες/μέτρο πράγμα που δεν είναι καθόλου ευχάριστο.

Για το μήκος θα πρέπει να βρείς τη χρησή τομή ανάμεσα σε ευελιξία και σταθερότητα. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να καταλήξεις μόνος σου δοκιμάζοντας αν έχεις αυτή τη δυνατότητα. Για 1.78 πάντως δεν θα έπεφτα κάτω από 1.65 αλλά δεν θ ανέβαινα και πάνω από 1,70.

Δες τις παραπάνω συμβουλές περισότερο σαν μπούσουλα για το πως θα πρέπει να σκεφτείς για να καταλήξεις στη αγορά σου και όχι σαν οδηγό αγοράς που σημαίνει μην δένεις κόμπο τα μοντέλα που ανέφερα αλλά μπές στη φιλοσοφία τους. Η τελική επιλογή θα πρέπει να βαραίνει εσένα μιας και κάθε σκιέρ έχει διαφορετικές απαιτήσεις και ανάγκες.

Ελπίζω να βοήθησα και καλές κατεβασιές με ότι κι αν αποφασήσεις.

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

Αν μπορεί κάποιος να πει την γνώμη του και για τα παρακάτω...

Salomon Streeracer 05 και μποτες Salomon Performa 5...

Απ' ότι μου είπανε στο κατάστημα, μάλλον είναι κατάλληλα για μένα που είμαι αρχάριος

και μαθαίνω και θα με βοηθήσουν να βελτιωθώ. Ισχύει?

Σας ευχαριστώ...

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Επειδή ανέφερες το carving σκέψου και το ενδεχόμενο ενός μαλακού Slalom-carver (Head Isl - Rossignol 8S- Atomic SL9 κλπ) Θεωρητικά είναι για πιο πεπειραμένους σκιέρ αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο για να σε μπάσουν στο κόσμο του carve μιας και στρίβουν με τη σκέψη έχοντας ταυτόχτονα αρκετή ανοχή σε λάθη.

Βαγγελη το SL-9 μαλακο??? B)

Με τιποτα.Μαλακοτερο του SL-11 ναι.Αλλα σκετο μαλακο no.

Να τον μπασει στο carving??Με ΤΙΠΟΤΑ.

Μιλαμε για πεδιλα σειρας RACE

Φυσικα και στριβουν με τη σκεψη,αλλα οταν κατεχεις την τεχνικη.Ο Nifadas εχει κανει 4 φορες σκι στη ζωη του....Μην ξεφευγουμε...