Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
zeto

ΑΤΥΧΗΜΑ : ΡΗΞΗ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ

Recommended Posts

2 hours ago, Turms said:

ρε συ ασε...απο τοτε που εγινε αυτο, χαζευω γενικα στο ιντερνετ κ πετυχαινω ιστοριες....πολυ ατιμο πραγμα...

θες μπασκετ ? ποδοσφαιρο? βολλευ (????), bouldern? τζουντο? jiu jitsu? karate?

κ αντε μπασκετ κλπ δεν σκοπευα στα 50...αλλα για λιγο bouldern το σκεφτομουνα για γυμναστικη... η λιγο  jiu jitsu

τελικα θα κατσω ν παιζω play station....μας φτανει ενας τραυματιας προς το παρων

εχω  απογοητευθει...μιλαμε δεν ειναι να κανεις τιποτα....

εντάξει μην το πάμε και στο άλλο άκρο......

λίγο χαλαρό τρέξιμο,λιγο κολύμπι ,ποδήλατο στατικο η μη καλό κάνει......

Καλησπέρα βρε παιδιά ! Εγώ πριν ένα μήνα σε πίστα με πάγο αλλά χαλαρή πράσινη κ ουσα αρχάρια αν και πήγαινα χαλαρά με τις στροφουλες μου γλίστρουσα κ έβαλα δυνατά φρένα άκουσα κρακ (δεν απασφαλίσε το πέδιλο το αριστεο) κ βρέθηκα χαμέ με αφόρητο πόνο ! Εν ολίγοις ρήξη πρόσθιου χιαστού (τα υπόλοιπα σύνδεσμοι μηνίσκοι όλα οκ) 

έχω τεράστιο δίλλημα για το χειρουργείο αν κ είμαι δασκάλα χορού κ είναι απαιτητικές οι κινήσεις μου τα πηγαίνω αρκετά καλά κ με τη φυσικοθεραπεία κάνω κ μάθημα προσεκτικά βέβαια ! Οι μισοί μου λένε χειρουργείο οι άλλοι μισοί δε το χρειάζομαι ας μείνω στη συντηρητική αποκατάσταση με γυμναστήριο κ φυσικοθεραπείες! 
υπάρχει κάποιος που να συνεχίζει ότι έκανε κ σκι κ έντονη δραστηριότητα χωρίς χιαστό κ χωρίς χειρουργείο ! Help 🤷

7 hours ago, Litoger said:

Καλησπέρα βρε παιδιά ! Εγώ πριν ένα μήνα σε πίστα με πάγο αλλά χαλαρή πράσινη κ ουσα αρχάρια αν και πήγαινα χαλαρά με τις στροφουλες μου γλίστρουσα κ έβαλα δυνατά φρένα άκουσα κρακ (δεν απασφαλίσε το πέδιλο το αριστεο) κ βρέθηκα χαμέ με αφόρητο πόνο ! Εν ολίγοις ρήξη πρόσθιου χιαστού (τα υπόλοιπα σύνδεσμοι μηνίσκοι όλα οκ) 

έχω τεράστιο δίλλημα για το χειρουργείο αν κ είμαι δασκάλα χορού κ είναι απαιτητικές οι κινήσεις μου τα πηγαίνω αρκετά καλά κ με τη φυσικοθεραπεία κάνω κ μάθημα προσεκτικά βέβαια ! Οι μισοί μου λένε χειρουργείο οι άλλοι μισοί δε το χρειάζομαι ας μείνω στη συντηρητική αποκατάσταση με γυμναστήριο κ φυσικοθεραπείες! 
υπάρχει κάποιος που να συνεχίζει ότι έκανε κ σκι κ έντονη δραστηριότητα χωρίς χιαστό κ χωρίς χειρουργείο ! Help 🤷

Υπάρχει ο Π. Γιαννάκης χωρίς χιαστό και στα δύο γόνατα αλλά με θηριώδεις μύες.

Στην περίπτωσή σας έχετε ένα πλεονέκτημα που οι περισσότεροι εδώ δεν έχουμε: αξιολογήστε το εαυτό σας (προσεκτικά / αντικειμενικά) στις 5 βασικές κινήσεις.

• Love 1

Περαστικά. Φίλος που έπαθε ρήξη χιαστού και χειρουργήθηκε 20 χρόνια αργότερα διαγνώστηκε με προχωρημένη χονδροπάθεια. Τώρα χτυπάει το κεφάλι του.Κάθε περίπτωση βέβαια είναι διαφορετική και θα πρέπει να το πάρεις πάνω σου. ότι και αν αποφασίσεις σου εύχομαι τα καλύτερα

• Love 1

7 hours ago, Velissarios said:

Περαστικά. Φίλος που έπαθε ρήξη χιαστού και χειρουργήθηκε 20 χρόνια αργότερα διαγνώστηκε με προχωρημένη χονδροπάθεια. Τώρα χτυπάει το κεφάλι του.Κάθε περίπτωση βέβαια είναι διαφορετική και θα πρέπει να το πάρεις πάνω σου. ότι και αν αποφασίσεις σου εύχομαι τα καλύτερα

Βελισσαριε εμένα μου ανέφερε ο ορθοπεδικός ότι ένα χειρουργημένο γόνατο μπορει πάντα να αναπτύξει μετεγχειρητική αρθρίτιδα .Απλά στο δικό μου μυαλό ,αν δεν κάνω επέμβαση θα συνεχίσει η κάποιου βαθμού προολισθηση του μηριαίου επί της κνήμης.Αρα μελλοντικά αρθρίτιδα.Ποσο να μπορεί να κρατήσουν οι μύες αυτήν την κίνηση;έχω μπει βέβαια και σε μια ομάδα που συζητουν με δικά τους περιστατικά για αποφυγή της επέμβασης καθώς και ανάπλασης του πρόσθιου χιαστού.Κατι που ιατρικά απ' όσο ξέρω,δεν ισχύει.

@kostasbmw σ ευχαριστώ για τα περαστικά 

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

18 hours ago, Litoger said:

Δεν ξέρω κατά πόσο θα συνεχίζεις προσεκτικά την προπόνηση για πάντα.Λογικα θα θες να επανέλθεις στην πρωτυτερα κατάσταση και λόγω του επαγγέλματος σου .Είναι δύσκολη η απόφαση της επέμβασης όντως.

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Αν δεν κάνω λάθος, χωρίς χιαστό κάνει τόσα χρόνια και ο Στάθης @skister, και ποτέ δεν τον εμπόδισε αυτό  να κάνει εξαιρετικό σκι. Είχε βέβαια και αγωνιστικό υπόβαθρο, που σημαίνει ότι η καλή τεχνική του σήκωσε μεγάλο βάρος από τον χιαστό που έλειπε.

Και βέβαια, κάνει σκι, όχι χορό…

• Like 1

Make Parnassos Great Again!

Χωρίς χιαστό πάντως θα ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού. Το δυνατό μυϊκό σύστημα θα βοηθάει αλλά πρέπει και να το διατηρείς. Η επέμβαση θα έχει συνέπεια την δημιουργία αρθρίτιδας, αργότερα, αλλά  έτσι κι αλλιώς ο τραυματισμός θα προκαλέσει προβλήματα στην άρθρωση μεσοπροθεσμα. Εγώ δεν το είχα σκεφτεί καθόλου, στις 3 εβδομάδες έκανα επέμβαση.

• Like 1

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Πράγματι είναι μεγάλο το ποσοστό ατυχημάτων στις αποβιβάσεις. Και ο Παρνασσός και τα Καλάβρυτα δεν μπορούν καν να δουλέψουν στο γρήγορο τα λιφτ επειδή δεν έχουν καλές αποβιβάσεις. Τα εξαπλά και τα οχταπλά καρεκλάκια παντού αρχιζουν να γίνονται "καταραμένα" και όλα τα χιονοδρομικά δίνουν μάχη να φτιάξουν πολύ άνετες αποβιβάσεις με μήκος - πλάτος και μικρή κλίση.

Ο λόγος που δεν βγαίνει το σκι είναι επειδή η δέστρα είναι ρυθμισμένη να αντιδρά σε κρούση. Ο "μετρητής" ξέρει ότι το ανθρώπινο πόδι αντέχει την τάδε δύναμη οπότε θα βγεί το πέδιλο πριν σπάσει το πόδι. Σε μικρές ταχύτητες η δύναμη έρχεται σιγά σιγά (πχ μπλεγμένα πέδιλα) χωρίς απότομη κρούση όπως σε μια τούμπα. Η ενέργεια και η ορμή είναι ανάλογες του τετραγώνου και γραμμικά της ταχύτητας οπότε με μικρές ταχύτητες δεν πιάνει η κρούση σαν μεγεθος τις ρυθμίσεις της δέστρας.

Εξαπλά και οχταπλά καρεκλάκια στο γρήγορο με πάνω από 2-3 αρχάριους σκιερ ή snowboarder είναι ατύχημα στάνταρ. 

On 3/26/2025 at 12:44 PM, gianis50 said:

τα περισσοτερα  ατυχηματα γινονται οταν βγαινεις απο το καρεκλακι...ετσι ακριβως εκοψα και εγω προσθιο..

On 3/25/2025 at 4:06 PM, Turms said:

Είναι απίστευτο πώς από κάτι μικρά, χαζά ατυχήματα μπορεί να προκύψει κάτι τέτοιο. Ο γιατρός στο νοσοκομείο μάς είπε ότι οι περισσότεροι τα παθαίνουν κατά την αποβίβαση από τα εξαπλά και οκταπλά καρεκλάκια

Από εδώ και πέρα, μόνο γόνδολες και πιατάκια!

• Like 1
  • Thanks 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Πήγαμε σε δύο γιατρούς πριν από τον χειρουργό και και οι δύο μας είπαν ότι είναι υπέρ της επέμβασης. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί που συνεχίζουν χωρίς χιαστό, ακόμα και επαγγελματίες σκιέρ, αλλά μιλάμε για επαγγελματίες που το μόνο που κάνουν είναι προπόνηση όλη μέρα.

Μετά, είναι και το θέμα του τι θέλεις να κάνεις. Αν, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θέλεις να χορέψεις, είναι διαφορετικό από το να κάνεις μόνο σκι—και πάλι, εξαρτάται από το πού και πώς θα κάνεις σκι.

Επίσης, και οι δύο γιατροί μας είπαν ότι όλα όσα ακούγονται, όπως το αν κάνεις ή δεν κάνεις την επέμβαση θα έχεις διάφορα προβλήματα αργότερα, είναι θεωρητικά. Ο καθένας είναι διαφορετικός, και δεν μπορείς ποτέ να πεις με βεβαιότητα ότι αν κάνεις ή δεν κάνεις επέμβαση θα έχεις μετά αρθρίτιδα, γιατί αρθρίτιδα μπορεί να έχεις και χωρίς καθόλου τραυματισμό.

Βασικά, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Αυτό κατάλαβα εγώ. Εγώ προσωπικά ήμουν και θα είμαι πάντα υπέρ της επέμβασης σε κάτι τέτοιο. Όσο κι αν γυμνάσω τα πόδια, ό,τι κι αν έκανα μετά, με τη σκέψη ότι έχω έναν χιαστό κομμένο, δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να συνεχίσω ό,τι έκανα...

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

3 hours ago, ΜΙΚ said:

Πράγματι είναι μεγάλο το ποσοστό ατυχημάτων στις αποβιβάσεις. Και ο Παρνασσός και τα Καλάβρυτα δεν μπορούν καν να δουλέψουν στο γρήγορο τα λιφτ επειδή δεν έχουν καλές αποβιβάσεις. Τα εξαπλά και τα οχταπλά καρεκλάκια παντού αρχιζουν να γίνονται "καταραμένα" και όλα τα χιονοδρομικά δίνουν μάχη να φτιάξουν πολύ άνετες αποβιβάσεις με μήκος - πλάτος και μικρή κλίση.

Ο λόγος που δεν βγαίνει το σκι είναι επειδή η δέστρα είναι ρυθμισμένη να αντιδρά σε κρούση. Ο "μετρητής" ξέρει ότι το ανθρώπινο πόδι αντέχει την τάδε δύναμη οπότε θα βγεί το πέδιλο πριν σπάσει το πόδι. Σε μικρές ταχύτητες η δύναμη έρχεται σιγά σιγά (πχ μπλεγμένα πέδιλα) χωρίς απότομη κρούση όπως σε μια τούμπα. Η ενέργεια και η ορμή είναι ανάλογες του τετραγώνου και γραμμικά της ταχύτητας οπότε με μικρές ταχύτητες δεν πιάνει η κρούση σαν μεγεθος τις ρυθμίσεις της δέστρας.

Εξαπλά και οχταπλά καρεκλάκια στο γρήγορο με πάνω από 2-3 αρχάριους σκιερ ή snowboarder είναι ατύχημα στάνταρ. 

Γόνδολες και πιατάκια, φίλε… άσε… Και ξέρεις τι με εκνευρίζει; Όταν βγαίνεις από το καρεκλάκι και ο άλλος αμέσως στρίβει αριστερά επειδή από εκεί ξεκινάει η πίστα, αντί να πάει 2-3 μέτρα ευθεία…

Έχω πετύχει ένα καρεκλάκι στη Γαλλία όπου ο κυλιόμενος διάδρομος ήταν στην αποβίβαση, οπότε αναγκαστικά πήγαινες ευθεία!

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

Για μένα ,ο πιο ασφαλής τρόπος αποβίβασης του σκιέρ από το καρεκλακι είναι να κρατάει τα μπατόν στο ένα χέρι και με το άλλο να σπρώξει το καρεκλακι βγαίνοντας προς τα πίσω.Ετσι ακόμη και σε μη ευνοϊκή κλίση,να έχει μια αρχική ταχ υτητα και να μην κολλήσει το πέδιλο.

• Like 1
  • Love 1

Το πρόβλημα δεν είναι μην κολλήσει το πέδιλο. Το πρόβλημα είναι οι ατσαλούμπαλοι Ολλανδοί, Άγγλοι κλπ., που με μία βδομάδα μάθημα νομίζουν ότι μπορούν να πάνε παντού. Και βγαίνοντας από το καρεκλάκι, μην πατήσει κάποιος πάνω στο ένα πέδιλο, το άλλο φύγει κλπ. κλπ. Να δεις σε παγωμένες, ξυρισμένες πίστες να τρέχουν σφαίρα χωρίς να μπορούν να ελέγξουν καλά καλά πού πάνε και τι κάνουν, πόσο μάλλον να φρενάρουν αν χρειαστεί… να τρομάξεις και να γυρίσεις πίσω να κατέβεις με την γόνδολα. Γιατί καλό το σκι, αλλά αγαπάμε και τη ζωή μας

Edited by Turms
  • Like 2

Snow is on my D.N.A.

On 3/30/2025 at 12:35 PM, Velissarios said:

Φίλος που έπαθε ρήξη χιαστού και χειρουργήθηκε 20 χρόνια αργότερα διαγνώστηκε με προχωρημένη χονδροπάθεια...

Αυτός ήταν ο λόγος που με έπεισε ο γιατρός μου να χειρουργηθώ (το 2009), αφού θεώρησα ότι μπορώ να συνεχίσω την καθημερινότητά μου χωρίς επέμβαση. Τελικά υπέκυψα 10 μήνες μετά τον τραυματισμό.

• Like 1
  • Love 1

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όντως η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Παρ' όλα αυτά, συνήθως ισχύει ότι, το γόνατο μετά από εγχείρηση δεν είναι ποτέ ξανά το ίδιο, ακόμα και σε περιπτώσεις επαγγελματιών αθλητών όπου έχουν την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση. Το μόσχευμα που χρησιμοποιείται στον σύνδεσμο δεν είναι 'σχεδιασμένο' για αυτό τον σκοπό και δεν είναι εύκολο να ενσωματωθεί και να 'μάθει' να λειτουργεί ως μέρος του χιαστού. Η αρθρίτιδα θα έρθει μετά από εγχείρηση. Μπορεί να έρθει και χωρίς εγχείρηση αλλά εξαρτάται από το μέγεθος του τραυματισμού και την κινησιολογία του γονάτου. Γενικά, η απόφαση της επέμβασης ή όχι, εξαρτάται κυρίως από τον βαθμό της σταθερότητας (ειδικά σε περιπτώσεις μερικής ρήξης) του γονάτου μετά τον τραυματισμό.  

Σημειωτέον, ο όρος μερική ρήξη δεν χρησιμοποιείται πάντα. Δυστυχώς τα πορίσματα των απεικονιστικών δεν είναι πάντα ακριβή.

• Like 1

Η αποκατάσταση πάει σχετικά καλά — όσο καλά μπορεί να πάει κάτι που θυμίζει λίγο «δύο βήματα μπροστά, ένα πίσω» (και κάποιες μέρες… ένα μπροστά, δύο πίσω και κρατάμε σημειώσεις!).
Αρχίζουν πλέον να πέφτουν ιδέες μήπως το γυρίσουμε οικογενειακώς στο snowboard (εντάξει, εξαιρούνται τα παιδιά,). Αλλά η ιστορία έχει ακόμα πολλά επεισόδια.
Προληπτικά πάντως, τα σκι που συμμετείχαν στο ατύχημα θα πάνε σε αγγελία του χρόνου — να μην μας θυμίζουν και τις κακοτοπιές!

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

Προφανώς δεν έφταιξε ο εξοπλισμός, αλλά για ψυχολογικούς λόγους δεν είναι κακό να αλλάξει. Άλλωστε μια ανανέωση πάντα βοηθάει να δεις το άθλημα πιο ζεστά!

Make Parnassos Great Again!

8 minutes ago, Χρήστος Λάππας said:

Προφανώς δεν έφταιξε ο εξοπλισμός, αλλά για ψυχολογικούς λόγους δεν είναι κακό να αλλάξει. Άλλωστε μια ανανέωση πάντα βοηθάει να δεις το άθλημα πιο ζεστά!

Όχι βέβαια... Από την άλλη, τα σκι θα κλείσουν 7 χρόνια τον Οκτώβριο, οπότε καλύτερα να τα αλλάξουμε — ένας λόγος παραπάνω τώρα!  Επιπλέον, αν η γυναίκα μου αποφασίσει τελικά να συνεχίσει με σκι και όχι να δοκιμάσει snowboard, όπως ανέφερα, τότε θέλει οπωσδήποτε   τις tyrolia Protector.
Τώρα, δεν πιστεύω βέβαια ότι αυτές οι δέστρες είναι πανάκεια για την αποφυγή τραυματισμών — αλλά ψυχολογικά σίγουρα θα τη βοηθήσουν.

PS : Η αλήθεια είναι ότι η μία δέστρα άνοιξε, η άλλη όχι. Αν άνοιγε και η δεύτερη, ίσως να μη γινόταν τίποτα.
Ίσως έφταιγε η δέστρα; Ίσως απλώς ήταν τέτοια η κίνηση;
Τα σκι τα πηγαίνω κάθε Οκτώβριο για σέρβις και έλεγχο δέστρας κ.λπ., οπότε αν όντως ήταν εκεί το πρόβλημα ή απλά έτυχε, δεν ξέρω...

Edited by Turms
  • Like 1

Snow is on my D.N.A.

Εμένα ήταν καινούρια τα σκι.Ειχαν κάνει μια εβδομάδα στο hintertux ,που όσες φορές έπεσα πάντα άνοιξαν οι δέστρες.Αλλα και πάλι ,είχα σχετική ταχύτητα κάτι που θεωρώ βασικό παράγοντα του να ανοίξει η δέστρα.

Και μετά εκαναν άλλες 5 μέρες στους Δολομίτες ,όπου πάλι είχα μια πτώση χαζή (πήγα να σπρώξω σε ένα ισιωμα το παιδί,βάζοντας τον ανάμεσα στα πέδιλα μου αλλά κάπου μπλέχτηκαμε και πέσαμε.Ειχα όμως λίγη φορα,θυμάμαι όμως ότι δε βγήκε του).

Τα είχα συνηθίσει τα πέδιλα δηλ και τα έβαζα σωστά.

Για να πω τη μαύρη μου αλήθεια ,τόσα χρόνια φορούσα τα b2 rossignol και δεν είχα ούτε διάταση συνδέσμου .Θεωρώ στη δική μου περίπτωση,ότι το πέδιλο δεν έπαιξε ρόλο.

On 4/29/2025 at 10:14 AM, Turms said:

Η αποκατάσταση πάει σχετικά καλά — όσο καλά μπορεί να πάει κάτι που θυμίζει λίγο «δύο βήματα μπροστά, ένα πίσω» (και κάποιες μέρες… ένα μπροστά, δύο πίσω και κρατάμε σημειώσεις!).

Δεν είχα ποτέ φανταστεί πόσο περίπλοκη είναι η άρθρωση του γόνατος.Ειμαι πλέον στην 3η προς 4η μετεγχειρητική εβδομάδα και έχω αρχίσει να περπατάω χωρίς πατερίτσες .Να οδηγώ (ευτυχώς είναι το αριστερό) .Τώρα όμως με πλήρη φόρτιση όλα μοιάζουν δύσκολα.Αισθηση βάρους ,πόνοι που φεύγουν κ έρχονται , άλλα πρωινά σηκώνομαι από το κρεβάτι μια χαρά .Την επόμενη μέρα πρέπει να σκεφτείς να το λυγίσεις στο περπάτημα .Όλα είναι λίγο περιεργα 

14 hours ago, madskier said:

Εμένα ήταν καινούρια τα σκι.Ειχαν κάνει μια εβδομάδα στο hintertux ,που όσες φορές έπεσα πάντα άνοιξαν οι δέστρες.Αλλα και πάλι ,είχα σχετική ταχύτητα κάτι που θεωρώ βασικό παράγοντα του να ανοίξει η δέστρα.

Και μετά εκαναν άλλες 5 μέρες στους Δολομίτες ,όπου πάλι είχα μια πτώση χαζή (πήγα να σπρώξω σε ένα ισιωμα το παιδί,βάζοντας τον ανάμεσα στα πέδιλα μου αλλά κάπου μπλέχτηκαμε και πέσαμε.Ειχα όμως λίγη φορα,θυμάμαι όμως ότι δε βγήκε του).

Τα είχα συνηθίσει τα πέδιλα δηλ και τα έβαζα σωστά.

Για να πω τη μαύρη μου αλήθεια ,τόσα χρόνια φορούσα τα b2 rossignol και δεν είχα ούτε διάταση συνδέσμου .Θεωρώ στη δική μου περίπτωση,ότι το πέδιλο δεν έπαιξε ρόλο.

Βασικά δεν μπορείς να ξέρεις...ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις πιστεύω που μπορεί κάποιος να πει ναι έφταιγε το πέδιλο η δέστρα κλπ...

Όταν τα κάνουμε σέρβις μας δίνουν πάντα μια βεβαίωση με τις ρυθμίσεις κ λένε μην το χάσετε, αν γίνει κάτι μπορείτε να κινηθείτε νομικά ότι έφταιγε το σέρβις κλπ... αλλά από την στιγμή που ο υπολογιστής σου δίνει βάση δεδομένων ποτ εσύ τους δίνει τις ρυθμίσεις δεν έχει νόημα...κ δεν βοηθάει κ πουθενά...

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

14 hours ago, madskier said:

Δεν είχα ποτέ φανταστεί πόσο περίπλοκη είναι η άρθρωση του γόνατος.Ειμαι πλέον στην 3η προς 4η μετεγχειρητική εβδομάδα και έχω αρχίσει να περπατάω χωρίς πατερίτσες .Να οδηγώ (ευτυχώς είναι το αριστερό) .Τώρα όμως με πλήρη φόρτιση όλα μοιάζουν δύσκολα.Αισθηση βάρους ,πόνοι που φεύγουν κ έρχονται , άλλα πρωινά σηκώνομαι από το κρεβάτι μια χαρά .Την επόμενη μέρα πρέπει να σκεφτείς να το λυγίσεις στο περπάτημα .Όλα είναι λίγο περιεργα 

Δυστυχώς έτσι είναι...κ αν δεν κάνω λάθος ο ωμός είναι ακόμα πιο περίπλοκη υπόθεση....αλλά εκεί επειδή ένας τραυματισμός δεν σε περιορίζει τόσο το περνάς πιο στο χαλαρο

Snow is on my D.N.A.