spiros1970 1 Report post Posted April 26, 2006 Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα σε... εντελώς άσχετη επιλογή από την αρχική ! Είμαι λοιπόν ανάμεσα σε δύο πέδιλα: 1. Fischer AMC-73 (r.15m/170cm - 118/73/105) με δέστρα FS 10 RAILFLEX2 2. Head C260i System (r.14,7m/170cm - 112/64/95) με δέστρα SLD 11 Railflex 2 Και τα δύο από εξωτερικό, ίδια τιμή (350€) με τα έξοδα αποστολής. Υπάρχει εμπειρία στα παραπάνω πέδιλα ? Αν ναι θα βοηθούσε πολύ (τα υπόλοιπα δηλ. επιπεδο σκι, ύψος, βαρος κλπ τα εχω ψαξει)... Thanks... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted April 26, 2006 Σαφως ανωτερο στης εκτος πιστας διαδρομες το AMC73. To δοκιμασα και σε παγο και σε σουπα μου αφησε παρα πολυ καλες εντυπωσεις. Απο τα πολυ δυνατα all around ski. Λιγο μαλακο στα πολλα χιλιομετρα βεβαια αλλα ειναι το τιμημα για να καρβαρεις και εκτος πιστας. Το head δε το δοκιμασα. Εχω την εντυπωση οτι το ΑΜC73 στην Ελλαδα ειναι φτηνοτερο απο τα 350€. Quote Share this post Link to post Share on other sites
spiros1970 1 Report post Posted April 26, 2006 Thanks... Για τις τιμές τι να πω. Ειμαι στη Βεροια και δεν βρηκα Fisher πουθενα (βεβαια... δεν πήγα Ναουσα λογω δουλειάς...). Τα Head τα βρηκα τελικα και στην Ελλάδα στα 350€... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 27, 2006 Εχω την εντυπωση οτι δοκιμασα και εγω τα Fischer AMC73 (αυτα δεν μου δανεισες θειε Nickel??). Εγω εχω τα Fischer RX8. παραπλησια στη γεωμετρια με τα Head (115-66-98) σε μηκος 1,65 (R=13). Σε συγκριση με τα RX8 τα AMC73 περασαν τις σουπες πιο ευκολα, χωρις ιχνος δισταγμου. Απο την αλλη μερια, τα RX8 ξεκιναγαν και στριβαν πιο ευκολα (καθ'οτι πιο 'μεσατα'). Και τα δυο πολυ σταθερα στις ανωμαλιες της πιστας (τα δοκιμασα αργα την ημερα, οταν ειχαν σκαφτει οι πιστες). Για απατητο δεν ξερω, ξερει ομως ο Nickel . Τελος, τα RX8 περσι ηταν κορυφαια για εντος πιστας, ειναι πολυ σταθερα σκι (οδοστρωτηρες τα λενε οι περισσοτεροι). Δεν σημαινει οτι (τα παρομοιας γεωμετριας) HEAD θα εχουν την ιδια συμπεριφορα. Τωρα αν δεν εισαι advanced to expert μην κανεις το ιδιο λαθος με μενα. Τα RX8 ειναι σαφως πανω απο το επιπεδο μου και ακομη και μετα ενα χρονο, δεν τα πηγαινω οπως τους αξιζει. Τα RX6 ειναι λιγο πιο μαλακα και ισως μια πιο σωστη εκλογη για ενα intermediate που προσπαθει να γινει advanced. Εκτος αν κανεις σκι σε πολυ υψηλες ταχυτητες (60+) οποτε τα RX8 θα ειναι καλυτερα. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
spiros1970 1 Report post Posted April 27, 2006 Πάντως από reviews που διαβασα, το Fischer AMC-73 είναι πράγματι πιο All-Mountain από το Head C260i, είναι όμως και πιο απαιτητικό, δεν συγχωρεί λάθη όσο το Head. Από την άλλη το Head είναι πιο αργό, πιο ανεκτικό στις κακοτοπιες εντός πιστας και πιο ξεκουραστο (ο,τι πρεπει για την ηλικία μας δηλαδή ). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted April 27, 2006 είναι όμως και πιο απαιτητικό, δεν συγχωρεί λάθη όσο το Head. Δε ξερω για τα Head αλλα τα AMC δεν ειναι απαιτητικο σκι. Σε καμια περιπτωση δε θα δυσκολεψουν εναν μεσο σκιερ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
spiros1970 1 Report post Posted April 27, 2006 Ευχαριστω όλους για την βοηθεια... Για την ιστορια reviews βρηκα στα http://www.skireviews.co.uk/ http://www.ski-review.com/content/section/2/30/ Τα πέδιλα (όλα με δέστρες εννοείται) τα βρήκα στα: http://www.sportschnaeppchen.com/shop/ (τα Head C260i με 300€ + 60€ εξοδα αποστολής) http://www.skixpress.de (τα Fisher AMC-73 με 330€ + 20€ εξοδα αποστολής) Ασε που στο www.sportschnaeppchen.com βρηκα τα Head iC180 με 260€+60€ και στη Βεροια τα βρηκα 580€ (με την έκπτωση απο 870€) !!! Τελικα παρήγγειλα τα Head C260i από... Ελλάδα (350€ με δωρεάν αποστολή) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted April 27, 2006 καλο ταξιδα να ειναι Quote Share this post Link to post Share on other sites
spiros1970 1 Report post Posted April 27, 2006 Ευχαριστω πολύ (πέρυσι δεν εκανα καθολου λόγω υγειας οπότε τοιν ερχόμενο Χειμώνα θα τα τιμησω δεόντως)... Αργεί ακόμα ??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 27, 2006 ... (ο,τι πρεπει για την ηλικία μας δηλαδή ). Εεε, βεβαια... αν εισαι του '70...οπως και να το κανουμε, τα'χεις τα χρονακια σου, πρεπει να προσεχεις.. . Παντως καλλιο αργα, παρα ποτε! Ελα και στο Φλοκαφε στην επομενη συναντηση να τα πουμε απο κοντα, (θα κανουμε καμμια συναντηση θειε Nickel?, οχι μονο οι Σαλονικιοι...) Καλες κατεβασιες! ....Οπου βρεις χιονι! Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
spiros1970 1 Report post Posted April 28, 2006 Παντως καλλιο αργα, παρα ποτε! Ελα και στο Φλοκαφε στην επομενη συναντηση να τα πουμε απο κοντα, (θα κανουμε καμμια συναντηση θειε Nickel?, οχι μονο οι Σαλονικιοι...) Θενξ! Αν και νομιζω ότι πιο φτηνά θα μου κοστίσει να πάρω και τα Fischer παρά να πάω για καφέ στην Αθήνα αφού μένω... Βέροια Μάλλον θα προτιμήσω τους Σαλονικείς... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 28, 2006 Βεροια, Βεροια, Χμμ, κατι μου θυμιζει αυτο... Να τους προσεχεις τους Σαλονικιους, καποιοι απ'αυτους εχουν .... παρεκλισεις (μην τρεχεις μετα να αγοραζεις σανιδα...πιο φτηνα θα σου'ρθει το Φλοκαφε μαζι με τα Fischer ). Αντε και να προσεχεις...(στην ηλικια σου... ) Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites