Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
MakisM

Σε ποια ηλικια να αρχισουμε τα παιδια σκι/σνοουμπορντ;

Recommended Posts

Αν και πιστευα οτι θα εβρισκα ενα παρομοιο thread...Απετυχα :P (Αχ Ανεμαριε...που εισαι οταν σε χρειαζομαστε... :P ).

Επειδη ειδα παρομοιες ερωτησεις σε αλλα φορουμ, και επειδη το θεμα ειναι παντοτε επικαιρο στην αρχη της σαιζον (και επειδη ετοιμασα ενα βιντεακι με τον Mysterio), για πολλοστη φορα θα μοιραστω την προσωπικη μου εμπειρια.

Δοκιμασα να αρχισω το μικρο σε ηλικια 1 ετους και 10 μηνων με strap on skis. Αυτα δενουν απανω σε κανονικα μποτακια, με μια πλαστικη δεστρουλα που απομιμειται την free heel δεστρα του Cross Country (langlauf). Ο μικρος με κοιταγε με μια δυσπιστια (καλα ποσο ηλιθιος μπορει να εισαι και εισαι και πατερας μου...) και αρνηθηκε να ακολουθησει στα βηματα μου... :(

Ολη την επομενη σαιζον, τον επαιρνα να δουμε καθε αγωνα σκι στην τηλεοραση, δειχνοντας ο ιδιος μεγαλο ενθουσιασμο και ενδιαφερον. Την επομενη φορα, 2 ετων και 9 μηνων, εφυγε μονος του.

Το βιντεακι ειναι απο τη δευτερη μερα που ανεβηκε σε σκι, αλλα ουσιαστικα την πρωτη ημερα που εκανε σκι! :D:P

Καντε κλικ

Δεκα χρονια αργοτερα κανει σκι

:P:P:P

Φιλικα

ΜακηςΜ

Μπράβο Μάκη. Χαρά στο κουράγιο σου και μπράβο και στον νεαρό Mysterio που κατάφερε να μάθει ώραίο σκι.

Σ' ένα αρθρο διάβαζα οτι η ηλικία συνήθως που μπορούν να ξεκινάνε το σκι τα παιδιά είναι το 3ο έτος, αν και ο μικρός Christofer το ανέτρεψε αυτό... :P

Θα ψάξω να βρω αυτο το άρθρο να το ανεβάσουμε μαζί με τα υπόλοιπα που ετοιμαζουμε για τη νέα στήλη του site μας.

Δεν είμαι ειδικός, παραθέτω απλώς την προσωπική μου εμπειρία. Η κόρη μου γεννήθηκε 3 Ιανουαρίου του 2002 στην Αθήνα οπότε κατάλαβε από νωρίς τι έστι χιόνι.

Το Ιανουάριο του 2004, την πήρα μια φορά μαζί μου στον Παρνασσο, έκανε 5 λεπτά σκι (αγκαλιά με τον μπαμπά), έπαιξε με το χιόνι, μετά κοιμήθηκε ένα τετράωρο στο σαλέ και στο τέλος την κατέβασα από το δρομάκι αγκαλιά μεσά σε χιονοθύελλα.

Το Φεβρουάριο του 2005, πάλι στον Παρνασσό, νοίκιασα παιδικά σκι, την πήγα σε δασκάλα, έπαιξαν μια (πληρωμένη) ώρα χιονοπόλεμο. Μετά την ανέβασα στο Διπλό και την κατέβασα ανάμεσα στα πόδια μου για να δει πως είναι.

Φέτος το Φεβρουάριο πήγαμε στα Καλάβρυτα, έκανε μια ώρα μάθημα στο baby lift κάτω και μετά μια ώρα τσουλήθρα. Υστερα ξαναπήγαμε 3 φορές Κελλάρια (= τρεις ώρες μάθημα). Στο τέλος κατέβαινε από τον Ηρακλή μόνη της. Αυτό όμως που της άρεσε πιο πολύ απ'όλα ήταν όταν ανέβαινε με τα λιφτ (στο τέλος κατέβαινε με τα σκι μόνο για να μπορέσει να ξανανέβει με τα καρεκλάκια).

Τώρα πια περιμένει να χιονίσει. Οχι, στο site του Snowclub δεν μπαίνει ακόμα. :P

Συμπέρασμα δικό μου: χαλαρότητα (μικρά παιδιά είναι), πολλή υπομονή (πάλι μικρά παιδιά είναι) και πολύ παιχνίδι (εδώ όλοι παιδιά είμαστε).

ΥΓ Για του λόγου το αληθές (και για να πάρουν φόρα οι χαζογονείς):

Τα διδυμα του αδερφου μου ειχαν τη τυχη να εχουν αρκετους απο πισω που μπορουσαν να ασχοληθουν μαζι τους.

Ο χειμωνας επεσε στα 2,5 τους χρονια οπου τα πηραμε στη φτερολακκα και παιζαμε με τα ελκυθρα,χιονοπολεμο, και τα σπρωχναμε σε πλαστικα πεδιλακια...

Στα 3.5 καναμε μικρα κομματακια κατηφορας απο αγκαλια σε αγκαλια ενω αργοτερα απο μονα τους αρχιζαν και εστριβαν για να πανε στο αγαπημενο τους προσωπο.

σιγα σιγα με πολυ παιχνιδι, αρκετη κουραση και υπομονη, πολλες φορες με κλαματα εμαθαν...

Τωρα στα 10 τους χρονια τα εχουμε γραψει στην ομάδα της Αγόριανης.

Κανουν μαθημα 2-3 ωρες και μετα τα κυνηγαμε να τα πιασουμε εμεις την υπολοιπη μερα...

Αντε, χιονια ερχονται...να βαλουμε κι αλο ενα βιντεακι για προθερμανση! :):)

5 χρονων ο μειραξ, 45 ο πατηρ...στο Lillehammer στη Νορβηγια! Καντε κλικ

Φιλικα

ΜακηςΜ

Αντε, χιονια ερχονται...να βαλουμε κι αλο ενα βιντεακι για προθερμανση! B):D

5 χρονων ο μειραξ, 45 ο πατηρ...στο Lillehammer στη Νορβηγια! Καντε κλικ

Φιλικα

ΜακηςΜ

Καλημέρα Μάκη,

ωραίο και...επίκαιρο το video!!! Πολύ περισσότερο που προέρχεται απο τη Σκανδιναυϊα. :):)

Υ.Γ. Ευτυχώς για μένα, το ski που είδα απο σένα, το σταμάτησα στη 2η μου εξόρμηση!! :):):)

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

....Ευτυχώς για μένα, το ski που είδα απο σένα, το σταμάτησα στη 2η μου εξόρμηση!! :):)B)

Εννοεις δεν συνεχισες XC :) , η οτι κανεις καλυτερα (δεν ειναι δα και δυσκολο!!..) :):D:)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Τις κόρες μου τις ξεκίνησα, την μεγάλη στα 6 και την μικρή στα 4 σήμερα είναι 8 και 6 αντίστοιχα και περιμένουν να ανοίξουν τα χιονοδρομικά με πολύ μεγάλη αγωνία, μέχρι και το μπαλέτο θα διακόψουν για να μπορούν να ανεβαίνουν για σκι. :)

Κατεβαίνουν άνετα σχεδόν όλες τις πίστες στα Καλάβρυτα, :) η μεγάλη δεν έχει κατέβει την Στύγα 1, (ήθελε και μπορούσε εγώ δεν την άφησα για να έχει κίνητρο για εφέτος) :) ενώ η μικρή δεν έχει κατέβει την Άρτεμη 2 και την Στύγα 1

...το ski που είδα απο σένα, το σταμάτησα στη 2η μου εξόρμηση!! :lol::lol::lol:

Ριξε μια ματια σ'αυτο το

:lol:;);)

Λιγο off topic αλλα δεν κρατηθηκα...

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ριξε μια ματια σ'αυτο το
:lol::lol::lol:

Λιγο off topic αλλα δεν κρατηθηκα...

Φιλικα

ΜακηςΜ

Καλά ρε Μάκη!! Είσαι ο Βασιλιάς του video!!! :lol:;)

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

Πέρυσι η μικρή είχε μάθει να τσουλάει, φέτος (5 ετών πλέον) μπορεί και στρίβει:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία (σχολή Παππού-Μπαλτούμη) που την έμαθε με υπομονή και αγάπη.

'Οσοι έχετε μικρά παιδιά, είναι αμαρτία να μην τους δώσετε (εφόσον μπορείτε) την ευκαιρία να ανακαλύψουν από νωρίς τις χαρές του σκι.

Ευχαριστώ και τον Makalu που με ενθάρρυνε να πάω στον ΧΚΠ χτες, το χιόνι είναι μια χαρά και ο καιρός ήταν τέλειος.

Ετσι, ετσι!!! :P;):lol:

Μπραβο! :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Τον μεγαλο μου γιο ,τον εγραψα στο ΕΟΣ Αχαρνων ,οταν ηταν 10 χρονων.Ετσι μπηκαν -πιστευω- σωστες βασεις ,γιατι στον ΕΟΣ κανουν καλη δουλεια. Το λατρεψε αμεσως .Τον δευτερο χρονο, επειδη ειχα βαρεθει να τον περιμενω καθε Σαββατο 4-5 ωρες στο σαλε καπνιζοντας και πινοντας καφε ,προτεινα στον αρχηγο της χιονοδρομικης ομαδας να φτιαξουμε ομαδα αρχαριων-ενηλικων ,πραγμα το οποιο εγινε. Ετσι το σκι εγινε.....οικογενειακη μας (σχεδον ,γιατι η γυναικα μου δεν κανει) υποθεση... και βλαστημουσα τον εαυτο μου που το γνωρισα τοσο αργα !!! Εμεινε στον συλλογο σχεδον 4 χρονια ,οποτε μαλλον βαρεθηκε την "σκληρη" προπονηση κατω απο τις συνεχεις οδηγιες του δασκαλου του ,-ετσι και αλλιως δεν ειχε βλεψεις για επισημες "αθλητικες -προπονητικες ομαδες" κλπ -και ετσι συνεχισαμε διασκεδαζοντας στο σκι "αυτονομα". Πριν απο δυο χρονια μου ζητησε να δοκιμασει snowboard ,αρχισε μαθηματα στα Καλαβρυτα με μια δασκαλα ,και απο τοτε........χανονται τα ιχνη του (οχι ΜΕ την δασκαλα). Τωρα ,απο περσι που πηγαμε 3-5 πηγαδια και δοκιμασε τον Φιλιππο απατητο με ενα γνωστο μας παιδι απο εκεινα τα μερη ,δεν τον ρωταω πια που πηγαινει ..ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ !!!!!! (τωρα ειναι 16 μισο)

Τον μικροτερο (13 μισο) ,τον αρχισα εγω πριν δυο χρονια ,μαζι με τα αλλα παιδακια που σας εχω πει .Δεν αρχισε νωριτερα (παρολο που τωρα ειχα την εμπειρια να τον "σπρωξω" πιο νωρις) ,γιατι ειναι τυπος μαλλον "καλοπερασακια" (οχι ξυπνηματα 6.00 το πρωι ,2 ωρες ταξιδι ,περπατημα με τις μποτες απο το παρκινγκ μεχρι το αυγο, και ολο αυτο το πακετακι .Τον αφησα λοιπον, για οταν θα ηταν ετοιμος ,και ενα σοβαρο κινητρο ηταν και οι φιλοι του που ξεκινησαν....Απο τοτε ομως που ξεκινησε ,δεν χανει -σχεδον- Σ/Κ που να μην ανεβει. Και δεχεται να θυσιασει μετα χαρας ορισμενα πραγματα (υπνο,ξεκουραση,) ,προκειμενου να κανει αυτο που του αρεσει τοσο πολυ. Μετα απο δυο χρονια σκι ?????......μου ζητησε και αυτος να δοκιμασει snowboard !!!!!!!! Του αρχισα φετος μαθηματα μαζι με εναν φιλο του που και αυτος......ξεστρατισε !!! ,( 2 φορες απο 2 ωρες την φορα), στο ΧΚΠ. Τωρα (το Σαββατο μου ειπε οτι θελει να μαθει να περνει το "πιατακι" ,και να κανει ολη την καταβαση απο τον Ηρακλη ."Εφυγε και αυτος.......

καλό ειναι snowboard να μην μαθαίνουν πρίν απο την ηλικία των 12.

Είναι ολίγον "μονοπλευρη" η εκγυμναση που σου προσφέρει.

Περνας κι εσυ στην μαυρη λίστα μου Πανο...

Ξερω παιδια που ξεκινησαν σε μικροτερη ηλικια (ξενοι φυσικα) και στα 18 τους κανουν πραγματα που αλλοι δεν θα τολμουσαν να κανουν

Παραδειγματα: Shaun White, Frederic Austbo, Luke Mitrαni, Mikkel Bang, Kazuhiro Kokubo

JAPOW!!!

καλό ειναι snowboard να μην μαθαίνουν πρίν απο την ηλικία των 12.

Είναι ολίγον "μονοπλευρη" η εκγυμναση που σου προσφέρει.

Δεν παίζει αυτό , πιθανών να σε μπερδεύει η εικόνα της βασικής θέσης του rider στο γλίστρημα με σκληρό σανίδι! Αυτό δεν σημαίνει οτι γυμνάζεται μονόπλευρα. Θα έλεγα οτι ο rider προσαρμόζεται "κινησιολογικα" σε ειδική θέση. Είναι σαν να λέμε μην μαθαίνετε τα παιδιά σας τένις γιατί μαθαίνουν να κρατάνε την ρακέτα με το ένα τους χέρι. ;)

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff