D_Kikeridis 0 Report post Posted August 1, 2006 Λεπόν..Μες το κατακαλόκαιρο..Κ ενώ οι υπολοιποι απλώνουν τα κορμιά τους στις παραλίες..Εγώ εξοπλίζομαι για τον χειμώνα..Περσινά μοντέλα λογικά αλλα κ καλύτερες τιμές ελπίζω απ'ότι στην αρχή της σεζόν.. ..Θα πάω αύριο μεθαύριο να δώ τι παίζει στα μαγαζιά κλπ..Αλλα όντας άσχετος θέλω να κινούμαι εξ'αρχής κάπου.. Πριν κάτι χρόνια που μετρήθηκα ήμουν 1,65 τώρα κάπου προς το 1,70,δεν έχω μεζούρα Απο κιλά είμαι 55 αυτή τι στιγμή αλλα ειναι καλοκαίρι κ τρώω ανα 10 μέρες οπότε 55-60 κιλά το maximum για τον χειμώνα..Καστανά μάτια,μακρύ μαλλί,γυμνασμέν,εε συγνώμη ξέφυγα.. Για την μπότα,ε στο 43 καλές θα μου είναι (42 just φοράω,αλλα για μπότα είναι ζόρικη..Nα πάρω 44 δεν παίζει για να μου κάνουν κ του χρόνου γιατι δεν θα μου κάνουν φέτος.. ) Όσο για την εμπειρία μου..Ακόμα αρχάριος είμαι..Κατεβαίνω μεν νορμάλ πιστούλες..Δεν σκοτώνομαι - σκοτώνω επίσης, αλλά δεν "το έχω" ακόμα..Κ πέφτω ακόμα μερικές φορές σαφώς.(Τώρα για το αν μαθαίνω..ελπίζω ναι.. ) Για τεχνικές μη με ρωτάτε..Το νορμάλ carving που σου "διδάσκει" ο instructor στα μαθήματα Aλλά θα προτιμούσα κάτι μέτριο για όλα ,δλδ εντός-εκτος κλπ.. (15χρονος γαρ ) Περιμένω προτάσεις.. ΥΓ: Μην ξεχάσω.. Μιλάω για Σκί-Δέστρες,Μπότες,Μπατόν (αν υπάρχει πρόταση γι'αυτά ) κ αν έχετε καμία πρόταση για γάντια γιατι δεν ξέρω πώς στα χέρια μου όλα καταστρέφονται.. ΑΑ,κ τιμές στο περίπου.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted August 1, 2006 Ποσα χρονια κανεις σκι? Ο Συλλογος μεσα στο Νοεμβριο-Δεκεμβριο θα εχει κλεισει τη συμφωνια για εξοπλισμο σε συγκεκριμενο μαγαζι με πολυ καλυτερες τιμες απο την αγορα... Θα επανελθω για να βρουμε τι σου ταιριαζει αργοτερα Quote Share this post Link to post Share on other sites
D_Kikeridis 0 Report post Posted August 1, 2006 Ποσα χρονια κανεις σκι? Ο Συλλογος μεσα στο Νοεμβριο-Δεκεμβριο θα εχει κλεισει τη συμφωνια για εξοπλισμο σε συγκεκριμενο μαγαζι με πολυ καλυτερες τιμες απο την αγορα... Θα επανελθω για να βρουμε τι σου ταιριαζει αργοτερα Nαι..Πονεμένη ιστορία..Ας πούμε πως πρώτη φορά έκανα πέμπτη δημοτικού αλλα μετά πήγαινα μια στις 1000..Ουσιαστικά(Και..Φανατικά,με το μικρόβιο πλέον μέσα μου..) 2 χρόνια.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted August 3, 2006 ADDITIONAL ΙNFO:YΨΟΣ ΜΟΥ: 1,70 (ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ Κ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ) ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ:60kg (ΒΑΣΙΚΑ 56 ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΟΙΗΣΑ) Εεεεεπ σε τσακώσαμε,Δημήτρη και πριν 10 μήνες γύρω στο 1.70 ήσουν και στα ίδια κιλά,τι γίνεται με την ανάπτυξή σου ??????? Λοιπόν,εγώ στη θέση σου δεν θα επένδυα και πολλά λεφτά σε στοιχεία εξοπλισμού που του χρόνου ενδεχομένως να μείνουν στο ράφι.....δηλαδή κατά κύριο λόγο οι ΜΠΟΤΕΣ,που είναι και το σημαντικότερο στοιχείο του εξοπλισμού. -Τα μπατόν μην τα λογίζεσαι αφενός δεν κοστίζουν πολλά,αφετέρου μπορείς να βολευτείς και με τηλεσκοπικά,οπότε και Φασούλας να γίνεις θα σου κάνουν.... -Για γάντια επίσης δεν έχω να σου πω πολλά.Πιο παλιά έπαιρνα κάτι salomon του πεντοχίλιαρου και σε 10 φορές guarantee τα είχα ξεσκίσει.Αν δώσεις κάτι τις παραπάνω και πάρεις ένα σοβαρό γάντι,θα το κρατήσεις κάμποσο. -Για πέδιλα τι να σου πω βρε αδελφέ,παίζουν πολλά ρόλο,σίγουρα πάντως μην ξοδιαστείς για τα πρώτα σου πέδιλα.Κρίνοντας από τα κιλά και υποθέτοντας ότι κινήσε 95% σε πίστα και ακόμα μαθαίνεις τα βασικά,ένα πέδιλο σχετικά μαλακό,γύρω στο 1.60 θα σε βοηθήσει.Μη με ρωτάς από μάρκες,στο επίπεδό σου και το επίπεδο των πεδίλων τραγικές διαφορές δεν θα αντιληφθείς....οπότε κοίτα κυρίως την τιμή.Μην ξεχνάς επίσης,ότι εφόσον το έχεις μικρόβιο,θα εξελιχθείς σχετικά γρήγορα,οπότε de facto μετά από 2-3 χρόνια θα θες άλλα πέδιλα + ότι θα έχεις παχύνει/ψηλώσει/δυναμώσει +ότι θα έχεις κατασταλάξει τι σκι θες να κάνεις.Οπότε τα φετινά σου είτε θα τα δώσεις,είτε θα τα έχεις για σπάσιμο στο πετροσκί. Σου είχα πει,αν θυμάμαι καλά,να σκεφτείς και τη λύση του μεταχειρισμένου,ωστόσο έχω την άισθηση ότι αυτή την περίοδο αν κάνεις μια τσάρκα θα βρεις πολύ καλές τιμές με έκπτωση γύρω στο 50%.Πρόσεχε μη σου πασάρουν όμως,ότι του έχεις περισσέψει στο στοκ και καταλήξει με 1.85 πουδροπέδιλο...Λογικά για αυτό που ψάχνεις θα βρεις πέδιλα,μιας και παίζεις στην πιο δημοφιλή κατηγορία πεδίλου.Οπότε πήγαινε ρώτα και πάρε τιμές,σύγκρινε,τσέκαρε και στο δίκτυο-μη σου πασάρουν περσινό πέδιλο,δήθεν για φετινό... -Για δέστρες τα πράγμα έχουν γίνει πιο ευνοικά τα τελευταία χρόνια με συστήματα rail-plate.Εν προκειμένω η ελευθερία να μεταβάλεις το άνοιγμα και τη θέση της δέστρας στο διαμήκη άξονα του πεδίλου,θα σε ωφελήσει να προσαρμόσεις ενδεχομένως το φετινό νούμερο της μπότας,αλλά και του χρόνου και του παραχρόνου κλπ.,χωρίς κάρφωμα-ξεκάρφωμα.Συνήθως πλέον υπάρχουν πέδιλα με προεγκατεστημένο το σύστημα,ωστόσο μπορείς να πάρεις και flat πέδιλο και να εγκαταστήσεις το σύστημα της επιλογής σου. -Άφησα για τέλος το θέμα της μπότας.Βασικά αν πάρεις καινούργια,που θα σου κάνει φέτος,ενδεχομένως του χρόνου να σου πέφτει μικρή.Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να αγοράζεις κάθε χρόνο νέα μπότα πάω πάσο,αν έχεις τη δυνατότητα να πασάρεις τις περσινές σου μπότες σε άλλους πάω πάσο,αν πάλι βρεις μαγαζάτορα που να δουλεύει με απόσυρση παλιού εξοπλισμού επίσης πάω πάσο.Αν όμως δεν τα έχεις όλα αυτά βολέψου με νοικάρικες.Ναι,το ξέρω ότι δεν είναι ότι πιο άνετο ή ότι πιο αποδοτικό,αλλά τι να κάνουμε....Κοίτα τουλάχισοτν να νοικιάζεις από μαγαζί που έχει σχετικά νέες μπότες και που δεν έχουν ακόμα ξεχυλώσει μέχρι αηδίας.3 χρονάκια είναι θα περάσουν και θα πάρεις δικές σου,μόλις σταθεροποιηθείς και στα κιλά σου και στο πέλμα σου. Και σου ξαναλέω......ΜΗΝ ΞΟΔΙΑΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗ!!!!!!!! Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
D_Kikeridis 0 Report post Posted August 3, 2006 Λοιπόν..Για την ανάπτυξη μην το ψάχνεις,διακοπές πήγε..Τα κιλά το καλοκαίρι κατηφορίζουν Ίσως γιατι είμαι κακό παιδάκι κ δεν κοιμάμαι στην ώρα μου Με μια βόλτα στην αγορά κατέληξα σε : Rosignol Elite Exp2 μπότες κ Salomon Spaceframe πέδιλα..Με εκπτώσεις κλπ βγάζουμε ένα σύνολο στο 500άρικο.. To πέδιλο έχει Radius 11.9 κ με ψιλοτρόμαξε η ιδέα,αλλά το παληκάρι με καθησύχασε κ μου είπε να μην τρομάζω αδίκως.αφού δεν "παίζει κ τόσο" τραγικό ρόλο στην επιλογή μου μιας κ δεν έχω κατασταλάξει ακόμη..Παρακάτω όχι, κ για τα βουνά μας όχι πάνω απο 14..Να τα στιμπήσω? Απαντήστε Assap γιατί είναι στο πρόγραμμα να φύγω κ λογικά θα πάω σε λίγη ώρα αν είναι.. Ά,κάτι που ξέχασα, μπότα είχε κ την Intens2 αλλα με αγκάλιαζε καλύτερα η άλλη.. Μ'αρεσε πιο πολύ(όχι εξωτερικά ).. Στα ίδια περίπου χρήματα .. Στα πέδιλα δν είχα επιλογές..Τι λέτε.. Να τα "τσιμπήσω"..? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted August 3, 2006 To space frame είναι το κατασκευαστικό pattern για ορισμένα μοντέλα της salomon.Οπότε δεν καταλαβαίνω για ποια ακριβώς πέδιλα μιλάς.Να υποθέσω ότι μιλάμε για κάποια έκδοση της "τουριστικής"-allmountain σειράς scrambler ????Και για τι μήκος μιλάμε...????το R:11.9 μου φαίνεται ότι παραείναι μικρό.Υποψιάζομαι ότι πρόκειται για τα scrambler 8 σε 1.55...Και από δεστρούλα τι σου δίνει...????την καρφωτή s810 ή την 7άρα??? Σε προδιαγραφές αναφίβολα καλές,αλλά καρφωτές...και του χρόνου,τι????Ενδεχομένως θα θες άλλαγμα σε όλο το σετάρισμα,εφόσον θα μεγαλώσει το ποδάρι σου..... 14-15m είναι μια καλή διάσταση ακτίνας στροφής,που ταιριάζει στα στριμόκωλα χ/κ μας...κυρίως όταν καρβάρεις αποκτά κυριολεκτικό νόημα αυτό το μέγεθος.Όταν skidάρεις όμως το sidecut μπαίνει στο παιχνίδι και πάλι,αλλά όχι σε τόσο κρίσιμο βαθμό που να μετράς με το μοιρογνωμόνιο.Στο δε snow-plough ....never mind. Για τις μπότες δεν έχω άποψη.Μην βιαστείς να αγοράσεις....και αύριο εκεί θα είναι.Ειδικά για μπότες ΔΟΚΙΜΑΣΕ!!!!!! Κοίτα και σε παλιότερα posts περί του θέματος....και πάλι μην σε κάνει ο πωλητής να βαστείς στις αποφάσεις σου. Κράτα το στα υπόψην,αλλά τσέκαρε κι αλλού.Δεν χάνεις τίποτε. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
D_Kikeridis 0 Report post Posted August 3, 2006 Πρέπει να ήταν της carving σειρας..με επιφυλαξη παντα..μηκος στο 1,60 θα παω να τα ξαναδω τώρα..τσεκ γιορ πμ Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted August 3, 2006 Νομίζω ότι η salomon τα βγάζει σε 1.55-1.65-1.75 κλπ πάντως. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
D_Kikeridis 0 Report post Posted August 3, 2006 ..τσεκ γιορ πμ.. τσεκαρε το Inbox Quote Share this post Link to post Share on other sites
D_Kikeridis 0 Report post Posted August 3, 2006 Πήρα τελικά..Να σημειώσω πως οι μπότες ήταν elite exp3 της rosignol .. Όντως τα πέδιλα ήταν all mountain τα πρόλαβαν λίγα λεπτά πριν τα πάρω.. :/ Μετά από αναζήτηση-συζήτηση πήρα (Mισό να δω τι γράφει .. ) τα rosignol 9Sti Oversize concept στο 1,58.. 118-67-104 απο πάνω προς τα κάτω το φάρδος..Radius 11 ..Xαμηλό,το ξέρω..Ελπίζω να μην καταλήξω σε νοσοκομείο.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted August 3, 2006 OEO!!!!!! Μεγιές μεγιές και καλοτάξιδα....όχι κι ότι πιο "φιλικό" για τον μέσο χρήστη,όπως είπαμε και τηλεφωνικώς,μπαίνεις απότομα στα βαθιά,για αυτό προετοιμάσου.... Anyway φρόντισε να ανέβεις μπόλικες φορές στο βουνό,ώστε να τα συνηθίζεις,διότι είναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ που προορίζονται για γερό carving slalom.Αν τα δαμάσεις θα τα κρατήσεις για καιρό,διότι είναι από τα πιο αξιόλογα πέδιλα σε μια κατηγορία που παίζουν ούτως ή άλλως εκλεκτά μοντέλα. Τώρα το μόνο που σου απομένει είναι να μάθεις να κάνεις αυτό.... ή αυτό... Κι όσο περισσότερο προσέχεις και έχεις αυτογνωσία των δυνατοτήτων σου/ικανοτήτων/ορίων σου δεν θα καταλήξεις σε κανένα νοσοκομείο,that's a general rule Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
D_Kikeridis 0 Report post Posted August 3, 2006 Nα'σαι καλά,θα το παλέψω,να'σαι σίγουρος.. Όσο για το extreme carving ..Aς καρβάρω πρώτα σωστά κ μόνιμα κ έχει ο θεός Χμ,τα βρήκα κ στην σελίδα της rossignol που μου είπες Ski:Rossignol 9S TI Oversize destres: Den kserw akrivws, Rossignol Axiel2 einai to mono sigouro,ta ipoloipa den kserw mpotes:Rossignol Elite Exp3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted August 3, 2006 Όσο για το extreme carving ..Aς καρβάρω πρώτα σωστά κ μόνιμα κ έχει ο θεός Δεν χρειάζεται να μυθοποιήσεις το carving. Δεν είναι παρά μια απλή και αποτελεσματική τεχνική από τις πολλές που υπάρχουν στο σκι. Εxtreme carving, supercarving και λοιπές κατηγοριοποιήσεις δεν υφίστανται κατά τη γνώμη μου. Η λογική της τεχνικής είναι μία και το πως την εφαρμόζεις έχει να κάνει και με το προσωπικό σου στυλ. To να μάθεις τα βασικά καλά, δηλαδή να γωνιάζεις να ρολλάρεις, να γέρνεις το σώμα σου και να τοποθετείς το κέντρο βάρους σωστά είναι ότι χρειάζεσαι για το carving. Από εκεί και πέρα οι "εντυπωσιακές" γωνίες, η ταχύτητα κλπ θα έρθουν με τον καιρό και όσο ανακαλύπτεις ΚΥΡΙΩΣ τα δικά σου όρια. Κι όταν ο μύθος του....carving σου φύγει, θα δεις τι ωραίο που είναι το σκι Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
D_Kikeridis 0 Report post Posted August 3, 2006 Δεν χρειάζεται να μυθοποιήσεις το carving. Δεν είναι παρά μια απλή και αποτελεσματική τεχνική από τις πολλές που υπάρχουν στο σκι. Εxtreme carving, supercarving και λοιπές κατηγοριοποιήσεις δεν υφίστανται κατά τη γνώμη μου. Η λογική της τεχνικής είναι μία και το πως την εφαρμόζεις έχει να κάνει και με το προσωπικό σου στυλ. To να μάθεις τα βασικά καλά, δηλαδή να γωνιάζεις να ρολλάρεις, να γέρνεις το σώμα σου και να τοποθετείς το κέντρο βάρους σωστά είναι ότι χρειάζεσαι για το carving. Από εκεί και πέρα οι "εντυπωσιακές" γωνίες, η ταχύτητα κλπ θα έρθουν με τον καιρό και όσο ανακαλύπτεις ΚΥΡΙΩΣ τα δικά σου όρια.Κι όταν ο μύθος του....carving σου φύγει, θα δεις τι ωραίο που είναι το σκι Δεν το μυθοποιώ απλώς δεν την εφαρμοζω πληρως την τεχνικη παντα, οποτε κ δεν καρβαρω, γι'αυτο το ειπα κ τέλος αυτο το ακουμπαω τον ωμο είναι λιγο extreme για μένα, οπότε το λεω extreme carving Να' σαι σίγουρος πως αν μπορούσα θα το έκανα Quote Share this post Link to post Share on other sites
Saltofx 1 Report post Posted August 4, 2006 Η επιλογή της μπότας πολύ καλή. Την έχει φίλος και είναι πολύ ευχαριστημένος. Όσο για το πέδιλο νομίζω ότι έκανες λάθος. Θα δυσκολευτείς πολύ για να το πατήσεις σωστά μιας και δεν ξέρεις καρβινγκ. Μάλλον έπρεπε τουλάχιστον για φέτος να έχεις κάτι πιο μαλακό...... Quote πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι! Share this post Link to post Share on other sites
D_Kikeridis 0 Report post Posted August 4, 2006 Η επιλογή της μπότας πολύ καλή. Την έχει φίλος και είναι πολύ ευχαριστημένος.Όσο για το πέδιλο νομίζω ότι έκανες λάθος. Θα δυσκολευτείς πολύ για να το πατήσεις σωστά μιας και δεν ξέρεις καρβινγκ. Μάλλον έπρεπε τουλάχιστον για φέτος να έχεις κάτι πιο μαλακό...... Εχεις σαφώς δικιο..Όχι οτι είμαι ασχετος απο κάρβινγκ,αλλα δεν ειμαι σιγουρα αυτός για τον οποίο προοριζεται το συγκεκριμενο πέδιλο.. Απλως απευθύνεται οπως χαρακτηριστικα αναφέρει σε experienced slalom carvers..Πλέον είναι αργά..Αλλά δεν το έχω μετανιώσει κ ολας..Όρεξη υπάρχει ..Ας ζοριστώ οσο να'ναι..Ανέκαθεν ήθελα να ασχοληθώ αρκετά άλλα δεν είχα την προκληση..Τώρα την έχω..Θα το δώ έτσι,γιατι απο την άλλη δεν νομίζω πλέον να έχει κανένα νόημα να με "φοβίσει" το πέδιλο,καθε άλλο ισως αυτό να έχει αντίθετα αποτελέσματα.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
napa 0 Report post Posted August 4, 2006 φιλε Jimmy μην μασας! Οπως σου ειπα και χτες βραδυ αν δεν φοβηθεις να μπεις σε δυσκολες πιστες θα εχεις πολυ συντομα μεγαλη βελτιωση και ειδικα στις μεγαλες κλισεις αυτα τα πεδιλα θα στριβουν σχεδον "μονα τους"... Οι μποτες αφου σου πηγαιναν "γαντι" στο ποδι, δεν το συζητω.. Το θεμα ειναι να βρεθεις μερικες καθημερινες στο βουνο για να μην τρως τη μερα σου στα λιφτ. Με λιγη επιμονη θα καταφερεις πολλα, αλλωστε μικρος εισαι και μαθαινεις πιο ευκολα/γρηγορα.. Τωρα μενει να περιμενεις να χιονισει.. Quote IT'S COMING AND IT'S COOL... KITEWING... SAIL IT... Email: kitewing_gr@yahoo.gr Share this post Link to post Share on other sites
D_Kikeridis 0 Report post Posted August 4, 2006 ...ειδικα στις μεγαλες κλισεις αυτα τα πεδιλα θα στριβουν σχεδον "μονα τους"... + Τηλεκατευθυνόμενα αυτά τα πέδιλα ??? Ευχαριστώ Άγγελε,να 'σαι καλά..Ναι κ η εμψύχωση μέσω msn χθές βοήθησε Nαι,πίστες που κατέβαινα κ με αλλα πέδιλα θα τις κατέβω μ'αυτα χωρις ιδιαίτερο δισταγμό κ ότι γίνει..Αλλά για πηγάδια δεν με πολυ-βλέπω φέτος..Σέλι..Για αρχή τουλάχιστον που είναι πιο "μαλακο" βουνό Quote Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted September 8, 2006 φιλε δημητρη καλησπερα Καλοριζικα τα καινουρια πεδιλα αν και δεν πιστευω οτι θα σε βολεψουν Ειμαι κατα 99% σιγουρος οτι τα πεδιλα τα αγορασες απο τον κλαουδατο θεσσαλονικη.Εαν ναι το μονο που σε συμβουλευω ειναι να τα πας πισω και να παρεις κατι πιο ελαφρυ...... Ζητω συγνωμη απο τα παιδια εαν κανω διαφημιση στο παραπανω μαγαζι αλλα πιστεψτε με δεν ειναι διαφημιση για καλο.......... Απο οτι καταλαβα ο πωλητης εκει ηθελε να σου πουλησει οτι καλυτερο ειχε απο σκι οπως σου ειπε αλλα το θεμα δεν ειναι τι ειναι καλο αλλα για ποιον ειναι καλο. Ξερεις τα rossignoll 9Sti ειναι πεδιλο World Cup το πεδιλο αυτο θα σου φενεται παρα πολυ βαρυ πανω στο χιονι και δεν θα στριβει παρα πολυ ευκολα. Το radius 11 σε world cup πεδιλο ειναι πολυ διαφορετικο απο ενα αλλο πεδιλο απλο που εχει 11 radius Η αγορα σου εαν και καλη για καποιον που γνωριζει αρκετα καλα το αθλημα του σκι για εσενα εφοσον εισαι αρχαριος οπως ειπες δεν ειναι και η καλυτερη αγορα. βασικα απο οτι βλεπω η μποτα που αγορασες ειναι 60/70 flex Δηλαδη ειναι σαν να εχει αγορασει μια porche carrera και να εχεις βαλει λαστιχο προφιλ 90....... Τωρα οσο για το πεδιλο ειναι σαν να μαθαινουμε σε εναν αρχαριο να οδηγει με ενα αμαξι φορμουλα 1.Δεν λεω καποτε θα μαθει να οδηγει αλλα ποτε???????????? Το μονο που σε συμβουλευω ειναι να τα γυρισεις τα πεδιλα πισω και να παρεις κατι πιο ελαφρυ και με τα χρηματα που θα περισεψουν περνεις και κανενα μπουφανακι. Ελπιζω η αποφαση που θα παρεις να ειναι και η καλυτερη Quote http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted September 9, 2006 Θα συμφωνήσω κι εγώ με τη σειρά μου για επιστροφή και αλλαγή σε κάτι πιο ήπιο. Η διαφορά έχει να κάνει με την αυξημένη ακαμψία του συγκεκριμένου πέδιλου και την απόλυτη συμπεριφορά του που δεν συγχωρεί και πολλά πολλά λάθη. Είναι ένα πέδιλο απαιτήσεων και θέλει από τον σκιέρ να ξέρει να το χειρίζεται αλλιώς μάλλον θα τον πηγαίνει παρά που θα ακολουθεί της εντολές του. Η ακτίνα των ~11μ. είναι το λιγότερο που θα σε προβληματίσει μιας και μικρότερες στροφές σημαίνει και μικρότερη ανάπτυξη ταχύτητας. Αν πάλι για κάποιο λόγο δεν είναι δυνατή η αλλαγή έχω να σου δώσω την εξής συμβουλή. Απέφυγε αρχικά της απότομες κλίσεις και περιορίσου στις μπλέ πίστες όσπου να καταλάβεις και να εμπεδώσεις τον τρόπο που συμπεριφέρεται και αντιδρά το πέδιλο σου. Ξεκίνα αφήνοντας το να τσουλάει στην κατηφόρα, έχοντας απόσταση ανάμεσα στα πόδια σου περίπου όσο είναι το άνοιγμα των όμων σου. Αφού αναπτύξεις κάποια ταχύτητα γώνιασε ταυτόχρονα και τα δυο πέδιλα προς την κατεύθυνση που επιθυμείς να στρίψεις και περίμενε μην κάνοντας τίποτα άλλο. Η γωνία που θα τους δώσεις στην αρχή δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη, ίσα ίσα να καταλαβαίνεις ότι κυλάς στις ακμές. Αφού περιμένεις λοιπόν για λίγο θα δείς ότι τα πέδιλα θα αρχίσουν να χαράζουν(carve) δική τους πορεία η οποία είναι κυκλική. Ακολουθησε τα χωρίς να προσπαθέις να τα κατευθύνεις ή να τα φρενάρεις. Μην τρομάξεις σε περίπτωση που νιώσεις να ανεβαίνει η ταχύτητα μιας και η κυκλική πορεία θα σε φέρει σύντομα σε ανηφορική πορεία με αποτέλεσμα να επιβραδύνεις. Λίγο πριν σταματήσεις εντελώς γωνιάζεις τα πέδιλα προς την αντίθετη κατεύθυνση και κάνεις το ίδιο. Όταν πλέον κοιτώντας πίσω τα ίχνη σου το μόνο που βλέπεις είναι δυο λεπτές χαρακιές τότε έχεις ολοκληρώσει τη στροφή σου χωρίς πλαγιολίσθηση και έχει κάνει carving. Αυτό είναι όλο. Παίξε με της γωνίες κλίσεις, με τον τρόπο που αλλάζεις γώνιασμα από τη μιά κατεύθυνση στην άλλη, με τη χρονική στιγμή που αλλάζεις κατεύθυνση και μόνο όταν νιώσεις σιγουριά στις κινήσεις σου και έχεις καταλάβει πώς αντιδρούν τα πέδιλα σου προχωράς σε πιο μεγάλες κλίσεις. Θα σου έλεγα στην αρχή τουλάχιστον της προσπάθειας να αφήσεις τα μπατόν στο σαλέ, μιας και δεν θα σου χρειαστούν σ' αυτή τη φάση, αλλά δε στο λέω μιας και θα με μαλώσουν................................... ΠΑΛΙ Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 9, 2006 Δημητρη, να σου πω γρηγορα και τη δικη μου εμπειρια. Ειμαι μετριος σκιερ (πολυ μετριος... ) και προπερσι την ανοιξη πηρα τα Fischer RX8. Aυτα ισως ειναι και λιγοτερο απαιτητικα απο τα δικα σου! Για το επιπεδο μου και την προοπτικη εξελιξης επρεπε να ειχα παρει τα RX6 (ενα σκαλοπατι πιο κατω). Στη μια σαιζον και κατι που τα παιδευω, εχω εξελιχθει αρκετα, αλλα μαζι με τα σκι, παιδευω και τον Jey και τον Nickel και τον MIK που ματαια (σχεδον) προσπαθουν να μου βελτιωσουν την τεχνικη μου. Ο λογος ειναι οτι τα πεδιλα ειναι σκληρα. Η ιδεα ηταν οτι επειδη ειμαι βαρυς (σχεδον το διπλασιο βαρος απο το δικο σου) θα μπορουσα να τα λυγισω πιο ευκολα. Αυτο ειναι αληθεια μεχρι ενα σημειο. Επειδη δεν ειμαι προχωρημενος, δεν βαζω τις ταχυτητες που χρειαζεται για να δημιουργησω την φυγοκεντρο που θα καμψει το σκι. Ελπιζω, με την βοηθεια (και ανοχη) των φιλων μου τελικα να τα καταφερω. Πηρα και μαθηματα απο τον Μπαλντουμη προσωπικα τα οποια επισης βοηθησαν. Παντως εγω συμφωνω με τον Cook, παρε σκι για μετριο προς advanced (επιπεδο 4-5-6), θα τα εκμεταλλευθεις πιο γρηγορα και ειναι και πιο φτηνα. Σε τρια χρονια, θα τα αλλαξεις ουτως η αλλως λογω ...αλλαγης προσωπικων δεδομενων . Ευχομαι να σε φωτισει...για το καλυτερο. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
D_Kikeridis 0 Report post Posted September 10, 2006 Καταρχήν καλημέρα κ ευχαριστώ πραγματικά για το ενδιαφέρον.. φιλε δημητρη καλησπερα Καλοριζικα τα καινουρια πεδιλα αν και δεν πιστευω οτι θα σε βολεψουν Ειμαι κατα 99% σιγουρος οτι τα πεδιλα τα αγορασες απο τον κλαουδατο θεσσαλονικη.Εαν ναι το μονο που σε συμβουλευω ειναι να τα πας πισω και να παρεις κατι πιο ελαφρυ...... Ζητω συγνωμη απο τα παιδια εαν κανω διαφημιση στο παραπανω μαγαζι αλλα πιστεψτε με δεν ειναι διαφημιση για καλο.......... Απο οτι καταλαβα ο πωλητης εκει ηθελε να σου πουλησει οτι καλυτερο ειχε απο σκι οπως σου ειπε αλλα το θεμα δεν ειναι τι ειναι καλο αλλα για ποιον ειναι καλο. Ξερεις τα rossignoll 9Sti ειναι πεδιλο World Cup το πεδιλο αυτο θα σου φενεται παρα πολυ βαρυ πανω στο χιονι και δεν θα στριβει παρα πολυ ευκολα. Το radius 11 σε world cup πεδιλο ειναι πολυ διαφορετικο απο ενα αλλο πεδιλο απλο που εχει 11 radius Η αγορα σου εαν και καλη για καποιον που γνωριζει αρκετα καλα το αθλημα του σκι για εσενα εφοσον εισαι αρχαριος οπως ειπες δεν ειναι και η καλυτερη αγορα. βασικα απο οτι βλεπω η μποτα που αγορασες ειναι 60/70 flex Δηλαδη ειναι σαν να εχει αγορασει μια porche carrera και να εχεις βαλει λαστιχο προφιλ 90....... Τωρα οσο για το πεδιλο ειναι σαν να μαθαινουμε σε εναν αρχαριο να οδηγει με ενα αμαξι φορμουλα 1.Δεν λεω καποτε θα μαθει να οδηγει αλλα ποτε???????????? Το μονο που σε συμβουλευω ειναι να τα γυρισεις τα πεδιλα πισω και να παρεις κατι πιο ελαφρυ και με τα χρηματα που θα περισεψουν περνεις και κανενα μπουφανακι. Ελπιζω η αποφαση που θα παρεις να ειναι και η καλυτερη Ναί,Κλαουδάτος..Άλλωστε αυτός φέρνει τα Rossignol,σωστά? Χμ περιορισμένη διαθεσιμότητα σε αποθέματα γενικώς θα'λεγα..Ίσως μου τα'δωσε με περίσια ευκολία..Αλλα οφείλω να παραδεχτώ οτι τα προτίμησα απο τα υπόλοιπα ΝΟ ΝΑΜΕ του μαγαζιού κ τα ΟΡΕΝ 90 της ίδιας καθώς το υψος τους ήταν κάπως άβολο..Πρακτικά είναι κάπως δύσκολο,δν νομίζω να δεχτει αλλαγή αλλά ακομα κ να δεχτεί δεν υπάρχουν άλλα πλέον..εκτός αν περιμένω κ δεχτεί αλλαγή με μοντέλα της νέας σεζόν..Α ΒΙΤ δύσκολο.. Μονόδρομος πλέον..Λέω να το προσπαθήσω..Δεν νομίζω να μπορώ να κάνω κ κάτι άλλο βέβαια .. Θα το ψάξω πάντως..Λύσε μου όμως μια απορία..Όταν ανέφερες το παράδειγμα της Carrera,εννοούσες την 911 η την gt? Θα συμφωνήσω κι εγώ με τη σειρά μου για επιστροφή και αλλαγή σε κάτι πιο ήπιο. Η διαφορά έχει να κάνει με την αυξημένη ακαμψία του συγκεκριμένου πέδιλου και την απόλυτη συμπεριφορά του που δεν συγχωρεί και πολλά πολλά λάθη. Είναι ένα πέδιλο απαιτήσεων και θέλει από τον σκιέρ να ξέρει να το χειρίζεται αλλιώς μάλλον θα τον πηγαίνει παρά που θα ακολουθεί της εντολές του. Η ακτίνα των ~11μ. είναι το λιγότερο που θα σε προβληματίσει μιας και μικρότερες στροφές σημαίνει και μικρότερη ανάπτυξη ταχύτητας. Αν πάλι για κάποιο λόγο δεν είναι δυνατή η αλλαγή έχω να σου δώσω την εξής συμβουλή. Απέφυγε αρχικά της απότομες κλίσεις και περιορίσου στις μπλέ πίστες όσπου να καταλάβεις και να εμπεδώσεις τον τρόπο που συμπεριφέρεται και αντιδρά το πέδιλο σου. Ξεκίνα αφήνοντας το να τσουλάει στην κατηφόρα, έχοντας απόσταση ανάμεσα στα πόδια σου περίπου όσο είναι το άνοιγμα των όμων σου. Αφού αναπτύξεις κάποια ταχύτητα γώνιασε ταυτόχρονα και τα δυο πέδιλα προς την κατεύθυνση που επιθυμείς να στρίψεις και περίμενε μην κάνοντας τίποτα άλλο. Η γωνία που θα τους δώσεις στην αρχή δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη, ίσα ίσα να καταλαβαίνεις ότι κυλάς στις ακμές. Αφού περιμένεις λοιπόν για λίγο θα δείς ότι τα πέδιλα θα αρχίσουν να χαράζουν(carve) δική τους πορεία η οποία είναι κυκλική. Ακολουθησε τα χωρίς να προσπαθέις να τα κατευθύνεις ή να τα φρενάρεις. Μην τρομάξεις σε περίπτωση που νιώσεις να ανεβαίνει η ταχύτητα μιας και η κυκλική πορεία θα σε φέρει σύντομα σε ανηφορική πορεία με αποτέλεσμα να επιβραδύνεις. Λίγο πριν σταματήσεις εντελώς γωνιάζεις τα πέδιλα προς την αντίθετη κατεύθυνση και κάνεις το ίδιο. Όταν πλέον κοιτώντας πίσω τα ίχνη σου το μόνο που βλέπεις είναι δυο λεπτές χαρακιές τότε έχεις ολοκληρώσει τη στροφή σου χωρίς πλαγιολίσθηση και έχει κάνει carving. Αυτό είναι όλο. Παίξε με της γωνίες κλίσεις, με τον τρόπο που αλλάζεις γώνιασμα από τη μιά κατεύθυνση στην άλλη, με τη χρονική στιγμή που αλλάζεις κατεύθυνση και μόνο όταν νιώσεις σιγουριά στις κινήσεις σου και έχεις καταλάβει πώς αντιδρούν τα πέδιλα σου προχωράς σε πιο μεγάλες κλίσεις. Θα σου έλεγα στην αρχή τουλάχιστον της προσπάθειας να αφήσεις τα μπατόν στο σαλέ, μιας και δεν θα σου χρειαστούν σ' αυτή τη φάση, αλλά δε στο λέω μιας και θα με μαλώσουν................................... ΠΑΛΙ Eχμ..Αυτό θα κάνω..Ελπίζω να μου βγεί το καρβάρισμα με την πάροδο του χρόνου διότι αλλιώς θα αγοράσω την καντίνα στο Σέλι να πουλάω λουκάνικα βλέποντας τους αλλους.. Για'σένα κερασμένα,μην ανχώνεσαι Δημητρη, να σου πω γρηγορα και τη δικη μου εμπειρια. Ειμαι μετριος σκιερ (πολυ μετριος... ) και προπερσι την ανοιξη πηρα τα Fischer RX8. Aυτα ισως ειναι και λιγοτερο απαιτητικα απο τα δικα σου! Για το επιπεδο μου και την προοπτικη εξελιξης επρεπε να ειχα παρει τα RX6 (ενα σκαλοπατι πιο κατω). Στη μια σαιζον και κατι που τα παιδευω, εχω εξελιχθει αρκετα, αλλα μαζι με τα σκι, παιδευω και τον Jey και τον Nickel και τον MIK που ματαια (σχεδον) προσπαθουν να μου βελτιωσουν την τεχνικη μου. Ο λογος ειναι οτι τα πεδιλα ειναι σκληρα. Η ιδεα ηταν οτι επειδη ειμαι βαρυς (σχεδον το διπλασιο βαρος απο το δικο σου) θα μπορουσα να τα λυγισω πιο ευκολα. Αυτο ειναι αληθεια μεχρι ενα σημειο. Επειδη δεν ειμαι προχωρημενος, δεν βαζω τις ταχυτητες που χρειαζεται για να δημιουργησω την φυγοκεντρο που θα καμψει το σκι. Ελπιζω, με την βοηθεια (και ανοχη) των φιλων μου τελικα να τα καταφερω. Πηρα και μαθηματα απο τον Μπαλντουμη προσωπικα τα οποια επισης βοηθησαν. Παντως εγω συμφωνω με τον Cook, παρε σκι για μετριο προς advanced (επιπεδο 4-5-6), θα τα εκμεταλλευθεις πιο γρηγορα και ειναι και πιο φτηνα. Σε τρια χρονια, θα τα αλλαξεις ουτως η αλλως λογω ...αλλαγης προσωπικων δεδομενων lol lol . Ευχομαι να σε φωτισει...για το καλυτερο. Φιλικα ΜακηςΜ Να πω οτι τρομάζω με το στυλάκι?(Ευχομαι να σε φωτισει...για το καλυτερο.) Μου κάνει λίγο ...Είθε..Κ ο θεός βοηθός να το πώ.. Όχι,οκ..Χμ..Δεν ξέρω..Η παρομοίωση-αντιστοιχία της προσωπικής σου εμπειρίας με ανησυχεί λίγο..(Τί είπα τώρα..?) Με βλέπω να την βγάζω με δάσκαλο φέτος.. :/ Δεν "παίζει" κ κανένας στο φιλικό μου περιβάλλον που να το κατέχει γμτ..Καλά..Για καμία δν το συζητάω.. Κ στο σημείο αυτό να εκφράσω την αγανάκτηση μου στους πατεράδες του forum.. -ΟFF TOPIC- Aνεβάστε τις κόρες σας στα βουνα ρεεε!Δεν θα πάθουν τίποτα,με το ζόρι αμα λάχει! .. Μπάκ του..Ριάλιτυ..Αυτή η αλλαγή προσωπικών δεδομένων ας μείνει στην άκρη αν κατάλαβα σωστά,καλά κρατιόμαστε ακόμα .. Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέτετε, Δημήτρης Υ.Γ: Δεν είναι τυχαία η λεζάντα κάτω από την εικόνα στην υπογραφή μου.. ^^ Quote Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted September 10, 2006 δημητρη καλημερα βασικα δεν σου αναφερα το οτι τα πηρες απο τον κλαουδατο για τον λογο που αναφερεις,δηλαδη το οτι ειναι αντιπρψσοπος αυτος....... Ετσι σου ειπαν οτι ειναι αντιπροσωπος?????????? Σε ποια μαρκα??????????? τελος παντων rossignol μπορεις να βρεις και στο υπογειο στην καμαρα και στο husky και στην ναουσσα και στο σελι και στην εδεσσα και οπου υπαρχουν Χ/Κ Εγω πιστεψα οτι τα αγορασες απο το συγκεκριμενο μαγαζι γιατι γνωριζω οτι οι ανθρωποι ειναι πωλητες δεν εχουν ιδεα απο το αθλημα του Σκι.... ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΩΛΗΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. σου ευχομαι καλοριζικα καλοταξιδα και εαν θελεις κανενα μαθημα ελα απο ελατοχωρι μερια και ολο και καποιος θα βρεθει να σου δειξει πως να πιλοταρεις τους πυραυλους σου................ Quote http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted September 12, 2006 Λοιπόν..Για την ανάπτυξη μην το ψάχνεις,διακοπές πήγε..Τα κιλά το καλοκαίρι κατηφορίζουν Ίσως γιατι είμαι κακό παιδάκι κ δεν κοιμάμαι στην ώρα μου Με μια βόλτα στην αγορά κατέληξα σε : Rosignol Elite Exp2 μπότες κ Salomon Spaceframe πέδιλα..Με εκπτώσεις κλπ βγάζουμε ένα σύνολο στο 500άρικο.. To πέδιλο έχει Radius 11.9 κ με ψιλοτρόμαξε η ιδέα,αλλά το παληκάρι με καθησύχασε κ μου είπε να μην τρομάζω αδίκως.αφού δεν "παίζει κ τόσο" τραγικό ρόλο στην επιλογή μου μιας κ δεν έχω κατασταλάξει ακόμη..Παρακάτω όχι, κ για τα βουνά μας όχι πάνω απο 14..Να τα στιμπήσω? Απαντήστε Assap γιατί είναι στο πρόγραμμα να φύγω κ λογικά θα πάω σε λίγη ώρα αν είναι.. Ά,κάτι που ξέχασα, μπότα είχε κ την Intens2 αλλα με αγκάλιαζε καλύτερα η άλλη.. Μ'αρεσε πιο πολύ(όχι εξωτερικά ).. Στα ίδια περίπου χρήματα .. Στα πέδιλα δν είχα επιλογές..Τι λέτε.. Να τα "τσιμπήσω"..? ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ZENITH ΤΟ ΟΠΟΙΟ KAI EINAI ΩΡΑΙΟ ΠΕΔΙΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΤΟ ΠΕΔΙΛΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΦΙΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
stef 0 Report post Posted September 12, 2006 Hello, και γω μαλλον νομιζω οτι αν εισαι σε μετριο επιπεδο (4-5) ενα SL advanced πεδιλο, θα σε δυσκολεψει να μαθεις σωστα και γρηγορα. Ειδικα αν εισαι level4 περιπου.. πχ, An μαθεις με all-around μαθαινεις ολες τις τεχνικες και διαλεγεις μετα ειδικευση. Θα μπορεις μετα να πας ενα διαφορετικο πεδιλο, πχ GS race, ανετα ? Quote Share this post Link to post Share on other sites