Olga 6,796 Report post Posted November 30, 2013 υπαρχει περιπτωση να χαλαρωσει το μοσχευμα εαν το παρακανεις τους πρωτους μηνες η ακομα και να κοπει και να μην φαινεται στην μαγνητικη (σαν να το καταπιε το γονατο ) ενω ειχε τοποθετηθει σωστα οχι, στο χειρουργημενο ποδι. εγω ξαναεκανα μαγνητικη στο αλλο ποδι επειδη ποναγα αρκετα Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
fr-giorgos 3 Report post Posted November 30, 2013 To παρακανω σημαινει με ασκησεις η με στροφικες κινησεις περισσοτερο αθληματα? Βασικα ξεκιναω απο δευτερα φυσιο..μετα απο δεκα μερες χειρουργειο..αυτος θα με καθοδηγει Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted December 1, 2013 ο φυσ/της θα σου πει τα παντα! εισαι σε καλα χερια Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
yannisnm 734 Report post Posted December 3, 2013 (edited) Μην αγχώνεστε! Με υπομονή και επιμονή όλα θα γίνουν! Η βιασύνη είναι το χειρότερο! Θα κάνετε και πάλι πολύ σκι όλοι οι εγχειρισμένοι ! Η φυσικοθεραπεία πάλι είναι σημαντική, αμέσως μετά την εγχείριση για να ισιωσει το πόδι. Και για να επανέλθει. Για να πάρετε θάρρος θα σας πω ότι 2)2 εκοψα χιαστό, φυσικοθεραπεία για να φύγει το οίδημα, δέσιμο και σκι στις Άλπεις 28/2 ! Βέβαια είχα και τον φυσικοθεραπευτή μαζί! Αυτός με έδενε και εγώ τον μάθαινα σκι! 4/4 εγχείριση, φυσικοθεραπεία, άσκηση, υπομονή και τσουπ το Φλεβάρη πάλι Άλπεις! Προσεκτικά αλλά σκι 1 βδομάδα! Την επόμενη χρονιά Ακράτητος. Μόνο φοβάμαι λίγο να βγω off. H ανάμνηση του τραυματισμού βλέπεις! Μια συμβουλή ακόμη: Διάλεξτε φυσικοθεραπευτή να έχει κάνει σε ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτοί είναι γατοι στα γόνατα! Εγώ σώθηκα από τον μάγο φυσικοθεραπευτή για 20 χρόνια τουλάχιστον στον Παναιτωλικό. Να είναι καλά! Το σημαντικό όμως είναι ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ! Περαστικά σε όλους! Sent from my Nexus 7 using Tapatalk Edited December 3, 2013 by yannisnm 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted December 3, 2013 ωραια Γιαννη! αρα, εσυ εκανες το χειρουργειο 4 Απριλιου και εκανες σκι τον επομενο Φεβρουαριο με το μοσχευμα. ειναι 11 μηνες, οντως ειναι ενα ευλογο χρονικο διαστημα εγω θα δοκιμασω στους 8 μηνες αλλα με πολυ προσοχη και λιγο λιγο Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
gioand 1,811 Report post Posted December 3, 2013 Μην αγχώνεστε! Με υπομονή και επιμονή όλα θα γίνουν! Η βιασύνη είναι το χειρότερο! Θα κάνετε και πάλι πολύ σκι όλοι οι εγχειρισμένοι ! Η φυσικοθεραπεία πάλι είναι σημαντική, αμέσως μετά την εγχείριση για να ισιωσει το πόδι. Και για να επανέλθει. Για να πάρετε θάρρος θα σας πω ότι 2)2 εκοψα χιαστό, φυσικοθεραπεία για να φύγει το οίδημα, δέσιμο και σκι στις Άλπεις 28/2 ! Βέβαια είχα και τον φυσικοθεραπευτή μαζί! Αυτός με έδενε και εγώ τον μάθαινα σκι! 4/4 εγχείριση, φυσικοθεραπεία, άσκηση, υπομονή και τσουπ το Φλεβάρη πάλι Άλπεις! Προσεκτικά αλλά σκι 1 βδομάδα! Την επόμενη χρονιά Ακράτητος. Μόνο φοβάμαι λίγο να βγω off. H ανάμνηση του τραυματισμού βλέπεις! Μια συμβουλή ακόμη: Διάλεξτε φυσικοθεραπευτή να έχει κάνει σε ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτοί είναι γατοι στα γόνατα! Εγώ σώθηκα από τον μάγο φυσικοθεραπευτή για 20 χρόνια τουλάχιστον στον Παναιτωλικό. Να είναι καλά! Το σημαντικό όμως είναι ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ! Περαστικά σε όλους! Sent from my Nexus 7 using Tapatalk Αγαπητέ δεν μπορούν όλοι να είναι προνομιούχοι και να παίρνουν μαζί τους φυσικοθεραπευτή στο σκι, πες μας κάτι πιό πρακτικό. Επίσης τι θα πεί να μην βιαζόμαστε, ο χειμώνας έρχεται. Παρεπιμπτόντως τον φυσικοθεραπευτή θα τον "δανειστούμε" καιμείς τον Ιανουάριο; Quote Share this post Link to post Share on other sites
yannisnm 734 Report post Posted December 3, 2013 ωραια Γιαννη! αρα, εσυ εκανες το χειρουργειο 4 Απριλιου και εκανες σκι τον επομενο Φεβρουαριο με το μοσχευμα. ειναι 11 μηνες, οντως ειναι ενα ευλογο χρονικο διαστημα εγω θα δοκιμασω στους 8 μηνες αλλα με πολυ προσοχη και λιγο λιγο Ακριβώς! Είπες το σωστό πράγμα! Με πολύ προσοχή! Και λίγο λίγο! Και να είσαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά! Περαστικά Όλγα! Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
yannisnm 734 Report post Posted December 3, 2013 Αγαπητέ δεν μπορούν όλοι να είναι προνομιούχοι και να παίρνουν μαζί τους φυσικοθεραπευτή στο σκι, πες μας κάτι πιό πρακτικό. Επίσης τι θα πεί να μην βιαζόμαστε, ο χειμώνας έρχεται. Παρεπιμπτόντως τον φυσικοθεραπευτή θα τον "δανειστούμε" καιμείς τον Ιανουάριο; Πράγματι ήμουν τυχερός που είχα φίλο φυσικοθεραπευτή! Όμως αυτό που ήθελα να τονίσω ήταν ότι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε φυσικοθεραπεία για να ισιωσει το πόδι και ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε για να μην υποτροπιάσουμε! Ο φυσιοθεραπευτής δεν δανείζεται, έχει υψηλό επιτόκιο Sent from my Nexus 7 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
gioand 1,811 Report post Posted December 3, 2013 yannisnm, φυσικά και είναι απαραίτητες οι φυσικοθεραπείες, όλοι έχουμε κάνει πάρα πολλές, όπως επίσης και η προσοχή στη συνέχεια γιατί είναι εύκολες οι υποτροπές. Ομως για τον φυσιοθεραπευτή κάτι θα πρέπει να γίνει...ο δικός μου είναι υπέρβαρος, δύσκολο το βλέπω να τον κουβαλάω μαζί μου στην Αυστρία. Ασε που βλέπω να τον χρειάζεται κι'ο yannis 50 όπως πάει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fr-giorgos 3 Report post Posted December 3, 2013 και τα προβληματα ξεκινησαν..εκανα 2 φυσικοθεραπειες και προεκυψε το εξης θεμα..εκει που ξεκινησα να κανω εχει ο ανθρωπος φουλ μηχανηματα,,λειζερ,υπερηχο ρευματα..και μου εβγαλε ενα προγραμμα για τους πρωτους 3 μηνες καθε μερα απο 2 ωρες και τους επομενους 2 μερα παρα μερα η και καθε μερα θα εξαρτηθει απο την πορεια..μιλαμε για ενα κοστος πανω απο 2000ευρω...τρελλο κοστος..και γιαυτο το λογο πηγα σημερα σε αλλον για δευτερη γνωμη και μου ειπε εξαρχης οτι ειναι κατα των μηχανηματων και οτι το οιδημα θα φυγει με την κινηση αυτουνου και οχι με παθητικα μεσα και επισης αυτος μου εβγαλε προγραμμα 3 μηνων μερα παρα μερα και μετα τους αλλους 2 μηνες μια η δυο φορες την εβδομαδα..ουτε 1000ευρω...πολυ μεγαλη διαφορα τιμης και αποψης ομως..ο πρωτος λεει οτι θα γινω οπως πριν ο αλλλος λεει σκι μετα τους 12 μηνες και αν..εχει κανεις καμια αποψη καποια κριτηρια να επιλεξω??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
yannisnm 734 Report post Posted December 3, 2013 Μάλλον ο πρώτος έχει δίκιο! Αλλά 2000 μου φαίνονται πολλά. Ο καλύτερος τρόπος να ισιωσει το πόδι είναι το ισοκινητικο μηχάνημα (αν θυμάμαι καλά). Sent from my Nexus 7 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
yannisnm 734 Report post Posted December 3, 2013 yannisnm, φυσικά και είναι απαραίτητες οι φυσικοθεραπείες, όλοι έχουμε κάνει πάρα πολλές, όπως επίσης και η προσοχή στη συνέχεια γιατί είναι εύκολες οι υποτροπές. Ομως για τον φυσιοθεραπευτή κάτι θα πρέπει να γίνει...ο δικός μου είναι υπέρβαρος, δύσκολο το βλέπω να τον κουβαλάω μαζί μου στην Αυστρία. Ασε που βλέπω να τον χρειάζεται κι'ο yannis 50 όπως πάει. Γιωργάκη, μαζί μας θα είναι ο φυσικοθεραπευτής, κι εγώ κι εσύ κι ο Giannis 50 πριβέ θα τον έχουμε Sent from my Nexus 7 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted December 3, 2013 (edited) Μιας και μιλάμε για ποδόσφαιρο και ποδοσφαιριστές, ας δούμε τη διαδικασία που ακολουθούν αυτοί: α) Εγχείρηση (γιατρός) β) Αποκατάσταση (φυσίατρος-φυσιοθεραπευτής) γ) Ενδυνάμωση με βάρη και αερόβια (γυμναστής) Άλλος ο ρόλος του καθενός και άλλα τα (αναμενόμενα) αποτελέσματα από τον καθένα. Μόνο έτσι μπορείς να έχει κάποιος πλήρη λειτουργία και να μπορεί να αθληθεί πάλι (ακόμα και σε ερασιτεχνικό/τουριστικό επίπεδο). Αν στην αρχή της σαιζόν δεν έχουμε πόδια ποδοσφαιριστή και δεν ξέρουμε το σκι που ξέρει ο nickel και ο ΜΙΚ, είναι δύσκολα τα πράγματα. Και όσα προβλήματα στα γόνατα έχουμε βγαίνουν αμέσως στην πίστα. Γιώργο (fr-giorgos) πήγαινε και σε κανέναν φυσίατρο να σε δει. Edited December 3, 2013 by wraith Quote Share this post Link to post Share on other sites
fr-giorgos 3 Report post Posted December 12, 2013 καλησπερα..εχω το ναρθηκα αποκαταστασης για μετα απο χειρουργειο μηροκνημικο 4 σημειων medium size και θελω να τον δωσω γιατι τελικα για καποιο λογο δεν μου κανει το νουμερο εχω αρκετα χοντρο ποδι και θελω να τον αλλαξω.η τιμη ειναι η μιση απο οτι τον αγορασα.150 ευρω. http://www.insoleclinic.co.uk/beagle-townsend-rebel-tm5.html οποιος θελει κατι ας μου στειλει μηνυμα.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vasos 1 Report post Posted December 12, 2013 Ήρθα και εγώ. Πριν περίπου τρεις εβδομάδες στην μπάλα (έπαιζα και σε δύο ομάδες) διπλές πιθανότητες. Λογικά είχα κάνει παλαιότερα μερική ρήξη πριν περίπου δύο χρόνια, όπου δεν έκανα τίποτα ούτε σε γιατρό δεν πήγα (κλασικός ελληνάρας). Τώρα ξαφνικά ακούω τρία κρακ και τέλος ο αγώνας. Η μαγνητική λέει ρήξη ΠΧΣ και μια μικρή τομή στο μηνίσκο. Τρεις εβδομάδες δύο γιατροί, ο ένας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (ο γνωστός) και όλοι μου λένε για χειρουργείο. Στη μαγνητική δεν γράφει για ολική ή μερική άλλα όλοι μου λένε ότι είναι ολική (σημείωση πήγα και σε δύο φυσ/τες). Ακόμα όμως δεν έχω πειστεί για να μπω στο χειρουργείο. Η ζωή μου άκρως γραφείου, περπάτημα ζήτημα να κάνω 30 λεπτά την μέρα πια. Τώρα πια κλείνω την τέταρτη εβδομάδα, το γόνατο έχει ξεπρηστεί και δεν με πονάει ιδιαίτερα, βέβαια για τρέξιμο ούτε λόγος. Φυσικά διάβασα όλα τα post, από την αρχή και πήγα στους γιατρούς με ερωτήσεις και μπλοκάκι, αφού απόρησαν και αυτοί, μου λένε πλήρως ενημερωμένος. Άντε να τους εξηγήσεις ότι υπάρχει ένα forum από ερασιτέχνες – ειδικευόμενους στο ΠΧΣ. Ωστόσο κανείς δεν μου απάντησε στην ερώτηση: Αν αλλάξω ποιότητα ζωής και ακολουθήσω την άκρως καθιστική που κάνω, θα έχω πρόβλημα αργότερα σε καθημερινές δουλειές? Θα βγάλω αρθρίτιδα όπως και να έχει? Θα μπορώ να πατήσω σε ανώμαλο έδαφος ή θα πονάω και θα πρήζεται το γόνατο μια ζωή? Γιατί αν όλα αυτά συμβαίνουν τότε λογικά θα πρέπει όλοι να κάνουμε το χειρουργείο. Συγγνώμη αν σας κούρασα περαστικά και σιδερένιοι όλοι. Γιώτα πραγματικά εκπληκτικό το θέμα σε ευχαριστούμε. Την πρώτη μέρα που κτύπησα και googlara να δω τι γίνεται, ούτε που το περίμενα να βρω αυτό το topic. Με είχε πάρει αρκετά από κάτω, δεν είναι και εύκολο να αποδεχτείς ότι έχεις πλέον ένα κουσούρι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vasos 1 Report post Posted December 12, 2013 Επίσης συγχωρέστε με ξέχασα να ζητήσω την κλασική χάρη. Αν υπάρχει κανένας γιατρός από την προσωπική σας εμπειρία γιατί ο γνωστός μου φαίνεται και αρκετά κοστοβόρος αλλά και αρκετά πολυάσχολος. Ευχαριστώ και πάλι, να είστε καλά που μοιράζεστε τις προσωπικές σας εμπειρίες και μας ενθαρρύνετε. Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted December 12, 2013 φιλε αν εχει κοπει θα το καταλαβεις...θα εχεις ασταθεια...εγω, τους τελευταιους 6 μηνες πριν κανω καθε βημα, σκευτομουν πως να πατησω το ποδι για να μην βγει το γονατο...τελευταια φορα που βγηκε σκεψου, ηταν οταν κοιμομουν...αν σε παιρνει μην το σκευτεσαι...μιλαμε για ποιοτητα ζωης... Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted December 13, 2013 εάν ηταν μερικη η ρήξη θα υπήρχε αναφορά στη μαγνητική ότι μερικες ίνες εχουν μεινει ακέραιες και θα το αξιολογούσε ο ιατρος σου το σιγουρο είναι ότι, εάν δεν κανεις εγχείρηση θα αποκλίσεις από τη ζωη σου πολλες δραστηριότητες. παρε και άλλες γνώμες σου στελνω με πμ το ονομα του δικου μου ιατρου (είναι και σκιερ btw). εκανα το χειρουργειο πριν από 7,5 μηνες και είμαι στην αποκατασταση. περαστικά και υπομονη, θα φτιαξει το γονατο Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
vasos 1 Report post Posted December 13, 2013 miscelano, έχω μια μικρή αστάθεια αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο αν περπατάω κανονικά. Διαφορετικά μόλις κάνω κάτι περισσότερο, πχ λίγο γρήγορο περπάτημα νιώθω το γόνατο να κάνει γωνία προς τα πίσω και αμέσως μετά μία δυνατή σουβλιά. Όλγα, έχω διαβάσεις όλο το forum από την αρχή και νομίζω πως σας γνωρίζω όλους προσωπικά. Πάντως ευχαριστώ πολύ. Εσύ μετά από 7,5 μήνες πως νιώθεις έχεις ενοχλήσεις. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gioand 1,811 Report post Posted December 15, 2013 καλησπέρα, μιας και χιόνι δεν βλέπω έκανα την αρχή και τσούλισα....σε παγοδρόμιο, απο το τίποτε.....Σημασία έχει πως μετά απο 2 λεπτά επαψα να σκέφτομαι το γόνατο και απλά προσπαθούσα να διώξω το στύλ αρκούδας που είχα.Ολα πήγαν καλά και ελπίζω να είναι και για όλους μας αντίστοιχη η συνέχεια. Περιμένω και τις πρώτες εντυπώσεις του Γιάννη απο Ισγκλ! Βάσο, μετά απο 9 σχεδόν μήνες ενόχληση καμμία, το θέμα όμως είναι αν σου είναι απαραίτητο το χειρουργείο. Μήπως με γυμναστική μπορέσεις να το αποφύγεις; Αρθρίτιδα θεωρώ δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα έχω έτσι κι'αλλιώς 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
yannisnm 734 Report post Posted December 15, 2013 Αν θέλεις να κάνεις πάλι σκι, όπως έκανες το χειρουργείο είναι απαραίτητο! Sent from my Nexus 7 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted December 16, 2013 ειναι απαραιτητο το χειρουργειο εαν θελεις να κανεις πολλα πραγματα οπως τρεξιμο, σκι..ακομα και γρηγορο περπατημα κοιτα, στους 7,5 μηνες εχω ενοχλησεις το πρωι που θα ειναι μαγκωμενο αλλα αφου ζεσταθει δεν καταλαβαινω διαφορα στα ποδια. το τεστ θα γινει σε 8 μερες που θα κανω σκι, θα ενημερωσω Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted December 16, 2013 Και με εμένα έτσι ακριβως έγινε...στην αρχη είχα πολύ μικρή αστάθεια..οσο περνούσε όμως ο καιρός, τη σουβλιά που λες την ένοιωθα όλο και συχνότερα...μεχρι που το γόνατο πλέον δεν άκουγε και εβγαινε οπότε ήθελε...πλεον τα είχα κόψει όλα..κανε την ενχειρηση γιατι αργοτερα θα το μετανιώσεις...συμβουλη μου να την κάνεις χειμώνα γιατι το καλοκαίρι με τις ζεστές η κάλτσα που θα σου βαλουν δεν παλεύεται... Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted December 16, 2013 εγω δεν φορεσα καθολου καλτσα. ειναι στην κριση του ιατρου (οπως και αντιθρομβωτικες ενεσεις) εαν θα σου βαλει η οχι Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
gianis50 1,869 Report post Posted December 16, 2013 Ξεκινησα σκι μετα απο 9 μηνες του χειρουργειου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος γιατι 2 μερες δεν εχω καταλαβει την παραμικρη ενοχληση....μπορω να πω οτι την δευτερη μερα εχω ξεχασει οτι εχω κανει χειρουργειο...Ξεπερασα δλδ το ψυχολογικο...κανω ομως συντηρητικο σκι μονο και μονο για να γυμνασω (με την παροδο των ημερων)το χειρουργημενο ποδι.Θελω να δωσω κουραγιο σε ολες και ολους τους χειρουργημενους μαζι με τις ευχες μου για επανοδο στην ενεργη δραση......μην πτοησθε.... εδω στανιαρησε ο παππους .....ποσο μαλλον οι νεοι 11 Quote μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους Share this post Link to post Share on other sites