GiannisV 5 Report post Posted January 13, 2006 Παιδιά ριξτε μιά ματιά εδώ http://www.freerideskier.com/html/introduction.html Το έκανε post ένας φίλος στο snowreport. Νομίζω οτι είναι κορυφαίο και "επικίνδυνο" άρθρο γιατί καταρίπτει πολλούς μύθους με αφοπλιστικό τρόπο. Quote Ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι...να μάθεις.! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 14, 2006 Παιδιά ριξτε μιά ματιά εδώ http://www.freerideskier.com/html/introduction.html Το έκανε post ένας φίλος στο snowreport. Νομίζω οτι είναι κορυφαίο και "επικίνδυνο" άρθρο γιατί καταρίπτει πολλούς μύθους με αφοπλιστικό τρόπο. χμμ... δεν είχα το χρόνο να το διαβάσω όλο, βασικά μόνο την εισαγωγή και το πρώτο κεφάλαιο διάβασα. Στη εισαγωγή μίλησε για παραλληλισμό της σανίδας με το σκι στον τρόπο κατάβασης , εν μέρει έχει δίκιο και μόνο στην φιλοσοφία που έχει να κάνει με το σημερινό Life style στο βουνό σε ένα κομμάτι του. . (το σκι έχει ιστορία 5000 χρόνων !! Την σανίδα περιμέναμε . . . ) . Τεχνικά δεν υπάρχει καμία ομοιότητα. ...Είναι πολύ δύσκολο εώς αδύνατον να μάθεις σκι αν δεν προσαρμοστείς στο snow plough. Επιπλέον είναι αδύνατον να καταφέρει ο αρχαριος να μάθει να στρίβει απλά γωνιάζοντας τα σκι σε παράλληλη θέση. Δεν λέω τολμηρή προσέγγιση , αλλά στην πράξη ο μέσος χιονοδρόμος δεν θα καταφέρει να μάθει σκι έτσι ποτέ και γρήγορα θα απογοητευθεί. Τα υπόλοιπα δεν πρόλαβα να τα διαβάσω . . . με επιφύλαξη : Είναι η γνωστή ιστορία για επαναστατικές μεθόδους κτλ κτλ , στην βάση του οτι το carve ski είναι η ίδια η επανάσταση επομένως φέρνει και την αλλαγή στην τεχνική ενώ στην ουσία δεν άλλαξε τίποτα , απλώς βγήκαν παραβολικά σκι σε μαζική παραγωγή και η χάραξη στις στροφές είναι κάτι το προσιτό για όλους τους χιονοδρόμους, είναι ένα επιπλέον στοιχείο και μόνο μέσα στο πακέτο που λέμε . . ολοκληρωμένος σκιερ. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
GiannisV 5 Report post Posted January 14, 2006 fidelio για να πω την αλήθεια και εγώ εχω πολλα ερωτηματικά, για τα περιγραφόμενα στο αρθρο. Ακούγεται καλό ομως. Θα κανω practice αυριο στο Ελατοχώρι με 2 εντελώς απειρους σκιερ και βλέπουμε... (...ειμαι απόλυτα περίεργος πάντος για την αποτλεσματικότητά του) Quote Ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι...να μάθεις.! Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted January 27, 2006 Ανέστη έχω μια ένσταση για τον τίτλο του thread. Το carving με το freeride δεν έχουν σχέση, αντίθετα απ΄ότι διαφάνηκε από κάποια προηγούμενα Post. Πιθανόν η σύγχυση να προήρθε από το γεγονός ότι κάποιες συμβουλές για carving βρισκόταν στο www.freeride.com Τουλάχιστον απ όσα γνωρίζω freeride σημαίνει ski σε απάτητα και κατά προτίμηση εκτός των ορίων των ΧΚ. Με αποκορύφωμα τα Heli-/Cat-ski. Για το carving τα έχουμε πει λίγο πολύ. Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted January 27, 2006 Ανέστη έχω μια ένσταση για τον τίτλο του thread. Το carving με το freeride δεν έχουν σχέση, αντίθετα απ΄ότι διαφάνηκε από κάποια προηγούμενα Post. Τα ξεχωρισα σε διαφορετικα θεματα.Thanks Quote Share this post Link to post Share on other sites