Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
mythos

Raiden Raptor

Recommended Posts

Πες μα για σενα! :angry:

Τι επίπεδο είσαι, τι στυλ και ποσο καιρό κανεις, τι σανίδι/μπότες έχεις. :D

(κι αν δε βαριέσαι βάλε και κανα spec για τις δέστρες...)

Taste with your eyes

Feel with your head

And think with your heart...

Εγω εβαλα στο ματι αυτη: :D:lol:

6801-SAND-PROD.jpg

Ειναι λιγοτερο ογκωδες :o:angry:

Απο επιπεδο, Firefly, μετα τις καλοκαιρινες μασες δεν εχει μεινει τιποτα επιπεδο, ολο βουναλακια... :(

Απλα κατι μου θυμισε η προηγουμενη φωτο ;)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Κάνω εδώ και 5 χρόνια snowboard.Κυρίως freeride αλλά δεν λέω όχι και σε αλματάκια

Σανίδα έχω LTD transition 157 την οποία θα αλλάξω μάλλον του χρόνου με μια πιο μικρή

transition157uf8.th.jpg

Mπότα την Nitro Prophecy

prophecyrk4.th.jpg

δέστρες LTD LT20

lt20jj1.th.jpg

Η Prophecy είναι καταπληκτική πολύ σκληρή όπως με βολεύει και ήθελα

και με κρατάει πολύ καλά το πόδι

αλλά η δέστρες που έχω δεν μου ''φτανουν'' πλέον

Τα specs της δέστρας: Nitro Raiden

Εγω εβαλα στο ματι αυτη: :D:lol:

6801-SAND-PROD.jpg

Ειναι λιγοτερο ογκωδες :o:angry:

Απο επιπεδο, Firefly, μετα τις καλοκαιρινες μασες δεν εχει μεινει τιποτα επιπεδο, ολο βουναλακια... :(

Απλα κατι μου θυμισε η προηγουμενη φωτο ;)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ωραίος ;)

Aloha Mythos,

απλά ένα σχόλιο... εφόσον είσαι περισσότερο του freeride γιατί θές τόσο σκληρό στήσιμο ?

Προσωπική επιλογή είναι δέστρες τύπου Flow η K2, για easy in -out.

Ψηεερς

Πόσες μέρες snbrd έκανες φέτος..... Ποοοοοοσο?? ΧΑχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑ

Μια χαρά δείχνει. Είχες ήδη nitro και ξέρεις καλύτερα την αίσθησή τους. Το flex μπορεί να σε περιορίζει, εγώ προτιμώ λίγο πιο μαλακό.

Φέτος όλα τα λεφτά είναι

3344.jpg

info

Τα reviews λένε για απίστευτη αίσθηση στο highback, η μπότα ακουμπά μόνο σε διχτάκι [mesh]! Καλές δέστρες βρίσκεις παντού σήμερα. Η άνεση πληρώνεται κάτι παραπάνω, αλλά...

vae victis

Δεν ξέρω πως μου έχει κάτσει έτσι και διαπίστωσα πως αν και freerider

βολεύομαι καλήτερα με σκληρό στήσιμο

Γι'αυτόν τον λόγο και οι μπότες που πήρα

Ευχαριστώ πάντως για τα σχόλια παιδιά

Hola Mythos

Είναι φυσιολογικό να σε βολεύουν τα σκληρότερα set up αφου κάνεις freeride. Καλή φαίνεται η δέστρα σου αν και αυτά αποδεικνύονται στην πίστα.

Πέρσι πήρα μια δέστρα της Nidecker με αρκετά σκληρά χαρακτηριστικά, ψηλό highback κτλ. αλλά τελικά δεν μου έκατσε καθόλου καλά. Δυστυχώς όμως την πλήρωσα :angry: ...

Τί είναι αυτή ωρέ Gmak? :D Θα την πάρεις φέτος?

RSBG.jpg

Θα την χτυπήσω λοιπόν και βλέπουμε πως θα κάτσει με το υπόλοιπο setup

πάντως είναι αλμυρή η τιμούλα της 300ευρώ περίπου

Θα σας ενημερώσω μόλις την αγοράσω παιδιά

Καταρχήν δεν συμφωνώ ότι όποιος κάνει freeride δεν είναι απαραίτητο να χρειάζεται σκληρό στήσιμο.

Φέτος άλλαξα σανίδα-μπότες με πιό σκληρά και είδα αισθητή διαφορά και γούσταρα τρελά, άρα για μένα το σκληρό στήσιμο σχεδόν επιβάλλεται για freeride (ή αλλιώς για τις πουδρες των Άνω Κελλαριών :D )

Mythos, λογικά η δέστρα δεν σου "κάνει", φαίνεται ότι έχει χαμηλό highback και τα υλικά φαίνονται ιδιαίτερα μαλακά

Προσωπικά δέστρες ή μπότες Nitro δεν θα έπερνα ποτέ, δεν έχω ακούσει τα καλύτερα από πλευράς εγγύησης. Θα σου έλεγα αν μπορείς να το κουράσεις να χτυπήσεις τις Co2 (πολύ ωραίο μοντελάκι!), αν πάλι τις θεωρείς ακριβές, δες σε Burton Cartel, Drake E-One ή σε Ride και Flow (τις τελευταίες μόνο αν δεις ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα σκληρό, ίσως κάνω λάθος)

JAPOW!!!

Καταρχήν δεν συμφωνώ ότι όποιος κάνει freeride δεν είναι απαραίτητο να χρειάζεται σκληρό στήσιμο.

Φέτος άλλαξα σανίδα-μπότες με πιό σκληρά και είδα αισθητή διαφορά και γούσταρα τρελά, άρα για μένα το σκληρό στήσιμο σχεδόν επιβάλλεται για freeride (ή αλλιώς για τις πουδρες των Άνω Κελλαριών )

Mε ποιο πράγμα δεν συμφωνεις?

Δεν συμφωνείς ότι δεν ειναι απαράιτητο αλλά εσύ το θεωρείς επιβεβλημένο? :D

Δεν το κατάλαβα, κάντο πιο λιανά...

.... Θα σου έλεγα αν μπορείς να το κουράσεις να χτυπήσεις τις Co2 (πολύ ωραίο μοντελάκι!), αν πάλι τις θεωρείς ακριβές, δες σε Burton Cartel, Drake E-One ή σε Ride και Flow (τις τελευταίες μόνο αν δεις ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα σκληρό, ίσως κάνω λάθος)

Δηλαδη των 300Ε τις θεωρεις φτηνες??!! :o:lol::blink:

Καλα, τι λεφτα ξοδευετε εσεις οι σανιδιαριδες για τον εξοπλισμο σας;; :D:lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Φέτος άλλαξα σανίδα-μπότες με πιό σκληρά και είδα αισθητή διαφορά και γούσταρα τρελά, άρα για μένα το σκληρό στήσιμο σχεδόν επιβάλλεται για freeride (ή αλλιώς για τις πουδρες των Άνω Κελλαριών :D )

Mythos, λογικά η δέστρα δεν σου "κάνει", φαίνεται ότι έχει χαμηλό highback και τα υλικά φαίνονται ιδιαίτερα μαλακά

Προσωπικά δέστρες ή μπότες Nitro δεν θα έπερνα ποτέ, δεν έχω ακούσει τα καλύτερα από πλευράς εγγύησης. Θα σου έλεγα αν μπορείς να το κουράσεις να χτυπήσεις τις Co2 (πολύ ωραίο μοντελάκι!), αν πάλι τις θεωρείς ακριβές, δες σε Burton Cartel, Drake E-One ή σε Ride και Flow (τις τελευταίες μόνο αν δεις ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα σκληρό, ίσως κάνω λάθος)

Τις Nitro prophecy τις είχα δοκιμάσει περσυ που ήθελα να αλλάξω μπότες και μετά όποιες άλλες φόρεσα μου φάνηκαν πολύ ''λίγες'',με απίστευτο κράτημα του ποδιού σφήξιμο με συρμάτινο κορδόνι κάτι σαν το boa αλλά πιό ανθεκτικό και εύχρηστο.

Τέλος πάντων.Για τις δέστρες έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως θα σου κάτσουν

Πάντως είναι αρκετά σκληρή δέστρα και το highback δεν είναι χαμηλό(τουλάχιστον είναι ψηλότερο από την δικιά μου)

Δηλαδη των 300Ε τις θεωρεις φτηνες??!! :o:lol::blink:

Καλα, τι λεφτα ξοδευετε εσεις οι σανιδιαριδες για τον εξοπλισμο σας;; :D:lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Μάκη προσωπικά δεν αλλάζω εξοπλισμό κάθε σεζόν

Ήδη Σανίδα - δέστρα τις έχω από την αρχή

Μπότα άλλαξα πέρσι γιατί δεν μου ''εφτανε αυτή που είχα''

Προτιμώ να ζοριστώ λίγο και να πάρω κάτι καλό και να μου μείνει για λίγο καιρό παραπάνω

παρά να πάρω κατι στα ίδια επίπεδα με αυτό που είχα.

Υ.Γ Τις μπότες τις πήρα στις εκπτώσεις :o

Φιλικά

Ανδρέας

Καλα, τι λεφτα ξοδευετε εσεις οι σανιδιαριδες για τον εξοπλισμο σας;; :lol::lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ότι έχουμε και δεν έχουμε.... :D

Taste with your eyes

Feel with your head

Mythos όταν αναφερόμουν στην δέστρα δεν εννοούσα αυτή που θέλεις να πάρεις τώρα αλλά αυτήν που ήδη έχεις .

Στάθη, ο Moonsoda είπε ότι δεν είναι απαραίτητο το σκληρό στήσιμο και εγώ διαφώνησα με αυτό, από την άλλη είπα ότι το θεωρώ επιβεβλημένο :lol:

Μάκη και να σκεφτείς ότι το snowboard τρώει περισσότερα λεφτά από οτιδήποτε άλλο και γι'αυτό λέγεται τρόπος ζωής :D

JAPOW!!!

Μάκη και να σκεφτείς ότι το snowboard τρώει περισσότερα λεφτά από οτιδήποτε άλλο και γι'αυτό λέγεται τρόπος ζωής :D

:lol::lol::blink::o:o

Παναγιωτη συγχωρεισαι λογω του νεαρου της ηλικιας σου. Αν θελεις να δεις σπορ που σου τρωνε λεφτα...

ξεκινωντας απο το αβαταρ μου

Γρηγορα Ιστιοπλοικα

Αεροπλανα (πανε γρηγορα ουτως η αλλως, οσο πιο γρηγορα, τοσο περισσοτερα λεφτα σου τρωνε ;) )

Fast cars

Fast women

Τζογος

Τα δυο τελευταια, σαν τροπος ζωης, συνηθως σου τρωνε οτι εχεις και δεν εχεις :D:D

Φιλικα

ΜακηςΜ

μάλλον έχω λανθασμένη αίσθηση του τι σημαίνει freeride.

Για μένα είναι off-piste, πούδρες και slalomakia. Και με τσαντίζει το πρίξιμο στο πόδι.

Αυτά.

Πόσες μέρες snbrd έκανες φέτος..... Ποοοοοοσο?? ΧΑχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑ

Στάθη, ο Moonsoda είπε ότι δεν είναι απαραίτητο το σκληρό στήσιμο και εγώ διαφώνησα με αυτό, από την άλλη είπα ότι το θεωρώ επιβεβλημένο :lol:

Ρώτα τον εαυτό σου πόσο σκληρό πρέπει να είναι κάτι για να το λέμε σκληρό. Σίγουρα όχι μόνο το πιο σκληρό, έτσι?? Ελπίζω να καταλαβαίνεις το λογοπαίγνιο.

Εγώ κάνω με τα 2α "πιο σκληρά" σε όλα τα μέρη του εξοπλισμού μου και πιστεύω ακράδαντα πως το "πιο σκληρό" είναι για λίγους και ΛΙΓΟ. Το λίγους γιατί πρέπει να έχεις την ικανότητα να τα χρησιμοποιείς και το λίγο επειδή ναι μεν σου δίνουν καλύτερο έλεγχο αλλά σε κουράζουν περισσότερο, όσο καλός κι αν είσαι. Εδώ κολλάει η εμμονή μου με την άνεση [και τις burton :D ]. Πολύ σκληρές δέστρες/μπότες/σανίδες δεν είναι για κάθε μέρα τουριστικού snowboard.

Οι CO2 αντικαθιστούν τις p1carbon. Έχουν πιο σκληρό baseplate αλλά μαλακότερο highback που αποτελείται από το σκελετό του και μόνο, ενώ η μπότα ακουμπά στο mesh δίχτυ πού τη συγκρατεί... υποτίθεται πως η αίσθηση είναι σαφώς ανώτερη των ήδη πολύ άνετων προκατόχων [όπως μου έχουν παραδεχτεί και οι ιδιοκτήτες των ανάλογων μοντέλων ride και drake που έχουμε ανταλλάξει :lol: , καθώς έχω αυτό το μοντέλο] και το βάρος δραματικά μειωμένο [πλέον πάμε κατηγορία πούπουλο]. Επίσης έχουν δώσει κάποιο καινοτόμο ανατομικό σχήμα στην πλάτη αλλά εδώ είμαι πολύ επιφυλακτικός. Mythos, αν σ ενδιαφέρουν κάνουν κάπου 20-30 ευρώ παραπάνω απ τις nitro που κοιτάς.

Batu, δεν θα την πάρω γιατί δεν μου χρειάζονται δέστρες... αν και μου αρέσουν πολύ, ιδιαίτερα στη διχρωμία λαχανί/μαύρο.

Mάκη, μιλάμε για τις σούπερ-ντούπερ δέστρες της σεζόν, σίγουρα δεν μπορείς να μου βρεις ανάλογου κόστους για το σκι? Εεε... σκιέρη? :blink:

vae victis

Εγω εβαλα στο ματι αυτη: :lol:

6801-SAND-PROD.jpg

Ειναι λιγοτερο ογκωδες :D

Απο επιπεδο, Firefly, μετα τις καλοκαιρινες μασες δεν εχει μεινει τιποτα επιπεδο, ολο βουναλακια... :blink:

Απλα κατι μου θυμισε η προηγουμενη φωτο :D

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ελαβα ενα ΡΜ που με ενημερωνει οτι ορισμενοι snowboarders παρεξηγηθηκαν απο το παραπανω ποστ. Η προθεση μου ηταν καθαρα χιουμοριστικη, γιατι (οπως γραφω κιολας), η ομοιοτητα σχηματος με τα σανδαλια TEVA (και οχι παντοφλες παληκαρι μου, ακους?) ειναι εμφανης!

Τωρα αν σας ελεγα οτι η TEVA βγαζει και υποδηματα με το ονομα Wraptor... :o . Επισης οντως για την επομενη σαιζον εχω σκοπο να πεταξω τα κλασσικα Docksides yachting παπουτσακια προσχωρωντας στο Teva Fan Club... ;) (κι ας εχουν 60-:D Ε...η ιστιοπλοια ουτως η αλλως ειναι ακριβο αθλημα :o )

Kλεινοντας, θελω να ζητησω συγνωμη απο οσους αναγνωστες snowboarders που αισθανθηκαν προσβεβλημενοι, μειωμενοι η ακομα και τσαντισμενοι διαβαζοντας το παραπανω ποστ. Ελπιζω να αποδεχθουν οτι η προθεση μου ηταν χιουμοριστικη και οτι δεν ηθελα να προσβαλλω κανενος τα τρυφερα συναισθηματα. Δεν εχουμε δα να χωρισουμε και τιποτε! :D(300Ευρω δεστρες!! Ακομα να το χωνεψω)

Φιλε Mythos καλως ωρισες στο φορουμ, ελπιζω να γνωριστουμε στο βουνο, οποτε και θα καταλαβεις οτι δεν ειμαι παντα σοβαρος ανθρωπος.. :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ελαβα ενα ΡΜ που με ενημερωνει οτι ορισμενοι snowboarders παρεξηγηθηκαν απο το παραπανω ποστ. Η προθεση μου ηταν καθαρα χιουμοριστικη, γιατι (οπως γραφω κιολας), η ομοιοτητα σχηματος με τα σανδαλια TEVA (και οχι παντοφλες παληκαρι μου, ακους?) ειναι εμφανης!

Φιλικα

ΜακηςΜ

Πλάκα κάνεις έτσι?!

Κι υποτίθεται ότι οι σνοουμπορντάδες είμαστε και χαλαροί και δε μας νοιάζει τίποτα.... :D

...get a life people...

Taste with your eyes

Feel with your head

Γιώργο το κατάλαβα πολύ καλά το λογοπαίγνιο και πίστεψέ με το ξέρω πολύ καλά. Ρωτήστε με πότε τελείωνα την μέρα με το στόμα ανοιχτό από την κούραση και πότε με κλειστό :P

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε να κάνουμε snb συνέχεια για να κουραστούμε από τον "σκληρό" εξοπλισμό μας (κάτι τα αργά λιφτ, κάτι οι ουρές, κάτι τα σφηνάκια ursus :D ) αλλά στο εξωτερικό (Davos) που ξεσκιζόμουν πραγματικά μου έβγαινε η γλώσσα κάθε μέρα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία... :P

Με τον όρο σκληρό θέλω να δηλώσω ό,τιδήποτε πάνω από flex 6, κάτι σε flex 7-8 και σίγουρα όχι 9 -αυτό είναι hardcore- όπως το δικό σου (αν και μπήκα στο πειρασμό :blink: ) σε σανίδα ή μπότες.

Στις δέστρες εξακολουθώ να έχω τις Mission που είναι μεσαίο flex και δεν έχω παράπονο. Ίσως γι'αυτό δεν παίθανα ακόμα από την κούραση εκεί στα 2800 του Davos Parseen ;)

Όσο για τις Co2 έχει πολύ καλά χαρακτηριστηκά αλλά είναι πολύ σκληρή για μένα (για δεστρα)

Gmak το δυχτάκι που λες είναι μόνο στην πλάτη ή και μπροστά στο μπροστινό strap;

JAPOW!!!

Έτσι όπως το έγραψες πριν όμως, διαβάζονταν "αν δεν έχεις τα πιο σκληρά είσαι φλώρος", άλλωστε για τέτοιες δέστρες μιλούσαμε... :blink:

Το mesh είναι το padding στην πλάτη του highback. Είναι απλά το υλικό που την επενδύουν εκεί [στο γείσο της πλάτης έχει τοn κλασσικό αφρό]. Στα υπόλοιπα δεν είναι κάτι διαφορετικό.

vae victis

Πλάκα κάνεις έτσι?!

Κι υποτίθεται ότι οι σνοουμπορντάδες είμαστε και χαλαροί και δε μας νοιάζει τίποτα.... :blink:

...get a life people...

Φυσικά και είμαστε οι πιο cool στο βουνό

Παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια θα προσπαθήσω να τις δω και τις δύο (Raiden,Burton)

για να καταλήξω.

Πάντως κανείς από εδω δεν τις έχει δοκιμάσει έτσι?

Καλα, τι λεφτα ξοδευετε εσεις οι σανιδιαριδες για τον εξοπλισμο σας;; :unsure::wacko:

ΟΛΑ! εξου και το "snowboard είναι όλα τα λεφτα"!

Είμαι σίγουρος πως και εσύ αν πουλήσεις το ντίνκι (έχω ενδιαφερόμενο) ή το GPS του avatar σου μπορείς να αποκτήσεις τον καλύτερο εξοπλισμό απο όλους μας ;)

Υ.Γ. Μήπως μπορείς να μου πεις που θα βρώ το παπουτσάκι που έβαλες στο μάτι;

Υ.Γ. Χωρίς πλάκα, να επιλέγεις παπουτσακι που η ένωση των straps είναι από την εσωτερική πλευρά του ποδιού ;)