Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
solden

Επιτελους Αυστριακος!!

Recommended Posts

Ανακοινωση!!!!! Σε ενα μηνα απο σημερα, καλως εχοντων των πραγματων, θα σας γραφω απο Βιεννη, σαν μονιμος κατοικος εξωτερικου πλεον. Επιτελους θα γινω και επισημα αυστριακος, εδω στο Βολο μας το εχουν κολλησει χρονια, τωρα θα ειμαι και στα χαρτια!!!!!! Αληθεια, ποσα χιλιομετρα ειναι το Τυρολο απο τη Βιεννη? χεχεχεχεχεχεχε......

Εν τω μεταξυ, παρε τιποτε λαχεια, παιξε και κανα ΠΡΟΠΟ, σου'χει κατσει που σου'χει κατσει, που ξερεις, μπορει να γινεις και μονιμος κατοικος Soelden... :angry::P:D

Μπραβο...και σ'ανωτερα! Εχει και ενα πολυ καλο εστιατοριο λιγο μετα την υπαιθρια αγορα αν θυμαμαι καλα! Ετσι για να μας θυμασαι...

Φιλικα

ΜακηςΜ

Βιεννη απο χιονοδρομικα καμια 500αρια... :angry:

To ιδιο χρονο απο Βολο θα κανεις ... :P

Καλα να περασεις,

Πως ομως και εγινε η μετακομιση?

Ποιο εστιατοριο εννοεις Μακη?

Τωρα το πως προεκυψε και φευγω ειναι λιγο μπερδεμενη ιστορια. Πριν 8 χρονια εμενα κοντα στο μοναχο και δουλευα εκει αλλα γυρισα πισω...στο ελλαντα. Το παλεψα εδω αλλα επειδη πλεον εχω φτασει στα ορια με την καθημερινοτητα...τα ξαναμαζευω και δρομο!!!! Παιζει ρολο φυσικα και η δουλεια που προεκυψε εκει και οι προοπτικες που εχει....οποτε ολα καλα.

Μονο 500 χιλιομετρα???? δηλαδη παρασκευη απογευμα θα τα μαζευω και θα φευγω????

Θυμαμαι ενα Ελληνικο εστιατοριο, αρκετα καλης ποιοτητας κουζινας (και ντεκορ), οταν ειχαμε επισκεφθει τη Βιεννη το ΄98. Ηταν πολλα χρονια εκει και χωρις σχεδια επιστροφης. Ονομα δυστυχως δεν θυμαμαι πια... :D

Παντως δεν υπηρχε και αλλο εκει!

Δυστυχως, ολοι εμεις που εχουμε ζησει/δουλεψει στο εξωτερικο, εχουμε προβλημα προσαρμογης στο Ελλαδισταν... :D:D . Εγω γυρισα πισω μετα 21 χρονια Αμερικη και 4 Νορβηγια, εχω 5 χρονια εδω και ακομα να το χωνεψω. Ευτυχως για μενα οι συγκυριες ειναι καπως καλυτερες, οποτε η ποιοτητα ζωης (σκι το χειμωνα, ιστιοποια το καλοκαιρι, αρκετος ελευθερος χρονος...για το φορουμ) μας ανταμοιβει για τα παθηματα της καθημερινοτητας (οδηγηση, δημοσιες υπηρεσιες, κοστος ζωης και μυρια αλλα οσα...αντε μην αρχισω).

Καλη τυχη λοιπον, πες μας και τι δουλεια κανεις;

Φιλικα

ΜακηςΜ

Στον κέντρο εκεί που αρχίζει ο πεζοδρομος που βγάζει προς την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, υπόγειο μαγαζί "Το κελάρι του Αυγουστίνου" απλά απιστευτο. Πολύ καλό φαγητό και μπύρα..

...καλά να περνάς...

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Θα τα επισκεφτω τα μαγαζια που αναφερατε και θα σας πω εντυπωσεις...

Θα δουλεψω στο αεροδρομιο, loading soupervisor, αλλα υπαρχει και κατι αλλο στο ολο σχεδιο...Αν μπορεσω να κανω ενα εξαμηνο σχολειο για event and projekt management, υπαρχει μια εταιρια που θα ηθελα να δουλεψω.

Στην ουσια ειναι εταιρια catering, με τη διαφορα οτι εχει δικα της μαγαζια σε πολλες πολεις και οργανωνει απο γενεθλια μεχρι εκδηλωσεις για 20.000 ατομα και απο gala σε αγωνες formula 1 μεχρι catering σε αγωνες του παγκοσμιου πρωταθληματος σκι και σε τουρνουα τεννις. Α...ξεχασα..και catering σε αεροπορικες εταιριες.....Πρακτικα λοιπον μπορει να δουλεψει καποιος απο new york μεχρι τη suzuka...

Επειδη παντα μου αρεζε η οργανωση εκδηλωσεων που απαιτουν πολλυ λεπτομερεια...λεω να το προσπαθησω..τωρα αν δεν μου κατσει...υπαρχει και στο αεροδρομιο προοπτικη...βλεποντας και κανοντας!!

Αυτα σε γενικες γραμμες....το μονο σιγουρο ειναι οτι εγω αλλο στο ελλαδισταν δεν καθομαι!!!!!!

Μιας και αναφερθικε η Stephanplatz, η εταιρια αυτη που σας γραφω εχει ενα απο τα πιο κυριλε εστιατορια εκει..

Καλή αρχή και με το καλό. Κοντά στην Βιέννη υπάρχουν κάποια ΧΚ, μικρά (πιο μεγάλα από Παρνασσό), που δουλεύουν και βράδυ, άρα θα έχεις κάποιες παραπάνω δυνατότητες για σκι. Για τα κλασικότερα ΧΚ, θα πρέπει να κάνεις πάνω από 350 χιλ. Κάποια νέα δουλειά προς Μόναχο φαίνεται ελκυστυκότερη (χιονοδρομικώς βέβαια)!

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Mil ας ειναι καλα ο αυστριακος σιδηροδρομος και δεν με χαλανε καθολου τα 350Km που χωριζουν τη Βιεννη απο τα χιονοδρομικα..αυτο ειναι το λιγοτερο...εχει και ωραια διαδρομη...

Solden καλή εγκατάσταση και καλή τύχη στη νέα σου ζωή γενικότερα...

Μην τα βάζεις όμως με το Ελλαδιστάν...Έχουμε μία απο τις πιό όμορφες χώρες στον κόσμο και παρόλα τα προβλήματα που δημιουργεί η όποια προχειρότητα και ανοργανωσιά των πολιτικοκοινωνικών δομών μας δεν αλλάζει το γεγονός ότι περνάμε πολύ πιό όμορφη ζωή από τους περισσότερους άλλους ευρωπαίους φίλους μας....και όχι μόνο....

Καλύτερα ζεί κανείς εκεί που είναι η καρδιά του....ρομαντικό, αλλά αληθινό, όλα τα άλλα αλλάζουν....

.........Και χιονοδρομικά φτιάχνονται.......ή ταξιδεύουμε εκεί που υπάρχουν....

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Το οτι η Ελλαδα ειναι ωραια χωρα δεν χωραει αμφιβολια, απλως εγω εξω περνουσα καλυτερα απο ολες τις αποψεις. Οποτε δεν καθομαι να το ζορισω και πολλυ το θεμα, οσοι εχουν ζησει στο εξωτερικο νομιζω με καταλαβαινουν, οι περισσοτεροι μαλλον.

Solden καλή εγκατάσταση και καλή τύχη στη νέα σου ζωή γενικότερα...

Μην τα βάζεις όμως με το Ελλαδιστάν...Έχουμε μία απο τις πιό όμορφες χώρες στον κόσμο και παρόλα τα προβλήματα που δημιουργεί η όποια προχειρότητα και ανοργανωσιά των πολιτικοκοινωνικών δομών μας δεν αλλάζει το γεγονός ότι περνάμε πολύ πιό όμορφη ζωή από τους περισσότερους άλλους ευρωπαίους φίλους μας....και όχι μόνο....

Καλύτερα ζεί κανείς εκεί που είναι η καρδιά του....ρομαντικό, αλλά αληθινό, όλα τα άλλα αλλάζουν....

.........Και χιονοδρομικά φτιάχνονται.......ή ταξιδεύουμε εκεί που υπάρχουν....

Εχοντας πλεον μια αρκετη εμπειρια τηα συμφωνισω με την Γιωτα!!!!

Ακομα μια χαρα εινια η Ελλαδα !!!μιην τα κανουν χαλια σκεφτομαι!!!!!

Πραγματικα ζουμε στην ωραιοτερη χωρα που υπαρχη απο οποια αποπση θελετε!!!

Αυτα Φιλικα Θανος

ViVa GrEeCe!!!! :) :) :)

Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

Τώρα βέβαια το θέμα πάει αλλού, αλλά από πολλές απόψεις η πατρίδα μας είναι καλή μόνο αν είσαι τουρίστας. Η ποιότητα ζωής που προσφέρουν οι μεγάλες Ελληνικές πόλεις σε σχέση με αντίστοιχες της αλλοδαπής είναι για γέλια -ή για κλάματα, ανάλογα με το πόσο στωικά έχεις αποδεχτεί την πραγματικότητα στην χώρα σου...

Make Parnassos Great Again!

Απλά να πώ, επειδή κι εγώ έχω ζήσει εξωτερικό κι έχω ταξιδέψει αρκετά και τυχαίνει να έχω και πολλούς φίλους έξω, έλληνες και ξένους, ότι προβλήματα έχουν όλες οι χώρες στην καθημερινότητά τους. Γιατί, π.χ. δεν έρχεται κανείς αντιμέτωπος με τη γραφειοκρατία στη Βρετανία, ή τη Γερμανία; Ή βρίσκεις εύκολα και φτηνά να μείνεις; Ή όλοι οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να σε βοηθήσουν; Ή δουλεύεις λίγες ώρες κι έχεις το χρόνο να ταξιδεύεις; Ή τρως καλύτερα; Ή βρίσκεις να διασκεδάσεις ιδίως κατά τις βραδινές ώρες;

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την γνήσια απορημένη έκφραση συμμαθήτριάς μου αγγλίδας όταν της έλεγα ότι δεν πίνω όταν βγαίνω..."Καί τί κάνεις τότε;;;;;!!!!" Το κάνω παρέα ή βόλτα της ήταν άγνωστο......

Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τα πάντα στη χώρα μας, στωϊκά πολλές φορές θα έλεγα, εφόσον ήταν επιλογή μου να ζήσω εδώ και κανείς πρέπει να δέχεται το πακέτο. Ένα πράγμα μόνον με ενοχλεί και με λυπεί πραγματικά και αυτό πιστεύω είναι και η πηγή των περισσοτέρων προβλημάτων στη χώρα μας...Κι αυτό είναι η έλλειψη παιδείας που αντανακλάται ως έλλειψη ευγένειας και σεβασμού απέναντι στον διπλανό μας. Κι όταν λειτουργεί κανείς ευγενικά και νοιάζεται για τον άλλο συνήθως παρεξηγείται και τελικά νιώθει μ......ς......Αυτό όμως έγκειται στον καθένα μας....

Απλά να πώ, επειδή κι εγώ έχω ζήσει εξωτερικό κι έχω ταξιδέψει αρκετά και τυχαίνει να έχω και πολλούς φίλους έξω, έλληνες και ξένους, ότι προβλήματα έχουν όλες οι χώρες στην καθημερινότητά τους. Γιατί, π.χ. δεν έρχεται κανείς αντιμέτωπος με τη γραφειοκρατία στη Βρετανία, ή τη Γερμανία; Ή βρίσκεις εύκολα και φτηνά να μείνεις; Ή όλοι οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να σε βοηθήσουν; Ή δουλεύεις λίγες ώρες κι έχεις το χρόνο να ταξιδεύεις; Ή τρως καλύτερα; Ή βρίσκεις να διασκεδάσεις ιδίως κατά τις βραδινές ώρες;

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την γνήσια απορημένη έκφραση συμμαθήτριάς μου αγγλίδας όταν της έλεγα ότι δεν πίνω όταν βγαίνω..."Καί τί κάνεις τότε;;;;;!!!!" Το κάνω παρέα ή βόλτα της ήταν άγνωστο......

Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τα πάντα στη χώρα μας, στωϊκά πολλές φορές θα έλεγα, εφόσον ήταν επιλογή μου να ζήσω εδώ και κανείς πρέπει να δέχεται το πακέτο. Ένα πράγμα μόνον με ενοχλεί και με λυπεί πραγματικά και αυτό πιστεύω είναι και η πηγή των περισσοτέρων προβλημάτων στη χώρα μας...Κι αυτό είναι η έλλειψη παιδείας που αντανακλάται ως έλλειψη ευγένειας και σεβασμού απέναντι στον διπλανό μας. Κι όταν λειτουργεί κανείς ευγενικά και νοιάζεται για τον άλλο συνήθως παρεξηγείται και τελικά νιώθει μ......ς......Αυτό όμως έγκειται στον καθένα μας....

Όντως αυτό το διασκέδαση=πίνουμε όσο αντέχουμε μου έχει κάνει και εμένα (άσχημη) εντύπωση τον λίγο καιρό που ζώ και σπουδάζω στη Γερμανία. Απο εκεί και πέρα οι συνθήκες ζωής εδώ είναι σαφώς πιο καλές απο τις αντίστοιχες της Αθήνας και της Πάτρας που έχω ζήσει. Ησυχία, καθαρός αέρας, πάααρα πολυ πράσινο, πάρκα-πλατείες-παιδικές χαρές, καθόλου θόρυβος απο αυτοκίνητα-μηχανάκια,απίστευτα εκτεταμένο δίκτυο μαζικών μέσων μεταφοράς κτλ κτλ.

Σίγουρα γραφειοκρατία υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου απλά εδω νιώθεις ότι σε αντιμετωπίζουν σαν πολίτη και όχι σαν υπήκοο. Επίσης ο κόσμος είναι ευγενικός, θα σου ανοίξουν την πόρτα, θα σε περιμένουν στο ασανσέρ, θα σου πουν καλημέρα και ας μην σε ξέρουν.

Στο θέμα των μισθών δεν θέλω να πάω γιατί απλά δεν γνωρίζω ακριβή στοιχεία. Πάντως απο όσο έχω καταλάβει πάνω κάτω οι άνθρωποι εδώ δουλεύουν όσο και στην Ελλάδα (δεν μιλάω για το ελληνικό δημόσιο) αλλά εδώ η ανταμοιβή τους είναι σαφώς μεγαλύτερη. Και οι τιμές? Στα ίδια επίπεδα και πολλές φορές φθηνότερα απο την Ελλάδα.

Δεν ξέρω αν με τα χρόνια κανείς κουράζεται και θέλει να επιστρέψει στον τόπο του. Προς το παρόν, με μια αντικειμενική ματιά μπορώ να πώ πως η ζωή στο εξωτερικο έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με την ζωή στην Ελλάδα.

papadakn-portes2_3.jpg

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς

Nea Kifisia Weather Station

Locus-delicti.com Blog

Το οτι η Ελλαδα ειναι ωραια χωρα δεν χωραει αμφιβολια, απλως εγω εξω περνουσα καλυτερα απο ολες τις αποψεις. Οποτε δεν καθομαι να το ζορισω και πολλυ το θεμα, οσοι εχουν ζησει στο εξωτερικο νομιζω με καταλαβαινουν, οι περισσοτεροι μαλλον.

solden σού εύχομε να περάσεις καλά και επίσεις συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Επισεις πιστέυω οτι όποιος έχει μια καλή δουλειά και μπορεί να προσαρμοστεί στα εκεί δεδομένα είναι σίγουρο οτι θα μπορέσει να ζήσει πολύ πιο άνετα και εύκολα χωρίς να του σπάνε τα νεύρα καθημερινά.Τα τελευταία χρόνια στήν Γερμανία μπορώ να πω οτι η ζωή είναι αρκετά φτηνότερη η γραφιοκρατία πολύ λιγότερη και οι υπηεσίες που παρέχουν γενικά είναι πολλά χρόνια μπροστά σε σχέση με την Ελλάδα.Προσωπικά εγω αν θα εβρισκα μια καλή δουλειά δεν θα το σκεφτόμουν και πολυ για να μετακομίσω.

9-2-05020.jpg

Νιωθω ηδη καλυτερα βλεποντας οτι πολλοι απο σας εχετε την ιδια αποψη με μενα. Οχι οτι ειχα την παραμικρη αμφιβολια για το αν πρεπει να φυγω η οχι, αλλα για το γεγονος οτι πλεον υπαρχει αρκετος κοσμος που πιστευει οτι η ζωη στο εξωτερικο ειναι αρκετα καλυτερη απο οτι στην Ελλαδα. Δεν μπαινω στον κοπο να τωρα να γραψω διαφορα επιχειρηματα που εχω ακουσει κατα καιρους περι διασκεδασης, ελευθεριων και γενικοτερα...ειδικοτερων συνθηκων που επικρατουν στη χωρα μας. Το θεμα ειναι πολλυ απλο για μενα και συμφωνω απολυτα με τους Μαιναλο και Νικο.

Επειτα ειναι και το αλλο, πλεον τα δεδομενα σε οτι αφορα την δουλεια του καθενα δεν περιοριζονται στη χωρα που γεννιεται και μεγαλωνει, οπου νιωθει ο καθενας καλυτερα και νομιζει οτι εκει μπορει να προκοψει και να ζησει καλα, εκει ειναι η πατριδα. Τουλαχιστον αυτο ισχυει για μενα και οπως εγραψα και στην αρχη το παλεψα αρκετα εδω και βλεπω οτι η Ελλαδα σαν χωρα διαβιωσης δεν εχει να μου προσφερει κατι που να μου αρεσει. Για διακοπες δυο εβδομαδες το χρονο καλα ειναι, αλλωστε και τοτε που εμενα εξω και ερχομουν το καλοκαιρι, στο τελος της πρωτης βδομαδας ηθελα να φυγω....χωρις υπερβολη!!

Αυτα τα ολιγα και ευχαριστω για τις ευχες σας. Αν μπορω να κανω και κατι για τον συλλογο..ξερω ξερω, δεν ειμαι μελος...., ευχαριστως να σας εξυπηρετησω σε οτι ζητησετε...αρκει να μην με βαλατε να ψαξω για εξοπλισμο!!!! :rolleyes::lol:

Το κάθε μέρος έχει και τα καλά του και τα κακά του. Ένα πράγμα σώνει την Ελλάδα και όσους επιζούν από τα όσα συμβαίνουν σε αυτήν: Υπάρχει αρκετά δεμένη ακόμα η οικογένεια. Για φαντάσου να μην σου εξασφαλίζει πόρους, στέγη και όλα τα βασικά η οικογένεια σου; Τέλειωσες σπουδές, άντε να βρεις μόνος σου δουλειά και άντε με τον μισθό που θα πάρεις να ζήσεις (= ενοίκιο σπιτιού+κοινόχρηστα+ΔΕΗ+κλπ). Και άντε με αυτά τα δεδομένα να φτιάξεις την ζωή σου. Αλλά οι περισσότεροι, όλο και κάποιο σπιτάκι βρίσκουν από τους γονείς... Αυτό δεν υπάρχει έξω. Ούτε χρειάζεσαι ιδιωτικό νοσοκομείο, ούτε ιδιωτικό σχολείο, ούτε φακελλάκι. Είτε μας αρέσει είτε όχι, όταν έξω βρεις μία συμβατική δουλειά, λύνεις τα βασικά προβλήματα διαβίωσης σου με αξιοπρέπεια, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Ποιός το λέει ότι όταν βρίσκεις δουλειά έξω είναι εύκολο ζήσεις αξιοπρεπώς; Και πόσο εύκολα βρίσκεις δουλειά στην Ευρώπη; Πού υπάρχουν οι περισσότεροι άστεγοι αν όχι στο Λονδίνο; Πού υπάρχει μεγαλύτερη ανεργία αν όχι σε Γερμανία, Ισπανία; Πού υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα με το ασφαλιστικό που ταλανίζει κι εμάς, αν όχι στη Γερμανία; Πού είναι τα διαζύγια περισσότερα; Πού το πρόβλημα του αλκοολισμού είναι μάστιγα; Πού σημειώνονται οι περισσότερες αυτοκτονίες;

Και βέβαια στην Ελλάδα είναι ακόμη ισχυρός ο θεσμός της οικογένειας και μας στηρίζει στα πρώτα μας βήματα (ευτυχώς), χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι εδώ νέοι που στέκονται από νωρίς στα πόδια τους μόνοι τους, όπως υπάρχουν και 30ρηδες άνδρες και γυναίκες (και 40ρηδες) που ακόμη ζούνε στα σπίτια των γονιών τους (που το θεωρώ λάθος)...

Παιδιά όλα σχετικά είναι...Πουθενά δεν είναι τέλεια. Για τον καθένα οι συνθήκες είναι διαφορετικές, δεν είναι ίδια η βέλτιστη επιλογή για όλους....Αν νιώθει κάποιος ότι θα ζήσει καλύτερα μία περίοδο της ζωής του (όσο μεγάλη) σε οποιαδήποτε χώρα, αυτό πρέπει να κάνει..Προσωπικά, και στην Ταγγανίκα θα πήγαινα αν είχα καλό λόγο...

Το μόνο που ήθελα να πώ είναι να μην καταδικάζουμε τα πάντα στην Ελλάδα και να μην θεοποιούμε τα πάντα στο εξωτερικό.....

Και κάτι άλλο..Αντιλαμβανόμενη το φαινόμενο και την ανάγκη της παγκοσμιοποίησης σήμερα και με πλήρη συνείδηση ενός πολίτη του κόσμου: Είναι άλλο πράγμα το πού ζούμε καλύτερα, πού δουλεύουμε κλπ κι άλλο πράγμα η πατρίδα....να μη χάνουμε την ταυτότητά μας..Άπειρα τα επιχειρήματα, αλλά περιττά....Όποιος το νιώθει, το νιώθει. Αυτό μαθαίνεται από τη στιγμή που γεννιέται κανείς και όσο διαμορφώνει συνείδηση, μετά είναι αργά.

To know & not do, is not yet to know......

Α! Και: Μπράβο σε αυτόν που γκρινιάζει και φεύγει (δίνει λύση.....), πρόβλημα είναι αυτός που γκρινιάζει και..μένει!!!!!!!!!!!!!! Με λίγα λόγια, ας είναι λιγότερη η γκρίνια και περισσότερη η δράση γενικώς!!!!

Εγώ θα επαναλάβω κάποια πράγματα οτι οι συνθήκες διαβίωσης και οι παροχές που προσφέρουν κάποιες χώρες του εξωτερικού σε σχέση με την Ελλάδα έχουν διαφορά ημέρα με την νύχτα.Δεν γίνεται π.χ για μια μεταβίβαση σε αυτοκίνητο να θέλω 2 μέρες και να μου σπάνε τα νέυρα και στη Γερμανία να τα κάνω όλα αυτά σε 1 ώρα ούτε για μια ασφαλιστική ενημερότητα στο ΙΚΑ να κάνω 4 ημέρες γιατί είχα την ατυχία να έχω προσωπικό στήν επιχειρησή μου επειδή το ΙΚΑ δεν έχει μηχανοργάνωση και ακόμα ζούνε εκεί μέσα στο 1950.Και χτύπα ξύλο μην αποκτήσουμε και κανά πρόβλημα υγείας γιατί τότε αν δεν έχεις ενα τσουβάλι λεφτά μπορεί και να πεθάνεις στήν ψάθα,δείτε καλύτερα τι παροχές έχει στη Γερμανία στήν υγεία και στήν παιδεία και μετά να συζητήσουμε τα υπόλοιπα.Στο μόνο που είμαστε καλύτεροι απο τούς ξένους είναι στήν διασκέδαση και στο ξενύχτι.Περί ανεργίας και τεμπελιάς τώρα ελάτε μια βόλτα στήν Τρίπολη να δείτε στίς 12 το μεσημέρι τις καφετέριες που είναι γεμάτες απο νεολαία γιατί περιμένουν να τούς διορίσουν κάπου κανάς πολιτικός αλλά για δουλειά να πάνε σε καμιά οικοδομή γιατί είναι σκληρά τα πράγματα εκεί.Εχουμε φτάσει σε σημείο να μην βρίσκουμε προσωπικό Ελληνες γιατί δεν θέλουν να δουλέψουν και παρακαλάμε τούς Αλβανούς Ακόμα και τον τουρισμό που προσπαθούμε να πουλήσουμε στούς ξένους με το μυαλό στήν απατεωνιά και στήν λαμογιά το κάνουμε για να τούς φάμε περισσότερα λεφτά.Μετά μας φταίει γιατί πάνε στήν Τουρκία ή στήν Βουλγαρία.Αυτά είναι τα προβλήματα και απο εκεί και μετά οτι και να λέμε είναι περιττό............................................

9-2-05020.jpg

...1 ώρα ούτε για μια ασφαλιστική ενημερότητα στο ΙΚΑ να κάνω 4 ημέρες γιατί είχα την ατυχία να έχω προσωπικό στήν επιχειρησή μου επειδή το ΙΚΑ δεν έχει μηχανοργάνωση και ακόμα ζούνε εκεί μέσα στο 1950.Και χτύπα ξύλο μην ...............................
Καλά, στον Παρνασσό είναι αυτό το ΙΚΑ και δεν το ήξερα; Θα βάλω μέσο να με προσλάβουν και εμένα!!!

Και μιας και αναφέρθηκες στο ΙΚΑ, εμάς επειδή το ΙΚΑ έχασε τα Hi tech αρχεία του (πιθανώς να χύθηκε ο καφές κάποιου υπαλλήλου), για κάποια ενημερότητα μας ζητούσε να του αποδείξουμε ότι εμείς πληρώσαμε για τα τελευταία 5-6 χρόνια. Δηλαδή στο ΙΚΑ δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Χρωστάς, εκτός και αν αποδείξεις ότι τα τελευταία χρόνια πλήρωνες κανονικά! Και αν δεν έχεις φυλάξει όλα τα χαρτιά που αποδέικνύουν κάτι τέτοιο, μαύρο φίδι που σε έφαγε!

Εγώ θα επαναλάβω κάποια πράγματα οτι οι συνθήκες διαβίωσης και οι παροχές που προσφέρουν κάποιες χώρες του εξωτερικού σε σχέση με την Ελλάδα έχουν διαφορά ημέρα με την νύχτα.Δεν γίνεται π.χ για μια μεταβίβαση σε αυτοκίνητο να θέλω 2 μέρες και να μου σπάνε τα νέυρα και στη Γερμανία να τα κάνω όλα αυτά σε 1 ώρα
Πάντως άμα έχεις όλα τα έγγραφα τελειώνεις γρήγορα. Το έκανα προ βδομάδας σε 1 ώρα. Το μόνο που πήρε χρόνο ήταν να πληρωθεί το παράβολο στην τράπεζα. Δεν είναι όλα μαύρα...

vae victis

Το φοβερό πρόβλημα σε εμένα ήταν οτι έπρεπε να στείλει υπηρεσιακό σημείωμα το υποκ/μα του Ιλιον στο υποκ/μα της Τρίπολης.Η αίτηση έγινε στίς 10 Απρίλη και κατάφερα και το πήρα μόλις σήμερα.Ε λοιπόν τούς ευχαριστώ για την μεγάλη χάρη που μου έκαναν γιατί απο οτι φαινεται το χαρτί ήρθε μέσω Σιβηρίας και παραλίγω να καταστραφώ οικονομικά (ούτε μπλόκ επιταγών δεν μπορούσα να βγάλω :rolleyes: )

Αν πρόκειτε με την κάθε δημόσια υπηρεσία να μου σπάνε τα νεύρα ,δουλειά μου να μην μπορώ να κάνω,να ΄χνω ατελείωτο χρόνο κάθε φορά για όλα αυτά ...........ε...........τότε ανάθεμα....................

9-2-05020.jpg

Επειδη οπως καταλαβατε εχω καιρο στα χερια μου... :rolleyes: ειπα να το ψαξω το θεμα. Βρηκα λοιπον ενα καταπληκτικο site με καθε ειδους στατιστικες.

http://www.nationmaster.com/index.php

Και επειδη η Ελλαδα λεμε οτι ειναι ασφαλης χωρα (εκτος αν βλεπεις τα καναλια...) ειπα να το τσεκαρω...

Οντως λοιπον, η Ελλαδιτσα μας ειναι 45η στον κοσμο σε συνολικο εγκλημα, ακριβως πισω απο το ΦΥΡΟΜ. Τα υπολοιπα αποτελεσματα ηταν εκπληξη:

1η η Δομινικανη Δημοκρατια (λεμε τωρα) με 113.8 εγκληματα ανα 1000 κατοικους

2η η Νεα Ζηλανδια με 105.8/1000 Ακους Nickel??? :lol:

3η η Φινλανδια με 101/1000

4η η Δανια 92/1000

8η ΗΠΑ :)/1000 (Movo???) :lol:

12ος ο Καναδας 75.5/1000

20η η Ελβετια 20/1000

45η η Ελλας 9/1000!

Αν θελετε να πατε καπου ησυχα...

πηγαινετε Κολομβια (53η με 5/1000)! thud.gif

η Υεμενη (60η με 0.33/1000)! 1ptgno.gif

Φιλικα

ΜακηςΜ

Η παραπάνω στατιστική δεν μου φαίνεται πολύ αξιόπιστη. Εγώ πάντως δεν θα την εμπιστευόμουν.